Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: با اجرای طرح خاموشی چاه‌های کشاورزی سال گذشته در استان 70 میلیون مترمکعب برابر با میزان آب انتقالی کوهرنگ به استان صرفه‌جویی شد.

به گزارش ایرنا ، سید محمد طباطبایی روز سه شنبه در حاشیه نشست آب منطقه‌ای با بهره‌برداران منابع آب شهرستان میبد در اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی افزود: خاموشی چاه‌ها یکی از پروژه‌های صرفه‌جویی و به کار بردن روشی متعادل و بدون ضربه به کار کشاورزان است
وی با اشاره به لزوم تلاش برای حفظ منابع آب‌های زیرزمینی و اینکه زیربنای حفظ هر شهر و آبادی و هر تمدنی حفظ منابع آب است، تأکید کرد: کشاورزان می‌توانند با ایفای نقش خود به‌عنوان پلیس آب با توجه به اینکه بیشترین استفاده از آب را می‌برند ، از مصرف بی‌رویه آن جلوگیری کنند ، تا سفره‌های آب زیرزمینی پایدار بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد میزان بارندگی امسال استان را نسبت به سال گذشته که ازنظر بارندگی 30 درصد کاهش داشت ، بهتر توصیف کرد و گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که امسال وضع نرمالی را در پیش رو داشته باشیم .
وی در مورد خشک شدن تعدادی از قنات‌ها با اشاره به اینکه قنات‌های شهر میبد عموماً خشک شدند و جای آن‌ها را چاه‌های آب‌گرفته است، گفت : بیشترین خشک ششدن قنات در چند سال گذشته مربوط به مناطق کوهستانی بود .
وی ادامه داد: البته باکم شدن بارندگی قنات‌ها نیز خشک می‌شوند و با بارندگی دوباره احیا د می‌شوند، مشکل قنات‌های دشت است که با خشک شدن آن دیگر امیدی به بازگشت نیست ، فقط باید سعی کرد با محدود کردن میزان بهره‌وری از چاه‌هاکنترل و مدیریت منابع آب را که به‌عنوان منافع و سرمایه برای همه است، حفظ کرد.
طباطبایی با اشاره به صنعتی بودن شهرستان میبد و اینکه در صنعت نیز آب به میزان زیاد مصرف می‌شود ، خاطرنشان کرد: بخش صنعت بارونق خود به ازای هر مترمکعب ، برای 70 نفر ایجاد اشتغال می‌کند ، اما در کشاورزی به همین میزان مصرف آب برای یک نفر ایجاد شغل می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم با صنعتی کردن کشاورزی با ایجاد گلخانه‌های هیدروپونیک ، میزان مصرف آب را تا 10 برابر کاهش و به دنبال آن تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهیم.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد تغییر اقلیم و توسعه زمین‌های کشاورزی و نیاز کشاورزان به مصرف آب بیشتر را از عواملی ذکر کرد که کشاورزان را وادار می‌کند که چاه‌ها را کمتر خاموش کنند.
وی میزان مصرف آب در استان را به‌طور متوسط 82 درصد بخش کشاورزی ، هفت درصد در صنعت و مابقی را آب شرب عنوان کرد.
تعداد چاه‌های استان یزد 6 هزار و 600 حلقه است که از این تعداد سه هزار و 800 حلقه چاه کشاورزی است.
178 حلقه چاه کشاورزی ، پنج دهنه چشمه و 12 رشته قنات ، منابع آب شهرستان میبد را تشکیل می‌دهد.
مرکز شهرستان 100هزارنفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
9934/ 2047/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد آب خاموشي چاه استان يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۴۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان

حجم آب موجود مخازن سد‌های کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس تازه‌ترین گزارش شاخص‌های مهم آب و برق (بارش و سدها) شرکت مدیریت منابع آب ایران، ورودی مخازن سد‌های کشور از ابتدای سال آبی تا امروز (۱۶ اردیبهشت) ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است، این در حالی است که این عدد در سال گذشته برابر با ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعب بوده است که نشان از کاهش ۵ درصدی ورودی سد‌های کشور دارد.

اما از ابتدای سال آبی جاری تا کنون میزان خروجی سد‌های کشور به ترتیب در سال جاری و سال گذشته ۱۷.۹۸ میلیارد مترمکعب و ۱۷.۴۴ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است که بیانگر رشد ۳ درصدی است.

حجم آب موجود مخازن سد‌های کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است و در مجموع میزان پرشدگی سد‌های کشور ۶۵ درصد تخمین زده شده است.

ارتفاع ریزش‌های جوی کشور نیز معادل ۲۱۹.۲ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه دراز مدت (۲۲۱.۳ میلی‌متر) یک درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۸.۱ میلی‌متر) ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

این گزارش حاکی است بر اساس شاخص اختلاف سال آبی جاری با متوسط دراز مدت (۵۵ سال) میزان بارندگی‌ها در این بازه زمانی در سیستان و بلوچستان ۶۹ درصد، یزد ۵۶ درصد، خراسان جنوبی ۲۷ درصد و ایلام ۲۴ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که کم بارشی گریبانگیر ۱۱ استان بوده و از جمله قزوین ۲۸ درصد، تهران ۲۴ درصد، خراسان رضوی ۲۴ درصد، سمنان ۲۲ درصد و زنجان ۲۰ درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت
  • بهره برداری از ۳۴۸ رشته قنات در استان قزوین