Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@16:43:18 GMT

کاهش میزان شیوع HIV در بین خون‌های اهدایی

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۰۵۶۵۵

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران شیوع عفونت HIV در بین خون های اهدایی در سال گذشته را حدود ۲ در هر صد هزار اهدا اعلام کرد و گفت: این میزان شیوع بسیار پایین‌تر از شیوع این بیماری در جمعیت عمومی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی اکبر پورفتح الله در پیامی به مناسبت روز جهانی ایدز (دهم آذر ماه مصادف با اول دسامبر) از کاهش چشمگیر میزان شیوع اچ آی وی و دیگر بیماری های قابل انتقال از راه خون در بین خون های اهدایی خبر داد و گفت: با سیاستگذاری و اجرای برنامه ی کشوری غربالگری داوطلبین بار اول اهدای خونو نیز استقرار کامل نظام مراقبت سلامت اهدای خون در تمامی مراکز و پایگاه های اهدای خون، شیوع عفونت های قابل انتقال از راه خون به کمترین میزان خود رسیده که قابل مقایسه و رقابت با کشورهای صنعتی و پیشرفته  دنیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:که با تلاش کارشناسان و پرسنل خدوم و مدیران متعهد، در سال ۱۳۹۶ در ۱۶ استان از ۳۱ استان کشور موارد گزارش آلودگی خون های اهدایی به عفونت اچ آی وی به صفر رسیده است.

وی در این پیام، رعایت اصول خودمراقبتی و نیز توجه فردی، اجتماعی و مسئولانه به سلامت و لزوم افزایش آگاهی عمومی جامعه درخصوص بیماری های رفتاری مثل اچ آی وی را  از راه های مهم جلوگیری از گسترش اچ آی وی دانست و افزود: سازمان انتقال خون ایران با برنامه ریزی جامع، بهره گیری از آخرین فناوری های نوین جهانی در حوزه غربالگری دقیق تر و طراحی و اجرای مداخلات جامعه محور درخصوص گسترش اهدای مستمر، و اهدای آگاهانه و مسئولانه به سمت حذف خطر انتقال اچ آی وی و دیگر بیماری های قابل انتقال از راه خون و فرآورده های آن پیش می رود. 

 پورفتح اله در این پیام، شیوع عفونت اچ آی وی در بین خون های اهدایی در سال گذشته را حدود ۲ در هر صد هزار اهدا اعلام کرد که این میزان شیوع بسیار پایین تر از شیوع این بیماری در جمعیت عمومی است.

وی ضمن با بیان اینکه کشورمان در ضمانت سلامت و تضمین کیفیت خون و فرآورده های سلولی و درمانی آن در بین کشورهای منطقه پیشرو بوده و با کشورهای توسعه یافته جهان رقابت می‌کند، تصریح کرد: مشارکت نوجوانان و جوانان به ویژه تشکل های دانشجویی در اهدای صادقانه خون و نیز ترویج و ترغیب این فریضه ارزشمند انسانی و اجتماعی می تواند به تداوم کیفیت و کمیت تولیدات سازمان انتقال خون ایران جهت پاسخ به نیاز بیماران و مراکز درمانیکشور بسیار کمک کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران خاطرنشان کرد: اچ آی وی بیماری است که با وجود تلاش های همه جانبه تمامی دولت ها و کشورهای جهان برای پیشگیری از گسترش آن، همچنان در فهرست چالش های اصلی نظام سلامت قرار دارد، لذا ضروری است تمامی سیاستگذاران و تصمیم سازان در جهت حل این معضل اجتماعی همسو بوده و در این زمینه مشارکت همه جانبه داشته باشند.

منبع: فارس

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۵۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ خاصیت شگفت‌انگیز سیر برای تیروئید (کم‌کار و پرکار)

سیر یکی از مهم‌ترین مکمل‌های غذایی برای مبتلایان به بیماری‌های غده تیروئید به‌ خصوص تیروئید پرکار است. البته این ماده جادویی در عین حال می‌تواند برای کم‌کاری تیروئید نیز گره‌گشا باشد.

۵ خاصیت فوق‌العاده سیر برای تیروئید

در ادامه به خواص سیر برای تیروئید اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

۱- سیر یک ماده غذایی ضد التهاب برای تیروئید

به گزارش اکالا، یکی از بیماری‌های مربوط به تیروئید به بیماری هاشیموتو شهرت دارد. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به تیروئید حمله می‌کند و موجب درد و التهاب تیروئید می‌شود. سیر به دلیل خواص ضد التهابی، ضد اکسیدانی که دارد می‌تواند به کاهش عوارض بیماری هاشیموتو کمک کند.

نتایج تحقیقات نشان داده مصرف سیر در میان بیماران مبتلا به التهاب تیروئید می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش عوارض آن داشته باشد. برای مصرف سیر به منظور کمک به کاهش عوارض بیماری هاشیموتو، می‌توانید به شیوه‌های زیر عمل کنید:

خوردن روزانه ۱ یا ۲ حبه سیر استفاده از خامه سیر در سالاد و سوپ مصرف عصاره سیر مصرف سیر در انواع غذاها مثل سیر پلو ۲- سیر خاصیت سم زدایی دارد

سیر دارای ترکیبات حاوی گوگرد است که به سم‌زدایی بدن و عملکرد بهتر کبد و متعاقباً تیروئید کمک شایانی می‌کند. سیر یکی از مواد غذایی شگفت‌انگیز است که تمامی مراحل سم‌زدایی کبد را انجام می‌دهد.

از آن‌جا که یکی از دلایل مبتلایان به التهاب تیروئید یا بیماری هاشیموتو وجود سم در بدن و تحریک سیستم ایمنی بدن است، بنابراین سیر با خاصیت سم‌زدایی خود به کاهش التهاب تیروئید بیماران کمک می‌کند. سیر همچنین می‌تواند به سم‌زدایی سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک کمک کند.

۳- بهبود فشار خون و سطح کلسترول در مبتلایان به تیروئید

بیشتر افراد مبتلا به بیماری پرکاری تیروئید در معرض افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا یا کلسترول بالا هستند. در واقع پرکاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید بیش از حد، هورمون تیروئید تولید کند.

این فرآیند منجر به طیف وسیعی از علائم از جمله افزایش ضربان قلب، اضطراب و تعریق شود. افراد مبتلا به پرکاری تیروئید در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا هستند. در واقع، تخمین زده می‌شود که ۲۰ تا ۳۰ درصد از افراد مبتلا به پرکاری تیروئید فشار خون بالا دارند.

همان‌طور که گفته شد پرکاری تیروئید باعث افزایش ضربان قلب و حجم خون پمپاژ شده توسط قلب می‌شود. این می‌تواند فشار بیشتری بر دیواره‌های شریان‌ها وارد کند و منجر به افزایش فشار خون شود. سیر یک ماده غذایی جادویی برای کاهش اثرات پرکاری تیروئید است.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی سیر موجب عملکرد بهتر قلب می‌شود، همچنین سیر با کاهش سطح کلسترول خون در بیمارانی که دارای پرکاری تیروئید هستند نقشی تعیین کننده در کاهش عوارض بیماری آن‌ها دارد.

اگر مبتلا به پرکاری تیروئید هستید، مصرف روزانه چند حبه سیر برای بهبود بیماری و کاهش عوارض آن برای شما بسیار مفید است.

۴- سیر به محافظت در برابر عفونت و کاهش التهاب تیروئید کمک می‌کند

همان‌طور که بیان شد بیماری هاشیموتو یکی از بیماری‌‌های شایع تیروئید است که منجر به کم‌کاری تیروئید می‌شود. خوشبختانه مواد موجود در سیر به کاهش عوارض این بیماری و بهبود آن از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن و مدیریت بهتر سیستم دفاعی بدن کمک چشمگیری می‌کند.

آلیسین موجود در سیر دارای مکانیسم ضد میکروبی است که به مبارزه با انواع عفونت‌های موجود در بدن کمک می‌کند. از آنجایی که سیر به‌ واسطه خاصیت آنتی‌اکسیدانی و سم‌زدایی که دارد ایمنی بدن ما را بهبود می‌بخشد، می‌تواند به جلوگیری از برخی از عفونت‌های ویروسی که با ایجاد بیماری‌های خود ایمنی مانند هاشیموتو در بدن ما مرتبط هستند، کمک کند.

سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی است، مطالعات نشان داده است که مصرف سیر به صورت روتین به‌ عنوان مکمل غذایی باعث بهبود سطح آنتی اکسیدان در خون و نهایتا تاثیر مثبت بر مبتلایان بر کم‌کاری تیروئید می‌شود.

۵- کنترل استرس

همان‌طور که می‌دانیم غده تیروئید روند مصرف انرژی حاصل از غذاها توسط سلول‌ها را تحت کنترل دارد. به این پروسه متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن می‌گویند. هرگونه اختلال در تیروئید چه کم‌کار و چه پرکار آن می‌تواند این روند را دچار مشکل کند.

یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند به بروز مشکل در عملکرد تیروئید به خصوص پرکاری آن منجر شود بروز استرس است. به همین دلیل است که به مبتلایان به پرکاری تیروئید توصیه می‌شود تا حد ممکن استرس خود را کنترل کنند.

خوشبختانه سیر یک ماده غذایی بسیار ارزشمند است که به صورت اتوماتیک این کار را برای ما انجام می‌دهد. برخی از تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که مصرف سیر می‌تواند تا حد بالایی به کنترل استرس و کاهش آن کمک کند. این فرآیند نهایتا می‌تواند در بهبود کولیت وضعیت بیماران تیروئیدی مفید باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت حذف هپاتیت C در ایران را اعلام کند
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • صادرات نفت روسیه رکورد زد
  • صادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • کاهش درآمدهای مالیاتی به میزان ۸۵ همت در بخش دوم بودجه ۱۴۰۳
  • میزان بارندگی ها در کرمان کاهش می یابد
  • سازمان انتقال خون هیچ جایگزینی ندارد
  • تشخیص بیماری‌های استخوانی با دستگاه ایران‌ساخت
  • ۵ خاصیت شگفت‌انگیز سیر برای تیروئید (کم‌کار و پرکار)