Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، فعالان مدنی گروه "شباب قادر" برای این اعتراض فراخوان داده‌اند و در بیانیه خود گفته‌اند که سفر ولیعهد عربستان "تشویقی برای جنایت‌هایی است که او مرتکب شده، چیزی که ارزش‌های انقلاب تونس را منعکس نمی‌کند."

 

اتحادیه روزنامه‌نگاران تونس هم از گروه‌هایی است که برای اعتراض فراخوان داده‌اند و همچنین اعلام کردند که علیه محمد بن سلمان به دلیل جنایتهایی جنگی که در یمن مرتکب شده، به دادگاه بین المللی شکایت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتحادیه در نامه‌ای سرگشاده به محمد باجی قائد سبسی، رئیس جمهور تونس، نوشت ولیعهد عربستان "خطری برای امنیت و صلح در منطقه و جهان است و تهدیدی است واقعی برای آزادی بیان."

 

به گزارش دویچه وله، وزیر خارجه تونس از دیدار بن سلمان از این کشور دفاع کرده و گفته است که موضوع خاشقچی نباید به موضوعی در مناسبات دو کشور بدل شود.  تونس از دریافت‌کنندگان کمک مالی از عربستان سعودی است و  نیروهای هوایی دو کشور در مهرماه گذشته رزمایش مشترکی را برگزار کردند که نشانه‌ای از نزدیک‌شدن بیشتر دولت‌های دو کشور تلقی می‌شود.

 

 

این نخستین تور خارجی ولیعهد عربستان بعد از قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول است. ولیعهد عربستان به شش کشور عربی، امارات متحده، بحرین، مصر، تونس، الجزایر و موریتانی سفر کرده یا سفر خواهد کرد و قرار است بعد در اجلاس جی بیست در آرژانتین حضور پیدا کند.

 

سیزدهمین اجلاس بیست اقتصاد بزرگ دنیا در روزهای جمعه و شنبه در بوئنوس آیرس برگزار خواهد شد.

 

انتظار می‌رود حضور ولیعهد عربستان در کنار دیگر رهبران دنیا باعث جنجال و اعتراض‌های بسیاری شود اما از سوی دیگر هم می‌تواند نشانه این باشد که جامعه جهانی قتل قاشقجی را در عمل به ولیعهد عربستان مربوط نمی‌داند.

 

در همین حال وزیر خارجه ترکیه از احتمال دیدار رجب طیب اردوغان با ولیعهد عربستان در حاشیه این اجلاس خبر داده است.

 

چاوش اوغلو به روزنامه آلمانی زودویچه تسایتونگ گفت که ولیعهد عربستان تلفنی از رئیس جمهور ترکیه سوال کرده امکان ملاقات در بوئنوس آیرس وجود دارد یا خیر. وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به اینکه آیا این درخواست پذیرفته شده گفت: "بینیم چه می‌شود. در هر حال حاضر هیچ دلیلی برای ملاقات نکردن با ولیعهد عربستان وجود ندارد."

 

روابط عربستان و ترکیه، دو رقیب سنتی، پس از قتل جمال خاشقجی تیره شده است. به گفته اردوغان دستور این قتل از بالاترین سطوح قدرت در عربستان صادر شده است. او هر چند از کسی نام نبرد اما بسیاری انگشت اتهام را به سوی ولیعهد عربستان گرفته‌اند.

 

به گزارش بی بی سی، چند رسانه آمریکایی گزارش کرده‌اند که جمع‌بندی سازمان سیا هم همین است؛ هرچند دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از تائید این موضع خودداری کرده است. سنای آمریکا از سازمان سیا خواسته تا ارزیابی خود را از اینکه چه کسی عامل قتل بوده، به اطلاع عموم برساند.

 

عربستان همواره هرگونه دخالت و اطلاع ولیعهد از قتل را انکار کرده و آن را کار گروهی مامور خودسر دانسته است اما در بین پانزده نفری که از عربستان برای اجرای عملیات وارد ترکیه شدند چند نفر از نیروهای امنیتی نزدیک به ولیعهد بوده‌اند.

 

 

ترکیه نوار صوتی لحظات قتل قاشقجی را در اختیار چند کشور اروپایی، آمریکا و عربستان قرار داده است؛ چاووش اوغلو به روزنامه آلمانی گفت این قتل از پیش برنامه ریزی شده بود نه اینکه چون خاشقجی که در آمریکا زندگی می‌کرد و از برگشتن به عربستان امتناع کرد، چنین اتفاقی افتاده است.

 

چاووش اوغلو گفت نمی تواند بدون مدرک دقیقا بگوید دستور قتل را چه کسی صادر کرده اما در نوار صوتی "شنیده می‌شود که متخصص پزشکی قانونی به دیگران دستور می‌دهد وقتی او مشغول بریدن اعضای جسد است به موسیقی گوش کنند. آدم متوجه می‌شود که چقدر لذت می‌برد."

 

اشاره چاووش اوغلو به محمد الطبیقی رئیس شورای علمی پزشکی قانونی عربستان است که به گفته مقامات ترکیه با اره استخوان بدن جمال قاشقجی را قطعه قطعه کرده و به همین دلیل هم معترضان به سفر ولیعد عربستان به تونس او را "مرد اره‌ای" لقب داده‌اند.

 

ترامپ که حاضر نشده به این نوار "وحشتناک" گوش کند، هفته پیش گفت چه ولیعهد عربستان از قتل خبر داشته، چه نداشته آمریکا همواره در کنار شریک خود باقی خواهد ماند.

 

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت "عربستان پیشنهاد کرده عکس افراد محلی که در ترکیه به ماموران قتل کمک کرده‌اند را در اختیار آنها بگذارد، اما چرا عکس، سعودی‌ها که نام آنها را می‌دانند."

 

به گزارش یورونیوز، دیده بان حقوق بشر نیز از آرژانتین خواسته با استفاده از بندی در قانون اساسی این کشور تحقیقات درباره اینکه آیا ولیعهد عربستان مرتکب جنایت علیه بشریت شده را آغاز کند.

 

در قانون اساسی آرژانتین دادرسی جهانی در مورد جنایت جنگی و شکنجه به رسمیت شناخته شده است؛ به این معنی که دستگاه قضایی این کشور می‌تواند به این موارد رسیدگی کند صرف نظر از اینکه در کجا اتفاق افتاده باشند.

 

دیده بان حقوق بشر می‌گوید دادخواست خود را برای آریل لیخو، قاضی فدرال فرستاده است. دفتر لیخو و همچنین دادستان عمومی آرژانتین از اظهار نظر در این باره خودداری کرده‌اند.

 

به گفته دیده‌بان حقوق بشر آنها اطلاعات مربوط را برای دادستانی آرژانتین فرستاده‌اند و امیدوارند که دستگاه قضایی این کشور درباره "سهل انگاری و مسئولیت" ولیعهد عربستان در جنایت جنگی احتمالی در یمن و شکنجه شهروندان از جمله جمال قاشقجی تحقیق کنند. به گفته رسانه‌های آرژانتین "بسیار بعید" است که مقامات قضایی این کشور قدمی در این باره بردارند.

 

در سال ١٩٩٨ یک قاضی اسپانیایی با استفاده از قانون مشابه حکم بازداشت آگوستو پینوشه دیکتاتور سابق شیلی را صادر کرد.

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: خاشقجی محمد بن سلمان دیده بان حقوق بشر جام نیوز تونس ترکیه آرژانتین عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۶۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی