Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اذعان سیاستمداران اروپایی به ضعف در برابر سیاست‌های فرا سرزمینی آمریکا گفت: بی‌جهت نیست بعضی از مسئولان ارشد کشورهای اروپا رسما اعلام کرده‌اند که اگر ساز و کار مالی اروپا راه‌اندازی شود، به آن می‌پیوندند. آفتاب‌‌نیوز :  پدرام سلطانی امروز در سمینار مشترک فرصت‌های اقتصادی ایران و کره جنوبی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: جمهوری کره از 50 سال پیش مسیری را در جهت توسعه اقتصادی و صنعتی شدن طی کرده، به طوری که این مسیر این کشور را در زمره اقتصادهای توسعه آسیا و جهان قرار داده است و بنابراین این کشور می‌تواند سرمشق خوبی برای سیاستگذاران و مسئولان بخش خصوصی کشور ما به جهت آموختن راز و مرزهای صنعتی شدن و توسعه‌یافتگی اقتصاد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ایران در حال گذراندن دوران سختی از اقتصاد است، افزود: طبیعتا رویکردی که دولت فعلی آمریکا بر علیه ایران اتخاذ کرده، نه فقط تهدیدی برای اقتصاد و ثبات اقتصادی کشور ما است، بلکه هشدار جدی است به تمام کشورهایی دنیا که اگر یک اقتصاد بزرگ از توانایی مالی و اقتصادی خود به عنوان سلاح علیه یک کشور استفاده کند، می‌تواند این سلاح خطری در جهت ثبات امنیتی جهان باشد و این سلاح می‌تواند در آینده علیه سایر کشورها هم استفاده شود. 
سلطانی اظهار داشت: آمریکا به عنوان یکی از پایه گذاران عصر جهانی شدن و مروج تعامل اقتصادی و تجاری کشورها و تسهیل تجاری و از بنیانگذاران تعرفه و تجارت امروز در خلاف مسیری که خودش بینان نهاده گام بر می‌دارد و منافع اقتصادی خودش را به بهای تحمیل هزینه به سایر کشورها حتی همسایگان و شرکای تجاری‌اش مانند کانادا، مکزیک، ژاپن و  اروپا کشورهای به کار گرفته است، به همین جهت اقدامی که توسط سایر کشورهای متعهد ایران در برجام اتخاذ شده در جهت حفظ برجام و به وجود آمدن مجالی برای روابط تجاری و سایر کشورها نه فقط برای کمک به ایران بلکه برای کمک به اقتصاد خودشان است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی بیان داشت: سیاستمداران اروپایی اذغان دارند، در برابر سیاست‌های فرا سرزمینی آمریکا ضعف و آسیب‌پذیرند و مسیری که اروپا اکنون برای ساز و کار مالی ویژه دنبال می‌کند، جایگزین در برابر دلار آمریکا برای داشتن ابزار جلوگیری از فشار  و این گونه سیاست‌های تحمیلی است. 
سلطانی گفت: حتما این تهدید را کشورهای توسعه یافته دیگر و اقتصادهای بزرگ دیگر مانند جمهوری کره، ژاپن، چین، روسیه، هند و اقتصادهای بزرگ و نوظهور  قاره آسیا احساس کرده‌اند و بی‌جهت نیست، بعضی از مسئولان ارشد آنها رسما اعلام می‌کنند که اگر ساز و کار مالی اروپا  راه‌اندازی شود، به آن خواهند پیوست.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: پیشنهاد ما این است که جمهوری کره هم به این ساز و کار توجه کند و طبیعتا این قابل تصور است که شرکت‌های بزرگ کره‌ای در شرایط فعلی علیرغم علاقه وافری که به بازار ایران و تعامل با اقتصاد ایران دارند، به واسطه ملاحظات منافعشان در امریکا از همکاری با ایران تا حد زیادی اجتناب کرده‌اند و اگرچه این خوشایند ما نیست، اما یک واقعیت انکار ناپذیر در عرصه اقتصاد جهانی است. 
وی افزود: اما شبکه شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی و کره‌ای امکان همکاری با هم را در چارچوب این ساز و کار مالی حتما می‌توانند داشته باشند. 
سلطانی بیان داشت: تحریم‌ها لطمات زیادی به اقتصاد ایران وارد کرده و در مقایسه هزینه و فایده این تحریم‌ها حتما هزینه‌ها آنها برای ما بیشتر بوده،اما از فواید آن این است که ما مهارت تعامل در فضای چالشی را آموخته‌ایم. 
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: دهه‌های آینده دهه نزاع اقتصادی بین فیل‌های اقتصاد دنیا از جمله آمریکا، چین و سایر اقتصادهای نوظهور مانند هند و سایر اقتصادها مثل روسیه و چه بسا اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی است و در این فراز و فرود کشورهای دیگر هم به دنبال بیشینه کردن سهم خود در تجارت بین‌المللی هستند. 
سلطانی اظهار داشت: جهانی شدن در چند دهه گذشته دستاوردهای زیادی برای کشورهای توسعه یافته دارد و آنها با ترویج آزاد سازی تجاری و معاهدات دو جانبه و چند جانبه توانستند رشد خوبی برای اقتصاد خودشان به ارمغان بیاورند و امروز اگر آمریکا از جهانی سازی طفره می‌رود، برای این است که امروز منافع کشورها و اقتصادهای نوظهور از کشورهای توسعه یافته بیشتر شده است. 
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: از این پس اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه باید پرچم جهانی شدن را بلند نگه دارند و باید به این نکته توجه کنند که میوه جهانی شدن دیگر عصاره‌ای برای کشورهای توسعه یافته ندارد. 
وی گفت: ما توانستیم در تحریم‌ها شبکه‌ای از تعاملات مویرگری را با سایر کشورها بوجود آوریم و این شبکه باید در ماه‌های آینده تقویت شود و ما به عنوان بخش خصوصی از بانک مرکزی و دولت انتظار داریم به این موضوع توجه کنند که هر سیاست که به شبکه مویرگی اقتصاد ایران لطمه بزند، حتما به صلاح اقتصاد کشور نیست و پیمان سپاری ارزی و محدودیت‌های وضع شده در تجارت خارجی از همان سیاست‌ها است و اتاق بازرگانی اصلاح و بهبود این سیاست‌ها را دنبال می‌کند.
وی گفت: ما با اقتصاد تپنده کره‌جنوبی فرصت‌های همکاری فراوانی را داریم و چند دهه همراستایی و همکاری بسیار خوب در عرصه تجارت و دیپلماسی و سایر شئونات همکاری بین دو کشور به هر دولت و دو کشور اثبات کرده که می‌توانند شرکای پایداری برای یکدیگر باشند و به همین جهت انتظار بخش خصوصی ایران از همتایان در کره این است که در این دوران سخت ما نیاز بیشتری به توجه و همراهی دوستانمان داریم و انتظار داریم که بتوانیم همکاری‌های بیشتری در حوزه انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک داشته باشیم. 
فارس 

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دلار پدرام سلطانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۶۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده

کامبیز میرکریمی عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه موافقت نامه‌های تجارت آزاد کشور‌های دنیا با همسایگان، دسترسی صادرکنندگان به بازار را تسهیل می‌کند اظهار کرد: مهم‌ترین اصلی که ما از آن غافل بودیم انعقاد موافقت نامه‌هایی است که دسترسی به بازار را برای صاحبان کسب و کار کشور تسهیل می‌کند.

وی افزود: مهم‌ترین قدمی که اخیراً برداشته شده امضای موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشکل از کشور‌های روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان و ارمنستان است. صادرات ما تا سال ۱۳۹۷ در حد ۲۶۰ میلیون دلار بود، اما بلافاصله با اجرای آن در سال ۱۳۹۸ صادرات کشورمان به بالای ۴۰۰ میلیون دلار جهش پیدا کرد. صادرات ما حتی در زمانی که به خاطر اپیدمی کرونا، گمرکات بسته بود از ۵۰۰ میلیون دلار هم عبور کرد و الان به ۱ میلیارد دلار رسیده و تازه این شروع کار است.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه ادامه داد: تجارت آزاد هنوز کامل نشده و فقط تعرفه‌های ترجیحی با ۵۰ درصد و ۷۵ درصد تخفیف اعمال شده و لیست‌ها برای تعرفه صفر مبادله شده است. پیش بینی می‌شود تا دو ماه آینده در پارلمان‌های تمام اتحادیه اقتصادی اوراسیا تصویب شود و بالای ۸۸ درصد اقلام مورد مبادله بین ایران و روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار شوند و این موضوع، رقابت پذیری کالای ایرانی در برابر رقبای چینی و هندی و دیگر کشور‌ها را به شدت افزایش می‌دهد.

میرکریمی با بیان اینکه موانع تجارت شرکت‌ها برطرف شدند و باید در حوزه شناختی و بازاریابی کار کنیم گفت: ما تا شش سال قبل در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری زیرساخت نداشتیم، اما الان دائماً کشتی‌ها و کامیون‌های جدید اضافه می‌شوند و خط راه آهن منطقه شوروی سابق از مرز ایران عبور کرده است.

وی افزود: در حال حاضر شرق دریای خزر در محدوده پنج جمهوری آسیای میانه بروکراسی جدی دارد و جهش صادرات و واردات نشان می‌دهد هرچقدر سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت لجستیک انجام شود باز هم کم است. ما هنوز هم صف کامیون‌ها را داریم و از دولت تقاضا کردیم حمایت‌ها و تسهیلات خود را از این بخش ادامه دهد.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه بیان کرد: هم اکنون رابطه بانکی بین ایران و روسیه وجود دارد، اما بخشی از ظرفیت بانکی بین دو کشور بلااستفاده مانده که به دو نرخی بودن ارز در کشور ما و روسیه برمی گردد.

میرکریمی درمورد تنوع کالا‌های صادراتی ایران به روسیه گفت: مواد غذایی و لبنی، کالا‌های لوکس مانند فرش ماشینی و پسته، محصولات نساجی و صنایع پلاستیک و صنایع پایین دست پتروشیمی بازار خوبی در روسیه پیدا کرده همچنین توربین‌های گازی و کاتالیست نیز متقاضی دارد و فقط یک بازاریابی اساسی لازم است.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در پایان این برنامه، جذب توریست‌های تجاری را در رونق اقتصاد کشور به شدت موثر خواند و گفت: توریست‌های تجاری یک نوع سفیران اقتصادی برای کشور محسوب می‌شوند که می‌توانند اتفاقات تجاری مهمی را رقم بزنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست