Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی با تاکید بر این مهم که انسان‌ها با فرآیندهای فرهنگ پذیری و فرهنگ‌یابی روبه رو هستند، گفت: انسان‌ها در جامعه زندگی می‌کنند و به فهم شدید جامعه و درک آن نیازمند هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز به نقل از  جهاددانشگاهی واحد استان البرز، «دکتر علیرضا قبادی» در سلسله نشست‌های بررسی مسائل اجتماعی- اقتصادی ایران با موضوع «عدم وجود فهم مشترک بین نسل‌ها» که از سوی اداره فعالیت‌های دینی، ادبی و هنری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز در دانشگاه خوارزمی برگزار شد گفت : نسل اگر به لحاظ تاریخی بخواهد بررسی شود به معنای آدم های مشابه الزمانی است که در تاریخ زائیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی، گفت: جامعه انسانی با امری به نام نسل به معنای تولیدات انسان رو به رو است، این آدم‌ها اشتراکاتی مانند زمان و مکانی که در آن زندگی می‌کنند را با یکدیگر دارند، این مجموعه انسانی با واژه‌ای به نام جامعه رو به رو هستند و باید قواعد زیست درون جامعه را بیاموزند.

قبادی افزود: این انسان‌ها همچنین با فرآیندهای فرهنگ پذیری و فرهنگ‌یابی روبه رو هستند به این معنا که وقتی درون یک جامعه زندگی کنیم فرهنگ‌پذیری رخ می‌دهد و در مواقعی که فرهنگ جامعه‌ای دیگر را بیاموزیم فرهنگ یاب می‌شویم.

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: روابط بین نسلی به شاخه‌های متفاوتی تقسیم ‌می‌شوند به عنوان مثال نوع رابطه یک شخص با فرزندانش و رابطه‌ای که با پدر مادر خود دارد متفاوت است؛ این آدم‌ها  به عنوان نسل با ضعف‌های مختلف فرهنگی رو به‌رو هستند.

قبادی افزود: انسان وقتی به دنیا می‌آید عوامل اجتماعی که مختص زمانه خویش است را باید بیاموزد و همچنین عوامل فرهنگی بسیار مهم هستند که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت؛ انسان‌ها در جامعه زندگی می‌کنند و به فهم شدید جامعه و همچنین درک این موضوع که از آن به عنوان «فهمِ فهم» یاد می‌شود به معنای اینکه چگونه مفهومی را به درستی متوجه شوند نیازمندند؛ بنابراین باید در آموزش‌ها این موضوع را مورد پیگیری قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: در جامعه امروزی، والدین و وزارت آموزش و پرورش، فرزندان و یا به عبارتی نسل جدید را به درستی درک ‌نمی‌کنند؛ این موضوع پیامدهای خوبی ندارد و باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری در آینده می‌شود.

قبادی در پایان گفت: هنگامی که چنین وضعی در جامعه‌ای اتفاق افتد باید نگران آن جامعه بود؛ زیرا سلامت فرهنگی و سلامت جسمانی هر جامعه با یکدیگر مرتبط است و بر روی هم اثر می‌گذارد به همین دلیل این موضوع بسیار جدی است و باید آن را مورد بررسی قرارداد.

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: مشهد زلزله کرمانشاه زلزله هفته بسیج مقام معظم رهبری کنفرانس وحدت اسلامی شیراز مجلس اردبیل بسیج علیرضا قبادی فرهنگ یابی فرهنگ پذیری جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۷۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم باید الگوی جامعه باشد

ایسنا/اردبیل مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه معلم باید الگوی جامعه باشد، گفت: معلم رکن اصلی در تربیت انسان است.

کلام‌الله صفری ۱۳ اردیبهشت با حضور در خبرگزاری ایسنا با اشاره به شخصیت شهید مرتضی مطهری، گفت: شهید مطهری یکی از بارزترین، موفق‌ترین و پیشروترین متفکران اسلامی است که جزو خواص بوده و امام راحل علاقه خاصی به وی داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری در گستردگی فکر، درک زمان، شناخت مسائل فکری، توجه به واقعیات و آشنایی با مبانی دینی در میان علمای هم‌طراز خود سرآمد بود، افزود: ما وظیفه داریم در حوزه آموزش و پرورش این شخصیت برجسته را به جوانان و دانش‌آموزان بشناسانیم.

صفری با اشاره به برگزاری مسابقات حضوری و مجازی و دوره‌های ضمن خدمت برای شناساندن شخصیت شهید مطهری در میان کارکنان آموزش و پرورش، ادامه داد: شهید مطهری می‌تواند الگوی بسیار خوبی برای ما باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه معلم ماندنی‌ترین واژه علم‌آموزی در تاریخ ثبت شده است، افزود: نام و اندیشه معلم از بدو خلقت تا برای همیشه ماندگار بوده و خواهد بود.

صفری با بیان اینکه اساس هستی بر تربیت انسان است، افزود: رکن اصلی در تربیت انسان معلم است. معلمی یک هنر است و هنر به سراغ معلم و معلم به سراغ هنر می‌رود و هر انسانی نمی‌تواند هنرمند و معلم باشد.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش دارای انسان‌های بزرگی است که معادلات جهانی را برهم زده‌اند، ادامه داد: اگر صلح و سازش بوده به دست معلم اتفاق افتاده و اگری انقلابی رخ داده باز هم به دست معلم انجام شده است.

صفری با تاکید بر اینکه لبخند تلخ معلم دنیا را ویران می‌کند، تاکید کرد: معلم در گفتار و بیان باید آموزش دهد، به عبارتی تمامی راه‌ها را باید برای ارتقای معرفت انسان باز کند و همیشه الگوی جامعه باشد.

حسام رسولی، رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز با بیان اینکه جامعه محصول فکر و هنر معلم است، گفت: در عین حال که جامعه با تمام نقاط قوت خود محصول فکر و هنر معلم است، خود معلم و جایگاه معلم هم نشاندهنده فکر و هنر جامعه است یعنی با هم ارتباط تنگاتنگ دارند. لذا امیدواریم که بتوانیم شان و منزلت و مقام معلم را در جایگاه والای خود قرار دهیم که بالاترین جایگاه است.

رسولی اظهار کرد: جهان هستی جلوه گاه صفات خداوندی است آنجایی که از صفت جمیل بودن خداوند یاد می شود این صفت خداوندی را میتوانیم در جنگلها و گلها و کوه و دشت ببینیم. صفت دیگر که به قادر بودن خداوند اشاره می کند می توان قدرت خداوند را در هستی دید اما وقتی می گوید «ان الله علیم» صفت علیم و عالم بودن در معلم جلوه گر شده و تجلی می یابد و چنانچه هر جامعه ای به معلمان خودش ارزش و احترام بگذارد قطعا آن جامعه به پیشرفت می رسد و استعدادهایش شکوفا می شود.    

رسولی افزود: امیدواریم تلاشهایی که در دولت فعلی از بابت احترام به جایگاه معلم صورت گرفته است ادامه دار باشد تا بتوانیم عزت و کرامت معلمان خود را حفظ کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است
  • معلم باید الگوی جامعه باشد
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • طلوع خورشید اسلام، روح نشاط و امید در کالبد زن دمید
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • داستان روز اول (6+4 نکته درباره جامعه پذیری کارکنان در سازمان)
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است