Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد - ایرنا - تائید صلاحیت و معرفی مهندسان ناظر، بخشی از مقررات ملی ساختمان است که در اجرای پروژه های بافت فرسوده منطقه ثامن مشهد در اطراف حرم مطهر رضوی رعایت نمی شود به طوری که شهروندان شاهد تولد پروژه های بزرگ در این منطقه بدون هماهنگی با سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند.

نیاز روزافزون به افزایش زیرساخت ها، بازسازی و ترمیم زیرساخت های مستهلک و بافت های فرسوده و ساخت پروژه های جدید موجب شده است شاهد افزایش چشمگیر ساخت پروژه های بزرگ در مشهد به ویژه در منطقه ثامن باشیم، پروژه هایی که ساخت آنها بیش از پروژه های کوچک نیازمند نظارت فنی، حضور مهندسان ناظر توانمند و با مهارت و توجه جدی نسبت به رعایت قوانین و استاندارهای مهندسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روند ساخت و سازها در بافت فرسوده منطقه ثامن به گونه ای است که اجرای مقررات ملی ساختمان در این منطقه با ابهام روبروست و این وضعیت مورد تائید سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی نیست.
طرح بازسازی و نوسازی بافت فرسوده منطقه ثامن از حدود 26 سال پیش در محدوده ای به وسعت 310 هکتار آغاز شده و هم اکنون 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
هم اکنون 14 هزار نفر در این منطقه سکونت دارند ولی در طرح بازسازی این منطقه سکونت 51 هزار نفر پیش بینی شده است.
به گفته شهردار منطقه ثامن مشهد تاکنون بیش از 73 هزار میلیارد ریال برای نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در این منطقه هزینه شده که 29 هزار میلیارد ریال آن هزینه پروژه های عمومی طرح نوسازی بافت فرسوده بوده است.
وی افزود: تاکنون 53 پروژه انتفاعی دراین بافت اجرا شده و 30 هزار میلیارد ریال پروژه دیگر نیز باید در این منطقه اجرا شود.

* براساس تفاهم نامه عمل می کنیم
سخنگوی شهرداری منطقه ثامن مشهد در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: برای انتخاب مهندس ناظر پروژه های این منطقه که اغلب بیش از سه هزار متر مربع هستند هماهنگی با سازمان نظام مهندسی انجام نمی شود.
مهدی زمانی خلیل آباد افزود: در این زمینه مهندسان دارای مجوز و تائیدیه سازمان نظام مهندسی به ما معرفی شده یا مراجعه می کنند و در باره واگذاری پروژه به آنها تصمیم گیری می شود.
وی اظهار داشت: بر اساس تفاهم نامه ای که در سال 1391 میان شهردار وقت منطقه ثامن، معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی، رئیس سازمان نظام مهندسی و شهردار مشهد به امضا رسیده، تمام مسائل اجرایی و فنی پروژه های بیش از سه هزار متر منطقه ثامن به شهرداری این منطقه تفویض اختیار شده است.
وی گفت: براین اساس تایید مهندسان ناظر 99 درصد پروژه های این منطقه به سازمان نظام مهندسی ارجاع داده نمی شود و با توجه به تاییدیه کلی صادر شده برای مهندسان از سوی این سازمان، تصمیم گیری لازم در این زمینه در شهرداری منطقه انجام می شود.
زمانی افزود: مهندسانی که تاییدیه نظام مهندسی را دارند دوباره برای تایید به عنوان مهندس پروژه این منطقه به سازمان نظام مهندسی معرفی نمی شوند و تاییدیه مجدد برای آنان دریافت نمی گردد.
وی اظهار داشت: در این زمینه عدم اجرای قانون و مقررات ملی ساختمان مطرح نیست و این روند بیش از 6 سال است که اجرا می شود.

* تفاهم نامه لغو شده است
معاون فنی و تشکلهای حرفه ای سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تفاهم نامه مزبور به دلیل برخی حواشی و مشکلات، لغو شده و سال گذشته تمدید نشد.
فرامرز ذوقی افزود: البته محور اصلی تفاهم نامه مزبور نیز این بود که شهرداری منطقه ثامن می تواند راسا اجرای پروژه را به افراد معتبر و مورد تایید خود واگذار کند و در این واگذاری مفاد و مسئولان قانونی در پروژه نیز پیش بینی شده بوده و عدم معرفی مهندسان مجری و ناظر پروژه به سازمان نظام مهندسی مطرح نشده بود.
وی اظهار داشت: در این تفاهم نامه مقرر شده بود کارفرما خودش اقدام به معرفی مهندسان نماید ولی مراحل اداری و قانونی تایید مهندسان باید طی می شد.

* شهرداری ثامن به قانون احترام بگذارد
ذوقی گفت: امیدواریم شهرداری منطقه ثامن به ضوابط و مقررات ملی ساختمان احترام بگذارد و تمام پروژه های کوچک و بزرگ با هر مشخصاتی را طبق قانون به سازمان نظام مهندسی ارجاع دهد.
وی افزود: برای تایید مهندسان از سوی سازمان نظام مهندسی هیچ استثنایی وجود ندارد و شهرداری منطقه ثامن در این زمینه نباید بی قانونی کند.
وی اظهار داشت: هم اکنون سازمان نظام مهندسی در جریان اجرای پروژه هایی در منطقه ثامن قرار می گیرد که شهرداری این منطقه آن را ارجاع دهد و در غیر این صورت هیچ اطلاعی از ساخت، مهندسان مشاور، مجری و ناظر پروژه در این منطقه ندارد.
ذوقی گفت: شهرداری ثامن مکلف است قانون نظام مهندسی را رعایت کند و در این زمینه اهمیت ویژه ای قائل شود.
وی افزود: نظارت مضاعف سازمان نظام مهندسی بر ساخت و ساز پروژه های مختلف و مطلع بودن از مهندسان هر پروژه قانونی است که باید تحت هر شرایطی رعایت شود و حتی برای این موضوع حق الزحمه هم برای سازمان نظام مهندسی در نظر گرفته شده که باید از سوی کارفرما پرداخت گردد.
7496 / 6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پروژه مقررات ملي ساختمان خراسان رضوي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۰۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری

تین نیوز

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای برنامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با اولویت حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت در سال جاری خبر داد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، ایرج حشمتی در همایش مدیران محیط زیست کشور با اشاره به مسئولیت محیط زیست در حوزه های پایش آب، هوا و خاک گفت: به روزرسانی سیاهه انتشار آلاینده های هوا و تدوین برنامه عملیاتی کاهش آلودگی هوای کلان شهرها در دستور کار سال ۱۴۰۳ سازمان قرار گرفته است، همچنین با همکاری وزارت صمت، وزارت کشور، پلیس راهور و راه و شهرسازی برنامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با اولویت حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت در سال جدید اجرا خواهد شد.

حشمتی ادامه داد: در اجرای ماده الحاقی قانون برنامه هفتم توسعه، با هدف تقویت سازگاری و کاهش آسیب پذیری کشور در مقابل تغییر اقلیم، برنامه مدیریت تغییر اقلیم کشور توسط سازمان و با همکاری سازمان های ذیربط تهیه خواهد شد.

وی با تشریح اقدامات سیاست گذاری و نظارتی در بخش آب و خاک، یادآور شد: قانون حفاظت از خاک قانون تخصصی است که بعد از انقلاب اسلامی ایران تصویب و ابلاغ شده است و در همین راستا آئین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در سال گذشته در هیات وزیران و نیز خط مشی های مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار از خاک کشور تصویب و ابلاغ شد که مطابق خط مشی های مذکور، بهینه سازی روش های استفاده از آب های نامتعارف در خاک در تطابق با شاخص های کمی و کیفی و استانداردهای مرتبط باید صورت گیرد.

حشمتی ادامه داد: در همین راستا و نیز کمک به حل بحران فعلی آب کشور تدوین و ابلاغ معیار مشمولیت واحدها در اجرای طرح پایش خوداظهاری برای بخش پساب و پارامترهای مشمولیت واحدها به تفکیک کد آیسیک دراجرای قانون حفاظت از خاک و آئین نامه جلوگیری از آلودگی آب تدوین و ابلاغ شده است.

معاون محیط زیست استانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: در سال گذشته، ۱۴۳ رودخانه با ۶۸۴ ایستگاه به صورت فصلی پارامترهای عمومی و سمی مورد پایش قرار گرفته که نتایج ۱۸۷۶ پایش نشان از این دارد که در ۷۰ درصد پایش های انجام شده کیفیت رودخانه متوسط تا بسیار خوب بوده است، همچنین ۵ گزارش ملی در راستای نظارت بر مدیریت زیست محیطی تنظیم و به نهادهای متولی قانونی آن جهت اقدام وفق تکالیف قانونی ابلاغ شده است.

حشمتی در ادامه با بیان اینکه وضعیت کیفیت آب زیر زمینی نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت نیرو در کارگروه های برنامه ایمنی آب کشور در حال پایش است، افزود: رفع آلودگی با شناسایی انواع ریسک های آلودگی اولویت بندی و تدوین پایش آب زیرزمینی کشور صورت می گیرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند و تغییر اقلیم از اولویت های پیش رو در سال جاری است که با جدیت دنبال می شود، گفت: رسیدگی به ١٠ هزار درخواست و تایید بیش از سه هزار نقل و انتقال پسماند در کشور بیانگر جدیت کار در این حوزه است، نظارت های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هدفمند و هوشمند می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • ساخت ۱۵۰ هزار مسکن استطاعت پذیر در تهران | ۵۵۰۰ خانه فرسوده و خطرناک نوسازی می شوند
  • نمایش توان فنی و مهندسی ایران در سریلانکا
  • اجرای ۷۵ درصد از پروژه های مصوب سفر استاندار آذربایجان غربی توسط سازمان منطقه آزاد در شهرستان ماکو
  • اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی مسکن در ۶ شهرستان سیستان و بلوچستان
  • حضور پررنگ مردم برای نوسازی بافت‌های فرسوده همزمان با پرداخت تسهیلات
  • افتتاح ۴ پروژه در بافت و تحول در اشتغال منطقه توسط گروه مالی گردشگری
  • ضرورت استفاده از مشوق ها برای بازسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده لرستان
  • تاکید بر اجرای مقررات ملی ساختمان در کیش