Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: شایعات بی اساس مبنی بر پیش بینی زلزله های بزرگ قریب الوقوع که اغلب در پی وقوع زمین لرزه های کوچک و بزرگ در شهرها و مناطق مختلف کشور پخش می شوند، از آن دست شایعات بی مزه ای هستند که از فرط تکرار دیگر شاید کم اطلاع‌ترین اقشار جامعه هم اعتنایی به آن نداشته باشند

اما در زمانه‌ای که متاسفانه شبکه های مجازی تلفن همراه به بزرگترین ابزار اتلاف وقت بطالت بار بسیاری تبدیل شده و بی محتواترین و زردترین صفحات و کانالهای اینستاگرام Instagram و تلگرام Telegram پرطرفدارترین و پرمخاطب ترین صفحات و کانالها و گروهای مجازی را تشکیل می دهند، تکرار صدها باره این قبیل شایعات پوچ و بی مبنا دور از انتظار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقوع چند زلزله کوچک و متوسط در روزهای اخیر بهانه ای برای بازپخش مجدد این قبیل شایعات در شبکه های مجازی شده که به نقل از منبعی مجعول (مرکزژئوفیزیک دانشگاه هاروارد آمریکا وابسته به سازمان ناسا!!) از پیش بینی رخداد زلزله ای 6 تا 8 ریشتری در کرمان خبر می‌دهند.

دکتر سید جلیل الدین فاطمی- مسئول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان- در این باره به ایسنا منطقه کویر، می گوید: زلزله را با چند پیش لرزه نمی توان پیش بینی کرد و این مورد نمایی است، بلکه پیش نشانگرهای زیادی در پیش بینی احتالی زلزله دخیل می باشند..

وی اظهار کرد: وقوع زلزله های زیاد با شدت کم اتفاقا باعث تخلیه انرژی گسل می شود بنابراین رخداد تعداد زیادی زلزله در یک منطقه دلیل بر وقوع زلزله با بزرگی بالا نیست.

استاد تمام دانشگاه شهید باهنر کرمان ابراز عقیده کرد: اگر زلزله های نامعمولی مانند چهار زلزله چهار ریشتری در فاصله 24 ساعت قبل از زلزله بم به وقوع پیوست این نوع زلزله ها مهم و احتمال وقوع زلزله مخرب را می توان داد، اما زلزله‌های کمتر از 4 ریشتر چنین امری را بیان نمی کنند.

وی با تاکید بر اینکه زلزله های بزرگ در مدت زمان کم احتمال وقوع زلزله می دهند، ابراز کرد: زلزله قابل پیش بینی نمی باشد، مثلا در کشور چین چندین بار اعلام نمودند که زلزله مخربی در راه است، اما فقط یکبار وقوع زلزله بزرگ درست پیش بینی شد که آن نیز بر اساس احتمالات پیش بینی شده است.

مسئول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان اعلام کرد: نمی توان با یک پیش نشانگر احتمال وقوع زلزله را مطرح کرد، بلکه باید حداقل 10 تا 15 پیش نشانگر وجود داشته باشد.

وی در ادامه بر استحکام بخشی ساختمان ها تاکید و عنوان کرد: باید منازل و ساختمان های از استحکام مناسبی برخوردار باشند؛ با زلزله باید کنار آمد، مانند کشور ژاپن زمانی که زلزله 6.5 ریشتری در آن رخ می دهد فقط یک مجروح در پی دارد، اینکه در یک زلزله 6 ریشتری در برخی نقاط صدها کشته و زخمی بر جای می گذارد این امر به دلیل عدم استاندارد سازی منازل می باشد.

فاطمی به زلزله گلباف در اوایل دهه 60 ومیزان خسارات جانی و مالی آن زلزله اشاره و اذعان کرد: زلزله قابل پیش بینی نمی باشد و این مطلب که در شبکه های مجازی رد و بدل می‌شود، صحت ندارد.

وی به زلزله خیز بودن استان کرمان اشاره و یادآوری کرد: استان کرمان در گذشته نه چندان دور شاهد وقوع زلزله زرند و بم و تعداد زیادی کشته بوده، بنابراین باید مردم کرمان منازل خود را ایمن و شناژی بسازند تا باخیالی آسوده زندگی کنند.

مسئول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان ابراز کرد: کرمان یک استان زلزله خیز می باشد و هر روز بطور متوسط یک زلزله کمتر از 3 ریشتر در آن رخ می دهد که مردم آن را احساس نمی کنند، اما این که فقط براساس یک زلزله بیش از حد معمول، وقوع زلزله 6 تا 8 ریشتر پیش بینی شود امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: تعداد زیاد زلزله فقط نشانگر این می باشد که گسل های منطقه فعال شده اند و این دلیلی بر وقوع زلزله بزرگ نمی باشد و این مورد موثق نمی باشد.

ابوالقاسم سیف الهی- معاون امور عمرانی و فنی استانداری کرمان- هم ضمن تکذیب شایعه پیش بینی زلزله بزرگ در کرمان به ایسنا گفت: هیچ کشوری تاکنون نتوانسته است که زلزله را قبل از وقوع پیش بینی کند و تنها حدس و گمان ممکن است زده شود اما پیش بینی وقوع صد درصد زلزله تاکنون امکان پذیر نبوده است.

وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته دنیا حداکثر 1 یا 2 دقیقه قبل از وقوع زلزله توانسته اند پیش بینی زلزله را کرده و هشدار دهند، و اگر چنین امری امکان پذیر بود آمریکا و ژاپن زلزله های کشور خود را پیش از وقوع پیش بینی می کردند.

معاون امور فنی و عمرانی استاندار کرمان این موضوع را شایعه دانست و اعلام کرد: عمر چندانی از تشکیل فضای مجازی در کشور ما نمی گذارد، به این دلیل شایعه پراکنی در این فضا زیاد صورت می گیرد، مردم نباید به این شایعات توجهی نمایند.

وی یادآوری کرد: چند روز قبل زلزله ای به بزرگی 4.8 ریشتر در نزدیکی شهرستان زرند به وقوع پیوست و پس لرزه های پس از آن کاهشی بود.

سیف الهی زلزله اخیر زرند را مربوط به گسل کوهبنان دانست و توصیه کرد: مردم باید همواره رعایت نکات ایمنی را انجام دهند و ستاد بحران و فرمانداران کوهبنان، زرند و راور هم پیش بینی های لازم را انجام داده اند، اما آنچه در فضای مجازی منتشر شده است، شایعه می باشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هیچ کس نمی تواند زلزله را پیشگویی کند و مراکز رسمی کشور از جمله مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ستاد مرکزی بحران کشور و مراکز زلزله نگاری اگر مواردی را لازم بدانند، قطعا اطلاع رسانی خواهند کرد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

تجاوز 2 بچه فقیر تهرانی به دختر پولدار در ویلای فشم + جزییات لعیا در موبایل شوهرش راز خیانت دختر دایی بیوه اش را دید! تجاوز آقای خلبان به زنان! / او لباس زنانه می پوشید + عکس جزییات تجاوز به دخترها و شکستن پاهایشان! / دستگیری مرد متجاوز + عکس تلخ ترین انشای فرزند یک کولبر ! + عکس پسربچه تجاوز به زنان و خوراندن نوشابه به آنان! / علت چه بود؟! + عکس خودکشی محمد علی نجفی شهردار سابق تهران ! / واقعیت چیست؟! 4 ساعت تجاوز به زینب 35 ساله! + سرنوشتی تکاندهنده کاهش شدید قیمت دلار در بازار قیمت جدید جک S5 اتوماتیک اعلام شد در موبایل شوهرم راز هووی پنهانی ام را فهمیدم / دختر دایی ام عروس موقت شوهرم بود ! جزئیات دستگیری میثم رضایی وارد کننده خودروهای لوکس / او دست راست وزیر بود ! تولد بچه این دزد مسلح تهران وقتی در زندان بود! / او توبه را شکست! + فیلم مصاحبه فاجعه مرگبار در عظیمیه کرج + عکس تصادف هولناک قطار با پژو 206 در جاده " تبریز - آذرشهر " + عکس لحظه حادثه

منبع: رکنا

کلیدواژه: اینستاگرام Instagram تلگرام Telegram زلزله فضای مجازی اخبار حوادث جامعه زلزله مجروح زمین لرزه بینی عکس مرد دختران زندگی ایران تجاوز زن تصاویر پدر ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۰۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر/ سواحل متلاطم است

طلیعه محمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان دهنده تداوم وزش بادهای شمالی تا روز جمعه است، بنابراین در این مدت سواحل استان به تناوب مواج و متلاطم خواهد بود.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان بوشهر افزود: در ساعاتی از وقت امروز تا اوایل شب، با رشد ابر در برخی نقاط بویژه ارتفاعات شرقی استان، احتمال وقوع ناپایداری‌های موقت جوی پیش بینی می‌شود.

وی گفت: آسمان استان بوشهر صاف تا کمی ابری همراه با وزش باد، و در برخی نقاط همراه با گردوخاک و امروز تا اوایل شب در ارتفاعات شرقی استان افزایش ابر با احتمال رخداد ناپایداری موقت جوی خواهد بود.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان بوشهر بیان کرد: جهت وزش باد غالباً شمال غربی تا شمالی با سرعت ۱۲ تا ۳۸ گاهی تا ۴۴ و در سواحل و روی دریا ۱۶ تا ۴۴ گاهی بیش از ۵۰ کیلومتر در ساعات پیش بینی می‌شود.

وی اضافه کرد: ارتفاع موج دریا ۹۰ تا ۱۸۰ گاهی تا ۲۱۰ سانتی متر و در سواحل جنوبی در برخی ساعات ۱۲۰ تا ۲۷۰ سانتیمتر خواهد بود.

کد خبر 6100299

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • احتمال وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر/ سواحل متلاطم است
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • پیش‌بینی وزش باد و گرد و خاک در استان کرمان
  • وقوع تندبادهای لحظه‌ای در راه کرمان