Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ غلامرضا ظریفیان، با اشاره به انتخاباتی دانستن سازوکار شورای عالی سیاستگذاری که شروع به کار آن را به معنای آغاز فضای فعالیتهای انتخاباتی تلقی می‌کنند، گفت: انتخاباتی دانستن سازوکار شورای عالی سیاستگذاری ارائه تصویر ناقصی از این نهاد است. شورای عالی در ابتدا به این منظور شکل گرفت تا طیف گسترده احزاب اصلاح‌طلب را که در چهارچوب اصلی اصلاحات اما با سلیقه‌های مختلف شکل گرفته بودند،‌ در یک مجموعه گرد هم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازوکار شورای عالی سیاستگذاری در واقع به این دلیل بود که در عین تنوع و تکثر در ارتباط با مسائل مختلف که یکی از مهمترین آنها انتخابات است یا در خصوص موارد مبتلابه جامعه در جلسات شورای عالی به جمع‌بندی برسند و در موارد مهم بتوانند یک سیاست واحدی را اتخاذ کنند.

وی ادامه داد: بنابراین کارکرد شورای عالی سیاستگذاری فراتر از انتخابات است و به نظر می‌رسد با همین دید انتخاباتی شکل‌گیری آن با تاخیر صورت گرفته است. جبهه اصلاحات نیازمند این است که در مسائل مهمی که کشور با آن روبرو است بتواند در عرصه سیاست‌ورزی واکنش پخته و متناسب با نیاز کشور را نشان دهد. به نظر من هم می‌رسد که اگر الان را به اینکه فضای انتخاباتی باید آغاز شود معطوف کنیم؛‌

در فضای انتخاباتی هر اتفاقی قابل وقوع است

وی افزود: هرچند به هرحال انتخابات چند لایه دارد و طبیعتا لایه‌های زیرین ارزیابی‌ها و نظرسنجی‌ها و امکان‌سنجی‌ها است که معمولا احزاب انجام می‌دهند و طبیعتا کسانی که فکر می‌کنند مناسب مجلس هستند را باید در بستر تاریخی طولانی‌تری مورد بررسی قرار داد؛ ولی فضای امروز کشور با توجه به مشکلات موجود فضای انتخاباتی نیست و طبیعتا هم ورود به لایه علنی شدن گفت‌وگو‌های تبلیغاتی که می‌توان لایه ششم یا هفتم انتخابات دانست به صلاح نخواهد بود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص وضعیت فعلی سبد رای اصلاح‌طلبان نیز گفت: اینکه اصلاح‌طلب‌ها با چه اقبال اجتماعی روبرو می‌شوند؛ تجربه سال‌های اخیر انتخابات در ایران مخصوصا در سال‌های پس از ۸۸ که ما با مشکلات زیادی مواجه بودیم، نشان‌دهنده این است که فضای انتخاباتی معمولا فضای یک یا دوماه آخر است و در آن فضا باید ارزیابی کرد که اقبال مردم به چه صورت و به سمت کدام جریان خواهد بود. نظرسنجی‌ها نیز در ماه‌های آخر صورت می‌پذیرد. در آن مقطع زمانی است که متوجه می‌شویم مردم چقدر به صحنه می‌آیند و در صورت حضور نیز با چه نوع تمایل و گرایشی م‌ آیند.

وی ادامه داد: ما در سال‌های مختلف شاهد فراز و نشیب‌های زیادی چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات ریاست‌جمهوری بودیم. برای مثال در انتخابات دور دوم آقای روحانی؛ در شش ماه آخر بسیاری از صاحب‌نظرها معتقد بودند با توجه به عملکرد و نگرانی‌هایی که وجود دارد، یخ جامعه برای حضور در صحنه آب نخواهد شد. فضای دانشگاهی به شدت سرد بود و در جامعه هم به همین صورت؛ اما در دوماه آخر به دلیل نوع رقابت‌هایی که به وجود آمد دیدیم که حضور مردم حتی از دور نخست نیز بیشتر شد. البته من نمی‌خواهم بگویم سال آینده نیز همین اتفاق خواهد افتاد اما در فضای انتخاباتی هر اتفاقی قابل وقوع است.

ناتوانی دولت در مدیریت نارضایتی‌ها، بر میزان رای مردم تاثیر مستقیم خواهد داشت

وی افزود: نوع مکانیزم انتخابات در ایران به گونه‌ای است که تنها پس از مشخص شدن افراد تایید صلاحیت شده می‌توان ارزیابی کرد چه درصدی از مردم به صحنه خواهند آمد. مخصوصا در انتخابات مجلس که شکل ملی نداشته و محلی است انگیزه‌ها کاملا با انتخابات‌های ملی متفاوت بوده و در هر استانی ممکن است با استان دیگر متفاوت باشد. چراکه انتخابات در این مناطق جنبه‌های محلی و قومیتی هم پیدا می‌کند و فقط عرصه سیاست نیست که مردم را به صحنه می‌آورد. بنابراین الان برای اینکه بتوانیم مسیر روشنی از انتخابات مجلس داشته باشیم، خیلی زود است.

معاون پیشین وزیر علوم در دولت اصلاحات همچنین تاکید کرد: البته با شرایطی که امروز با آن روبرو هستیم اگر بخواهیم وارد فضای انتخابات شویم قطعا با کمترین سطح مشارکت مواجه می‌شویم؛ دلسردی‌ها، دل‌مردگی‌ها و دلخوری‌ها مخصوصا از شخص آقای روحانی حتی در جامعه طرفداران جریان اصلاحات نیز به شدت افزایش پیدا کرده و زمینه مساعد انتخابات نیست.

وی ادامه داد: با این وجود اما تجربه انتخاباتی به ما می‌گوید باید نخست به صحنه برویم و آن فضای هماوردی‌ها تاحدودی موثر خواهد بود. البته اگر میزان کارآمدی دولتی که مردم به آن رای دادند در این مدت باقی مانده تا انتخابات افزایش پیدا کرده، ثبات نسبی اقتصادی در جامعه حاکم شود و تا حدی بر مشکل اشتغال فائق بیاییم؛ طبیعتا این هم تاثیر مستقیمی بر بحث انتخابات خواهد داشت، اگر نه دولت ضعف‌های جدی از خودش نشان دهد و نتواند بر نارضایتی‌ها مدیریت داشته باشد طبیعتا بر میزان رای مردم تاثیر مستقیم خواهد داشت.

هم اصلاح‌طلبان و هم اعتدالیون باید نگران سبد رای خود باشند

وی افزود: بنابراین در عین حال که فکر می‌کنم هم اصلاح‌طلبان و هم اعتدالیون باید نگران سبد رای خود باشند و در این ارتباط سیاست‌های بهتری را اتخاذ کنند و این جای نگرانی دارد؛ ولی برای اینکه بتوانیم قضاوت درستی در خصوص انتخابات داشته باشیم تجربه چهل ساله من می‌گوید با فضای کنونی نمی‌توان به قضاوت فضای انتخابات نشست و فضای انتخاباتی معطوف به همان دو سه ماه آخر است.

ظریفیان در خصوص لزوم استفاده درست جریان‌های سیاسی از ماه‌های باقیمانده تا انتخابات برای بهبود فضای ناامیدی و تضمین مشارکت در انتخابات سال ۹۸ نیز گفت: جامعه ما در عین حال که اگر فضا مناسب باشد به سمت جریان اصلاحات گرایش دارد اما در عین حال این تجربه را هم دارد که به جریانی چک سفید نمی‌دهد. طبیعتا هر جریان سیاسی متناسب با نقش‌آفرینی در راستای نیازهای جامعه که بخش مهم آن کارآمدی اقتصادی است مورد اقبال آنها در زمان انتخابات قرار می‌گیرد.

جریان اصلاحات گفت‌و‌گوی جدی با رقبا را در دستور کار قرار دهد

وی ادامه داد: بنابراین همه این موارد دست به دست هم می دهند و اقبال یا عدم اقبال را ایجاد می‌کنند. اصلاح‌طلبان نیز باید در این فرصت پیش‌رو به یک بازبینی نسبت به برخی از رویه‌ها دست بزنند و ارتباط بهتری را با افراد جامعه تبیین کنند. همچنین باید تصویر درستی از اینکه چرا مردم باید در عرصه انتخابات حضور داشته باشند به آنها ارائه شود. معتقد هستم جریان اصلاحات باید گفت‌و‌گوی جدی با رقبا را نیز در دستور کار قرار دهد چرا که جامعه امروز ما از تنازعات و درگیری هایی که حاصلی برای آنها ندارد خسته شده است. این جامعه در عین حال که می‌خواهد عزتش در فضای داخلی و خارجی حفظ شود مایل است زندگی کند و کسی که به زندگی او پاسخ درخور بدهد طبیعتا سبد رای را به سمت خود می کشد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ظریفیان اصلاح طلبان اعتدالیون سبد رای نارضایتی مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۱۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم

 ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان در نشست مشترک دولت و استانداران گفت: حرکت بزرگ ملت ایران و نمایش قدرت مردم اراده ملتی بود که می‌خواهد آزاد زندگی کند و اکنون در باشگاه قدرت‌های منطقه و جهانی جز برترین‌ها هستیم.

وی افزود :کار همه صاحبان قلم و بیان این است که هر چهره‌ای به نوبه خود امید آفرینی کند، چرا که دشمن به فکر ایجاد نا امیدی در دل مردم است و ما در دولت سعی می‌کنیم با عمل به وعده‌ها در این راستا تلاش کند.

رئیسی متذکر شد: دولت با مردم صادق است و شفافیت دارد و مطمئن باشید آنچه مردم را با ما همدل می‌کند صداقت ما است و باید هر اتفاقی که می‌افتد گزارش آن را در اختیار جامعه قرار دهیم پس باید ارتباط مثبت و مستمر خود را با مردم حفظ کنیم.

رئیس قوه مجریه با تشکر از دست اندرکاران انتخابات دور نخست مجلس گفت: به چهار اصل مدنظر رهبر انقلاب در انتخابات عمل شد و همه پرسی دارای امنیت و سلامت بود و استانداران تلاش کنند در دوم هم اصول مدنظر رهبری محقق شود.مردم همواره در انتخابات شرکت می‌کنند و در دوم نیز حضور می یابند و مجلس جدید شکل خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه دشمن به دنبال موج سواری است و همواره باید امنیت را به عنوان یک ضرورت روز به روز ارتقا پیدا کند، گفت: همه بخش‌های کشور باید برای تحقق شعار سال تلاش کنند و برای آن برنامه ریزی استانی و کلان شود و حتی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها هم باید خود را برای محقق شدن جهش تولید دخیل بدانند و همچنین بانک‌ها باید تامین مالی را به درستی انجام دهند.

رئیسی ادامه داد: رهبر انقلاب فرمودند که دولت باید در اقتصاد به مردم میدان بدهد و لذا قوه مجریه باید تلاش کند تا شرکت‌ها و کارگاه‌ها توانمند شوند و موانع تولید باید رفع شود.بخش‌های مختلف باید تلاش کنند و دانشگاه‌ها در دانش بنیان می‌توانند ثروت بزرگی برای کشور خلق کنند. کشور ما در برخی بخش‌ها به بهشت معادن معروف است.

او تاکید کرد: اقتصاد کشاورزی باید در روستا‌ها تقویت شوند تا اهالی آنها به شهر‌های دیگر مهاجرت نکنند و به ماندن در محل زندگی خود امیدوار باشند. بسیاری ظرفیت‌ها بالفعل هستند و دولت تلاش می‌کند با شناسایی آنها این ظرفیت‌ها را فعلیت ببخشد.

رئیس جمهور گفت: باید بهره وری در بخش‌های مختلف کشور بررسی شود و برای بالابردن آن تلاش صورت گیرد. هرچه در جامعه قانون نداری بالاتر برود پیشرفت جامعه میسرتر خواهد شد.حضرت آقا یک بار فرمودند که مصرف ما با بسیاری از کشور‌های بزرگ دنیا برابری می‌کند و برای مرتفع کردن این امر باید تلاش شود و فرهنگ سازی صورت گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد