Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@08:19:39 GMT

یزد با کمبود متخصصان رادیولوژی روبروست

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۱۴۱۳۴

یزد با کمبود متخصصان رادیولوژی روبروست

دکتر 'محمود نوری شادکام' روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا به کمبود رادیولوژیست اشاره کرد و افزود: بحث رادیولوژی و کمبود متخصصان آن، یک مشکل کشوری است.
به گفته وی سالانه حدود 250 نفر در این رشته فارع التحصیل می شوند اما بعلت افزایش نیاز پزشکان به وسایل کمک تصویری برداری مثل ام ار ای، سی تی اسکن، سونوگرافی، آنژیو و رادیوگرافی ساده باید نسبت به تربیت نیروی رادیولوژیست اقدام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر شادکام با بیان اینکه در شهرستان های استان هم با این مشکل روبرو هستیم گفت: وزارتخانه هم به این نتیجه رسیده که باید نیرو تربیت کند و هرگز با این تعداد نیرو نمی توان نیازهای کشور را رفع کرد.
این مسوول دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: در استان به حداقل 20 رادیولوژیست زن و مرد نیاز است و امید داریم در آینده این مشکل، رفع شود.
وی تعداد رادیولوژیست های زن در یزد را کمتر از 10 نفر ذکر کرد و گفت: سالانه 250 نفر فارغ التحصیل می شوند و 600 شهر در کشور داریم که نیازمند رادیولوژیست هستند.
اما کمبود رادیولوژیست زن در استان یزد بسیار مشهود است و در صورتی که دانشگاه علوم پزشکی نسبت به جذب نیروهای موجود اقدام کند قطعا بخشی از این مشکل رفع می شود.
اخیرا برخی از سایتها و کانال های خبری به نقل از مسوولان وزارت بهداشت اعلام کرده بودند که این وزارتخانه در صدد تربیت نیرو برای بخش رادیولوژی کشور است .
در این خبر، اعلام شده قرار است برخی از نیروهای اپراتور و یا کارشناس، آموزش های لازم در بخش رادیولوژی را فرا گیرند تا در این بخش فعالیت نمایند و بدین وسیله، بخشی از مشکل کمبود رادیولوژیست در کشور حل شود.
اما اعلام این خبر مبنی بر تربیت نیروهای رادیولوژیست از میان اپراتورها و کارشناسان به مذاق بسیاری از متخصصان رادیولوژی خوش نیامده و با آن مخالف هستند.
استدلال این دسته از متخصصان رادیولوژی این است که حضور این افراد در بخش رادیولوژی با توجه به نداشتن علم و تجربه، ممکن است مشکلاتی ایجاد نماید.
یکی از این متخصصان رادیولوژی در این زمینه گفت: بنده با داشتن تخصص و سالها تجربه کاری، هر موقع نتایج رادیولوژی را در اختیار بیمار قرار می دهم دست و دلم می لرزد اونوقت چطور یک فرد غیر پزشک با یک یا چند دوره آموزش، در این بخش فعالیت خواهد کرد!.
به گفته وی مشکل اصلی این است که غیر پزشک، احاطه کامل به بیماریها ندارد و بنابر این نمیتواند نتایج را درست تفسیر کند.
وی یادآور شد: در هیچ کجای دنیا هم سونوگراف به تنهایی کار نمیکند و حتما زیر نظر متخصص رادیولوژی، فعالیت دارد.
بحث کمبود متخصص و فوق تخصص در برخی رشته های پزشکی در استان یزد، معضلی است که باید رفع شود.
با توجه به اینکه تقریبا نیمی از بیماران مراجعه کننده به این استان، غیر بومی هستند و یزدی ها در مراجعه به این دسته از پزشکان، مجبورند گاها هفته ها در نوبت باشند، لزوم تامین هر چه سریع تر متخصصان و فوق تخصصان مورد نیاز باید در دستور کار مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد قرار گیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، پیشتر به ایرنا گفته بود: هر یزدی، سالانه بطور متوسط 2 تا سه بار به مراکز درمانی، بیمارستانها و مطب پزشکان استان مراجعه می کند.
وی با بیان اینکه در استان به ازای هر هزار نفر جمعیت، سه پزشک فعالیت دارند، افزود: یزد از لحاظ تعداد پزشک به جمعیت اعم از متخصص ، فوق تخصص ، داروساز ، دندانپزشک و پرستار جزو استانهای برخوردار کشور است.
دکتر شادکام، مجموع پزشکان استان را حدود سه هزار نفر بیان کرد و یادآور شد: از این تعداد 292 نفر پزشک عمومی، 843 نفر پزشک متخصص و فوق تخصص، یک هزار نفر دندانپزشک، 130 نفر دکتر داروساز و بقیه هم پرستار هستند.
وی تعداد بیمارستان های استان را 21 باب ذکر کرد و گفت: از این تعداد 13 باب دانشگاهی و مابقی غیر دانشگاهی است، همچنین تعداد تخت های بیمارستان های استان سه هزار و 329 تخت است که از این تعداد 2 هزار و 664 تخت فعال است .
6197 محمدحسین فلاح
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی بیمارستان پزشک زن و مرد فارغ التحصیل وزارتخانه 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی دانشجوی دکتری تخصصی توسعه کشاورزی از دانشگاه زنجان درباره علت انجام این طرح گفت: استان مازندران با توجه به موقعیت خاص اقلیمی از گذشته به عنوان یکی از پایه‌های اصلی کشاورزی و تأمین مواد غذایی در ایران مطرح بوده و در بسیاری از محصولات کشاورزی ازجمله مرکبات در کشور از بالاترین جایگاه برخوردار است. به همین علت باید با شناخت کامل همه ابعاد و ویژگی‌های این پدیده‌ها، روند تغییرات و نوسانات عوامل اقلیمی برای ارزیابی امکان بروز تغییرات اقلیمی احتمالی بررسی شود.

وی ادامه داد: از طرفی، معیشت خانوارهای روستایی وابسته به کشاورزی است و این آسیب‌پذیری می‌تواند اثرات غیرمستقیمی برالگوی تجارت، توسعه و امنیت غذایی داشته باشد. در سال‌های اخیر توجه مجامع علمی جهان به موضوع تغییر اقلیم بیشتر در زمینه‌های اثرات و پیامدهای تغییر اقلیم و بررسی سازوکارهای تاب‌آوری و سازگاری در مقابل تغییر اقلیم معطوف شده و در سطح جهانی، تغییرات چشمگیری در نگرش نسبت به مخاطرات دیده می‌شود. بر اساس این نگرش، برنامه‌های کاهش مخاطرات باید به دنبال ایجاد و تقویت ویژگی‌های جوامع تاب‌آور باشند و در زنجیره مدیریت سوانح به مفهوم تاب‌آوری نیز توجه کنند.

هاشمی ساداتی تصریح کرد: سازگاری در کشاورزی با توجه به محرک اقلیمی و اصلاحات مرتبط با آن و مطابق با گونه‌های مختلف مزرعه و مکان‌ها، و شرایط اقتصادی، سیاسی و سازمانی انجام می‌شود. مناطق مختلفی از کشور در سال‌های اخیر تحت تأثیر نوسانات آب و هوایی و تغییر اقلیم قرار گرفته‌اند که از این بین می‌توان به مناطق کشاورزی استان مازندران اشاره کرد.

وی خاطر نشان کرد: نتایج این پژوهش در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های ملی، منطقه‌ای و محلی برای مقابله با آثار وپیامدهای نوسانات وتغییرات اقلیمی در کشور و استان مورد استفاده جدی و کاربردی قرار می‌گیرد و به تدوین برنامه‌ها و اقدامات عملیاتی لازم برای افزایش ظرفیت‌های سازگاری و تاب‌آوری بخش کشاورزی وجوامع محلی در مواجهه با تغییرات و نوسانات اقلیمی کمک می‌کند.

هاشمی ساداتی گفت: توجه به مسأله تغییر اقلیم از اهداف و اولویت‌های کشور‌های مختلف جهان است چراکه با مسائل دیگری از جمله کاهش فقر، امنیت غذایی، دستیابی به خدمات بهداشتی، آموزش و انرژی ارتباط مستقیم دارد.

وی افزود: تغییر اقلیم تأثیر قابل توجهی بر منابع آب خاورمیانه می‌گذارد و به دنبال آن کشور ما نیز با چالش‌های جدی به‌خصوص در بخش آب و کشاورزی مواجه خواهد شد. از طرفی کشاورزی یکی از حساس‌ترین بخش‌هایی است که در معرض تغییرات اقلیمی قرار دارد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: شواهد موجود نشان می‌دهد که تغییر اقلیم و اثرات آن جهانی است، اما بیشترین اثرات نامطلوب را بر کشورهای در حال توسعه به ویژه کشورهای آفریقایی و آسیایی به‌خاطر پایین بودن ظرفیت مقابله‌شان می‌گذارد.

وی تصریح کرد: کشاورزی را می‌توان یک فعالیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست که طیف وسیعی از خدمات زیست بوم را فراهم می‌کند. مهمتر از همه اینکه کشاورزی به اشکال و در مکان‌های مختلف به تغییر اقلیم حساس شده و ظرفیت مدیریت این خطر نیز در این مناطق متغیر است.
این محقق و پژوهشگر افزود:

«تحلیل آسیب‌پذیری و تاب‌آوری باغداران مرکبات در سازگاری آن‌ها در برابر تغییر اقلیم در استان مازندران» عنوان طرحی است که سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی در قالب رساله دکتری با راهنمایی اسماعیل کرمی دهکردی ون حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است .

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی