Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ورزش و جوانان گفت: بر این باوریم که هیچ آیین و مکتبی به اندازه اسلام به حقوق کودک توجه نکرده و در آموزش های آسمانی دین اسلام بیشترین مسئولیت کودک بر دوش والدین است.

به گزارش ایسنا، مسعود سلطانی فر در کنفرانس منطقه ای حقوق کودک، با بیان اینکه ۳۰ درصد جمعیت کشور ما را کودکان تشکیل می دهند و قوانین فعلی ما همه هم و غم خود را برای حفظ واقعی حقوق این ۳۰ درصد معطوف کرده است، اظهار کرد: کودکان آسیب پذیر ترین گروه هر جامعه ای قلمداد می شوند که مورد هجوم همه نوع ناهنجاری قرار می گیرند و امروز میلیون ها کودک بخاطر بی سرپرستی و آوارگی ناشی از جنگ، تغذیه نامناسب، آلودگی ها و بیماری های خطرناک و اعتیاد والدین یا در شرایط دشواری هستند یا در چنگال افراد پلید هستند و به عنوان عامل توزیع مواد مخدر می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر ورزش و جوانان، تصریح کرد: حقوق و حق فردی و اجتماعی کودکان در حال از بین رفتن است خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی حتما بهترین نهاد برای رشد و بروز خلاقیت کودکان است و با مناسبات درون خانواده می توان بسیاری از حقوق کودکان را حفظ کرد. در کشورهای اسلامی به سبب وجود استحکام در بنیان خانواده و‌گرایش های دینی و اشنایی با احکام اسلامی وضعیت حقوقی کودکان وضعیت مناسب تری دارد.

وزیر ورزش و جوانان گفت: بر این باوریم که هیچ ایین و مکتبی به اندازه اسلام به حقوق کودک توجه نکرده است و در اموزش های اسمانی دین اسلام بیشترین مسیولیت کودک به دوش والدین است زیرا کودک برکت خانه و نعمت حسنه است. در چنین شرایطی موضوعات حقوق کودکان مانند شادی در پس حقوق اولیه مغفول می ماند حال انکه براورده شدن امکان تفریح در شکل گیری شخصیت با عزت نفس ان تاثیرگذار است

وی تصریح کرد: احترام به مقام کودک و آموزش به او به طریقی است که با استفاده از تفریحات به او حس خودباوری داده و او را رشد می دهد و واقعیت این است که حرکت و جنبش پایه همه وظایف زندگی است. زیرا زیربنای بنیه انسان را شکل می دهد. از این رو در بیشتر احادیث ما که از پیامبر و ایمه نقل شده است این است که باید هفت سال نخست کودک آزادانه به جنبش و بازی ختم شود و اینها را باید در مسیر سرگرمی ها آزاد گذاشت تا به تندرستی آنها آسیب وارد نشود. در اسلام آموزش، بازی و ورزش از وظایف والدین قید شده و آمده است که پدر باید نوشتن، شنا کردن و تیراندازی را به او بیاموزد.

وی گفت: ما در وزارت ورزش و جوانان تلاش کردیم تا در مسیر توسعه ورزش همگانی بتوانیم بستر و زیرساخت لازم برای کودکان را فراهم کنیم و این روزها مشغول برگزاری المپیاد انتخاب استعدادهای برتر هستیم. و امسال این المپیاد مخصوص افراد ۱۲ تا ۱۵ سال است. آگاه سازی والدین باید مورد توجه قرار گیرد و رسانه ها نقش مهمی در فرهنگ سازی جوانان و خانواده ها و به خصوص والدین تازه ازدواج کرده دارند.

وزیر ورزش و جوانان گفت: ارتقای کمی و کیفی فعالیت های تفریحی کودکان باید یکی از محورهای مهم برنامه های ما قرار گیرد و در وزار ورزش و حوانان این اتفاق افتاده است. ما به جوانان آموزش های پیش از ازدواج می دهیم تا خانواده های پایداری داشته باشند و بستر درستی برای رشد و نمو فرزندان خلاق، شاداب و توانمند ایجاد شود.

سلطانی فر در پایان، گفت: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ مرکز اموزش های پیش از ازدواج داریم در حالی که در سه سال قبل این تعداد تنها ۵۰ مرکز بود و امروز نتیجه گسترش این مراکز کاهش رشد طلاق شده است. احتراز از یک سویه نگری و افراط تفریط ها را مد نظر قرار داده ایم و در جهت رشد و تعالی کودکان گام بر می داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حقوق كودك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۵۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟

در عصر تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرد؛ اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب هم باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمییز و تشخیص دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند؛ اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رهاشدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشور‌ها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. 

در سنگاپور قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد، طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

فرانسه

فرانسه تولیدکنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدودکردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین درباره ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود. والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از ۱۶ سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود. چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر ۱۸ سال در بازی‌های ویدئویی نیز وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به ۳ ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس ۴۵۶) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #۴۵۶*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن ۴۵۶ این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است. 

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است، اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیت‌های خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهاد‌های فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آنها کمتر در معرض محتوا‌های نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می‌گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتور‌های تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده است

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال ۱۳۹۸ در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهاد‌های مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند، اما این نقش پررنگ والدین است که می‌تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • نشست اضطراری معاون وزیر با تاج درباره زنان تماشاگر
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • جلسه معاون وزیر با تاج درباره اتفاقات اخیر
  • برگزاری جلسه اسبقیان و تاج درباره اتفاقات ورزشگاه آزادی
  • با تاج جلسه فوری برگزار می کنیم/ مسائل فرهنگی باید دغدغه‌ باشد
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب شناسی فرهنگی ورزشگاهها
  • وزیر ورزش خطاب به تاج:کرامت بانوان زیر سؤال رفته،رسیدگی کنید
  • حضور معاون وزیر ورزش و جوانان در اردوی تیم ملی هاکی سالنی بانوان
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه