Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@00:18:55 GMT

اکتشاف جدیدی در «بازه‌هور» روی نداده است

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۱۹۳۵۱

اکتشاف جدیدی در «بازه‌هور» روی نداده است

مسئول دفتر ثبت حرایم آثار تاریخی استان گفت: اکتشاف جدیدی در «بازه‌هور» روی نداده است.

به گزارش قدس آنلاین، محمود طغرایی اظهار کرد: محوطه تاریخی جدیدی کشف نشده است و محوطه مذکور از قبل وجود داشته است؛ محوطه تاریخی بازه‌هور مشهد در سال ۱۳۰۹ در فهرست آثار ملی ثبت شده است و ما اکنون مطالعات باستان شناسی، حفاظتی ومرمتی را پیرامون این محوطه شروع کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی ادامه داد: ما از قبل کارهای مربوط به این محوطه را انجام داده‌ایم و اکنون نیز ادامه می‌دهیم، این اثر تا به حال ده‌ها بار مرمت و حفاظت شده‌است و بنابر این نمی‌توان گفت که این اثر تا کنون پیدا نشده بوده ‌است و ما نیز اکنون در قسمتی از سایت آن به کاوش‌های باستان شناسی مشغول هستیم. مسئول دفتر ثبت حرایم آثار تاریخی استان تصریح کرد: این محوطه ناپیدا نبوده‌است، این جا را ثبت کرده و شروع به انجام مطالعات آن کرده‌ایم که در راستای کارهایی که سال‌های قبل بوده‌است و امسال نیز این اقدامات را ادامه می‌دهیم، هر سال برای این اثر مصاحبه‌هایی انجام داده‌ و کارهایی که صورت گرفته را منتشر می‌کنیم. وی در خصوص ویژگی‌ها منحصر به فرد این محوطه خاطر نشان کرد: مسئله‌ای وجود دارد به نام بخش حفاظت که اگر تمام اطلاعات آن‌ منتشر شود تبعات منفی خواهد داشت از آن جهت که امکان دارد حفاری‌های غیر مجاز در این منطقه صورت گیرد نمی‌توانیم آن‌ را بیان کنیم. محمود طغرایی عنوان کرد: در راستای سازماندهی محوطه تاریخی بازه‌هور کارهایی انجام داده‌ایم که در ادامه و مبتنی بر فعالیت‌های سال‌های پیش بوده و شایان ذکر است چندین سال این اقدامات صورت گرفته و در حال حاضر نیز استمرار دارد. مسئول دفتر ثبت و حرایم آثار تاریخی استان ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی نسبت به اثر تاریخی وظایفی دارد که به شرح زیر است: مستندسازی، ثبت، پژوهش و احیا و مرمت؛ گفتنی است کارهایی که در این محوطه انجام می‌دهیم در راستای مستندسازی، مرمت، حفاظت، معرفی و سامان‌دهی است. وی اظهار کرد: اکنون درباره این محوطه کارها و بررسی‌های همیشگی در حال انجام است و لازم به ذکر است که اتفاق و پدیده‌ای جدید رخ نداده‌است و هرساله روی آن کار می‌شود تمام این محوطه متعلق به دوران ساسانی است و در این محوطه تاریخی یک بنای چهارطاقی وجود دارد که «چهارطاقی بازه‌هور» نام دارد و در واقع یک بنای اداری دوره ساسانی محسوب می‌شود. محمود طغرایی گفت: در آن محوطه بخش‌های حفاظتی باید تکمیل شود که بتوانیم خبر آن‌را منتشر کنیم از این جهت که مردم برای بازدید بیایند و ما به طور نامحسوس تمام موارد را کنترل می‌کنیم، با انتشار خبر این محوطه باستانی بسیاری از کسانی‌که علاقه‌مند به بازه‌هور هستند برای دیدن این منطقه گسیل می‌شوند و باید امکاناتی نظیر سرویس‌های بهداشتی و نیز افرادی که این منطقه را توضیح دهند وجود داشته باشد. صبح امروز در برخی خبرگزاری‌ها اخباری در خصوص کشف یک بنای باشکوه دوره ساسانی در محوطه تاریخی بازه‌هور مشهد منتشر شده بود. منبع: ایسنا انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۹۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ورودی آب به سدهای کشور نسبت به مدت زمان مشابه هشت درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا هفتم اردیبهشت، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲ میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱) ۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین کمترین میزان بارش مربوط به استان بوشهر بوده که در این بازه زمانی ۱۵۲.۸ میلی‌متر بارندگی داشته است، این میزان نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۳۸ درصدی داشته است، استان اصفهان در این بازه زمانی ۱۴۳.۲ میلی‌متر بارش داشته است که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

میزان بارش‌ها در استان تهران ۱۷۲.۸ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۶ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ۱۶ میلیارد و ۶۹ میلیون متر مکعب ثبت شده و نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۱۶ میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور هشت درصد کاهش یافته و در این بازه زمانی ۲۶ میلیارد و ۵۷ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعبی سال گذشته، تغییر چندانی نداشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۶۴ درصد رسیده است.

کد خبر 748992

دیگر خبرها

  • آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • اطلاعیه جدید سامانه تجارت/ تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد
  • امیر جدیدی بازیگر یک پروژه بین المللی شد
  • ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان