Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیروگاه زمین گرمایی مشگین‌شهر نخستین پایلوت استفاده از انرژی گرمایش زمین در ایران است که همچنان بلاتکلیف باقی مانده است. ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۵ استانها اردیبل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشکین‌شهر، نیروگاه زمین گرمایی مشگین‌شهرنخستین پایلوت استفاده از انرژی گرمایش زمین در ایران است که هدف از احداث و راه‌اندازی آن استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان منبعی جایگزین جهت تأمین نیروی برق می‌باشد از مجموع 17 چاه پیش بینی شده برای این نیروگاه، تاکنون 11 چاه حفر شده و سه چاه نیز مرحله آزمایش خروج بخار را با موفقیت سپری کرده‌استکه از  11 حلقه چاه حفر شده در این پروژه تعداد، 10 حلقه چاه به جز یک مورد چاه تزریقی به عمق 650 متر در این پروژه حفر شده بقیه چاه‌ها با عمق 2 هزار تا 3 هزار و 200 متر رسیده و در حال حاضر 7 حلقه چاه در حال بهره‌برداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر در  ارتفاعات 300 متری دامنه های شمالی کوه سبلان با تکیه بر داشن بومی و با هدف بهره‌گیری از انرژی طبیعی گرمایش زمین و با ظرفیت تولید 55 مگاوات برق احداث و بخشی از آن راه اندازی شده است.

اخذ مطالعات زیست محیطی نیروگاه ژئوترمال مشگین‌شهر از سازمان انرژی‌های تجدیدپذیراردبیل| بازار داغ خوشه‌های طلایی انگور در هوای خنک مشکین‌شهر+تصاویرفیلم| گردشگری موجب رونق کسب‌ و کار در مشکین‌شهر شده است

براساس مطالعات دفتر انرژی زمین‌گرمایی سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا)، منطقه مشگین‌شهر بهترین نقطه برای استفاده از ظرفیت انرژی زمین‌گرمایی در کشور است به طوری که مهمترین هدف این دفتر، ساخت و راه‌اندازی نیروگاه زمین‌گرمایی به ظرفیت اسمی 100 مگاوات در این منطقه‌است. بر اساس پژوهش‌ها و مطالعات صورت گرفته، دامنه‌های سبلان در مشگین‌شهر قابلیت ساخت نیروگاه برق تا 400 مگاوات را دارد.

در نیروگاه ژئوترمال مشگین‌شهر آب از طریق لوله به زیر زمین تزریق می‌شود و با گرمای 250 تا 500 درجه، آب به بخار تبدیل شده و سپس این بخار به سطح زمین آمده و توربین بخار را به گردش درمی‌آورد.

بهره برداری از نیروگاه ژئوترمال مشکین‌شهر یکی از مهمترین گام‌ها برای تولید و استفاده از انرژی‌های پاک و تجدید شونده می‌باشد که در صورت تکمیل و بهره برداری از تمام ظرفیت این نیروگاه شاهد اشتغالزایی چشمگیر و رشد و رونق اقتصادی در استان اردبیل و به ویژه شهرستان مشکین‌شهر می‌شویم.

نیروگاه ژئوترمال مشکین‌شهر به سبب واقع شدن در منطقه توریستی سبلان علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست منطقه به لحاظ تولید و گسترش انرژی‌های پاک ظرفیت‌های گردشگری و جذب توریسم را در قالب احداث شهرک‌های سلامت و گلخانه‌ای با برخورداری از 30 تا 40 لیتر آب گرم در ثانیه با درجه حرارت جوش از چاه‌ها و استفاده از سیستم گرمایش طبیعی برای هتل‌ها و اقامت‌گاه‌ها به طور چشمگیری افزایش می‌دهد و با جذب سرمایه‌گذاران سبب معرفی قابلیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری این منطقه می‌شود.

حال سوال اینجاست از زمان کلنگ‌زنی و احداث این پروژه چند سال می‌گذرد و تا به  حال چه پیشرفت‌هایی حاصل شده است؟

برنامه‌ریزی برای نصب و راه اندازی نیروگاه زمین‌گرمایی مشگین‌شهر از سوی گروه نیروگاهی دفتر انرژی زمین‌گرمایی از سال 74 آغاز شد.

فعالیت‌های اجرایی این طرح با هدف احداث نخستین نیروگاه زمین‌گرمایی در ایران از سال 77 شروع و با تعیین نقاط حفاری‌های اکتشافی مطالعه در فاز اکتشافی در سال 78 به پایان رسید و بر اساس مطالعات گروه نیروگاهی دفتر انرژی زمین‌گرمایی، اولین چاه اکتشافی زمین‌گرمایی مشگین‌شهر در سال 81 به صورت عمودی با عمق سه هزار و 200 متر و دمایی بالغ بر 250 درجه سانتیگراد حفر شده‌است.

 از زمان کلنگ زنی پروژه ملی زمین‌گرمایی مشگین‌شهر وزرای متعددی برای بازدید این نیروگاه با هیأت همراه به شهرستان مشکین‌شهر آمدند و وعده‌های زیادی برای تحقق و تکمیل این پروژه در حضور خبرنگاران و رسانه‌ها دادند که در صورت عملی شدن آن‌ها اکنون باید شاهد بهره‌برداری و تولید از 50 مگاوات برق و شاید بیشتر از این میزان بودیم که متاسفانه پاگشایی از مقامات ارشد ملی و استانی و حتی وزرا هم کارساز نشد تا جایی که حقوق پرسنل این مجموعه نیز تا 6 ماه به تعویق افتاده است.

رشد و رونق اقتصادی حاصل از راه‌اندازی نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر و به دنبال آن تولید اشتغال برای جوانان تحصیل کرده در رشته‌های مرتبط فنی مهندسی برق، به کارگیری تعداد قابل توجهی از کارگران و جویندگان کار در عملیات‌های عمرانی این پروژه از جمله وعده‌های وزرا و مسئولان استانی و شهرستانی در مصاحبه با خبرنگاران بوده که متاسفانه به سبب تامین نشدن اعتبارات کافی معلق مانده است.

فعال شدن نیروگاه زمین گرمایی مشکین‌شهر بعد از توقف دو ساله نیازمند 20 میلیارد تومان اعتبار است

اکبر صمدی فرماندار شهرستان مشگین‌شهر با بیان اینکه تاکنون 200 میلیارد تومان برای نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین شهر هزینه شده است گفت: علاوه بر حفر 11 حلقه چاه و نصب نخستین توربین تولید برق  با اعتباری بالغ بر 210 میلیارد ریال که از کشور ایتالیا خریداری شده در حال حاضر مشاور و پیمانکار این پروژه برای انجام تعهدات خود و توسعه این نیروگاه نیازمند تامین مالی به مبلغ 20 میلیارد تومان است.

صمدی با اشاره به 2 سال توقف در عملیات توسعه نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر افزود: در طی بازدید از این نیروگاه مصمم شدیم تا پیگیری‌های لازم از طریق استاندار اردبیل، نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی و نیز مسئولان ملی مبنی بر توسعه و فعالیت مجدد نیروگاه ژئوترمال مشکین‌شهر به عنوان مهم‌ترین و موثرترین پروژه ملی بر وضعیت اقتصادی، اشتغال و معیشت مردم انجام شود.

وی گفت: قابیلت‌های کم نظیر دامنه سبلان پتانسیل‌های مهمی برای رشد و توسعه منطقه محسوب می‌شود که تحقق و بهره برداری از نیروگاه زمین‌گرمایی شروع مهمی برای پروژه‌های بعدی توسط سرمایه گذاران می‌باشد.

اعتبارات تخصیصی نیروگاه زمین‌گرمایی کفاف تولید 5 مگاوات است

خسروی مدیر کارگاه پتروتکسان نیروگاه ژئوترمال مشکین‌شهر بیان کرد:بهره‌بردای از 7 حلقه چاه، 30 مگاوات برق تولیدی به دنبال دارد که بودجه تخصیصی تنها کفاف تولید 5 مگاوات برق را دارد.

وی تاکید کرد: هدف وزارت نیرو از راه‌اندازی نیروگاه زمین گرمایی در مشکین‌شهر تعریف این پروژه و راه اندازی آن به صورت پایلوت می باشد تا سایر استان‌های برخوردار از این قابلیت در صدد اکتشاق و بهره‌برداری از این پتانسیل‌ها شده و شاهد ترویج انرژی‌هتای پاک در سطح کشور شویم.

خسروی افزود: تنها 20 درصد از آب در حال جوش که از اعماق زمین بیرون می‌آید به بخار تبدیل می‌شود بنابراین می‌توان با جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی در جهت استفاده بهینه از 80 درصد آب جوش در راه‌اندازی های شهرک سلامت در کنار نیروگاه صرفه اقتصادی بالایی را ایجاد کرد.

وی همچنین با اشاره به سوالات متعدد درباره اشتغالزایی نیروگاه زمین گرمایی مشکین‌شهر گفت: این نیروگاه با تولید 5 مگاوات برق تنها برای 12 نفر اشتغال ایجاد می‌کند اما در صورت اشستفاده از 80 درصد آب داغ در ایجاد هتل‌ها، شهرک‌های سلامت، پرورش‌ ماهی‌های گرم‌ آبی می توان گفت هم به لحاظ اشتغال و هم به لحاظ اقتصاد به صرفه خواهد بود.

مشکلات مالی نیروگاه نیازمند پادرمیانی مسئولان ارشد است

مدیر کارگاه نیروگاه ژئوترمال مشکین‌شهر با اشاره به اینکه پروژه مشکل اعتباری ندارد، گفت: طبق قرارداد بسته شده با پیمانکار نیروگاه زمین گرمایی، پیمانکار موظف است وسایل و دستگاه‌های مورد نیاز را خریداری کرده، نصب کند و بعد هزینه را دریافت کند و اکنون پیمانکار به سبب نداشتن نقدینگی نمی‌تواند به تعهداتش عمل کند و ما نیز به سبب حساسیت دیوان محاسبات کشور نمیتوانیم پول را در اختیار پیمانکار دهیم به این معنی که پیمانکار باید طبق قرارداد کارش را انجام دهد و بعد پول را دریافت کند.

وی با اشاره به 2 سال راکد ماندن نیروگاه گفت: از تمام وزرا، مسئولان ارشد کشوری و استانی،نماینده ولی فقیه در اردبیل حجت‌الاسلام عاملی، نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی که از نزدیک پروژه را بازدید کردند تقاضا داریم برای حل این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند تا این پروژه مجددا به چرخه فعالیت بازگردد.

رقم اشتغالزایی نیروگاه برای صدها نفر شایعه‌ای بیش نیست

تعریف و احداث مگاپروژه‌ها در شهرستان‌های محروم همیشه نوید اشتغالزایی و ایجاد اقتصاد پایدار را را به دنبال دارد که در این راستا در سطح شهرستان مشکین‌شهر مردم با امیدواری بیشتری نسبت به استخدام فرزندانشان در این نیروگاه دل بسته اند.

سخنرانی‌های مسئولان و وعده‌های آنان برای ایجاد صدها اشتغال از طریق راه اندازی نیروگاه زمین‌گرمایی با توجه به بحث‌هایی که در این گزارش شد سندیت ندارد چراکه اگر این نیروگاه به صورت پایلوت راه اندازی شده و اعتبارات تخصیص یافته تنها کفاف تولید 5 مگاوات برق را دارد پس نمی‌تواند زمینه‌ساز اشتغال برای بیش از 10 الی 12 نفر را ایجاد کند.

وجود قابلیت‌های آب گرم تحت فشار که از چاه ها بیرون می‌ آید در کنار این نیروگاه می‌تواند نوید ان را بدهد که با برنامه‌های‌ریزی‌های دقیق و جذب سرمایه گذران بخش خصوصی در آینده شاهد تحولات چشمگیر باشیم که البته آن هم منوط به بسترهای مناسب برای جذب این سرمایه گذراان را دارد و نحوه همکاری دولتو مسئولان که چه زیرساخت‌ها و مشوق‌هایی را برای همکاری و مساعدت با بخش خصوصی در نظر بگیرند.

گزارش از مرضیه گرانمایه

تصویر از امیر برمکی

انتهای پیام/ش

R41374/P1377/S6,49/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۹۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری زمین و اجرای پروژه‌های مسکن در استان بوشهر سرعت می‌گیرد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر برومند سه شنبه ضمن بازدید از سایت‌های ۱۰۸ و ۳۷ هکتاری اراضی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در شهر بوشهر، از پروژه آماده‌سازی ۱۲۲ هکتاری روستای لیلک در شهرستان تنگستان نیز بازدید کرد و دستورات لازم جهت تسریع در روند آماده‌سازی اراضی را صادر کرد.

مدیرکل بنیاد مسکن استان بوشهر گفت: این اراضی در اختیار متقاضیانی قرار می‌گیرد که جهت دریافت زمین برای احداث مسکن در سایت نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اراضی ۱۲۲ هکتاری روستای لیلک در شهرستان تنگستان در هزار و ۵۰۰ قطعه خواهد بود، اظهار داشت: برای تمامی متقاضیانی که پیش‌تر در سایت نهضت ملی ثبت نام کرده‌اند پیامک ارسال شده که در صورت تمایل جهت ساخت در روستای لیلک به بنیاد مسکن شهرستان تنگستان مراجعه کنند.

وی تأکید کرد: تأمین زمین برای افراد واجد شرایط به عهده دولت است و سایر دستگاه‌های خدمات رسان نیز زیر ساخت‌ها را فراهم خواهند کرد.

وی بیان کرد: متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن بعد از واگذاری اراضی می‌توانند پروانه ساختمانی اخذ کرده و ساخت واحد مسکونی خود را آغاز کنند.

کد خبر 6099935

دیگر خبرها

  • واگذاری زمین و اجرای پروژه‌های مسکن در استان بوشهر سرعت می‌گیرد
  • ۲۸ هزار هکتار از اراضی شناسایی شده برای ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن حذف شد
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • رکورد ایران در دسته ۷۶ کیلوگرم به بانوی مشگین شهری رسید
  • ساخت ۱۲۸ هزار مسکن مهر بدون آورده متقاضیان+ فیلم
  • پروژه آزوریان؛ تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته ای شوروی(+تصاویر)
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • ساماندهی زمین ورزشی روباز پارک درخشان تا یک ماه آینده
  • ۱۲۸ هزار واحد مسکن مهر در حال ساخت است/ تامین یک میلیون قطعه زمین روستایی تا تابستان
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد