Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست با عنایت به هیاهوی ایجاد شده در برخی رسانه‌ها درباره طرح تکاب به اطلاع افکار عمومی می‌رساند آنچه در خبر این رسانه‌ها درج شده، کاملاً مغرضانه و غیر علمی است و استفاده از اصطلاحات نامربوط از جمله "موافقت بی قید و شرط"، "هجوم از ورای قانون"، "موافقت بدون ارزیابی" و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برای چنین طرحی شایسته رسالت رسانه‌ها نبوده و بی احترامی به اندیشه مخاطبان است. 

لازم به ذکر است همانطور که بارها به آگاهی رسانه‌های محترم رسیده، نشر اخبار کذب، موجب کاهش اعتماد عمومی به صحت اخبار شده و اگر با هدف تضعیف سازمان محیط زیست برنامه‌ریزی می‌شود تاثیری بر اراده مدیران و  کارشناسان این سازمان نداشته و نخواهد داشت.

بدینوسیله موارد ذیل، درباره طرح تنگه تکاب، برای تنویر افکار عمومی و احترام به مخاطبان ارجمند به استحضار علاقمندان و دوستداران محیط زیست می رسد:

۱- در جلسه ۸۷/۹/۲۷ هیئت وزیران در استان خوزستان، منطقه تنگ تکاب به‌عنوان منطقه نمونه گردشگری به تصویب هیئت محترم وزیران رسید.

۲- براساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ ۱۹ /۲/ ۹۶ طرح به مساحت۳۲/۵ هکتار در مستثنیاتی است که در مالکیت پیشنهاد دهنده طرح قرار دارد.

 ۳- براساس قوانین و ضوابط استقرار، طرح های رده یک در حوزه  گردشگری می‌توانند در مستثنیات مناطق تحت مدیریت با رعایت جوانب و الزامات زیست محیطی اجرا شوند. در نتیجه، معاونت محیط زیست طبیعی سازمان با طرح اولیه پیشنهادی بدلیل قرار گرفتن در رده‌های بالاتر از یک، طی نامه شماره ۳۷۳۱/۹۶ مورخ ۹۶/۲/۴ مخالفت کرد.

۴- مجری طرح مجدداً طرح اصلاحی را بر اساس تأمین نظر سازمان در تاریخ ۱۴ /۴ /۹۶ به اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تحویل داد که این گزارش در مورخ ۹۶/۴/۱۷ در اختیار دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق محیط زیست طبیعی سازمان قرار می گیرد.

۵- دفتر زیستگاه‌های سازمان در تاریخ ۹۷/۴/۲۰ بررسی پروژه را داخل مستثنیات و در رده یک واحدهای خدماتی پس از ارائه گزارش ارزیابی زیست‌محیطی و تائید آن امکان‌پذیر اعلام می‌کند. 

۶- سازمان آب و برق خوزستان طی نامه مورخ ۹۶/۸/۱۵  اعلام می‌کند که طرح فوق در حوضه آبریز تامین آب شرب سدهای  مارون و آریوبرزن قرار ندارد.

 ۷- پس از تأیید مستثنیات بودن منطقه و قرار گرفتن در خارج از محدوده حوضه آبی سدها، اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان طی نامه مورخ  ۹۶/۸/۲۴ به مجری طرح، ضرورت ارائه گزارش ارزیابی را اعلام کرده و مجری طرح در  ۹۶/۹/۷ گزارش ارزیابی زیست محیطی را تحویل اداره کل می‌دهد.

۸- طرح براساس دستورالعمل ابلاغی سازمان ابتدا در کارگروه استانی مورخ۹۶/۱۰/۱۱ مطرح و سپس برای بررسی در سازمان در مورخ ۹۶/۱۰/۲۰ به دفتر ارزیابی سازمان ارسال می شود.

۹- سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان مجدداً به دلیل عدم تامین محتوای طرح و مطابقت آن با مناطق تحت مدیریت با اجرای طرح مخالفت نموده که مجری طرح نسبت به اصلاح  طرح به اقامتگاه بوم گردی (اکولاژ) رده یک ضوابط استقرار اقدام و معاونت محیط زیست طبیعی سازمان پس از بررسی طرح اصلاحی طی نامه ۹۷/۱/۲۱ با طرح اکولاژ در رده یک ضوابط استقرار با رعایت تمهیدات و الزامات زیست محیطی موافقت می‌نماید.

۱۰-پس از اعلام نظر مورخ ۹۷/۱/۲۱ محیط زیست طبیعی سازمان طرح فوق در مورخ ۹۷/۲/۸در کمیته ارزیابی زیست محیطی به ریاست معاون محترم محیط زیست انسانی سازمان تشکیل و اشکالاتی بر گزارش ارائه شده وارد و به مجری طرح ابلاغ می‌ شود‌.

۱۱-مجدداً در مورخ۹۷/۲/۱۸ کمیته ارزیابی زیست محیطی به ریاست معاون محیط زیست انسانی سازمان تشکیل و اصلاحات مدنظر در گزارش اعمال شده و مقرر گردید پس از ارائه موارد اصلاحی جدید به دفتر ارزیابی و کمیته فنی نسبت به صدور مجوز اقدام کند.

۱۲-در مورخ ۹۷/۴/۶ برای سومین بار کمیته ارزیابی زیست محیطی سازمان تشکیل و آخرین اصلاحات و مطابقت طرح با اکولاژ مورد بررسی و اقدام واقع شد.

۱۳- با توجه به طولانی شدن فرآیند بررسی این طرح که از اسفند ماه ۹۵ شروع گردیده و با عنایت به تایید معاونت محیط زیست طبیعی سازمان و سه نوبت تشکیل کمیته ارزیابی سازمان و چندین نوبت اصلاحات گزارش، معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست طی نامه مورخ۹۷/۵/۶ به مدیران کل حفاظت محیط زیست استان ها اعلام می‌نماید که نسبت به صدور مجوز مربوطه اقدام کنند.

۱۴- اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نامه مورخ ۹۷/۵/۱۴ با انجام فعالیت صرفاً بوم گردی(اکولاژ) منطبق با رده یک گروه استقرار واحدهای خدماتی و با ۱۱ شرط اعلام موافقت می‌کند.

۱۵- در مورخ ۹۷/۵/۲۳ نیز اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان به استناد تفویض اختیار و همچنین دستور ریاست محترم سازمان و مکاتبات۹۷/۱/۲۱ و ۹۷/۳/۲۳ معاونت محیط زیست طبیعی مبنی بر اجرای صرفاً اکولاژ در مستثنیات، نسبت به صدور مجوز طی نامه مورخ۹۷/۵/۶اقدام می‌کند.

همان‌گونه که در موارد۱۵گانه فوق، روند صدور مجوز طرح تنگه تکاب به اطلاع افکار عمومی رسید صدور این مجوز کاملاً در چارچوب قانون و با مداقه کافی و حتی سختگیرانه، با لحاظ نظرات دفاتر تخصصی سازمان صادر شده است. 

لازم به ذکر است، طرح فوق صرفاً در حد اقامتگاه‌های بوم گردی (اکولاژ) بوده، در این مجوز ۱۱ شرط، از جانب اداره کل حفاظت محیط زیست استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و ۳۱ شرط بوسیله اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان برای اجرا در نظر گرفته شده که همگی جزء تعهدات مجری است.

بدیهی است در صورت تخطی از هر کدام از شرایط ساخت و ساز، از ادامه فعالیت پروژه ممانعت خواهد شد.

همچنین مقرر شده تا مجری طرح ضمن استقرار واحد HSE همزمان با آغاز عملیات اجرایی گزارش نظارت و پایش طرح موصوف را مطابق دستورالعمل پروژه های مشمول ارزیابی به اداره کل حفاظت محیط زیست استان های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان ارسال کنند.

بر این اساس، بار دیگر از خبرنگاران محترم دعوت می‌کنیم و انتظار داریم ضمن رعایت اصول فعالیت رسانه‌ای، که تحقیق و انتشار صحیح خبر است، در نشر اخبار به مسئولیت اجتماعی خود نسبت به اخبار و مخاطبان دقت لازم را مبذول دارند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۲۳۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

به گزارش همشهری آنلاین، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه