Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پرده برداری از طرح‌های متعدد آموزشی و پرورشی و تعدد برنامه‌ها برای رسیدن به نظام تعلیم و تربیتی مطلوب مسیری است که سید محمد بطحایی سکاندار آموزش و پرورش از سال گذشته پیش گرفته و به دنبال تحقق آن است که البته در مسیر حرکت با وجود آنکه سمتی اجرایی دارد اغلب در جایگاه یک نظریه پرداز و حتی منتقد ظاهر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترافیک طرح‌ها به ویژه در دوره ابتدایی که جمعیت هدف بطحایی محسوب می‌شود به حدی است که معلمان به ویژه در مدارس دولتی نه تنها زمان اجرای آن را ندارند بلکه توان این برنامه‌ها با توجه به حجم کاری چندان میسر نیست؛ البته تعدد طرح‌ها و بروکراسی‌ها طولانی حرف تازه‌ای نیست.

جای خالی بستر‌های اجرایی در طرح‌های آموزش و پرورش

گزارش دادن و طرح مسائل با رسانه‌ها برای تنویر افکار عمومی به ویژه برای وزارتخانه‌ای که با عموم مردم سروکار دارد نکته‌ای مثبت محسوب می‌شود، اما این ارتباط زمانی جای بحث دارد که هم کانالیزه و پوپولیستی باشد و هم پشتوانه اجرایی برای آن وجود نداشته است که اکنون آموزش و پرورش با این موضوع مواجه شده است.

طرح معلم وقت، اجرای فاز دوم رتبه بندی معلمان، تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور، خداحافظی با کلاس‌های درس خشت و گلی تا پایان سال ۹۷، استانی شدن بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۷ و اجرای نظام تضمین کیفیت در مدارس از مهر ۹۷ و همین اواخر تکمیل ظرفیت برای آزمون استخدامی از جمله مواردی است که هنوز جامه عمل نپوشیدند یا زیرساخت لازم برای اجرای آن وجود نداشته است و این در حالی است که آقای وزیر آن را رسانه‌ای کرده است.

فاطمه اولاد قباد عضو کمیسیون آموزش مجلس در این باره اظهار کرد: هر طرح برای اجرا باید ۲ مولفه نیروی انسانی و منابع مالی را مورد توجه قرار دهد و طرح‌های مطرح شده در آموزش و پرورش برای قرار گرفتن در مسیر تحقق باید به وسیله تیم‌های کارشناسی و کمیسیون‌های تخصصی مورد ارزیابی قرار گیرد و پس از آن به شورای عالی آموزش و پرورش بیاید و در این شورا بعد از بررسی جوانب به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع داده شود و در نهایت بعد از مطرح شدن در کمیته آموزش و پرورش مجلس به تصویب برسد.

مسیر‌های نیمه کاره که به ثمر نرسیده است

نشاط آفرینی، کاهش فشار آموزشی و تربیت دانش آموز در مدرسه مشابه شرایط جامعه اهدافی متعالی است که روی کاغذ همه با آن موافق هستند، اما باید دید در عمل این اهداف چگونه میسر می‌شود همانطور که حذف آزمون‌های زائد از مدارس ابتدایی مطرح شد، اما حواشی و بلاتکلیفی بعد از آن برای خانواده و دانش آموزان پایه هفتم به حدی بود که اعتراضات از نحوه برگزاری آزمون جایگزین هنوز ادامه دارد و به گفته فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعداد‌های درخشان دو دستگی در میان دانش آموزان ورودی جدید و قبلی ایجاد شده است یا از گوشه و کنار خانواده‌های دانش آموزانی که در آزمون ورودی شرکت کرده بودند همچنان به نحوه طراحی سوالات اعتراض دارند.

موضوع بعدی اجرای طرح شهاب است که قرار بود مسیری برای شناسایی و هدایت استعداد‌های دانش آموزان باشد و با توجه به تغییرات در پذیرش مدرسه تیزهوشان قوت بیشتری بگیرد، اما معلوم نیست با کلاس‌های شلوغ و انواع و اقسام طرح‌ها شهاب چه سرنوشتی پیدا می‌کند.

مبارزه با مافیای کنکور موضوعی است که  وزیر به جد پیگیر آن است و در سخنرانی‌های متعدد خود به آن اشاره دارد، ولی در مقابل به این جنبه هم می‌پردازد که وجود شرایط فعلی کنکور امکان خداحافظی با تست نیست و فقط برگزاری آزمون‌های آزمایشی و کتاب‌های کمک درسی را از مدارس جمع می‌کنیم و اخیرا هم اذعان داشت که فعلا نمی‌توان از حذف کنکور صحبت کرد.

به دنبال این صحبت وزیر، عبدالرسول عمادی سرپرست معاونت آموزش متوسطه در تشریح چرایی این موضوع گفت که بخشی از دلایل آن به خاطر موانع قانونی است و به نظر می‌رسد، چون مسئله قانونی برای حذف کنکور داریم نمی‌توان از حذف مطلق آن صحبت کرد؛ حذف کنکور دست آموزش وپرورش نیست و اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد نیاز به مصوبه مجلس است.

مدرسه محوری شعار بسیار محبوب و کاربردی که گویی این طرح هم تا عمل فاصله بسیار دارد، طرحی که هم سند تحول به آن تاکید دارد هم آقای وزیر آن را محبوب می‌داند، اما در واقع می‌بینیم که در عمل مدرسه برای کوچکترین کار وابسته به بخشنامه‌های بالادستی است و بدون هماهنگی با مراجع بالاتر جابجایی یا تحول یک نیرو یا خرید یک وسیله مورد نیاز مدرسه میسر نیست و همین هفته قبل آقای وزیر برای پخش فوتبال در مدرسه به ابباغ بخشنامه از سوی مدیرکل دفتر وزارتی متوسل شد در حالی که برخی مدیران می‌گفتند پیش از این سابقه پخش مسابقه‌هایی این چنینی را بنابر شرایط داشتند و نیازی به بخشنامه نبود.

بطحایی طی سخنرانی خود در اجلاس بین‌المللی ICT درباره افق آینده فناوری آموزش در وزارت آموزش‌وپرورش بیان کرده بود که جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است تا با طراحی یک اکوسیستم پویا که تا پایان سال ۲۰۱۸ به بهره‌برداری خواهد رسید، فضای مجازی ایمن، پاک و امن را برای دانش‌آموزان در راستای ایجاد عدالت آموزشی در دسترسی به محتوا و خدمات آموزشی فراهم کند و این در حالی است که حدود ۳۵ روز به اتمام سال میلادی داریم و معلوم نیست این برنامه به مرحله اجرا می‌رسد یا خیر.

چابک سازی ستاد طرح بعدی بود که چند ماهی است وزیر آموزش و پرورش از بررسی آن در کمیسیون‌های تخصصی و مشخص شدن نتیجه طی هفته آتی خبر می‌دهد، اما هنوز این نتیجه معین نشده است.

طرح‌های معاونت‌ها که روی عملیاتی شدن نمی‌بینند

گذشته از طرح‌هایی که بطحایی به آن اشاره داشته است، اما به طور کامل به مرحله اجرا نرسیده است؛ برخی از طرح‌ها در معاونت‌ها مطرح می‌شود، اما تا اجرای کار مسیر طولانی وجود دارد و گویی غبار فراموشی بر اجرای کار می‌نشیند؛ طرح‌های مانند رتبه بندی مدارس هیئت امنایی، حذف مشق شب، کاهش حجم کتاب‌های درسی و اجرای برنامه‌های روان سنجی از جمله این طرح هاست.

رتبه بندی مدارس هیئت امنایی موضوعی که مجتبی زینی وند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی شهریور آن را مطرح کرد، اما هنوز از این فرآیند خبری نشده یا اگر هم محقق شده باشد با سکوت این سازمان، گزارشی از آن نیامده است.

ممنوعیت فعالیت معلم مرد در مدرسه دخترانه و بیمه شدن معلمان مدارس غیردولتی اقدامات ارزشمند دیگری هستند که گویی در مرحله عمل چندان موفق ظاهر نشدند و هنوز جای کار دارند.

حذف مشق شب طرح دیگر از سوی معاونت ابتدایی است که ابتکار عمل آن حتی در یکی از سفر‌های استانی وزیر باعث هدیه دادن توپ پلاستیکی از طرف یک دانش آموز به آقای وزیر شد، اما گویا نوبت به مدارس پایتخت نرسیده و به اذعان خانواده‌ها این مشق حذف نشده است یا در لوای عناوین دیگر به دانش آموزان تحمیل می‌شود.

کاهش حجم کتاب‌های درسی مطالبه‌ای که سابقه طولانی دارد که اموزش و پرورش این کاهش حجم کتاب را در دیدار با معلمان در آیین سپاس معلم امسال قول داده بود، اما حیدر تورانی سرپرست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در این باره گفته بود که حجم کتاب‌های درسی تحت تاثیر مؤلفه‌های مختلفی از جمله سختی و آسانی مطالب، چگالی محتوای درس، توان معلم، تعداد دانش‌آموزان، نحوه تدریس، کلاس‌داری و استفاده کامل از جلسات هر درس است و چنانچه بر اساس مطالعات در حال اجرا به بالا بودن حجم کتاب‌های درسی پی ببریم حتما این موضوع را اصلاح خواهیم کرد؛ این پاسخ در واقع کاهش حجم را منوط به جواب مطالعات دانسته و هنوز قطعیتی برای آن قائل نیست.

اجرای طرح‌های روان سنجی هم از سوی معاونت پرورشی مطرح شده است برای اجرا به نیروی انسانی و منابع مالی نیاز دارد، اما چنین منابعی هنوز در اختیار این معاونت وجود ندارد.

نگرانی از اجرای سیاست یک بام و دوهوا در نظام تعلیم و تربیت

تعدد طرح‌های مذکور در صورت تحقق برخی از این طرح‌ها آموزش و پرورش را در مسیری صحیح سوق می‌دهد، اما باید پشتوانه و شرایط جامعه و نهاد مربوطه هم توجه شود و نگاه آرمانگرایانه به اوضاع دردی را درمان نمی‌کند و صرفا وزیر یا معاونانش را در قامت یک نظریه پرداز به جامعه معرفی می‌کند.

آیا آقای وزیر به قول‌های جدی که ۲۹ مردادماه سال ۹۶ در اولین روز کاری خود داد یعنی تحول در نظام آموزش و پرورش مبتنی بر سندتحول بنیادین، تلاش برای تربیت دانش آموزان بانشاط، خلاق و نماینده خوب بودن برای یک میلیون و ۷۰۰ هزار فرهنگی شاغل و بازنشسته عمل می‌کند و آن‌ها را به خاطر دارد یا لابه لای روزمرگی‌های وزارت آن را فراموش کرده است؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار مدارس فرهنگیان اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۲۷۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانایی و دارایی و تخصص اساس کار آموزش و پرورش باشد

 حجت‌الاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه وامام جمعه کرمان در این دیدار با اعلام اینکه هفته معلم را به خانواده بزرگ، مفید و موثر آموزش و پرورش در استان پهناور کرمان تبریک می‌گویم گفت: آنچه در آموزش و پرورش تلاش می‌شود درخشش در سه محور دانایی، دارایی و تخصص است که وظیفه آن بر دوش معلمان و مسولین است.

وی افزود: آموزش و پرورش در ورود و خروج بزرگترین و موثرترین بخشی است که دوران دانش آموز درآن می‌گذرد باید تمام توان خود را بگذارد بهره لازم را دانش آموز از آن ببرد، چون دوران طلایی عمر است.

امام جمعه کرمان بیان کرد: معلم باید در راستای رضایت خداوند حرکت کند.

وی با اشاره به اینکه محور اول آموزش و دانایی است بابد معلم فتیله متعلم را بالا ببرد باید اول خودش دانا باشد و معلمی دانش می‌خواهد گفت: معلم موفق معلمی خوبی است که درسش را خوب ارائه دهد، محور دوم داریی است نتیجه دارایی اخلاق و تعهد است باید تلاش کند دارایی‌ها دانش آموزان زیاد شود و معلم خودش باید دارایی داشته باشد نتیجه آن می‌شود تعهد خوبی که به دانش آموزان می‌دهد و چقدر برا آینده بچه‌ها تاثیر داشته باشد بابد خودش تعهد و تربیت خوب داشته باشد تا اثر آن روی بچه‌ها نافذ باشد.

نماینده ولی فقیه در استان بیان کرد: بخش سوم، علم در سایه دارایی به تخصص تبدیل شود و هرچه بچه‌ها فهمیدند در همان حوزه متخصص می‌شود بچه‌های که خوب درس را می‌دانند باید در دل کلاس یار معلم شود.

وی گفت: باید در این سه محور اموزش و پرورش تلاش کند و گرنه موفق نمی‌شود اگر تخصص داشته باشیم و دانایی نباشد بدرد نمی‌خورد اگر دانایی و تعهد باشد تخصص نباشد بازم بدرد نمی‌خورد هر سه باید باهم باشد. 

رضایی مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این دیدار گفت:ساخت هنرستان‌ها برای تربیت دانش آموز فنی و حرفه‌ای برای ما مهم است گفت: دانش آموزان باید در همان دوران تحصیل شغل آینده آنها آموزش داده شود.

وی افزود: خوابگاه ۴۰۰ نفری برای اردوگاه شهید باهنر کرمان در حوزه مسولیت‌های اجتمایی شرکت‌ها استان قرار است ساخته شود تا مشکل ماندن در شب در این اردوگاه بزرگ را نداشته باشیم.

رضایی با اشاره به اینکه کسانی که به اردوگاه‌های آموزش و پرورش استان با رعایت حجاب بیایند ۵۰ درصد تخفیف می‌گیرند بیان کرد: این طرح در راستای عفاف و حجاب است.

وی گفت: ۲هزار روحانی در مدارس استان در طرح حوزه و اموزش وپروش همکاری دارند.

رضایی افزود: این نظام با خون هزاران شهید به وجود آماده و باید مواظبت کرد و کتاب‌های از شهدای فرهنگی چاپ شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • پلیس، آموزش و پرورش و شهرداری پرچمداران ارتقاء فرهنگ ترافیک در کرمانشاه هستند
  • استفاده از کابل دیتا در چراغ‌های راهنمایی رانندگی
  • شهر بدون چراغ قرمز در ایران کجاست؟
  • معلم مولد نیروی انسانی و گران‌ترین ثروت است
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • ۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است
  • برای آموزش و پرورشی که سرپا نیست
  • دانایی و دارایی و تخصص اساس کار آموزش و پرورش باشد