Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تداخل برداشت کلزا با زمان کاشت برنج در این استان گفت:‌ کشت کلزا در اراضی شالیکاری گیلان با ورود ارقام جدید توسعه می‌یابد. ۰۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۶ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

ابراهیم اکبرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ با توجه به اینکه ارقام فعلی گیاه کلزا دوره رشد طولانی‌تری دارند و زمان برداشت آن نیز با زمان شروع کاشت برنج تداخل پیدا می‌کند می‌توان این محدودیت‌ها را با ورود ارقام جدید کلزا برطرف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان استفاده از ارقام جدید کلزا را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت:‌ کشت ارقام جدید گیاه کلزا که دوره رشد به مراتب کوتاهتری نسبت به سایر ارقام فعلی دارند سبب می‌شود زمینه لازم جهت عمل‌آوری این گیاه در اراضی شالیزاری فراهم شود.

اکبرزاده برخی باورها مبنی بر اینکه کشت کلزا یا سایر محصولات خاک را برای کشت محصول اصلی فقیر می‌کند را رد کرد و افزود: از آن‌جا که ریشه گیاهانی نظیر کلزا بسیار سطحی است بنابراین هیچ آسیبی به زمین‌ زراعی جهت کاشت محصولاتی نظیر گندم و جو وارد نمی‌کند.

کشت 400هکتار دانه روغنی کلزا و گلرنگ در سیستان وبلوچستانطرح کشت کلزا در اراضی شالیزاری و دیمی رودبار گیلان اجرایی می‌شودمرکزی| 150 هکتار اراضی کشاورزی زرندیه زیرکشت دانه‌های روغنی کلزا رفت

وی با تأکید بر اینکه کشت متناوب کلزا و گندم و جو هیچ تداخلی بین این گیاهان ایجاد نمی‌کند تصریح کرد: زمان کاشت این محصولات کاملاً با هم متفاوت است علاوه بر این از لحاظ علم گیاه شناسی نیز کشت متناوب کلزا،‌ گندم،‌ جو و سایر محصولات هیچ آسیبی به زمین زراعی وارد نمی‌کند.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان از افزایش عملکرد گندم و جو در صورت کاشت متناوب کلزا سخن گفت و ابراز داشت:‌ سطح برداشت مواد غذایی از خاک توسط کلزا با سطح برداشت مواد مغذی توسط گندم متفاوت است بنابراین هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

اکبرزاده به توصیه‌های جهاد کشاورزی گیلان به گندم کاران استان جهت کشت متناوب گندم و کلزا در اراضی اشاره کرد بیان داشت: تحقیقات و آمارها نشان می‌دهد یکی از دلایل موفقیت بسیاری از کشورها در تولید کلزا و گندم به دلیل کاشت متناوب این گیاهان است.

وی عمده‌ترین محدودیت‌های کاشت کلزا در اراضی شالیکاری گیلان را متذکر شد و اظهار داشت: وجود ارقام با دوره رشد طولانی، ایجاد تداخل در زمان برداشت کلزا و زمان کاشت برنج‌ و بارندگی‌های بسیار زیاد و آب‌گرفتگی اراضی از جمله این موانع و محدودیت‌ها هستند.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در صورت رفع این محدودیت‌ها و ورود ارقام جدید کاشت کلزا در اراضی شالیزاری گیلان میسر می‌شود گفت:‌ جهاد کشاورزی گیلان درصدد است برنامه‌های جدید خود را در راستای توسعه کشت کلزا در اراضی شالیزاری اجرایی کند.

اکبرزاده شهرستان‌هایی که در آن‌ها کاشت گندم به مقدار زیاد رواج دارد را برشمرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در 7 نقطه از استان گیلان گندم کاشت می‌شود که شهرستان رودبار با بالاترین سطح زیر کشت از این لحاظ در رتبه اول و شهرستان سیاهکل در رتبه دوم قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، کشت کلزا به عنوان یک دانه روغنی بسیار مهم در تولید محصولات حوزه صنایع غذایی و یا تولید انواع نهاده‌های خوراکی دام و طیور در بسیاری از کشورهای دنیا متداول است.

روغن کلزا ازجمله مشتقات این گیاه است که امروزه به دلیل سالم بودن و با داشتن کمترین کلسترول و اسیدهای چرب اشباع ‌شده مورد استقبال و استفاده ملل‌های مختلف قرارگرفته و پیشینه کشت و پرورش این محصول در ایران به اوایل دهه هفتاد برمی‌گردد.

این گیاه روغنی در کل کشور کشت می‌شود و امروزه 5 هزار هکتار از اراضی استان گیلان نیز به کشت این محصول اختصاص دارد.

انتهای پیام/ش

R7877/P1377/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۲۸۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر از برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی تولید ۴۰ هزار تن محصول گندم از اراضی کشاورزی استان شده است. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به خسارت به مزارع گندم به سبب تداوم خشکسالی و کاهش بارش باران اظهار داشت: به علت خشکسالی و عدم بارندگی در فصل کشت همه سطوح بیمه شده گندم دیم به میزان 140 هزار هکتار خسارت دیده است.

وی خسارات به سطوح گندم آبی را مورد اشاره قرار داده و بیان کرد: از 18 هزار هکتار مزارع گندم آبی استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران در فصل کشت حدود 4 هزار هکتار آن خسارت دیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر پرداخت غرامت خسارت به مزارع گندم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای غرامت خسارت از یک تا 3 میلیون تومان در هر هکتار مزارع گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.

توکلی از برداشت 15 هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان گندم تحویل مراکز خرید شده که شامل گندم معمولی و بذر گندم است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم تا خرداد ماه ادامه دارد تصریح کرد: پیش‌بینی تولید 40 هزار تن محصول گندم از مزارع استان بوشهر شده که نسبت به تولید 125 هزار تنی سال قبل کاهش بیش از 70 درصد کاهش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از خرید گندم توسط 14 مرکز خرید اداره غله و خدمات بازرگانی و مرکز خرید با مشارکت سازمان تعاون روستایی استان بوشهر خبر داد.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • یمن آماده ورود به اراضی اشغالی و نبرد طوفان الاقصی می‌شود+ فیلم
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی