Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-29@18:19:25 GMT

وقتی چشم ها شوره میزنند

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۲۹۵۹۷

مراقبت از چشم‌ها به‌عنوان حساس‌ترین نقطه صورت باید از اولویت‌های برنامه سلامت فردی همه ما باشد.به گزارش بلاغ، از معاینه‌های منظم تا شست‌وشوی اصولی و رسیدگی به آنها که در طولانی‌مدت مانع از بروز بیماری‌هایی از قبیل شوره مژه می‌شود.

اما اگر تا به امروز چیزی از شوره مژه به گوش‌تان نخورده است، باید بگوییم که این بیماری دقیقا در محل اتصال مژه‌ها به پلک با پوسته‌هایی درست شبیه شوره سر، اطراف چشم ظاهر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس برای اینکه بیشتر از علت‌ها و درمان این بیماری چشمی بدانید، دکتر عمرانی‌روا فوق‌تخصص بیماری‌های چشمی در این مطلب همه اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار داده است.

شوره‌ها خداحافظی کنید

دکتر عمرانی‌روا فوق‌تخصص بیماری‌های چشمی  می‌گوید: با مشاهده اولین نشانه‌ها روی چشم بهتر است در کنار مراقبت و رعایت بهداشت فردی حتما به متخصص چشم مراجعه کنید.

گاهی درمان این شوره‌ها به سادگی با مصرف چند قطره آنتی‌بیوتیک برطرف می‌شود اما اگر بروز این شوره‌ها علت جدی در بدن شما ندارد، می‌توانید با شست‌وشوی چشم‌ها با آب گرم و قرار دادن کمپرس گرم روی آن در روزهای نخست بروز این مشکل تا حد زیادی التهاب پلک‌ها را کاهش دهید.

در این دوره تا برطرف شدن کامل شوره‌ها استفاده از هر‌گونه لنز تماسی و البته مواد آرایشی چشم ممنوع است، چون در طول درمان شستن و ماساژ دادن پلک و مژه‌ها با وجود آرایش غیر‌ممکن و بی‌فایده است.

یکی دیگر از پیشنهادهای همیشگی ما چه در دوران سلامت چشم و چه هنگام ابتلا به شوره مژه شستن و ماساژ چشم‌ها با شامپو بچه رقیق شده است. برای این کار روزی دو مرتبه قسمت انتهایی پلک (نزدیک به مژه) را با شامپو بچه با ملایمت ماساژ دهید و با آب ولرم بشویید.

چرا مژه‌ها شوره می‌زنند‌؟ 

این بیماری چشمی با اصطلاح پزشکی بلفاریت در لبه پلک‌ها با ایجاد التهاب و پوسته‌های ریز به شکل شوره سر بروز می‌کند.

شوره‌هایی که یا بر اثر ویروس و عفونت یا به‌دلیل برخی بیماری‌های میکروبی در محل اتصال مژه‌ها به پلک جا خوش می‌کنند و معمولا با عود سریع به یک معضل بزرگ و آزار‌دهنده تبدیل می‌شوند.

 البته گاهی اختلال در عملکرد طبیعی غدد چربی که در لبه پلک‌ها قرار دارند و ابتلا به آلرژی‌های ساده هم باعث خشکی و خارش این ناحیه شده و به مرور زمان پوسته یا به زبان ساده‌تر همان شوره‌های مژه را ایجاد می‌کند.

اما این بیماری چشمی در برخی موارد مزمن است و درمان آن زمان زیادی می‌خواهد. درست زمانی که با پیدا شدن سر و کله این شوره‌ها رشد باکتری‌ها به سرعت بیشتر و بیشتر و با تحریک پوست پلک و چشم‌ها باعث مختل شدن دید، تورم و خارش‌های آزار‌دهنده می‌شود.

 در این شرایط توصیه ما این است که در صورت مشاهده هر علائمی از این بیماری پوستی به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید تا با بررسی، بهترین درمان روی چشم‌ها انجام شود.

 شوره مژه با چه علائمی همراه است؟ 

جز نشانه‌هایی که در زمان شروع رشد شوره‌ها به رنگ سفید و در زمان ابتلا به این بیماری در ظاهر چشم مشاهده می‌شود.

این مشکل اغلب علائمی مانند ضخیم شدن لبه پلک‌ها، خارش و ریزش مژه‌ها، قرمزی چشم‌ها و جاری شدن مداوم اشک، احساس وجود شیء خارجی چیزی شبیه سنگ‌ریزه یا شن در چشم، رویش غیرطبیعی مژه‌ها در جهت مخالف، حساسیت به نور و رنگ‌های تند، ترشح چشم‌ها یا قی کردن بعد از بیدار شدن از خواب،

وجود زخم‌های کوچک و پوسته‌پوسته شدن اطراف پلک دارد که شما با مشاهده چند نشانه از این قبیل باید فورا موضوع را با پزشک در میان بگذارید، چون این عارضه پوستی بعد از ظهور به سرعت منتشر می‌شود،

پس برای درمان قطعی و به‌موقع همه علائم را دریابید چون گاهی خود درمانی و دستکاری زخم و خشکی‌های روی پلک باعث بروز گل‌مژه، عفونت چشمی و انتشار التهاب به اطراف چشم‌ها می‌شود.

متخصصان چه می‌گویند؟ 

در روند درمان شوره مژه باتوجه به تشخیص متخصص می‌توانید به دو روش زیر مبارزه با این شوره را آغاز کنید:

درمان دارویی: شوره مژه بیماری مزمنی است که بنا به دلایل بروز آن درمان‌های متفاوتی دارد تا جایی که اگر پزشک متخصص میکروبی بودن این بیماری را تشخیص دهد با مصرف یک دوره منظم آنتی‌بیوتیک خوراکی از شر شوره‌های سفید مژه‌ها خلاص می‌شوید.

از طرفی گاهی اوقات پزشک بعد از معاینه دقیق پلک و چشم‌ها برای تشخیص و درمان بهتر از بقایای مواد چسبیده به پلک و مژه‌ها و بررسی احتمال وجود باکتری نمونه‌برداری می‌کند.

در این صورت زیرنظر متخصص استفاده از پماد یا قطره آنتی‌بیوتیکی چشم آغاز و باتوجه به روند بهبود درمان دارویی ادامه‌دار یا متوقف می‌شود. درمان این عارضه پوستی در شرایط حاد گاهی حدود یک‌سال طول می‌کشد پس تا گذر از این بحران و درمان قطعی بهتر است.

علل متعدد شوره مژه

گاهی اختلال در عملکرد طبیعی غدد چربی که در لبه پلک‌ها قرار دارند و ابتلا به آلرژی‌های ساده هم باعث خشکی و خارش این ناحیه شده و به مرور زمان پوسته یا به زبان ساده‌تر همان شوره‌های مژه را ایجاد می‌کند. اما این بیماری چشمی در برخی موارد مزمن است و درمان آن زمان زیادی می‌خواهد.

درست زمانی که با پیدا شدن سر و کله این شوره‌ها رشد باکتری‌ها به سرعت بیشتر و بیشتر و با تحریک پوست پلک و چشم‌ها باعث مختل شدن دید، تورم و خارش‌های آزار‌دهنده می‌شوند.

در این شرایط توصیه ما این است که در صورت مشاهده هر علائمی از این بیماری پوستی به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید تا با بررسی، بهترین درمان روی چشم‌ها انجام شود.

شوره مژه چشم را با این ۶ روش رفع کنید

شوره مژه چشم که اصطلاحا به آن شوره دور چشم نیز می گویند ممکن است به دلایل مختلف در برخی از افراد پدید آید. در این پست سماتک ۶ راهکار برای از بین بردن و رفع شوره مژه ها به شما پیشنهاد خواهد داد.

۱٫ برخی صابون‌ها

شما می‌توانید برای رهایی از این مشکل صورت خود را با صابون‌هایی بشویید که حاوی روغن درخت چای و یا پیریتیون روی باشند. این صابون‌ها به مبارزه با مخمرها و جرم‌هایی که عامل ایجاد شوره‌ها بوده‌اند کمک می‌کنند.

۲٫ شامپو بچه

مقداری شامپو بچه‌ی رقیق را با گوش پاک‌کن به مژه‌های بالا و پایین خود بزنید. برای گرفتن نتیجه‌ی سریع‌تر برای هر مژه ۴ تا ۵ بار این کار را تکرار کنید. در زمان زدن شامپو چشم‌های خود را بسته نگه‌داشته و فوراً آن‌ها را با آب بشویید.

۳٫ ماساژ با روغن بادام

برای از بین بردن خشکی پلک‌ها، هر شب قبل از خواب آن‌ها را با روغن بادام گرم ماساژ دهید. این کار به بازسازی، رشد دوباره و احیای مژه‌های شما که ممکن است به خاطر شوره‌ها ریخته باشند کمک می‌کند.

۴٫ حفظ بهداشت مژه و پلک‌ها

مطمئن شوید هیچ مواد آرایشی روی چشم‌های شما نمانده است. برای جلوگیری از باقی ماندن مواد آرایشی و هرگونه آلودگی روی چشمان خود، یک روال منظم برای شستشوی آن‌ها داشته باشید. آلودگی غدد چشم را تحریک به ایجاد شوره‌ی بیشتر می‌کند.

آرایش پاک‌کن‌هایی برای چشم خود خریداری کنید که توسط افراد متخصص تست شده باشند.

۵٫ یک رژیم غذایی سالم

آب‌میوه و سبزیجات تازه بخورید. از مصرف کافئین، الکل و غذاهای چرب خودداری کنید. برای گرفتن نتایج بهتر می‌توانید از سبزیجات آب‌پز مصرف کرده و روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید.

۶٫ نزد چشم‌پزشک بروید

درمان‌های خانگی برای شوره در مژه‌ها می‌توانند در حل این مشکل به شما کمک کنند.

بااین‌وجود اگر از آن‌ها نتیجه‌ای نگرفتید بهتر است با یک چشم‌پزشک در این باره مشورت کنید. این کار را برای اطمینان از درمان و مراقبت‌های صحیح انجام دهید. پزشک به شما قطره و پماد آنتی‌بیوتیک مناسب تجویز خواهد کرد.

انواع بلفاریت

بلفاریت به دو شکل رخ می‌دهد: بلفاریت قدامی و بلفاریت خلفی.

در بلفاریت قدامی قسمت جلویی و خارجی پلک که محل اتصال مژه‌هاست درگیر می‌شود. دو علت شایع بلفاریت قدامی، عفونت‌های میکروبی و سبوره (پوسته پوسته شدن) هستند.

در بلفاریت خلفی که ناشی از مشکلات غدد چربی پلک است، قسمت داخلی پلک گرفتار می‌شود. دو بیماری پوستی که سبب بلفاریت خلفی می‌شوند عبارتند از: آکنه روزاسه و شوره سر

علل بلفاریت

عفونت باکتریایی در فولیکول‌های مژه‌ها و غدد میبومین

واکنش آلرژیک (تنها در مواردی که التهاب زیاد جدی نیست)

شپش بدن (نادر است)‌

عوامل خطر بلفاریت

سن بیش از ۶۰ سال

سابقه درماتیت سبورئیک روی پوست سر و سایر نقاط بدن

مواجهه با مواد شیمیایی یا سایر مواد تحریک‌زای محیطی

زندگی در یک خانه پر جمعیت یا در شرایط بد بهداشتی

تغذیه نامناسب

سرکوب ایمنی بدن به دلیل بیماری یا دارو

دیابت شیرین (مرض قند)

آکنه روزاسه

جلوگیری از بلفاریت

دستان خود را مرتب بشویید و با حوله تمیز خشک کنید.

از حضور در محیط‌هایی که دارای گرد و غبار یا سایر مواد تحریک‌زا هستند خودداری کنید.

از مواد آرایشی که فاقد خاصیت آلرژی‌زایی هستند، استفاده کنید.

شوره سر را با شامپوهای مخصوص آن کنترل کنید.

عوارض بلفاریت

در صورتی که بلفاریت درمان نشود، ممکن است در درازمدت سبب بروز عوارض زیر گردد:

ضخیم شدن لبه‌های پلک

متسع شدن مویرگ‌ها

از دست دادن مژه‌ها

زخم شدن قرنیه

تشکیل جوشگاه روی پلک

گل مژه

رشد مژه‌ها در جهت غیرطبیعی (تریشیازیس)

برگشتن پلک به طرف خارج (اکتروپیون)

برگشتن پلک به طرف داخل (انتروپیون)

همچنین یک سوم پایین قرنیه ممکن است خراشیده شود و منجر به واکنش‌ها و عوارضی در سطح ملتحمه و قرنیه گردد..

* پوسته‌ها را به طور روزانه از روی پلک بردارید.

چشم ها را با شامپو بچه‌ی رقیق شده، ماساژ دهید. برای ماساژ پلک‌ها ابتدا دستان خود را شسته و با کمک انگشتان یا گوش پاک کن یا گاز یا حوله تمیز لبه‌های پلک و حوالی مژه‌ها را توسط شامپو بچه ماساژ داده و سپس با آب ولرم کاملا آب بکشید

* از مصرف مواد آرایشی چشمی تا زمانی که التهاب رفع نشده است خودداری کنید، زیرا ممکن است مانع شستشوی پلک و ماساژ آن شود.

* تا زمانی که بیماری به طور کامل درمان نشده است، از استفاده از لنزهای تماسینرم خودداری کنید.

* بعضی از بیماران، در استفاده از لنز مشکل پیدا خواهند کرد و باید از روش‌های دیگری برای اصلاح عیب انکساری چشم خود استفاده کنند. به بعضی از این بیماران، لنزهایی با نفوذپذیری بالا تجویز می‌شود و به بعضی دیگر توصیه می‌شود که دفعات تعویض لنز را بیشتر کنند.

* در بعضی از موارد، به بیمار توصیه می‌شود از شامپوهای ضد شوره برای سر و ابروها استفاده کند.

درمان دارویی بلفاریت

پماد یا قطره آنتی‌بیوتیکی، که امکان دارد حاوی داروهای کورتیزونی نیز باشد.

در موارد شدید، مثلاً زمانی که آکنه روزاسه نیز وجود دارد، امکان دارد داروی خوراکی نیز تجویز شود.

اگر بلفاریت سبب خشکی چشم شود، استفاده از قطره اشک مصنوعی یا پمادهای لوبریکانت (که سبب کم شدن اصطکاک پلک با سطح چشم می‌شود) لازم است.

امکان دارد بلفاریت، مقاومت سرسختانه‌ای به درمان نشان دهد، اما گاهی در عرض ۸ تا ۱۲ ماه معالجه می‌شود. البته عود آن شایع است.

مصرف داروهای بالا باید تحت نظر پزشک متخصص صورت گیرد.

این مطلب برگرفته از چندین مقالات پزشکی میباشد .امید است مفید واقع شود .سلامتی (سلامت شما را ) از درگاه خداوند خواستار است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۲۹۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوم تار ؛ عرفان طهماسبی

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 کیفیت 284

ماهم رفت پشت ابرا دلدارم رفته تنها
کوروم کرده اشک و آهم تاریک و بی سرپناهم
مثل شو تار سیاهم تش زد عشق به جونم دوروم از نامهربونم
برگم تو دست سرد باد ویرونم کرد خونش آباد
ای داد از عشق ای داد بی داد ز وقتی که رفتی شکسته بالم
به بارون غم خیس خوردذه خیالم ز وقتی که رفتی شکسته دل شو
که سقف ستاره نمیدونه حالم گله میکنم شو به ماه و ستاره
چرا قصه غم تمومی نداره ته قصه درده شب قصه سرده
نصیب مو از تو همین شوم تاره
داره میپره بوی پیرهن تو وای از دل سرگردون
برگرد و بگو خوابه رفتن تو رویامو بهم برگردون
دل بازیگوشم یه آن سر به رات شد کجایی تو دردت به جونم
همه عقل و هوشم اسیر هوات شد کجایی تو ابرو کمونم

بازدید 4 شوم تار قطعه‌ای از عرفان طهماسبی است. موزیک ویدیوی این قطعه را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • وقتی سکوی قهرمانی نابود می شود! / فیلم
  • شوم تار ؛ عرفان طهماسبی
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • وقتی تیم های حریف بایرلورکوزن فکر می کنند رکورد شکست ناپذیری این تیم را پایان داده اند (فان) / فیلم
  • وقتی زمین پراید را وسط خیابان شلوغ بلعید | تصویر
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • راز خوشمزه شدن ماکارونی
  • وقتی هوش مصنوعی از هر چیزی توپ درست کنه! (عکس)
  • (ویدئو) وقتی بچه گوریل از قلقلک دادن توسط مادرش لذت می‌برد