Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@02:48:34 GMT

ریزش مو و دیابت! و روش‌های پیشگیری از ریزش مو

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۳۲۱۹۹

ریزش مو و دیابت! و روش‌های پیشگیری از ریزش مو



ریزش مو بخش طبیعی از دوره رشد مو محسوب می‌شود. زمانی که مو به آخرین دوره رشد خود می‌رسد، می‌افتد. پس از آن معمولا یک موی جدید از همان فولیکول جایگزین موی افتاده می‌شود. گاهی نیز تشکیل یک موی جدید انجام نمی‌شود. اگر عدم تشکیل موی جدید در بخش‌های وسیعی از پوست سر رخ دهد، ریزش مو قابل توجه خواهد بود.

عوامل زیادی بر روی رشد مو تاثیر می‌گذارند، از جمله استرس، هورمون ها، سطح بالای قند خون و شرایطی مانند دیابت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مقاله در مورد چگونگی تاثیر دیابت بر روی مو و گزینه‌های درمانی برای رفع ریزش مو صحبت خواهد شد. به علاوه سایر تاثیراتی که دیابت می‌تواند بر روی بدن فراد داشته باشد مورد بررسی قرار می‌گیرند.

آیا دیابت می‌تواند منجر به ریزش مو شود؟

دیابت به خاطر تاثیراتی که بر روی دوره‌های رشد مو‌ها می‌گذارد، می‌تواند منجر به نازک شدن و ریزش مو‌ها شود. تاثیرات دیابت بر روی دوره‌های رشد مو‌ها عبارتند از:

ضعیف کردن رشد مو‌ها
باعث می‌شود مو‌های بیشتری از حالت طبیعی رشد کنند
ممانعت از شکل گیری موی جدید
عوامل زیادی باعث می‌شوند فرد مبتلا به دیابت دچار ریزش مو شود، اما رایج‌ترین علل ریزش مو در فرد دیابتی را در ادامه بیان می‌کنیم.

بالا بودن سطح قند خون
دیابت کنترل نشده یا درمان نشده باعث می‌شود سطح قند خون فرد خیلی بالا برود. بالا بودن مداوم سطح قند خون به بسیاری از بافت ها، اندام‌های داخلی و عروق خونی در بدن آسیب می‌رساند.

آسیب دیدن عروق خونی باعث می‌شود جریان خون در بدن محدود شود و در نتیجه برخی سلول‌ها اکسیژن و مواد مغذی کمتری دریافت کنند. این کمبود بر روی رشد طبیعی فولیکول‌های مو‌ها تاثیر منفی گذاشته و منجر به ریزش مو می‌شود.

هورمون‌ها و استرس
دیابت باعث استرس زیاد جسمی و روحی در فرد مبتلا می‌شود. استرس مداوم باعث عدم تعادل هورمون‌ها می‌شود که این امر نیز بر روی رشد مو‌ها تاثیر می‌گذارد.

آلوپشیا آرتا Alopecia areata
آلوپشیا آرتا شرایطی است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه فولیکول‌های سالم مو را مورد حمله قرار می‌دهد. مبتلایان به دیابت نوع ۱ بیش از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری خودایمنی هستند.

آلوپشیا آرتا باعث ریزش موی تکه‌ای در سر، بازو‌ها و سایر قسمت‌های بدن که معمولا مو رشد می‌کند، می‌شود.

آیا ریزش مو ناشی از دیابت برگشت پذیر است؟
در برخی موارد ریزش مو برگشت پذیر است. گزینه‌های درمانی زیادی موجود است که برخی از آن‌ها در زنان و مردان متفاوت است. به هرحال حتی زمانی که درمان ریزش مو موثر باشد، در اکثر موارد راه حل ارائه شده موقتی است و تنها تا زمانی موثر است که فرد از آن استفاده کند.

برخی افراد می‌توانند ریزش مو ناشی از دیابت را متوقف کنند یا سرعت آن را کم کنند. یکی ااز بهترین روش‌ها برای انجام این کار کنترل سطح قند خون و مدیریت استرس است.

فرد مبتلا به دیابت به روش‌های زیر می‌تواند قند خون خود را کنترل کند:
کنترل منظم سطح قند خون
مصرف تمام دارو‌های تجویز شده طبق دستور پزشک
انتخاب یک رژیم غذایی سالم و متعادل
ورزش منظم

استراتژی‌هایی که به فرد کمک می‌کنند استرس خود را به حداقل برساند یا کنترل کند، عبارتند از:

تقاضای حمایت از دوستان و خانواده
مراجعه به مشاور
تمرین ذهن آگاهی و مدیتیشن
استفاده از تکنیک‌های ریلکسیشن مانند یوگا و تمرینات تنفس عمیق

درمان ریزش مو
دیابت
گزینه‌های درمانی ریزش مو عبارتند از: دارو‌های موضعی، بیوتین و تغییر در سبک زندگی. به هرحال نتیجه اکثر این روش‌های درمانی به ندرت طولانی مدت و ماندگار است.

دارو برای درمان ریزش مو
ماینوکسدیل Minoxidil یک داروی موضعی برای رفع ریزش مو است و در محل‌هایی که ریزش مو اتفاق افتاده مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف این دارو باید درست طبق دستورالعمل‌های دارویی انجام شود تا بهترین تاثیر حاصل شده و از بروز هر گونه عارضه جانبی پیشگیری شود.

بیوتین Biotin برای درمان ریزش مو
بیوتین نوعی ویتامین B. است که به طور طبیعی در بسیاری غذا‌ها یافت می‌شود. برخی مبتلایان به دیابت سطح کمی از بیوتین در بدن خود دارند. بررسی‌ها نشان داده اند بیوتین می‌تواند در برخی افراد سرعت ریزش مو را کم کند.

غذا‌هایی که حاوی بیوتین هستند، عبارتند از:

تخم مرغ کامل
جگر و کلیه حیوانات
آجیل‌ها از جمله بادام، گردو و بادام زمینی
ماهی
آووکادو
سیب زمینی شیرین
گل کلم
خمیر مایه

می‌توانید مکمل بیوتین را نیز از بیرون خریداری کنید. با این حال نیاز افراد به بیوتین متفاوت است و مصرف زیاد بیوتین خطرناک است، بنابراین قبل از شروع مصرف مکمل‌ها حتما با پزشک مشورت کنید.

تغییر در سبک زندگی
گرچه ورزش کردن مانع ریزش مو نمی‌شود یا سرعت آن را کم نمی‌کند، اما می‌تواند به بهبود گردش خون در بدن کمک کند. ورزش منظم به افزایش گردش خون به بخش‌های مختلف بدن، از جمله فولیکول‌های مو و قسمت‌های بالا و پایین بدن، کمک می‌کند. به علاوه ورزش کردن به کنترل قند خون نیز کمک زیادی می‌کند.

انتخاب یک رژیم غذایی سالم و متعادل بخش مهمی از مدیریت دیابت است. رژیم غذایی سرشار از فیبر، سبزیجات و میوه‌ها و پروتئین بدون چربی موثر در کنترل سطح قند خون هستند.

زمان مراجعه به پزشک
مبتلایان به دیابت لازم است به طور منظم و برای چک کردن سطح قند خون خود به پزشک مراجعه کنند. افرادی که نگران ریزش موی خود هستند بهتر است حتما در این مورد با پزشک مشورت کرده و به توصیه‌های وی عمل کنند.

اگر مبتلا به دیابت هستید، قبل از مصرف هر گونه دارو یا مکمل جدید تا ایجاد تغییر در سبک زندگی، بهتر است با پزشک مشورت کنید. به علاوه اگر نسبت به درمان‌های ارائه شده برای ریزش مو واکنش خوبی نشان ندادید، حتما به پزشکتان اطلاع دهید.

دیگر تاثیراتی که دیابت بر بدن انسان می‌گذارد
دیابت می‌تواند به شکل‌های مختلف بر روی بدن تاثیر بگذارد، به ویژه اگر شخص قادر نباشد دیابت خود را تحت کنترل قرار دهد. برخی مشکلاتی که بر اثر دیابت ممکن است برایتان به وجود آید عبارتند از:

افزایش خطر بروز سکته مغزی
افزایش خطر بروز بیماری قلبی
افزایش خطر بروز بیماری اعصاب محیطی
آسیب‌های عصبی
خشکی پوست
خشکی پوست در اندام‌های مختلف
بروز مشکلاتی در پا‌ها
افزایش میزان ادرار
خستگی مفرط و کاهش انرژی
افزایش خطر بروز عفونت
افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا
مشکلات چشمی
تشنگی شدید

منبع:سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ریزش مو دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۳۲۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، این موضوع برای همه ثابت‌شده است که نداشتن خواب کافی برای سلامتی مضر است. حالا دانشمندان با انجام تحقیقات جدیدی دریافته‌اند که میان خواب کمتر از شش ساعت در شب و افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه‌ای وجود دارد.

دیجیاتو در گزارشی نوشت: دانشمندان در این تحقیق داده‌های Biobank بریتانیا را تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند که یک منبع جهانی برای تحقیقات بهداشتی و پزشکی محسوب می‌شود. آن‌ها اطلاعات ۲۴۷۸۶۷ بزرگسال را بررسی کرده‌اند که داده‌های سلامت آن‌ها برای بیش از یک دهه دنبال شده است. آن‌ها در این تحقیق قصد داشتند تا ارتباط بین مدت زمان خواب و دیابت نوع ۲ و اینکه آیا داشتن یک رژیم غذایی سالم اثرات کمبود خواب بر خطر دیابت را کاهش می دهد یا خیر را درک کنند.

ارتباط بین خواب و دیابت نوع ۲

در این پژوهش از شرکت‌کنندگان پرسیده شده بود که در ۲۴ ساعت چقدر می‌خوابند. همچنین، هفت تا هشت ساعت خوابیدن به‌عنوان میزان خواب نرمال در نظر گرفته شد. میزان کم‌خوابی نیز به سه دسته تقسیم شد: خفیف (شش ساعت)، متوسط (پنج ساعت) و شدید (سه تا چهار ساعت). همچنین در این تحقیق به داده‌های مربوط به رژیم غذایی شرکت‌کنندگان نیز توجه شده است.

در حدود ۳.۲ درصد از شرکت‌کنندگان در طول دوره پیگیری، مبتلا به دیابت‌ نوع‌ ۲ تشخیص داده شدند. به گفته آن‌ها هرچند عادات غذایی سالم به‌طور کلی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد، اما زمانی که افراد غذای سال می‌خوردند و باز هم کمتر از شش ساعت در روز می‌خوابند، خطر ابتلا به دیابت‌ نوع ۲ در آن‌ها در مقایسه با افرادی که میزان خواب آن‌ها نرمال بوده، افزایش داشته است.

به گفته دانشمندان، پنج ساعت خواب شبانه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۱۶ درصد افزایش دهد، درحالی که این خطر برای افرادی که سه تا چهار ساعت می‌خوابند، می‌تواند ۴۱ درصد بیشتر از افرادی باشد که هفت تا هشت ساعت می‌خوابند.

بااین‌حال دقیقاً مشخص نیست چرا افرادی که کمتر می‌خوابند ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت‌ نوع ۲ باشند. تحقیقات قبلی نشان داده است که نشانگرهای التهابی و اسیدهای چرب آزاد در افراد دارای کمبود خواب افزایش پیدا می‌کند که این امر حساسیت به انسولین را مختل می‌کند و منجر به مقاومت نسبت به انسولین می‌شود. این بدان معناست که بدن برای استفاده صحیح از انسولین برای تنظیم سطح گلوکز خون تلاش می‌کند و بنابراین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898672

دیگر خبرها

  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد
  • مراقبین سلامت کردستان در دوره‌های توانمندسازی شرکت کردند
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد