Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به کمبود نیروی انسانی در محیط‌بانی گفت: با همین تعداد پاسگاه به ۸۵۰۰ نیروی محیط‌بان نیاز داریم، اما متاسفانه در حال حاضر فقط ۳۰۰۰ هزار محیط‌بان داریم و یک سوم نیروی مورد نیاز را در حال حاضر در اختیار داریم. این موضوع باعث می‌شود در بسیاری از اوقات محیط‌بانان رسمی ما شب‌ها در پاسگاه‌ها تنها بمانند و این باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: معتقدم درخصوص نیرو باید عنایت ویژه‌ای به حوزه محیط‌زیست شود چراکه امکان استفاده ما از نیروها بسیار پایین است و این امر باعث می‌شود استان‌های از نیروهای شرکتی که هیچ نظارتی بر استخدام آن‌ها وجود ندارد، استفاده کنند و شاهد حوادث تلخی مانند آنچه که هفته گذشته برای مرحوم میلاد عباس‌زاده اتفاق افتاد بیفتد.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور با اشاره به مرگ میلاد عباس‌زاده محیط‌بانی که در پاسگاه محل خدمت خود در تنهایی فوت کرده بود، گفت: این محیط‌بان یک کارمند شرکتی بوده و سازمان محیط‌زیست نسبت به این فرد هیچ تعهدی ندارد. متاسفانه ما در جریان برخی از استخدام‌ها در خصوص محیط‌بانان نیستیم و استان‌ها با هماهنگی با شرکت‌های قراردادی از این افراد استفاده می‌کنند این فرد نیز با شرکت حرم تا حرم قرارداد داشته است.

محبت‌خانی با اشاره به حضور ۴۰۰ محیط‌بان قرادادی در سازمان محیط‌زیست گفت: این افراد توسط استان‌ها استخدام می‌شوند و ما آمار دقیقی از آنها در اختیار نداریم. ما در استخدام این افراد هیچ نظارتی نداریم و اصولا از نظر ما افرادی که اینگونه به‌کارگیری می‌شوند محیط‌بان نیستند. طی نامه‌ای نیز از استان‌ها خواستیم تا از این افراد استفاده نکنند چراکه ما نمی‌توانیم نظارتی بر استخدام این افراد داشته باشیم.

وی همچنین در خصوص استفاده از سربازان در بخش محیط‌بانی گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست باید هزینه سه ماه آموزشی این سربازان را به ستاد کل پرداخت کند در گذشته مشکلاتی در خصوص این هزینه ایجاد شده و این مبلغ به ستاد کل پرداخت نشده بود از همین‌رو از سال ۹۴ سهمیه سرباز محیط‌زیست از طرف ستاد کل قطع شده بود. با رایزنی‌هایی که انجام شد، این مبلغ در حال حاضر پرداخت شده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور ادامه داد: از سه ماهه گذشته ماهانه ۱۴ الی ۱۵ سرباز از ستاد کل به سازمان محیط‌زیست تحویل داده می‌شود تا به مرور زمان ۱۴۰ سرباز که سهمیه سازمان محیط‌زیست است تکمیل شود، تاکنون حدود ۷۰ سرباز از ستاد کل نیروهای مسلح به محیط‌بانی اختصاص داده شده است که این افراد در استان‌های مختلف نیز تقسیم شده‌اند و در حال انجام خدمت وظیفه خود هستند.

محبت‌خانی با بیان اینکه این سربازان مانند مسکنی برای جبران کمبود نیرو در محیط‌زیست در حوزه محیط‌بانی هستند، خاطرنشان کرد: مشکل کمبود نیرو در حوزه محیط‌بانی بسیار زیاد است و کمبود ۵۰۰۰ هزار نیرو با وجود ۳۰۰ استخدام جدید نیروی محیط‌بان و این ۱۴۰ سرباز برطرف نخواهد شد. تنها راه این است که دولت هزینه لازم را تامین کرده تا بتوانیم نیروی بیشتری در این بخش استخدام کنیم.

وی با اشاره به رایزنی‌های یگان حفاظت محیط‌زیست با ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: این آمادگی در ستاد کل نیروهای مسلح وجود دارد تا نیروی بیشتری در اختیار یگان حفاظت محیط‌زیست سازمان قرار دهد اما باید هزینه این سربازان از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست تامین شود در صورتی که این هزینه تامین شود می‌توانیم سهمیه سازمان را افزایش دهیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره لایحه حمایت از محیط‌بانان گفت: در حال حاضر بررسی این لایحه در کمیسیون‌های مجلس به پایان رسیده و قرار است در صحن علنی مطرح شود اما هئیت رییسه مجلس ایراداتی را بر این لایحه وارد کرده است.

محبت‌خانی ادامه داد: این لایحه از ا بتدا قرار بود برای حمایت از محیط‌بانان و جنگل‌بانان باشد اما در کمیسیون‌ نهایی این لایحه را برای حمایت از تمام کارکنان ۱۲ یگان‌ دولتی اعم از محیط‌بان، جنگل‌بان،‌ میراث فرهنگی، شیلات و ... قرار داد. هیات رییسه مجلس نیز با توجه به اینکه این لایحه از ابتدا برای محیط‌بانان و جنگل‌بانان بود با تعمیم این لایحه به تمام یگان‌های دولتی مخالفت کرده و آن را عودت داده است. این موضوع باید مجدد محدود شود به محیط‌بانان و جنگل‌بانان تا بتواند در صحن علنی مطرح شود. البته رییس مجلس به رییس سازمان حفاظت محیط زیست قول داده است که در اسرع وقت به این لایحه در صحن علنی مجلس رسیدگی شود.

وی همچنین درباره قانون استفاده از صلاح برای محیط‌بانان تصریح کرد: مدیریت حقوقی سازمان حفاظت محیط‌زیست باید درخصوص استفاده از سلاح برای محیط‌بانان شرایط را کاملا مشخص و واضح اعلام کند محیط‌بانان در حال حاضر برای استفاده از سلاح کاملا بلاتکلیف هستند و تنها در مواردی صرفا از این سلاح می‌توانند استفاده کنند که جان خودشان به خطر افتاده باشد و در راستای اجرای ماموریت‌شان نمی‌توانند از سلاح استفاده کنند و اگر یک شکارچی تمام منطقه را قلع و قمع کند و محیط بان آن را شناسایی کند اما او فرار کند محیط‌بان نمی‌تواند تا زمانی که درگیری ایجاد نشده و جان محیط ‌بان به خطر نیفتد حتی برای تیر هوایی از سلاح استفاده کند. من متوجه این موضوع نمی‌شوم که چرا شرایط استفاده از سلاح برای محیط‌بانان روشن نیست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۴۱۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد