Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، امیر دریادار دوم رضا عباسی در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به اینکه دو سوم مساحت جهان را آب تشکیل داده است اظهار داشت: فقط ۴۴ کشور دنیا به آب، راه مستقیم ندارند، اما به دلیل اهمیت تجارت از طریق آب، روابط کشور‌ها و اعمال قدرت دریایی، حضور در دریا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دریا ۹۳ درصد صادرات و ۸۳ درصد واردات ایران را در اختیار دارد افزود: ۸۰ درصد مرز‌های ایران، آبی است و از ۱۵ همسایه، فقط سه همسایه با ایران مرز دریایی ندارد.

فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت، با تاکید بر اینکه «دریای عمان»، «خزر»، «خلیج فارس» و «تنگه مهم هرمز» اهمیت موقعیت استراتژیک ایران را افزایش داده است گفت: ایران کشور دریا محور است و مقام معظم رهبری هم به همین دلیل نیروی دریایی ارتش را نیروی راهبردی معرفی کردند.

وی با اشاره به اینکه دریا باید از «منافع» و «منابع» ما دفاع کند، ابراز داشت: در نیروی راهبردی دریایی بنا به تاکید مقام معظم رهبری باید سایه تهدید را از دریا هم دور کنیم و اجازه تصور تهدید را هم به دشمن ندهند.

امیر دریادار عباسی در ادامه رونمایی از ناوشکن سهند که ساخته شده توسط نیرو‌های جوان و متخصص داخلی است خبر داد و گفت: ناوشکن سهند در رویارویی با استکبار در ۲۹ فروردین ۶۷ بعد از ماموریت غرور آفرین در دریا و غرق کردن چندین قایق دشمن، دچار سانحه شد و غرق شد که به یاد این ناوشکن، جوانان ما سهند جدیدی را ساختند.

وی با بیان اینکه بعد از شروع به ساخت ناوشکن جماران در سال ۸۹، مقرر شد نسل‌های جدید ناوشکن‌ها سری موج را کاملا ایرانی و پیشرفته‌تر از جماران و دماوند بسازیم، خاطرنشان کرد: این ناوشکن ویژگی‌های خاصی را دارد و کاملا ایرانی است. سامانه‌های روی ناوشکن نسبت به نسل قبلی پیشرفته‌تر است و در غرب آسیا بی‌نظیر است. در بدنه هم این ناوشکن مقاومت بالایی دارد و مداومت دریایی را حفظ می‌کند.

فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت در «جاسک، بوشهر و خارک» اضافه کرد: سامانه‌های پدافندی و موشکی و اژدری سطحی و زیرسطحی سهند، پیشرفته‌تر از قبلی است ضمن اینکه در سطح مقطع خود قابلیت شناسایی ندارد و با رادارگریزی دشمن را غافلگیر می‌کند همچنین بالگرد‌های بزرگتری را برای ماموریت‌های طولانی و برد بلند میزبانی می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه حضور سهند در دریا پیام مهمی به آمریکا دارد، گفت: پیام این ناوشکن این بود که اگر سهندی غرق شد، سهند‌های جدید در راه است و تحریم و تهدید قدرت رزمی ما را نمی‌تواند محدود کند چراکه ما در سخت‌ترین شرایط، ناوشکن بومی ساختیم.

امیر دریادار عباسی افزود: ادعای ایرانی سازی سهند در این است که کاملا از قطعات و طراحی سامانه‌ها در تحریم هستیم لذا با توان جوانان متخصص ایرانی این ناوشکن را ساختیم. سهند نمادی از کوه‌های سربلند آذربایجان شرقی برای دفاع از منافع ملی است که در ۸ سال ساخته شده در حالی که جماران در ۱۲ سال ساخته شده بود و ناوشکن دماوند هم در ۱۸ ماه طراحی و به دریای خزر انداخته خواهد شد که در نوع خود رکورد بزرگی است.

وی ایران را در ساخت زیر دریایی، صاحب فناوری بالا دانست و تصریح کرد: زیردریایی سبک «غدیر» در حال انجام ماموریت است، زیر دریایی نیمه سنگین «فاتح» قبل از پایان سال به آب می‌رود و زیردریایی سنگین «طارق» هم در دست ساخت است. توانمندی اُورهال را هم داریم و طارق را با بازسازی کامل به آب بازگرداندیم. برخی از کشور‌هایی که اورهال کردند، نتوانستند تکمیل کنند، ولی ما توسط جوانانمان تکمیل کردیم.

فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت در «جاسک، بوشهر و خارک» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از جوانان آذربایجان شرقی هم با توجه به دوری از دریا، در نیروی دریایی جذب و استخدام می‌شوند، گفت: از استان آذربایجان شرقی هم نیروی دریایی در سال‌های اخیر با فراهم شدن ظرفیت مناسب، به نیروی دریایی ملحق شده‌اند، ضمن اینکه بنده هم در نیروی دریایی ارتش حضور دارم و هیچ محدودیتی در این زمینه برای جذب در نیروی دریایی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه باید افرادی که متقاضی جذب در نیروی دریایی هستند، از آزمون‌های مختلف به ویژه آزمون پزشکی پذیرفته شوند، ابراز داشت: ۹۰ درصد افرادی که از استخدام در نیروی دریایی رد می‌شوند به دلیل مشکلات چشمی و ضعف بینایی است که اغلب به دلیل استفاده بیش از حد از موبایل و تبلت و... است.

امیر دریادار عباسی به همکاری راهبردی نیروی دریایی ارتش و سپاه در حفاظت از مرز‌های آبی کشور اشاره کرد و گفت: در جنوب کشور، از شرق تنگه هرمز تا مدار ۱۰ درجه از آب‌های آزاد در حوزه ماموریتی نیروی دریایی ارتش است که ما در همه بخش با همکاری با سپاه، مکمل با نیروی دریایی سپاه از منافع ایران دفاع می‌کنیم.

وی در ادامه، با یادآوری حضور مستمر ۱۰ ساله ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریا‌های آزاد، ابراز داشت: در این ۱۰ سال، ۲۰۱۸ فروند کشتی توسط ناوگروه‌های ما اسکورت و محافظت شده و ۴۳۴۶ فروند هم با حضور نیرو‌های ویژه عملیات دریایی در عرشه کشتی‌ها از آن‌ها محافظت کردند.

فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت با بیان اینکه کشور‌های مدعی قدرت در دریا، برای نجات کشتی‌های خود از دزدان دریایی، مجبور به باج دادن شدند، ولی ما بدون باج دهی، اجازه تعرض به کشتی‌های ایرانی را ندادند، تصریح کرد: در موضوع دزدان دریایی و حفاظت از محموله‌های صادرات و واردات، اهمیت نیروی دریایی بیش از گذشته مشخص شد.

وی ادامه داد: در این ۱۰ سال، از کشتی‌های دیگر کشور‌ها به جز ایران هم محافظت کردیم، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش بار‌ها چندین کشتی چینی، عمانی، کویتی، قطری و... را نجات داد که این موضوع ابهت و قدرت دریایی ایران را به دنیا نشان می‌دهد و امروز هم هر کشوری از ما درخواست کمک کنند کمک می‌کنیم.

امیر دریادار دوم عباسی در پایان با اشاره به اینکه نیروی دریایی در سواحل مَکُران که جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد کشور دارد، در حال اجرای ماموریت خود است، ابراز داشت: این نیرو علاوه بر ماموریت خود، در محرومیت زدایی از این منطقه هم فعالیت‌های زیادی انجام داده و در احداث جاده، آبرسانی، برق رسانی و ساخت مدارس و بیمارستان و... مکران نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند، ضمن اینکه باند فرودگاه نظامی مکران هم اصلاح شده و به فرودگاه تجاری ویژه تبدیل شده تا بستر را برای حضور سرمایه گذاران در این منطقه مهم آماده کنیم.

انتهای پیام/ز

تحریم و تهدید نمی‌تواند قدرت رزمی ما را محدود کند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رهبر انقلاب دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۴۶۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟

نشانه‌هایی وجود دارد که تماس‌های مخفی بین ایالات متحده و ایران، نه تنها در مورد بحران غزه بلکه در مورد پرونده هسته‌ای نیز در جریان است.

به گزارش اکوایران، ایران پس از عملیات پهپادی و موشکی به اراضی اشغالی و پاسخ محدود (رژیم) اسرائیل، ارزیابی کرد که توانسته با بازدارندگی هسته‌ای اسرائیل و اتحاد نظامی اسرائیل و آمریکا به طور مؤثری مقابله کند.

بازنگری در دکترین هسته‌ای

به نوشته استیمسون، ایران با دو دشمن روبروست که هر دو از تسلیحات هسته‌ای برخوردار بوده، در حالی که ایران فاقد آن است. با این حال، در صورت تشدید بیشتر تنش‌ها، ایران به احتمال زیاد برای ایجاد بازدارندگی در برابر حملات آینده، به سمت گریز هسته‌ای پیش خواهد کرد.

در آستانه حمله محدود (رژیم) اسرائیل در ۱۹ آوریل، سرلشکر احمد حق‌طلب، رئیس سازمان حفاظت و امنیت هسته‌ای در مورد لزوم بازنگری در استراتژی هسته‌ای ایران در نتیجه افزایش تهدیدات آمریکا و (رژیم) اسرائیل صحبت کرد. او گفت: «اگر اسرائیل تصمیم بگیرد از تهدید حمله به مراکز هسته‌ای ایران به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر تهران استفاده کند، بازنگری در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و گذر از تحفظات قبلی اعلام‌شده توسط کشور، ممکن و قابل‌تصور است».

هم‌زمان، روزنامه شرق مدعی شد امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل و معاون سابق دبیر شورای عالی امنیت ملی تماس‌های آرام خود با آمریکا را نه تنها در مورد بحران غزه بلکه در مورد موضوع هسته‌ای نیز ادامه داده است.

بن‌بست مذاکرات و توافق موقت

آخرین دور مذاکرات رسمی هسته‌ای در سپتامبر ۲۰۲۲ با پیشنهادی از سوی جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی به پایان رسید که به انجام نرسید.

مذاکره روسیه آمریکا درباره ایران ریابکوف رابرت مالی

ایران خواستار پایان‌دادن به اختلافات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد مسائل پادمان، لغو تحریم‌های آمریکا علیه سپاه پاسداران و تضمین ایالات متحده مبنی بر تداوم هرگونه توافق فراتر از دولت بایدن بود. چنین امتیازاتی حاصل نشد.

در غیاب توافق رسمی، آمریکا و ایران در ماه می‌۲۰۲۳ در عمان به تفاهم موقتی دست یافتند که ادعا شده بر اساس آن، ایران متعهد شد که غنی‌سازی اورانیوم را فراتر از ۶۰ درصد انجام ندهد، پنج شهروند دوتابعیتی ایرانی‌آمریکایی را آزاد کند و در ازای آن، وجوه بلوکه‌شده‌اش توسط آمریکا آزاد گردد. واشنگتن همچنین سیگنال‌هایی فرستاد که تحریم‌های نفتی علیه ایران را تشدید نخواهد کرد.

هدف از تفاهم موقت میان بِرَد مک‌گورک، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه و شمال آفریقا در کاخ سفید و علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای وقت ایران دورزدن کنگره آمریکا بود که در غیر این صورت، فرصت بررسی دقیق و احتمالاً مسدودکردن یک توافق رسمی را داشت. با این حال، اسرائیل با این موضوع مخالفت کرد و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل در تماس تلفنی ۸ ژوئن ۲۰۲۳ به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داد که اسرائیل به هیچ توافقی بین واشنگتن و تهران پایبند نخواهد بود.

جنگ‌هایی که سد مذاکرات شدند

همچنین همکاری نظامی ایران و روسیه با واکنش منفی کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا مواجه شد. حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ به شدت بر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سال ۲۰۱۵ تأثیر گذاشت و عملاً روندی که با ایران در سال ۲۰۰۸ آغاز شده بود را نابود کرد.

جنگ اوکراین

با افزایش قیمت انرژی پس از حمله روسیه به اوکراین، برخی از فشارهای اقتصادی فوری بر ایران کاهش یافت. روسیه و ایران به هم نزدیک‌تر شدند و روایت افول غرب و نیاز به «نگاه به شرق» در تهران قوت یافت.

با این حال، روابط اقتصادی نزدیک‌تر با روسیه و چین نتایج مطلوبی را برای رشد اقتصادی ایران به همراه نداشت. ایران قرار بود مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا را در عمان در اواسط اکتبر ۲۰۲۳ از سر گیرد. آغاز جنگ غزه مانع از این امر شد، هرچند گزارش شده که دو طرف در ژانویه ۲۰۲۴ برای بحث در مورد حملات حوثی‌ها در دریای دیدار کردند.

در بحبوحه ادامه جنگ غزه و افزایش تنش‌ها میان آمریکا و گروه‌های مقاومت منطقه، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران تولید اورانیوم با خلوص بالا را افزایش داده و از اواسط ۲۰۲۳، کاهش تولید را معکوس کرده است. مقامات آمریکایی بر این باورند که ایران در صورت غنی‌سازی بیشتر، سوخت کافی برای گریز هسته‌ای را در اختیار دارد و زمان لازم برای آن را می‌توان با روز اندازه‌گیری کرد، نه با ۱۲ ماه که توسط برجام تعیین شده بود.

گزینه‌های غرب

هنوز هم برنامه‌هایی روی میز وجود دارد که می‌تواند مذاکرات هسته‌ای را احیا کند. تهران اعلام کرده که عمانی‌ها یک مکانیسم «کم در برابر کم» یا «گام‌به‌گام» مشابه توافق می‌۲۰۲۳ ارائه کرده‌اند. یکی دیگر از احتمالات که توسط علی واعظ و ولی نصر پیشنهاد شده، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به عنوان راهی برای جبران محدودیت‌هایی در برنامه هسته‌ای ایران است.

همچنین گزارش‌هایی از طرح ژاپن برای احیای مذاکرات هسته‌ای به گوش می‌رسد، اگرچه هیچ جزئیاتی منتشر نشده است. ژاپن سابقه‌ای در میانجیگری هسته‌ای ندارد، اما به عنوان میانجی برای دستیابی به آتش‌بس جنگ ایران و عراق نقش مهمی ایفا کرد.

اگر نهایتاً مرگ برجام اعلام شود، غرب سه گزینه دارد: بازدارندگی، اقدام نظامی یا مذاکرات جدید. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که برجام را در سال ۲۰۱۵ تأیید کرد، در اکتبر ۲۰۲۵ منقضی می‌شود. پیش از آن، بریتانیا یا فرانسه می‌توانند در صورت غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران به سطح گریز هسته‌ای، تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران را «بازگردانند». ایران تهدید کرده که در صورت بازگشت تحریم‌ها، از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (مانند کاری که کره شمالی در سال ۲۰۰۲ انجام داد و سپس به ساخت بمب اقدام کرد) خارج خواهد شد.

سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا ایالات متحده در پی حمله تلافی‌جویانه ایران به اسرائیل در ۱۳ آوریل، تحریم‌های نفتی را تشدید خواهد کرد؟ دولت بایدن تحریم‌های جدیدی را علیه تولید پهپاد و فولادسازی ایران اعلام کرده، اما هیچ اشاره‌ای به تحریم‌های نفتی نداشته است. با توجه به اینکه تنها مزیت توافق فعلی بین دو کشور این بوده که ایران می‌تواند نفت را به چین بفروشد، به احتمال زیاد وضعیت شکننده موجود در طول انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد یافت.

با این حال، حتی اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، احتمالاً در مورد کاهش تحریم‌ها علیه ایران با احتیاط عمل خواهد کرد.

ممکن است ایران برای حفظ برجام بر روی کاغذ، تا زمانی که قطعنامه سازمان ملل در سال ۲۰۲۵ منقضی شود و شورای امنیت دیگر «درگیر» این موضوع نباشد، از اهرم‌های خارج از موضوع هسته‌ای استفاده کند.

جنگ غزه همچنین هم محدودیت‌ها و هم فرصت‌های ایران و گروه‌های مقاومت را برای مقابله با اسرائیل و آمریکا نشان داد. عملیات مستقیم ایران به (رژیم) اسرائیل، تحلیل دقیق‌تری از واکنش اسرائیل و آمریکا به ایران، خارج از «منطقه خاکستری» را در اختیار تهران قرار داد. ایران با ارزیابی این اطلاعات، می‌تواند برای استفاده در مذاکرات هسته‌ای آتی اهرم فشار به دست آورد.

بهترین راه پیش رو می‌تواند ادامه تعهدات تک‌ماده‌ای از سوی دو طرف بوده و در عین حال، خط‌قرمزها برای جلوگیری از تشدید درگیری در هر دو عرصه هسته‌ای و منطقه‌ای را رعایت کند. با درس‌گرفتن از تجربیات گذشته، هنوز هم یافتن راه‌حلی متوازن برای حل‌وفصل موضوع هسته‌ای بر اساس فرآیندی گام‌به‌گام امکان‌پذیر است.

دیگر خبرها

  • دو ناوشکن آمریکایی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم
  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست