Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاره سهیل ستاره نام آشنا برای اغلب مردم که جز اجرام آسمانی پرنور و قابل مشاهده در آسمان کشور محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، هر از گاهی که دوستان و آشنایانمان را دیر به دیر می‌بینیم و به اصطلاح عامیانه کم پیدا می‌شوند از تعابیری مانند ستاره سهیل برای آن‌ها استفاده می‌کنیم؛ حال می‌خواهیم دریابیم که چرا این ستاره به چنین رویدادی نسبت می‌دهیم و از نمود واقعی و وجه تسمیه آن با دیر به دیر ظاهر شدن بیشتر بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاره‌ای درخشان در صورت فلکی شاه تخت که در واقعیت هم دیر به دیر رصد می‌شود؛ این ستاره با قدرت ۷۲/۰- که پس از ستاره یمانی در صورت فلکی دب اکبر، دومین ستاره پرنور آسمان شب نام برده می‌شود.

ستاره سهیل را چطور رصد کنیم؟

اگر در جایی به سرتاسر افق اشراف داشته باشید، آسمان به نیم کره‌ای می‌ماند که روی آن تعداد زیادی ستاره چسبیده است، در واقع می‌توان فرض کرد که دو نیم کره یا دو کاسه وارونه با هم کره بزرگی ساخته که کل زمین را به این شکل احاطه کرده است که به آن کره سماوی «آسمان» می‌گویند.

با توجه به اینکه نیم کره شمالی کره سماوی به نیم کره شمالی زمین و نیم کره جنوبی آن به نیم کره جنوبی زمین تعلق دارد، پس در حقیقت ستارگانی که شب‌ها در نیم کره شمالی نمایان می‌شوند در نیم کره جنوبی دیده نمی‌شود و بالعکس.

ستاره سهیل به این دلیل که قسمتی از آن در در نیم کره جنوبی قرار جنوبی سماوی قرار ندارد در برخی از شهر‌های جنوبی ایران مانند شیراز، کرمان، یزد قابل رصد است ستاره‌ای بسیار محبوب رصد گران به شمار می‌رود.

ستاره سهیل در فاصله حدود ۳۶ درجه جنوب ستاره شعرای یمانی قرار گرفته است و حدود ۲ تا ۳ ساعت بعد از طلوع ستاره شعرای یمانی طلوع می‌کند، هنگام طلوع هم رنگی تقریباً طلایی دارد و در فصل زمستان در میانه بهمن ماه، خود نمایی می‌کند.

ستاره معروف ایرانی بیشتر بشناسیم

ستاره سهیل در فاصله ۳۱۳ سال نوری قرار گرفته، بدین معنا که ۷۵ سال طول می‌کشد تا نور این ستاره به ما برسد؛ این ستاره سفید از رده طیفی Fola، درخشندگی آن ۱۳۶۰۰ برابر، شعاع آن ۷۰ برابر شعاع خورشید و جرم آن بین ۸ تا ۹ برابر جرم خورشید تخمین زده شده است.

سهیل ستاره‌ای داغ محسوب می‌شود چراکه دمای سطحی آن فقط ۲ درجه کمتر از ۷ هزار کلوین اندازه‌گیری شده است، درباره سن و مدت عمر آن اطلاع دقیقی در دست نیست و فقط می‌توان گفت که این ستاره هنوز در ابتدای عمرش است.

این ستاره با نام آلفای شاه تخته هم شناخته می‌شود و شبیه یک غول سفید است و نام آن موسوم به Canopus اقتباسی از اسطوره‌های یونان باستان است؛ هرچند ستاره سهیل برای یونانیان و رومیان باستان قابل مشاهده نبود، اما برای مصریان باستان و مردمان ناواهو، چین و هند و آریایی‌ها شناخته شده بود.

ستاره سهیل چه کاربردی دارد؟

ستاره سهیل در ادبیات بودایی نماد عالمی مورد احترام به نام آگاستیا در مذهب هندو است که در ۶ یا ۷ قرن پیش از میلاد زندگی می‌کرده است همچنین چینی‌ها این ستاره را با نام ستاره مرد کهنسال می‌شناسند.

این ستاره یکی از مراجع جهت یابی ناخدای کشتی‌ها و از قهرمانان اسطوره‌های دریانوردان قدیمی هم محسوب می‌شود و در شبه جزیره عربستان هم با توجه به اینکه این ستاره در ارتفاع بیشتری از افق قرار گرفته است و اوایل شهریور در صبحگاه قبل از طلوع خورشید مشاهده می‌شود اعراب این زمان را آغاز تغییر آب وهوا می‌دانند.

علاوه بر این کاربرد‌ها و نماد‌هایی که برای ستاره سهیل در نظر گرفت می‌شود نام ستاره لاندا بادبانی (صورت فلکی بادبانی) با نام سهیل الوزن (alwazn) وستاره گاما بادبانی هم با نام سهیل المحالیف (muhlif) شناخته می‌شوند و بسیاری از منابع علمی هم ستاره لاندا بادبانی را با نام اختصاری سهیل معرفی می‌کنند و در گذشته اغلب مسلمانان برای نامگذاری ستاره‌های پرنور از واژه «السهیل» استفاده می‌کرده اند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۴۷۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید

از جلمه دلایل بروز زانو درد می‌توان به آسیب به زانو، آرتروز، بورسیت، تاندونیت و کیست بیکر اشاره کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زانو درد می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، به طوری که تحرک شما را مختل کند و باعث بروز اختلال در فعالیت‌های روزانه شود، کسب آگاهی در مورد دلیل بروز این مشکل می‌تواند به تسکین آن کمک کند، در ادامه به بررسی چند دلیل بروز زانو درد می‌پردازیم:

آسیب

آسیب‌ها اغلب در نتیجه پیچ خوردن، افتادن یا ضربه ناگهانی ایجاد می‏‌شود، زانو یک مفصل پیچیده است که مستعد انواع آسیب‌ها مانند پارگی رباط، پارگی مینیسک یا شکستگی است، یکی از دلایل رایج بروز این اتفاقات تغییر جهت ناگهانی و فشار زیاد به مفصل زانو است؛ علاوه‌بر این حوادثی مانند افتادن یا برخورد نیز می‌تواند منجر به آسیب دیدگی زانو شود، درمان این نوع آسیب‌های زانو شامل استراحت و استفاده از کمپرس یخ می‌شود، البته با توجه به میزان آسیب دیدگی، ممکن است فیزیوتراپی یا حتی جراحی لازم باشد؛ به منظور پیشگیری از بروز این مشکل، قبل از ورزش کردن بدن خود را گرم کنید و از کفش مناسب استفاده کنید.

آرتروز

آرتروز که با التهاب مفاصل مشخص می‏‌شود، می‌تواند تأثیر منفی بر زانوها بگذارد؛ استئوآرتریت که رایج‌ترین نوع آرتروز است، زمانی رخ می‌دهد که غضروف محافظ انتهای استخوان‌ها به مرور زمان از بین برود، از طرف دیگر آرتریت روماتوئید یک اختلال خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله می‌کند و منجر به ایجاد التهاب می‏‌شود؛ روش‌های درمانی آرتروز شامل مصرف دارو، فیزیوتراپی و اصلاح سبک زندگی می‌‎شود، در موارد شدیدتر نیز ممکن است به عمل جراحی نیاز باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی اتفاق می‌افتد که کیسه‌های کوچک پر از مایع به نام بورسا که از مفصل زانو محافظت می‌کند، ملتهب می‌شود؛ این التهاب اغلب نتیجه حرکات تکراری یا فشار طولانی مدت روی زانو یا نشستن و دویدن طولانی مدت است؛ درمان بورسیت شامل استراحت، استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای ضدالتهابی برای کاهش درد و تورم می‌شود، به منظور جلوگیری از بروز بورسیت استفاده از زانوبندهای محافظ می‌تواند مفید واقع شود.

تاندونیت

تاندونیت زمانی رخ می‌دهد که تاندون‌هایی که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کند، ملتهب یا تحریک شود، این وضعیت می‌تواند در اثر حرکات تکراری یا افزایش ناگهانی فعالیت بدنی ایجاد شود؛ تمرین‌های فیزیوتراپی با تمرکز بر تقویت عضلات اطراف زانو می‌تواند به کاهش علائم و جلوگیری از بروز تاندونیت کمک کند.

کیست بیکر

کیست بیکر به بیرون‌زدگی غشاء سینوویال در زانو گفته می‌شود و در قسمت پشت زانو احساس می‏‌شود؛ در‬ این حالت استراحت کردن و استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به زانو درد ناشی از این مشکل کمک کند، در بعضی موارد نیز تخلیه مایع جمع شده پشت زانو یا تزریق داروی ضدالتهابی کورتیکواستروئید در این زمینه مؤثر واقع می‏‌شود.

کد خبر 747735

دیگر خبرها

  • برخورد با بدحجاب باید همراه با کار فرهنگی و امر به معروف باشد
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی ووشو ۲۰۲۴ / سهیل موسوی به مدال طلا دست یافت
  • افزایش تدریجی دمای هوا در استان همدان
  • تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • اگر فضا پر از ستاره است پس چرا اینقدر تاریک است؟!
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد