Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اردبيل - ايرنا- مديرکل راه و شهرسازي اردبيل گفت: راه آهن اردبيل - پارس آباد در حال مطالعه بوده و پيش بيني شده تا همانند طرح راه آهن اردبيل - ميانه با فايناس داخلي اجرا شود.

محبوب حيدري روز شنبه در بيله سوار مغان افزود: مطالعات اين طرح توسط مشاور شروع شده و قرار است تمامي منطقه مغان از جمله شهرستان بيله سوار را تحت پوشش قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان کرد: نقطه اتصال اين خط راه آهن به جمهوري آذربايجان در حال رايزني با کشور همسايه بوده و با مطالعات کارشناسي تعيين خواهد شد.
او اظهار داشت: همچنين در حال رايزني با قرارگاه خاتم الانبيا هستيم تا در اين پروژه مهم مشارکت داشته باشد.
حيدري با اشاره به وضعيت نه چندان مناسب منطقه مغان از لحاظ جاده هاي ارتباطي گفت: مطالعات جهت دوبانده شدن جاده هاي مغان انجام شده و قرار است عمليات اجرايي آن بزودي در دو قطعه به طول پنج کيلومتر از گرمي به سمت بيله سوار و 7.5 کيلومتر از بيله سوار به گوگ تپه پس از تعيين پيمانکار شروع شود.
وي اضافه کرد: در 20 سال گذشته، تنها 150 کيلومتر در استان بزرگراه ساخته شده اما با برنامه ريزي انجام گرفته قرار است جهت ساخت بيشتر بزرگراه از ظرفيت هاي بخش خصوصي استفاده بيشتري شود.
حيدري در زمينه پروژه هاي ساخت مسکن نيز گفت: در مسکن مهرهيچگونه بدهي به شهرداري ها از بابت اجراي معابر وجود ندارد و نقشه معابر مجتمع مسکن مهر کمربندي بيله سوار تحويل داده شده است.
او به احداث کتابخانه عمومي بيله سوار اشاره کرد و گفت: با توجه به استفاده از منابع استاني براي پروژه بزرگي با اين وسعت که بزرگترين کتابخانه شهرستاني استان است، مطالبات پيمانکاري وجود دارد ولي ساختمان تکميل شده و انتظار است که ادارات برق و آب وفاضلاب در خصوص هزينه انشعابات قبل از تخصيص اعتبار ، همکاري لازم را داشته باشند.
وي همچنين گفت: برنامه وزارت راه و شهرسازي در زمينه بازآفريني شهري فقط براي شهرهاي بالاي 50 هزار خانوار مي باشد ولي با پيگيري هاي لازم جهت توسعه و بازآفريني شهرهاي کوچک، مطالعات پنج شهر کوچک استان از جمله بيله سوار انجام شده و حتي قبل از پايان مطالعات، قير رايگان جهت ترميم معابر شهر به شهرداري تحويل داده شده است.
بيله سوار در شمال اردبيل و در همسايگي جمهوري آذربايجان قرار دارد.
6016/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۴۹۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نریمانی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان که دکتری باستان‌شناسی دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به‌عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است که پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی بررسی باستان‌شناختی که در محدوده معدن مس سونگون به انجام رسید و طی این بررسی‌ها و مطالعات نقوش صخره‌ای نویافته‌ای شناسایی شدند. این هنر صخره‌ای روی تخته سنگ‌های ایجاد شده که نمونه‌های مشابه آن در سایر مناطق ایران و جمهوری آذربایجان قبل شناسایی شده است. اهمیت این سنگ‌نگاره‌ها در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به‌روش کوبشی ایجاد شده‌اند که بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به بز کوهی بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است. نقوش نشانگر ماهیت کوچرو و شکارگر بودن طراحان این آثار است. دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان براساس مطالعات مقایسه‌ای گاهنگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی بیان کرد: این نقوش صخره‌ای در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. همچنین این منطقه محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بز و گوسفند بوده است. نقوش صخره‌ای قوشا داش برروی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد گردیده که بر روی تراس شیب دار و مشرف به راه قدیمی موسوم به «ائل‌یولو» قرار دارد.

نریمانی با اشاره به عدم انجام مطالعات منسجم بر روی هنر نقوش صخره‌ای افزود: باتوجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند. بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود. برای این منظور بررسی باستان‌شناختی در محدوده معدن مس سونگون انجام شد که نتایج آن منجر به شناسایی محوطه قوشا داش شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان و دکتری باستان شناسی در انتهای صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به‌صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند. این نقوش می‌توان درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامدار و شکارگر است، به‌طوری که نقوش حیوان بز بیانگر اقتصاد متکی بر فعالیت‌های دامداری و کوچ‌روی بوده و نقش حیوان آهو نشان از وجود شکار در این جامعه دارد. برخی از پژوهشگران در ایران دوره زمانی ایجاد این نقوش به‌خصوص نقش بز را به دوران پیش‌از تاریخ ارتباط می‌دهند اما به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران امکان تعیین قدمت این هنر صخره‌ای وجود ندارد و نمی‌توان دوره زمانی خاصی برای این آثار در نظر گرفت. این نقوش در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای ایران و جنوب قفقاز بسیار حائز اهمیت هستند.

کد خبر 6091458

دیگر خبرها

  • تصادف شدید نیسان با پژو در پارس آباد / 4 نفر جان باختند
  • ۴ کشته و یک مصدوم در سانحه رانندگی پارس آباد
  • زکات مستحبی گره های اقتصادی جامعه را می گشاید
  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • ◄ کاربرد کلمات و عبارات حمل و نقلی در متون و اشعار فارسی
  • ضبط مناظره دو نامزد حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • شکار سوژه‌های سرقت مقابل مدارس
  • طولانی ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می شود
  • واژگونی خودروی پژو پارس در «صفی‌آباد» یک مجروح برجا گذاشت