Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:54:53 GMT

اضافه شدن کوه‌های کثیف به مازندران! + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۵۲۱۴۶

اضافه شدن کوه‌های کثیف به مازندران! + فیلم

کوه‌های زباله در تمامی شهرهای مازندران در حالی سر به فلک کشیده‌اند که به آرامی سیمای این استان سرسبز را به تیرگی می‌کشاند. این مسئله فوق بحرانی امروز در تمامی شهرستان‌های استان مازندران وجود دارد و شاید درجه ابتلا به آن کمی متفاوت‌تر باشد.

 زباله در مازندران به یک مسئله فوق بحرانی تبدیل شده و می‌توان گفت تاکنون تمامی روش‌های به کار گرفته شده به نتیجه نرسیده یا کمترین ضریب نفوذ را نسبت به حل این مشکل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نور یکی از شهرستان‌هایی است که همانند تمامی شهرهای مازندران درگیر مشکل زباله است؛ زمین زباله این شهرستان در مکانی به نام الیمالات در مسیر جاده نور به چمستان به مساحت ۸ هکتار قرار دارد و با وجود اینکه ۱۵ سال از قدمت آن می‌گذرد همچنان اقدام زیرساختی مناسبی برای حل مشکل زباله صورت نگرفته است و در طی این سال‌ها زباله بر روی زباله به دلیل مدیریت ناصحیح انباشته می‌شود.

زباله‌های شهرستان نور به غیر از بخش بلده که به دلیل مسیر کوهستانی و دوری راه در همان شهر دفع می‌شود، به مکان تعیین شده "الیمالات" انتقال می‌یابد اما این مکان دارای معضل‌ و چالش‌های زیست محیطی فراوانی است.

به گزارش ایسنا و  به گفته منابع محلی، از معضل‌های اساسی "الیمالات" می توان به دفع غیر اصولی زباله و لایه‌بندی نامناسب به خاک رس، کنترل نشدن شیرابه تولیدی به دلیل دفع غیراصولی و هدایت آن به عرصه جنگلی مجاور و ایجاد تبعات سوء زیست محیطی، نبود کانال کشی کف مکان برای زهکشی و هدایت شیرابه و عدم تصفیه آن که از ضروریات مکان دفع است نام برد.

 آهک پاشی نکردن منظم، مناسب و مداوم، متوقف ماندن عملیات ساختمانی، احداث سوله و خط تولید کمپوست و سورتینگ، کارایی نداشتن فنس کشی موجود و ورود و خروج حیوانات اهلی و وحشی به ویژه سگ های ولگرد و شیوع و انتشار انواع بیماری‌ها بخشی دیگر از معضل‌های قابل مشاهده در این زمین دفن و دفع زباله است.

کارشناسان معتقدند شیرابه‌های زباله به دلیل وجود فلزات سنگین، انتشار گاز متان و غیره و همچنین هدایت آن به عرصه جنگلی مجاور، خاک، آب‌های سطحی و زیرزمینی را آلوده می‌کند و این امر موجب خشک شدن درختان در محدوده ضلع شمالی محل دفع شده است.

همچنین به علت دفع غیر اصولی، گرمای زیاد زباله ناشی از آتش زدن آن در تابستان و وزش بادهای گرم و خشک، احتمال آتش سوزی جنگل را هم می تواند به همراه داشته باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از منابع محلی، از دیگر معضلات مکان دفع زباله در نور، ورود فاضلاب‌ها و پساب انسانی توسط لجن‌کش‌ها و ماشین های حمل فاضلاب، جمع آوری و تخلیه بدون هرگونه عملیات کنترل، تصفیه، مطالعه و مجوز در مکان دفع زباله است که موجب هدایت غیر اصولی فاضلاب انسانی و شیرابه آن به عرصه جنگلی مجاور و آلودگی های زیست محیطی شده است.

همچنین ورود فاضلاب و پساب‌های انسانی علاوه بر آلودگی های زیست محیطی، موجب ایجاد بوی تعفن در فصل‌های گرم سال می شود که عدم توجه به این مسائل تبعات بهداشتی، آلودگی ها، انتشار و تکثیر انواع بیماری‌های انگلی، عفونی و خطرناک را به همراه دارد.

در حالیکه "الیمالات" یک منطقه فوق العاده جنگلی در نور محسوب می‌شود به نظر می‌رسد مسئولان این شهرستان جانمایی مناسبی از محل دفن و دفع زباله انجام ندادند، سوال اینجا است در کدام نقطه از جهان، در وسط یک نقطه بکر جنگلی، زمین زباله ایجاد کرده و آن منطقه را نابود می‌کنند؛ نابودی، تنها واژه‌ای است که می‌توان برای "الیمالات" بهشت جنگلی هیرکانی با درختان سر به فلک کشیده‌اش در انتظار داشت.

گزارش از زینب تذکاری، خبرنگار ایسنا 
انتهای پیام

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/webm

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زباله منطقه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۲۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی ادعای مدیر شهرداری تهران درباره تمیز بودن تهران نسبت به پاریس | گردشگران و روزنامه های معتبر دنیا درباره این شهر لوکس فرانسوی چه می گویند؟

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، معروف بودن پاریس به عنوان یکی از شهرهای کثیف اروپا پدیده تازه‌ای نیست، این شهر در سال ۲۰۰۹ میلادی طبق اطلاعات روزنامه کامرسانت که به نقل از رتبه بندی شهرهای اروپایی که توسط کمپانی آمریکایی TripAdvisor تهیه شده بود، پاریس پس از لندن و آتن جزو کثیف ترین شهرهای اروپایی اعلام شدند. این رتبه بندی بر اساس نظر گردشگرانی که از این شهرها بازدید کرده اند، تهیه شده بود.

در سال ۲۰۱۵ نیز پاریس جزو ۱۰ شهر کثیف اروپا شناخته شد، طبق نظرسنجی که از شهروندان پاریسی شد، آنها از وضعیت نظافت در شهر رضایت نداشتند.

همچنین روزنامه گاردین در سال ۲۰۱۹ میلادی در مقاله ای با تیتر « پاریس، شهر رمانتیک، تصویر جدیدی از خود به عنوان کثیف‌ترین شهر اروپا ارائه می‌دهد»، پاریس را "مرد کثیف اروپا" توصیف و عنوان کرده است: « در حالی که پاریس همواره به عنوان یک شهر رمانتیک و زیبا شناخته می‌شد. این تناقض بین تصویر ذهنی پاریس و واقعیت کنونی آن را برجسته می‌کند.»

پراتیک دام، یک گردشگر هندی، در سایت تریپوتو که بزرگترین پاتوق بلاگرهای گردشگر دنیاست، درباره پاریس نوشته است: شاید زیادی فیلم‌های عاشقانه تماشا کرده بودم یا شاید کاملاً در یک دنیای موازی آرمانشهری زندگی می‌کردم، اما پاریس قطعاً آن طور که تصور می‌کردم نبود. آنجا کثیف بود، تنها چیزی که می‌دانم این است که آنچه در اقامتم در آنجا دیدم، قلب مرا شکست. من پس‌انداز کرده بودم و در ابتدای ماه می تصمیم گرفتم با دوستم به پاریس بروم. آنقدر درباره این شهر هیجانزده بودم که یک هفته از سفر سه هفته‌ای اروپایی‌مان را به این شهر اختصاص داده بودم. اما هر دوی ما زودتر از یک هفته از آنجا سیر شده بودیم و تصمیم گرفتیم در روز چهارم آنجا را ترک کنیم.

او نوشته است: پاریس کثیف است و حتی کنار خیابان‌های شهری پر از مدفوع سگ است. کل شهر به طور کلی بدون بهداشت است. در ایستگاه‌های مترو دستشویی‌های روباز وجود دارد که بوی آنها از یک اصطبل پر از اسب بدتر است. من هرگز در فیلم‌هایی که از پاریس دیده بودم، زباله در خیابان‌ها ندیده بودم، اما دوستان من، در همه جا زباله فراوان بود.

در بخشی از گزارش چهار سال پیش روزنامه گاردین از شهر پاریس نیز می‌خوانیم:

در امتداد بلوار سن‌مارتین تا میدان نمادین جمهوری پاریس که علیرغم بازسازی ۲۰ میلیون پوندی شش سال پیش، همچنان ظاهر زشتی دارد - بی‌خانمان‌ها در درگاه‌ها یا روی نیمکت‌ها خوابیده و کیسه خواب را روی سرشان کشیده بودند. پیاده‌روها پر از اسکوترهای برقی و دوچرخه‌های رها شده بود و همه جا با فضولات سگ و ته سیگار آلوده شده بود. یک مرد که به سمت غرب راه می‌رفت، بسته جدید سیگار را باز کرد و سلفون پلاستیکی و کاغذ نقره‌ای سیگار را روی زمین انداخت.

شهر نور و عشق، به یک شهر کثیف و قدیمی تبدیل شده است، همانطور که اهالی این شهر آن را پاریس زباله‌دانی (Paris poubelle) لقب داده‌اند.

در روز شنبه، روز جهانی پاکسازی، از پاریسی‌ها خواسته شد که آشغال‌هایی را که خودشان و گردشگران به جا گذاشته‌اند را جمع کنند. متیو فریزر، استاد ارتباطات در دانشگاه آمریکایی پاریس که بیشتر از ۳۰ سال در این شهر زندگی کرده است، گفت: «پاریس قطعاً کثیف‌تر می‌شود. همه جا کثیف است. شهر به یک سیاست جدی برای تمیزتر و امن‌تر کردن خیابان‌ها نیاز دارد. چیزی سازمان‌یافته نیست، همه چیز آنارشی شهری است. فکر نمی‌کنم پاریسی‌ها آن را متوجه شوند اما اگر از بیرون باشید یا از فرهنگ دیگری، شهر انبوهی آشفتگی است.»

کد خبر 848350 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پسماند پاریس شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • محمد مهاجری به مهدی نصیری: آخر شما را با شاهزاده چکار؟ /یک موی گندیده تاجزاده به همه هیکل شاهزاده کثیف شرف دارد /از این راه برگردید
  • زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • وضعیت زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • واکاوی ادعای مدیر شهرداری تهران درباره تمیز بودن تهران نسبت به پاریس | گردشگران و روزنامه های معتبر دنیا درباره این شهر لوکس فرانسوی چه می گویند؟
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • تزریق گاز به خطوط لوله ۶ روستای شهرستان سوادکوه
  • توقیف ۲۸ تن گندم خارج از شبکه توزیع 
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار
  • دستگیری قاتل زباله گرد در سلسله