Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرکرد- ایرنا- معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از واحد های دانش بنیان استان با 10 سال تحقیق و پژوهش و مهندسی معکوس ، موفق به طراحی و ساخت اکسترودر (Extruder) خوراک آبزیان شد.

به گزارش ایرنا، دستگاه اکسترودر به وسیله بخار و گرما در دمای بالا و با محورهای مارپیچی شکل مواد خوراکی را تحت فشار زیاد قرار می دهد و مواد هنگام خروج از انتهای دستگاه با برداشتن ناگهانی فشار ، منبسط می شود و حجم مواد افزایش پیدا می کند و در نتیجه می توان مواد خوراکی با چگالی های متفاوت تولید کرد که بر روی آب ، میان آب و کف آب شناور شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از جمله مزایا اکسترودر می توان به قابلیت شناوری بر روی آب و میان آب و کف آب با توجه به عادات و رفتار تغذیه آبزیان، افزایش پایداری در آب، کاهش آلودگی و کثیف شدن آب در مدت زمان استاندارد که غذای آبزیان پرورشی شکل و کیفیت خود را در محیط آب حفظ می کند، اشاره کرد.
جلوگیری از هدر رفتن مواد خوراکی، ژلاتینه شدن کامل نشاسته و نرم شدن بافت های سویا که در پی آن بالا رفتن قابلیت هضم برای ماهی، از بین رفتن عوامل ضد تغذیه،ضد عفونی کردن و از بین بردن قارچ ها و میکروب ها با استفاده از فشار و گرمای بالا،افزایش زمان ماندگاری مواد خوراکی در انبار، فرآوری شدن و بالا رفتن کیفیت مواد خوراکی از دیگر ویژگی های این فناوری است.
محمد کاظم منزوی روز شنبه افزود: هم اکنون ایران در جمع کشور های دارای دانش ساخت دستگاه های اکسترودر خوراک آبزیان شامل آمریکا، اسپانیا و چین قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: درگذشته این فناوری وارداتی بود و کارخانه های تولید خوراک آبزیان ، هنگام نیاز به قطعات و تعمیرات با مشکل مواجه بودند.
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن وتجارت چهارمحال و بختیاری افزود: نمونه خارجی این فناوری با 9 میلیون یورو وارد کشور می شد اما نمونه ایرانی با کیفیت بهتر و امکانات با کمترین قیمت طراحی ، ساخت و به بازار عرضه می شود.
منزوی گفت: این واحد دانش بنیان با دریافت گواهی ثبت اختراع موفق به ساخت اکسترودر برای تولید خوراک آبزیان 'کف زی' شده است.
به گفته وی، هم اکنون این واحد دانش بنیان داخلی، توان تولید سالانه 25 خط تولید خوراک آبزیان با فناوری اکسترودر را دارد.
به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری روزانه 300 تن خوراک آبزیان تولید می شود که افزون بر 15 درصد آن به خارج از کشور صادر می شود.
این استان با تولید سالانه بیش از 24هزار تن ماهی سردابی رتبه نخست پرورش ماهی قزل آلای کشور را دارد.
6199/2097

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي كشاورزي آبزيان چهارمحال و بختياري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۲۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهادکشاورزی در حاشیه بازدیدی که از شرکت دامداران شهرستان نیشابور با اشاره به  استفاده از  بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام گفت:پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه بصورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است و کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا وبازماند‌های این بخش دارد.

سید احمد رضا سید علیان افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

 معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور درهم دراین بازدید با بیان اینکه شهرستان نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام در خراسان رضوی است گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار راس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان در رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم استانی را دارد.

علی مبارکی افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم و قسمت عمده آن یا سوزانده ویا به دور ریخته می‌شود که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود و از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور صدور مجوز‌ها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماند‌ها به چرخه خوراک دامضروری است.

وی گفت: شرکت تعاونی دامداران با داشتن زنجیره‌ای کامل از شیر خام، کارخانه تولید خوراک دام و تاسیس کارخانه تولید خوراک دام از بقایا و پسماند‌های بخش کشاورزی و ارائه مشاوره‌های آموزشی به دامداران، از شرکت‌های نمونه کشوری و استانی در شهرستان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم
  • کشف ۱۰ تن انواع خوراک آبزیان خارجى قاچاق در مراغه
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است