Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدمهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موارد ابتلا به ایدز در خاورمیانه و شمال آفریقا از مرز هشدار گذشته است، در عین حال از ادغام خدمات پیشگیری، درمان و مراقبت HIV در نظام خدمات بهداشتی اولیه (PHC) خبر داد.

اخبار اجتماعی ایران/ دکتر محمدمهدی گویا در همایش روز جهانی ایدز گفت: با وجود این که پیشرفت‌هایی در کنترل ابتلا به ایدز رخ داده،  اما این پیشرفت‌ها کند بوده و در بسیاری از کشورها شکننده است؛ چراکه وابسته به کشورهای دیگر هستند و چنانچه تحت تاثیر تحریم یا کشمکش‌های سیاسی قرار گیرند، برنامه مبارزه با ایدز نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال این شکنندگی‌ها را می‌توان در کشور اوکراین مشاهده کرد. 

موارد ابتلا به ایدز در خاورمیانه و شمال آفریقا از مرز هشدار گذشت

وی افزود: با وجود اینکه موارد ابتلا به HIV در بسیاری از کشورها کاهش یافته است، در ۵۰ کشور شاهد افزایش موارد ابتلا به این بیماری بوده‌ایم. در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا موارد ابتلا به ایدز از  مرز هشدار عبور کرده است. همچنین در زمینه پیشگیری به نوجوانان و جوانان که بیشتر در معرض خطر هستند، کمتر توجه شده است. 

گویا ادامه داد: بر اساس همین آمارها ما به سازمان جهانی بهداشت متعهد شده‌ایم که به هدف ۹۰ درصد تا سال ۲۰۲۰ برسیم. در همین راستا به اعتراف پیشگیری از اچ آی وی پیوستیم و معتقدیم می‌توانیم پرچمدار این اعتراف در این منطقه خاورمیانه باشیم. همچنین تصمیم گرفتیم هر چقدر هم تحت تاثیر تحریم و کشمکش‌های سیاسی قرار بگیریم، تسلیم نشویم و اقدامات خود را انجام دهیم. در همین راستا برنامه کشوری ترسیم کردیم، اجراهای ساختاری داشتیم و سرمایه‌گذاری را افزایش دادیم.

وی با بیان اینکه دنیا ثابت کرده است که پیشگیری از HIV بدون برنامه کاهش آسیب امکان ندارد، گفت: بنابراین برای رسیدن به اهداف پیشگیری، برنامه کاهش آسیب را ارتقای کیفی داده‌ایم. برنامه testing را به صورت همه‌جانبه ارتقا داده‌ایم. همچنین نه تنها جمعیت پرخطر، بلکه مناطق پرخطر هم در ابتلا به ایدز نقش دارند. بر اساس مطالعات دقیق در تلاشیم که از مناطق استان‌ها،  محل‌های در خطر را بیشتر تحت نظر قرار دهیم.  ۵۷۰ هزار مادر باردار نیز تست شدند که البته این کار آسان نبود و در این بین تنها دو کودک مبتلا به HIV در ۸۰ میلیون جمعیت شناسایی شد که آن هم به دلیل دیر مراجعه کردن خود مادران بود.

به گفته رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، چهار کشور به هدف پیشگیری از حذف انتقال اچ آی وی از مادر به فرزند دست یافتند که سه مورد از این کشورها،  جمعیت زیر ۵ میلیون دارند و تنها کشوری که بالای پنج میلیون جمعیت دارد، تایلند است.

وی با بیان اینکه با اتکا به سرمایه‌های ملی برنامه‌هایی به صورت سیستماتیک انجام دادیم و نرخ شیوع HIV در زنان تن فروش و معتادان تزریقی را کاهش دادیم، گفت: حدود ۲۰ مرکز به صورت سیستماتیک به این زنان سرویس می‌دادند. همچنین یکی از سخت‌ترین راه‌های کنترل اچ آی وی در دنیا مربوط به اعتیاد تزریقی است. تحقق تمام برنامه‌های ما به واسطه کاهش آسیب بوده است.

گویا اظهار کرد: اطلاع از وضعیت ابتلا و افزایش پوشش درمان از مهم‌ترین اهداف پیشگیری است. مهم‌ترین ابزار این آگاهی،  آزمایش است؛ اگر آزمایش هدفمند باشد ما را به هدف خود می‌رساند.  دانش و آگاهی قدرت ما است. مصداق دانش در مورد HIV، آگاهی از میزان ابتلا، پوشش درمان و پایش Viral load است.

وی با بیان اینکه آخرین گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد ٧۵ درصد از مبتلایان به HIV در دنیا از ابتلای خود آگاهی دارند و نزدیک ۲۰ میلیون نفر نمی‌دانند مبتلا به این عفونت هستند، افزود: این میزان در شمال آفریقا و منطقه خاورمیانه ۳۴ درصد و در کشور ما ۴۱ درصد است. در شمال آفریقا و خاورمیانه پوشش درمان ۵٣ درصد و در کشور ما ۵۸ درصد است و ما اصلا از این موضوع راضی نیستیم.

گویا در ادامه صحبت‌هایش گفت: برای شناسایی افراد مبتلا به اچ آی وی، انجام مشاوره و آزمایش لازم است. ما برای انجام مشاوره و آزمایش پنج اصل مهم را در نظر گرفتیم؛ هرگز بدون رضایت فرد برای برای او آزمایش انجام ندهیم، محرمانه بودن انجام آزمایش و ارائه پاسخ آن را بطور کامل رعایت کنیم، بدون مشاوره آزمایش انجام ندهیم، نتایج تست مثبت را هر چه سریع‌تر با انجام آزمایش تایید کننده رد یا قبول کنیم. فرد شناسایی شده را به خدمات پیشگیری، درمان و مراقبت وصل کنیم.

وی درباره اقداماتی که از سال گذشته تاکنون برای کنترل و درمان اچ آی وی انجام شده،  گفت: ما خدمات پیشگیری، درمان و مراقبت اچ آی وی را در نظام خدمات بهداشتی اولیه (PHC) خود ادغام کردیم. آخرین مراحل فنی آن نیز طی شده است. امکانات دسترسی به آزمایش را با روش‌های خودمان فراهم کردیم. کلیه امکانات وصل آزمایش سریع به خدمات آزمایشی تایید کننده و برنامه پیشگیری، مراقبت و درمان را در سراسر کشور ایجاد کردیم.

وی ادامه داد: درمان‌های جدید را به درمان استاندارد کشوری مانند سال‌های گذشته اضافه کردیم. امکانات انجام آزمایش Viral load را در کشور فراهم کردیم. برنامه کاهش آسیب را از نظر کیفی ارتقا دادیم.

گویا درباره انجام "تست سریع" و "سلف تست" گفت: تجربه جهانی نشان داده تشخیص زودهنگام HIV اولین گام برای تداوم بقای فرد مبتلا برای مراقبت و درمان و در کلان خودپیشگیری و کنترل HIV است.

وی در پایان افزود: مردم می‌توانند از این تست در مراکزی غیر از مراکز بهداشتی و درمانی استفاده کنند. انجام این تست عمدتا برای کسانی است که امکان مراجعه به مراکز درمانی بهداشتی و دسترسی به انجام آزمایش را ندارند و کسانی که دسترسی به آنها برای ما دشوار است. برای انجام این تست تحمیل وجود ندارد و انجام این تست نیازمند مشاوره درست است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۵۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، سرویس اطلاعاتی کره جنوبی در گزارش سالانه خود درباره «تروریسم جهانی» مدعی شد که تردیدهایی درباره ارتباط بین کره شمالی و جنبش حماس فلسطین در زمینه‌هایی از جمله آموزش نظامی و تبادل تاکتیک وجود دارد.

این ادعا در حالی مطرح می شود که سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی مدعی شد که علیرغم انکار مکرر پیونگ یانگ از چنین معاملاتی، جنبش حماس از سلاح های کره شمالی در جنگ خود علیه اسرائیل استفاده کرده است.

ادعاهای بدون سند و مدرک کره جنوبی در حالی مطرح می شود که مردم این کشور در چند وقت اخیر با برگزاری تظاهرات و تجمع، حمایت خود را از مردم مظلوم غزه اعلام و با دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا نیز ابراز همبستگی کرده اند.

سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی در گزارش خود همچنین درباره احتمال انجام حملات تروریستی توسط کره شمالی با استفاده از پهپادها و گلایدرهای خودکار هشدار داد و اعلام کرد: امکان نفوذ و تحرک همزمان کره شمالی با استفاده از پهپادها و گلایدرهای خودکار را نمی توان رد کرد، زیرا کره شمالی اخیرا آزمایش های تسلیحات و تهدیدات کلامی خود را در بحبوحه اتهامات مربوط به انتقال غیرقانونی تسلیحات تشدید کرده است.

در اواخر ماه مارس، «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره جنوبی به کره شمالی هشدار داد که در شرایط تنش‌ها پس از آزمایش‌های موشکی پیونگ‌یانگ، «بهای بزرگ‌تری» را در صورت «اقدام تحریک‌آمیز و بی‌ملاحظه» پرداخت خواهد کرد.

کره شمالی نیز همواره درباره همکاری نظامی کره جنوبی و آمریکا و برگزاری رزمایش‌های مشترک دریایی بین دو کشور به سئول هشدار داده و آن را اقدامی تحریک‌آمیز توصیف کرده است.

کد خبر 6093816

دیگر خبرها

  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟