Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کتاب «سنت تصحیح متن در ایران» که نامزد بخش نقد ادبی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد هم است وجود دانش تصحیح متن را در میان ایرانیان و مسلمانان اثبات می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، کتاب «سنت تصحیح متن در ایران» نوشته مجتبی مجرد موضعی انتقادی نسبت به تصحیح متن دارد و اگرچه موضوع اصلی‌ آن اثبات روش‌های تصحیح متن در تمدن اسلامی است، اما لزوما از تمام این روش‌ها هم دفاع نمی‌کند، بلکه بیشتر نگاهی انتقادی به این امر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب به تلا‌ش‌هایی که مصححان ایرانی در زمینه تصحیح متن انجام داده‌اند، پرداخته است و به نوعی بازتاب‌دهنده خط فکری، جهت‌گیری تاریخی و اندیشه پدیدآوردگان اثر است.

مجتبی مجرد نویسنده کتاب «سنت تصحیح متن در ایران» در معرفی هرچه بیشتر این اثر گفت: این کتاب وجود دانشی به نام تصحیح متن را در میان مسلمانان و ایرانیان بررسی می‌کند.

وی بیان کرد: ما دانشی به نام تصحیح متن داریم که دو قرنی است در اروپا مورد بررسی جدی قرار گرفته است به طوریکه اروپاییان را بر این داشته که این دانش در اروپا زاده شده است. بر همین اساس من با نگارش کتابی با عنوان «سنت تصحیح متن در ایران» به این موضوع پرداخته‌ام که آیا دانش تصحیح متن در بین مسلمانان یا ایرانیان هم وجود داشته است یا نه.

این نویسنده اظهار کرد: این تمدن هزار و ۱۰۰ سال سابقه داشته است اگرچه از لحاظ ساختاری با آنچه که امروز متداول است تفاوت‌هایی دارد.

وی تاکید کرد: آنچه امروز در ایران و مسلمانان مرسوم است تصحیح متن اروپایی و روش‌های سنتی است که در کتاب «سنت تصحیح متن در ایران» نیز به آن اشاره شده است.

مجرد که برای نگارش این کتاب بیش از ۵ سال تحقیق کرده است درباره طولانی شدن بازه زمانی تحقیق تا نوشتن کتابش، بیان کرد: جمع‌آوری و نگارش جمعا ۶ سال به طول انجامید و یکی از علت‌های آن هم این بود که بسیاری از منابع، نسخه‌های خطی کشور‌های مختلف بود. در حقیقت اسنادی که برای اثبات این موضوع به آن‌ها مراجعه کردم نسخه‌های خطی و قدیمی بودند که در کشور‌های مختلف وجود داشت و همین امر هم روند پژوهش و جمع‌آوری اطلاعات را کند می‌کرد. در بخشی از این کتاب آمده است:
پرداختن به تاریخ تطور سنت تصحیح متن در ایران پس از اسلام تلاشی است برای ارائه تصویری روشن و دقیق از آنچه در میان ایرانیان مسلمان تصحیح نامیده می‌شده است. شناخت روش‌ها و بنیان‌های نظری تصحیح متن پیشینیان گامی ضروری برای شناخت بخش‌هایی از تاریخ و فرهنگ ایرانی-اسلامی است که تاکنون ناشناخته مانده است. حداقل نتایجی که از این بررسی تاریخی به دست می‌آید عبارت است از: شناخت روش‌های برخورد پیشینیان با متون و به ویژه متون تاریخی و ایدئولوژیک، اندیشه مسلط بر کار مصححان ایرانی مسلمان و کارکرد‌های گوناگون تصحیح در فرهنگ گذشته این سرزمین.

«سنت تصحیح متن در ایران پس از اسلام» به عنوان نقد ادبی در ۲۸۵ صفحه و توسط انتشارات شرکت نشر کتاب هرمس در سال ۱۳۹۶ به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خبرگزاری میزان کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۵۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یمن مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود

قائم‌مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از تغییر مهمان ویژه این نمایشگاه از هند به یمن خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در پیام‌رسان ایکس خود نوشت: علیرغم تلاش جامعه فرهنگی هند،نظر به ادامه محدودیت حضور اتباع این کشور در ایران پس از عملیات وعده صادق و اتمام فرصت رفع محدودیت بعد از دیدار اخیر سفیر هند،حضور این کشور منتفی و یمن مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود

 

دیگر خبرها

  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • «یمن» به جای «هند» مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • حماس: فعالیت آنروا باید زیرنظر سازمان ملل ادامه یابد
  • هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد