Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالیکه زمزمه‌های آزادسازی نرخ خودرو مطرح است، کارشناسان بر این باورند که آزادسازی قیمتی در فضای گلخانه‌ای عملا معنایی ندارد، چراکه انحصار در شرایط فعلی بر بازار حاکم است. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو،  بهرام پارسایی، طراح طرح ساماندهی بازار خودرو در برنامه مناظره شبکه یک سیما با اشاره به زمزمه‌های آزادسازی نرخ خودرو گفت: زمانی که بحث قیمت‌گذاری خودرو و آزادسازی نرخ آن مطرح می‌شود، نظر خودروسازان نیز باید در نظر گرفته شود، در حالیکه آن‌ها در این مناظره حضور ندارند، این در حالی است که مکانیزم‌های آزادسازی نرخ باید به درستی روشن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گفته پارسایی، خودروسازان مافیاهای بزرگی هستند که در همه جا نیرو و عده دارند و با نفوذ خود طرح تحقیق و تفحص مجلس را نیمه کاره گذاشتند.

آزادسازی قیمت در فضای گلخانه‌ای معنا ندارد
وی افزود: اگر قرار باشد که آزادسازی نرخ خودرو با شرایط فعلی صورت گیرد، طرح موضوع غلط است؛ چراکه در یک فضای انحصاری که تمام مرز‌ها بسته شده و خودروسازان داخلی فقط با خودشان رقابت می‌کنند، آزادسازی معنا پیدا نمی‌کند، به این معنا که فضایی برای آزادسازی نرخ خودرو در نظر گرفته شده است که هشتاد میلیون نفر محکوم هستند به هر قیمتی که خودروسازان به آن‌ها خودرو می‌دهند، آن را خریداری کنند؛ پس نام آن را آزادسازی نمی‌توان گذاشت.

پارسایی با بیان اینکه زمانی که واردات مشمول پرداخت جریمه چند برابری است، اگر آزادسازی قیمت مطرح باشد، کار عقلانی به شمار نمی‌رود، تصریح کرد: آزادسازی قیمت خودرو باید مشابه کل دنیا صورت گیرد؛ به این معنا که صنایع خودرویی کشور‌های مختلف با هم رقابت کنند و این رقابت، نرخ خودرو را به سمت کاهش پیش برد تا خودروسازان بتواننند مشتری جذب کنند.

وی اظهار داشت:، اما اگر همین شرایط فعلی در کشور ادامه یابد، کاملا نتیجه معکوس خواهیم دید؛ چرا که احساس رقابت ایجاد نمی‌شود بنابراین قیمت را تا جایی که می‌توانند افزایش می‌دهند؛ ضمن اینکه خودروسازان محصولی عرضه نکردند تا ببیند بازار چقدر کشش دارد.

پارسایی گفت: شاید رانت‌خوار و دلالی وجود ندارد و رانت‌خوار خود خودروساز باشد که الان نیز پیشنهاد پنج درصد زیر قیمت بازار را ارائه داده‌اند که نشان می‌دهد برنامه‌ریزی از قبل بوده که قیمت دوگانه به وجود آید؛ بنابراین بنده مخالف این نحوه آزادسازی قیمت به هر بهانه حمایت از تولید، اشتغال یا هرچیز دیگر که باشد، هستم.

وی افزود: در چنین فضایی طرح موضوع غلط و فریب افکار عمومی است؛ اما اگر در فضای رقابتی باشد، کاملا می‌توان موافق آزادسازی نرخ خودرو بود و از آن حمایت کرد.

تعدیل ۳۷ درصد نیرو‌های کار در صنعت قطعه‌سازی
همچنین محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی نیز با بیان اینکه در حال حاضر در شرایط بسیار نامناسبی قرار داریم، گفت: طبق آمارگیری‌های مقطعی صورت گرفته از ابتدای امسال تاکنون ۳۷ درصد نیرو‌های صنعت قطعه‌سازی را به خاطر این‌که نتوانستیم ادامه حیات و کار بدهیم، از دست داده‌ایم.

وی افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند، شاید یک تا دو ماه طول نکشد که به طور کل صنعت خودروسازی متوقف شود و در مقابل واردکنندگانی که در داخل در جهت اهداف خارج هستند، خوشحال شوند و آمریکایی که اولین هدف خود برای تحریم‌ها را صنعت خودروسازی و صنعت قطعه‌سازی ما قرار داده بودند، به هدف خود برسد.

نجفی‌منش تصریح کرد: در حال حاضر چهار مشکل عمده وجود دارد. اول آن‌که قیمت خودرو با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و نرخ ارز که چندین برابر افزایش نرخ پیدا کرده، افزایش نیافته است. در نتیجه فقط در شش ماهه اول امسال، پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شرکت‌های خودروسازی زیان دیده‌اند. علاوه بر این مشکل دیگری که ما قطعه‌سازان با آن روبرو هستیم، تامین مواد اولیه چه خارجی و چه داخلی است. قبلاً مواد اولیه داخلی را از بازار یا از شرکت‌های تامین‌کننده همچون فولاد مبارکه و ... تهیه می‌کردیم. اما اکنون شرایط سخت شده است.

وی ادامه داد: حدود ۸۰ درصد قطعات ما داخلی است و تنها ٢٩ درصد وارداتی است. برای تهیه ارز برای واردات این ٢٩ درصد چنان مضیقه و سختی ایجاد شده که باید چندین ماه طول بکشد و آخرش هم مشخص نیست، تعلق می‌گیرد یا خیر؛ این در حالی است که چهارمین مشکل ما نیز بدهی‌های قبلی است که مواد اولیه را با قیمت‌های قبلی خریداری کرده، فروخته و تحویل مردم داده‌ایم؛ الان که موعد بازپرداخت‌ها است، اعلام می‌شود با سه برابر ارز آن زمان باید بپردازید که در واقع حکم ورشکستگی قطعه‌سازان است.

انحصار عملا صنعت خودرو را از بین برد

در ادامه محمدرضا منصوری، نماینده مردم ساوه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: طی این ۵۰ سال با صنعت خودرو چه کرده‌ایم. خودروسازی ما زمانی که نفت دچار تحریم می‌شد، کمک کننده شده و بودجه کشور را جبران می‌کرد. اما الان به جایی رسیده که با دست خودمان و با انحصار، صنعت خودرو نه تنها از بین رفته، بلکه باعث بدبختی خیلی از کسانی که در قطعه‌سازی بودند، شده است. طبیعی است زمانی که رقابت از جامعه گرفته می‌شود، آن مجموعه از بین می‌رود.

وی اظهار داشت: در این سال‌ها، مرز‌ها را بسته و ۱۴۰ درصد تعرفه برای واردات خودرو گذاشته شد؛ بنابراین باعث باشد که روز به روز کیفیت خودرو‌ها پایین‌تر بیاید. خودرویی که اکنون تولید می‌شود، خودرویی است که ٢۵ سال بیش از رده خارج شده است.

به گفته منصوری، همه چیز در اختیار خودروسازان قرار گرفته است. قیمت برق، گاز و حتی نیروی انسانی کمتر از سایر کشور‌ها است. سوال این است که چرا با همه این امکانات در این سال‌ها نتوانسته‌ایم خودرویی تولید کنیم که صادر شود. اگر خودروساز محصول با کیفیت ساخته بود می‌توانست صادرات کند و با برگشت پول آن از ورشکستگی نجات پیدا کند؛ چرا در بحث مالی به جایی رسیدیم که خودروساز ما ۵٠ هزار میلیارد تومان بدهی دارد، این فاجعه است؛ بنابراین هرچه زودتر باید جلوی این فاجعه گرفته شود.

قیمت خودرو باید ۷۰ درصد افزایش یابد!

همچنین امیرحسین کاکایی - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت -  و ازطرفداران خودروساز در ادامه این برنامه گفت: ما در سال حمایت از تولید ملی هستیم و در عین حال وسط یک جنگ تمام عیار اقتصادی، در مورد صنعتی صحبت می‌کنیم که طبق آمار، از صنایع تاثیرگذار اقتصاد است.

وی یادآور شد که همزمان با تحریم‌هایی که از مرداد ماه سال جاری آغاز شد، واردات خودرو از دیدگاه طرف خارجی آزاد است. اتفاقی که در چند سال گذشته هم افتاد و باعث شد که آمار واردات ما به شدت افزایش پیدا کند.

کاکایی تصریح کرد: وضعیت فعلی هرچه هست نتیجه سال‌های زیادی قانون‌گذاری و تصمیم گیری‌های کلان در سطح کشور است؛ اما آن‌چه در حال حاضر مطرح است، روش بقا در صنعت خودرو است نه در مورد خوبی یا خوب‌تر بودن یا این‌که رقابت‌پذیر باشد یا خیر.

وی ادامه داد: بنده نیز با صحبت دکتر پارسایی موافق هستم که در این وضعیت در حاشیه بازار فروختن، دارای معانی بدی است؛ اما این را هم می‌دانم که وضعیت موجود در واقع نابودی صنعت خودرو خواهد بود؛ بنابراین باید براساس واقعیت‌های روز صحبت کرده و به توافق رسید.

این کارشناس صنعت خودرو اظهار کرد: اگر افزایش میانگین ۷۰ درصدی قیمت تمام قطعات و مواد اولیه را در نظر بگیریم، حداقل ۷۰ درصد قیمت خودرو باید بالا برود. اثبات این صحبت نیز قیمتی است که در کف بازار وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بهرام پارسایی خودروسازان مافیای خودروسازی آزادسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۶۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید انواع باتری خودرو +جدول

قیمت جدید انواع باتری خودرو در بازار را بخوانید.

به گزارش مشرق، قیمت باتری پراید صبا مدل مدل ۵۰ آمپر واریان به ۲ میلیون و ۳۹۰ هزارتومان رسیده است. همچنین قیمت باتری ۷۴ آمپر که برای خودروهای سمند سورن، چری تیگو ۷، دنا و دنا پلاس مناسب است نیز ۳ میلیون و ۱۰۸ هزارتومان شده است.

قیمت باتری ماشین درنا مدل ۶۲ آمپر نیز ۲ میلیون و ۴۸۰ هزارتومان شده است. قیمت باطری سپاهان مدل ۵۵امپر نیز ۲ میلیون و ۲۵۰ هزارتومان است.

برند مناسب خودرو قیمت (تومان)
باتری اتمی خودرو صبا باتری مدل ۷۴ آمپر پژو ۴۰۵، پژو پارس، ام جی، چری تیگو ۵، سمند، سمند LX، سمند سورن، چری تیگو ۷، دنا، دنا پلاس، سیتروئن زانتیا، نیسان پاترول، نیسان جونیور، هایما S۷، اپل امگا، سمند سورن پلاس ۳,۱۰۸,۰۰۰
باتری اتمی خودرو کارپیل مدل L۲ آمپر۶۰ خودروهای سواری ۲,۴۰۲,۶۰۰
باتری اتمی خودرو کومهو مدل ۰CDO۹۹۱۲۷۴ پژو پارس، سمند، سمند سورن، تویوتا کرولا، خودروهای ایران خودرو ۳,۲۵۶,۰۰۰
باطری اتمی خودرو هایپیل مدل L۳ آمپر۷۴ خودروهای سواری ۳,۲۶۱,۴۰۰
باتری اتمی خودرو سپاهان باطری مدل ۵۵امپر پژو ۲۰۶، پژو ۲۰۷، ام وی ام ۳۱۵new، پراید، سایپا پراید ۱۱۱، تیبا ۲,۲۵۰,۰۰۰
باتری اتمی خودرو صبا باتری مدل ۵۰ آمپر واریان پراید، پیکان، رانا، پژو ۲۰۶، پژو ۲۰۷ ۲,۳۹۰,۰۰۰
باتری اتمی خودرو درنا باتری مدل ۶۲ آمپر رنو L۹۰، پژو ۲۰۶ صندوق دار، روا، دوو اسپرو، دوو ریسر، دوو سیلو، رانا، پراید، تیبا، رانا پلاس ۲,۴۸۰,۰۰۰
باتری اتمی خودرو کومهو مدل ۰CDO۹۹۱۲۶۶ پژو پارس، سمند، سمند سورن ۲,۹۵۵,۰۰۰
باتری اتمی خودرو سوزوکی مدل L۲ پژو ۲۰۶ ۲,۲۴۰,۰۰۰
باتری اتمی خودرو صبا باتری مدل ۶۶ آمپر پژو ۴۰۵، پژو پارس، سمند سورن، رنو L۹۰، دنا، دنا پلاس، رنو تندر پلاس، رنو داستر، رنو سفران، رنو سیمبل، رنو کپچر، رنو مگان ۱,۹۹۰,۰۰۰

منبع:تجارت‌نیوز

دیگر خبرها

  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • شاهین صفر و دست‌دوم هم‌قیمت شدند! + جدول قیمت
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • قیمت جدید انواع باتری خودرو +جدول
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!