Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حسن مدرس مردی بود که تا نفس‌های آخر با ستمگران زمان خود به مبارزه پرداخت و تمام زندگی خود را در راه حفظ استقلال ملت و کوتاه نمودن دستان بیگانه از رسیدن به کیان کشور وقف کرد.

به گزارش قدس آنلاین، شهید سید حسن مدرس در سال ۱۲۴۹ در شهر زاوه از توابع استان اصفهان متولد شد. وی پس از مدتی به قصد تحصیل به روستای اسفه در حوالی قمشه نزد پدربزرگش میر عبدالباقی رفت و پس از درگذشت او در سن ۱۶ سالگی به اصفهان بازگشت و تحصیلات خود را در علوم اسلامی گذراند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالیت‌های سیاسی او با عضویت در انجمن ملی در اصفهان آغاز شد و همزمان با تشکیل دوره دوم مجلس به عنوان یکی از مجتهدان طراز اول به مجلس شورای ملی معرفی شد.

در سال ۱۳۰۵ خورشیدی هم زمان با قیام نورالله نجفی اصفهانی علیه اقدامات رضا شاه در قم از وی حمایت کرد. شجاعت بالای او و ایستادگی در برابر اقدامات زورگویانه رضا شاه موجب شد تا در سال ۱۳۰۸ مورد سوء قصد عوامل رضا خان قرار بگیرد، اما توانست از این ترور جان سالم به در برد.

سید حسن مدرس مردی بود که تا نفس‌های آخر با ستمگران زمان خود به مبارزه پرداخت و تمام زندگی خود را در راه حفظ استقلال ملت و کوتاه نمودن دستان بیگانه از رسیدن به کیان کشور وقف نمود. و سرانجام در شب ۱۰ آذر ۱۳۱۶ پس از مدت‌ها تبعید و مبارزه به طرز مشکوکی در شهر کاشمر به شهادت رسید. بی شک شهید مدرس یک الگوی نمونه برای مجلس امروز ماست وباید راه این روحانی مبارز سرلوحه تمام امور قرار گیرد.
 

*الگوی حوبی برای مجلس
 
به مناسبت اینکه ۱۰ آذر، شهادت این روحانی بزرگوار در تقویم کشور ما، روز ملی مجلس نام گذاری شده است به سراغ احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده مردم سرخس، فریمان و رضویه رفتیم.

وی درباره نقش شهید مدرس در تاریخ معاصر کشور ما می‌گوید: از مهمترین تاثیرات اقدامات شهید مدرس این است که موجب شد حاکمیت قانون بر مجلس ما حکمفرما شود.

قاضی زاده هاشمی درباره نقش شهید مدرس بر مجلس شورای ملی می‌افزاید: اقدامات این شهید بزرگوار موجب شد تا فردی به عنوان پادشاه با اراده تک نفره بر کشور حاکم نشود و صدای مردم که مهمترین رکن اصلی کشور هستند نیز شنیده شود.

وی تصریح می‌کند: شهید مدرس حافظ تمام منافع ملی و همچنین پشتیبان رای مردم بودند.
 

*استقلال طلبی ویژگی بارز شهید مدرس

قاضی زاده هاشمی درباره بزرگترین ویژگی شهید مدرس می‌گوید: بزرگترین ویژگی ایشان استقلال طلبی با تکیه بر حفظ منافع ملی بود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌افزاید: چیزی که موجب می‌شود تا این شهید بزرگوار در آن زمان نسبت به سایر مبارزان متفاوت جلوه کند، عدم باج دهی ایشان به قدرت‌های حاکم بود در واقع شهید مدرس نماد واقعی مردم سالاری و ایستادگی در برابر ظلم است.

وی تصریح می‌کند: شهید مدرس اهل هیچ نوع روابط خارج از قاعده و بیان نبود و تنها خواسته ایشان استقلال کشور بود.

قاضی زاده هاشمی درباره راه شهید مدرس از نظر نمایندگان امروزه ما می‌گوید: حسن سلوک و رفتار نمایندگی بر اساس دیدگاه‌های شهید مدرس و آنچه ایشان مد نظر داشت از همه چیز مهم‌تر است.


*جایگاه دین وسیاست

 "دیانت ما عین سیاست ما وسیاست ما عین دیانت ماست" این جمله معروفی است که شهید مدرس در زمان خود به کار برد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح می‌کند: این جمله معروف مدرس یک جمله آرمان خواهانه است که مجلس و نمایندگان ما باید خودشان را به این جمله معروف نزدیک کنند.

این نماینده مجلس تصریح می‌کند: این جمله معروف مدرس باید هم در اعمال ما و هم در رفتار دینی و مذهبی و ملاحظات سیاسی و اجتماعی همه مد نظر قرار گیرد.
 

*جایگاه شهید مدرس در کلام امام خمینی (ره)

امام خمینی (ره)   در باره شهید مدرس می‌فرمایند: در واقع شهید بزرگ ما مرحوم مدرس که القاب برای او کوچک است ستاره درخشانی بود بر تارک کشوری که از ظلم و جور رضا شاهی تاریک می‌نمود و تا کسی آن زمان را درک نکرده باشد ارزش این شخصیت عالی مقام را نمی‌تواند درک کند.
 
شهید حسن مدرس، همچنان زنده است و نام و یادش سرلوحه قانونگذاری و مردان قانون کشور است.
 منبع: باشگاه خبرنگاران
 پایان پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شهادت آیت الله مدرس مشهد مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۸۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده

محمدرضا نیک نژاد می افزاید: هر جامعه انسانی از دو جنس مکمل هم تشکیل شده و آن حضور زن و مرد در عرصه های گوناگون علمی، آموزشی، اجتماعی، صنعتی و غیره است که می تواند برای رسیدن به اهداف در هر ساختاری که این دو جنس قرار می گیرند کمک کننده باشد. بنابراین کمبود هر یک از این دو می تواند آسیب های جدی به جامعه انسانی وارد کند.

وی ادامه می دهد: در دهه ها و سده های گذشته، حضور نداشتن زنان در عرصه های گوناگون، آسیب هایی به جامعه ایران وارد کرد و حال اگر جریان جامعه به سویی برود که تعداد مردان در زمینه تحصیلات کم شود، آسیب های دیگری به جامعه وارد خواهد شد که ضروری است با روش های مختلف از این روند جلوگیری شود.

این کارشناس حوزه تعلیم و تربیت می گوید: در واقع نه آموزش و پرورش و نه آموزش عالی، هیچ یک در این زمینه مقصر نیستند چراکه نگاه جامعه از جمله مردان جوان، به ادامه تحصیل تغییر کرده است و علاقه به تحصیل در آنان دچار افت شدیدی شده به این دلیل که ناامیدی بسیار گسترده ای بین مردان جوان ایجاد شده است.

جایگاه تحصیل در اشتغالزایی جوانان

نیک نژاد اذعان می دارد: متأسفانه جوانان به این باور رسیده اند که ادامه تحصیل پیامدهای شغلی مستحکمی ندارد و درس خواندن نمی تواند زندگی هرچند متوسطی را برایشان تأمین کند. بنابراین تحصیلات، چندان جایگاه و پایگاهی بین مردان جامعه ندارد و اشتغال زایی که قرار است در پی گرفتن مدرک به وجود آید رنگ باخته است. به همین سبب خیلی از افراد انگیزه ای برای ادامه تحصیل ندارند.

محمد رضا نیک نژاد، کارشناس آموزشی

این کارشناس آموزشی می گوید: این نسل ناامید است و بنا به تحلیل خود، دانشگاه را راهی برای رسیدن به یک زندگی متوسط نمی داند بنابراین جامعه ما نیازمند اصلاح است آن چنان که باید با افزایش ظرفیت های شغلی که تحصیلات در آن اثرگذار باشد، جوانان را به ادامه تحصیل ترغیب کرد.

وی درباره بازماندگان از تحصیل اذعان می دارد: متأسفانه معضل بی توجهی به تحصیل تنها درباره کنکور نیست بلکه بسیاری از پسران جوان جامعه ما حتی تحصیل در دوره دبیرستان را برای زندگی آینده مفید نمی دانند و این مهم یکی از مشکلات آموزش و پرورش است که بازماندگان از تحصیل را به وجود آورده است.

آموزش مهارت های اخلاقی و انسانی

نیک نژاد تصریح می کند: تحصیل در دانشگاه جدا از ایجاد شغل و امرار معاش، سبب ایجاد فرهیختگی در لایه های مختلف جامعه می شود. بنابراین هر انسانی در مسیر درس خواندن می تواند مهارت های اخلاقی، انسانی، اجتماعی و فردی خود را افزایش دهد و به سطحی برسد که بتواند بهتر با جامعه ارتباط برقرار کند.

متأسفانه معضل بی توجهی به تحصیل تنها درباره کنکور نیست بلکه بسیاری از پسران جوان جامعه ما حتی تحصیل در دوره دبیرستان را برای زندگی آینده مفید نمی داننداین کارشناس حوزه تعلیم و تربیت ادامه می دهد: در حال حاضر آموزش رسمی در سراسر دنیا گرفتار چنین معضلی شده است اما در ایران بیشتر از میانگین جهانی است به این سبب که هم چنان درون مایه های آموزشی در کشور ما، مهارت های فردی و اجتماعی برای دانش آموز و دانشجو را در پی ندارد.

نیک نژاد بیان می کند: در حال حاضر در جوامع مختلف، تحصیلات برای بخش بزرگی از جوانان نمی تواند داشته های مهم را برای یک زندگی معمولی به وجود آورد به سبب این که بسیاری از آموزش های دانشگاهی، ارتباط چندانی با زندگی کنونی و آینده بچه ها ندارد.

این کارشناس آموزشی می گوید: در کشور ما مهم ترین بخشی که باید در این زمینه به آن پرداخته شود سوق دادن آموزش عمومی که همان ۱۲سال است و نیز آموزش عالی، به جایگاهی است که بتواند برای زندگی کنونی و آینده افراد جامعه کاربردی تر باشد و در واقع دانشجو به این امید برسد که تحصیلات، افزون بر ایجاد شرایط استخدامی و اشتغال زایی، می تواند گره گشای خود، خانواده و جامعه اش باشد.

نیک نژاد تأکید می کند: در این راستا دولت، مردم، نهادهای مدنی و رسانه ای باید دست در دست یکدیگر، فضایی فراهم کنند تا جوانان به سطحی از امید برسند که در مسیر درس خواندن باقی بمانند و یقین داشته باشند که تحصیل می تواند در آینده برایشان علاوه بر پیامد اقتصادی، پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و غیره داشته باشد.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
  • حضور سجاد گنج زاده به عنوان مدرس در کمپ تمرینی ووهان
  • گنج‌زاده مدرس کمپ تمرینی چین شد
  • گنج زاده به عنوان مدرس در کمپ تمرینی چین حضور خواهد داشت
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده
  • مستند جوانمرد؛ روایتی از زندگی شهید غیرت حمیدرضا الداغی
  • مردی که «کمجان» را زنده کرد/ دیدار با سیروس زارع که زندگی‌اش را وقف نجات یکی از تالاب‌های کشورمان کرده است