Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار نفت‌خام در چند روز آینده تعاملات رییس جمهور آمریکا، همتای روسی وی و ولیعهد عربستان در نشست گروه ۲۰ را زیر ذره‌بین خواهد برد اما این وسط، چین به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت جهان نباید نادیده گرفته شود.

مسائل تجاری آمریکا و چین در ضیافت روز شنبه میان ترامپ و شی جین پینگ، روسای جمهور دو کشور و گردهمایی سران گروه ۲۰ در بوینوس آیرس اخباری را به دنبال خواهد داشت که احتمالا روی قیمت‌های نفت تاثیر می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه تمرکز فعالان بازار نفت صحیح است و در واقع آنها گزینه چندانی به جز متمرکز شدن روی تدابیر ترامپ، پوتین و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان ندارند اما این ریسک وجود دارد که به مسائل سیاسی نفت بهای بیش از حدی داده شود.

اجلاس گروه ۲۰ ممکن است موضوع جدیدی نداشته باشد و تنها تایید مجدد تمایل ترامپ برای پایین نگه داشتن قیمت نفت در حد ممکن و تمایل پوتین و بن سلمان برای بالا بردن قیمت نفت البته نه به حدی که باعث تاخت و تاز توییتری رییس جمهور آمریکا شود، باشد.

برای این که توجه بازار از عرضه بیش از حد بازار نفت منحرف شود، به غافلگیری بزرگی از اجلاس گروه ۲۰ نیاز است و این سورپرایز، برنامه ریزی اوپک و متحدانش برای کاهش تولید در نشست ششم دسامبر است.

در این بین، تحولات دیگری در بازار مانند واردات نفت چین وجود دارند که ممکن است مورد توجه زیادی قرار نگیرند. واردات نفت چین در مسیر ثبت دومین رکورد ماهانه متوالی قرار دارد و طبق آمار رفینیتیو آیکان، مجموع واردات این کشور در نوامبر به ۱۰.۲۹ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که بالاتر از ۹.۶۱ میلیون بشکه در روز در اکتبر خواهد بود.

آمار گمرکی و کشتیرانی با توجه به اختلافات اندک در محاسبه محموله‌ها و ترخیص آنها با همدیگر مطابقت ندارند.

با این حال حتی اگر آمار نوامبر را خوش بینانه فرض کنیم، همچنان این احتمال وجود دارد که آمار واردات نوامبر چین برای نخستین بار تاکنون از مرز ۱۰ میلیون بشکه در روز عبور کند.

افت قیمت همچنان عامل تاثیرگذار است

همچنین شایان توجه است که واردات نوامبر هنوز منعکس کننده تاثیر کامل افت ۳۲ درصدی ریزش قیمت نفت برنت از رکورد ۸۶.۲۸ دلار در هر بشکه در سوم اکتبر به ۵۸.۷۶ دلار در روز جمعه نیست.

بسیاری از محموله‌هایی که در نوامبر به مقصد رسیدند، از پیش برنامه ریزی شده و پول آنها پرداخت شده بود آن هم زمانی که قیمت نفت در اوج خود قرار داشت.

در نتیجه این احتمال وجود دارد که چین در ماه‌های آینده نفت بیشتری وارد کند به خصوص اگر مقامات پکن و غول‌های نفتی دولتی تصمیم بگیرند از پایین آمدن قیمت نفت برای سرعت بخشیدن به پر کردن ذخایر استراتژیک خود استفاده کنند.

چین آمار ذخایر استراتژیک خود را به‌روز نمی‌کند اما اکثر ناظران بازار برآورد می‌کنند که در نیمه هدف خود برای پوشش ۹۰ روز واردات قرار دارد.

واردات نفت برای ذخیره سازی یک شاخص مثبت برای تقاضای چین برای نفت است اما تنها عاملی نیست که ارزش دنبال کردن دارد.

ظهور پالایشگاه‌های مستقل چین از سال ۲۰۱۵ و دریافت سهمیه واردات برای نخستین بار نیز در بلندمدت عامل مثبتی است اما به نوسانات کوتاه مدت منتهی می شود.

تصور می‌شود این پالایشگاه‌های کوچک در ماه‌های اخیر در بازار فعال بوده اند و تلاش کردند سهمیه وارداتشان را پیش از پایان سال پر کنند. در نتیجه بخشی از تقاضا را جلوتر انداختند که به معنای آن است که تقاضای کمتری در اولین ماه‌های سال نو وجود خواهد داشت.

بر اساس گزارش رویترز، همچنین ابهاماتی پیرامون حجم صادرات نفت ایران وجود دارد و آمار دقیقی در این باره وجود ندارد. ممکن است برخی از پالایشگاه‌های چینی از معافیتی که از سوی آمریکا داده شده است، استفاده کرده و نفت ایران را خریداری کنند. اما آنچه که قطعی است این است که چین هیچ محموله‌ای از آمریکا خریداری نمی‌کند حتی با وجود این که نفت هنوز در فهرست تعرفه‌های چین علیه واردات کالاهای آمریکایی در جنگ تجاری میان دو طرف قرار نگرفته است.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، امیر قطر در تماسی تلفنی با ولیعهد عربستان درباره اوضاع منطقه‌ای و بین المللی به ویژه غزه گفتگو کرد.

در این گفتگو، امیر قطر و ولیعهد سعودی بر کاهش تنش و جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه تاکید کردند.

امیر قطر و ولیعهد عربستان سعودی همچنین بر اهمیت آتش بس در نوار غزه و سرزمین‌های فلسطینی تاکید کردند.

روز گذشته نیز «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور کشورمان شامگاه دوشنبه در پاسخ به تماس تلفنی شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» ضمن تبریک عید سعید فطر به وی و مردم کشورش، با اشاره به تحولات اخیر منطقه مهمترین موضوع حال حاضر منطقه و حتی جهان را تداوم نسل‌کُشی بی‌رحمانه فلسطینیان غزه و ضرورت تلاش مؤثر برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی دانست و افزود: کودک‌کُشی، نسل‌کُشی و جنایات هولناک صهیونیست‌ها در حالی با حمایت کامل آمریکا و برخی کشورهای غربی تداوم یافته است که مردم مظلوم و مقتدر غزه با مقاومت خود همچنان پیروز میدان هستند.

شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» نیز در این مکالمه تلفنی ضمن تبریک متقابل عید فطر، روابط دو کشور را بر اساس اعتماد عالی متقابل میان سران دو کشور، متمایز و ممتاز توصیف و تصریح کرد: ایران و قطر در همه احوال و شرایط پشتیبان و حامی یکدیگر بوده و هستند.

امیر قطر با اشاره به تلاش کشورش برای محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق افزود: امروز شاهد بالاترین سطح همگرایی جهانی و مردمی در حمایت از آرمان فلسطین هستیم و رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند با متشنج‌کردن اوضاع، افکار عمومی جهانی را از جنایات خود در غزه منحرف کند.

وی درایت جمهوری اسلامی ایران در طراحی و اجرای پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی را ستود و آن را حاوی پیامی واضح و روشن برای همگان دانست.

از سوی دیگر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون اعلام کرده است که ما نمی‌خواهیم شاهد جنگ با ایران باشیم، اما اقدامات لازم را برای حفاظت از اسرائیل انجام خواهیم داد.

سخنگوی پنتاگون همچنین افزود که ما در تلاش هستیم تا از یک جنگ همه جانبه در خاورمیانه جلوگیری کنیم.

همزمان، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در سخنانی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در تلاش است جنگی منطقه‌ای به راه بیاندازد.

اردوغان افزود: نتانیاهو و سرکردگان اسرائیل به تنهایی مسؤول تنش اخیر در خاورمیانه هستند. نتانیاهو تلاش می‌کند برای باقی‌ماندن در مقام نخست‌وزیری جنگ را به درازا بکشاند.

رئیس جمهور ترکیه گفت: حمله به کنسولگری ایران در دمشق اقدام اخیر اسرائیل بود، اما کشورهایی که در این رابطه سکوت اختیار کردند، به حمایت از اسرائیل شتافتند.

اردوغان ادامه داد: ما اجازه نداده‌ایم هیچ تجهیزاتی که امکان استفاده در زمینه نظامی را داشته باشد به اسرائیل فروخته شود. موضع ما در قبال حمله اسرائیل به نوار غزه ثابت است.

از طرف دیگر، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با اشاره به تعمیق انزوای بین المللی رژیم صهیونیستی هشدار داد که همکاری با آمریکا و دیگر متحدان این رژیم در صورت عدم تغییر سیاست‌های کابینه اسرائیل امکان‌پذیر نخواهد بود و این روند چهره تل‌آویو را در دنیا مخدوش می‌کند.

این گزارش با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر در یک انزوای بین‌المللی به سر می‌برد، تاکید کرد که این انزوا، در صورتی که اسرائیل سیاست‌های خود را به صورت ریشه‌ای تغییر ندهد، به پایان نخواهد رسید.

عوزی برعام وزیر اسبق امور داخلی و عضو سابق کنیست رژیم صهیونیستی در مقاله خود در این روزنامه به همکاری آمریکا و متحدان این رژیم با تل‌آویو اشاره و تاکید کرد که این همکاری دائمی نیست و تنها در مواقع بحران ایجاد می‌شود. اسرائیل نمی‌تواند خود را فریب داده و تصور کند که همیشه می‌تواند روی این همکاری‌ها حساب کند، اسرائیل به سرعت در حال از دست دادن اعتبار بین‌المللی خود در جهان است.

کد خبر 6080458

دیگر خبرها

  • تاثیر دلار تلگرامی روی کالاهای وارداتی چه قدر است؟
  • واکنش عربستان به وتوی آمریکا به قطعنامه فلسطین
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • واردات روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم از ابتدای سال
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • کمبودی در تولید و توزیع روغن نباتی وجود ندارد
  • طلب ۳۵۰ میلیون یورویی صنعت روغن نباتی از دولت