Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@07:51:20 GMT

معماری جمهوری اسلامی باید دقیق تعریف شود

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۶۷۴۵۳

معماری جمهوری اسلامی باید دقیق تعریف شود

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نوع جهان‌بینی در تولید علم تأثیر گذار است، تاکید کرد: مدیریت شهریِ محله محور در تمدن اسلامی نشان دهنده نوع نگاه این دین به ارتباطات انسانی است. تعریف و تبیین دقیق معماری دوره جمهوری اسلامی ضرورت دارد.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: جلسه 237 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنابر این گزارش، در ابتدای این جلسه «علی اکبر ولایتی» پیرامون موضوع علمِ حکمت بنیان گفت: علم جدید به دنبال حکمت است و اگر بتوانیم میراث گذشتگان خود در این زمینه را احیاء کنیم، جهان‌بینی علمی متفاوت خواهد شد و باید گفت نوع جهان‌بینی در تولید علم تأثیر گذار است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نگاه حِکمی به علم، عالِم را دارای ابتدا و انتها می‌داند و این منظومه عظیم را هدفمند تلقی می‌کند.

 

این گزارش می افزاید: دستور بعدی جلسه 237 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران ارائه گزارش معاونت عمرانی وزارت کشور پیرامون موضوع هویت تاریخی شهر در تمدن اسلامی بود که در این گزارش با اشاره به نحوه مدیریت شهری در تمدن اسلامی لزوم بازنگری در ساماندهی اقتصاد شهری مورد تأکید قرار گرفت.

 

ولایتی در این باره گفت: این موضوع گسترده باید به‌صورت تفصیلی بررسی شود زیرا معماری و شهرسازی نقش بارزی در هویت ملت‌ها دارد و در بسیاری از کشورها این معماری است که وجه متمایز با سایر کشورها تلقی می شود.

 

وی ادامه داد: مساجدی که تا اواخر قاجاریه ساخته شده است همگی دارای هویت معماری اسلامی -ایرانی هستند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز کرد: در بسیاری از شهرهای اروپایی حفظ ساختمان‌ها و تأسیسات شهری که نشان‌دهنده هویت آن شهر هستند، با دقت دنبال می‌شود.

 

وی تاکید کرد: مدیریت شهریِ محله محور در تمدن اسلامی نشان دهنده نوع نگاه این دین مبین به ارتباطات انسانی بوده که متأسفانه امروز این نگاه تضعیف شده است لذا تعریف و تبیین دقیق معماری دوره جمهوری اسلامی لازم است.

 

ولایتی در ادامه گفت: این نوع مدیریت شهری که حاصل آمیختگی دین و دنیاست می‌تواند نشان‌دهنده نگاه جامع اسلام به حیات دنیوی و اخروی باشد.

 

پس از سخنان دکتر ولایتی، اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل است: آثار و عوارض شهرسازی بدون هویت بر سلامت شهروندان، تجدیدنظر در قوانین و مقررات شهرسازی و معماری، محوریت مسجد در محله شهر اسلامی، ساختن ماکت اختراعات دانشمندان تمدن اسلامی و نمایش آنها در اماکن عمومی شهرها.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس بیرجند زکات نماز بسیج شیراز خراسان جنوبی انقلاب اسلامی اردبیل اقتصاد علی اکبر ولایتی سبک زندگی اسلامی معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۶۷۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی، شرکت در اجلاس ایران و آفریقا و بازدید از نمایشگاه اسکپو را فرصتی بسیار ارزشمند جهت آشنایی هر چه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا،‌ در حاشیه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا "کنستانتینو چیونگا" معاون رئیس جمهور زیمبابوه با رئیس جمهور دیدار کرد.

سید ابراهیم رئیسی نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا را نگاهی راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی دانست و با اشاره به روابط بسیار خوب ایران و زیمباوه، بر عزم مسئولان عالی دو کشور برای گسترش و ارتقای سطح همکاری‌ها تاکید کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی، شرکت در این اجلاس و بازدید از نمایشگاه اکسپو را فرصتی بسیار ارزشمند جهت آشنایی هر چه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمبابوه نیز در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه و دوستانه روابط دو کشور به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خواستار گسترش تعاملات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی بیشتر با ایران بر پایه این روابط نزدیک و قدیمی شد.

کنستانتینو چیونگا ضمن تشکر از برگزاری موفق اجلاس بین‌اللملی ایران و آفریقا، سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای آفریقایی را اصولی و اطمینان‌بخش عنوان و بر آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌ها با ایران تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمبابوه با اشاره به عزم مسؤلان این کشور برای اجرای توافقات صورت گرفته با ایران در سفر سال گذشته دکتر رئیسی به این کشور، از اجرایی شدن بخشی از این توافقات خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز