Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ادعاهای مطرح شده پیرامون طرح تنگه تکاب، بیانیه ای صادر کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، متن این بیانیه به شرح زیر است.

بدینوسیله موارد ذیل، در خصوص طرح تنگه تکاب، برای تنویر افکار عمومی و احترام به مخاطبان ارجمند به استحضار علاقمندان و دوستداران محیط زیست می رسد:

۱- در جلسه ۸۷/۹/۲۷ هیئت وزیران در استان خوزستان، منطقه تنگ تکاب به عنوان منطقه نمونه گردشگری به تصویب هیئت محترم وزیران رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲- بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ ۱۹۶/۲/۱۹ طرح به مساحت۳۲/۵ هکتار در مستثنیاتی است که در مالکیت پیشنهاد دهنده طرح قرار دارد.

۳- بر اساس قوانین و ضوابط استقرار، طرح های رده یک در حوزه گردشگری می‌توانند در مستثنیات مناطق تحت مدیریت با رعایت جوانب و الزامات زیست محیطی اجرا شوند.در نتیجه، معاونت محیط زیست طبیعی سازمان با طرح اولیه پیشنهادی بدلیل قرار گرفتن در رده های بالاتر از یک، طی نامه شماره ۳۷۳۱/۹۶ مورخ ۹۶/۲/۴ مخالفت کرد.

۴- مجری طرح مجدداً طرح اصلاحی را بر اساس تأمین نظر سازمان در تاریخ ۱۴ /۴ /۹۶ به اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تحویل داد که این گزارش در مورخ ۹۶/۴/۱۷ در اختیار دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق محیط زیست طبیعی سازمان قرار می گیرد.

۵- دفتر زیستگاه‌های سازمان در تاریخ ۹۷/۴/۲۰ بررسی پروژه را صرفاً در داخل مستثنیات و در رده یک واحد های خدماتی پس از ارائه گزارش ارزیابی زیست محیطی و تائید آن امکان‌پذیر اعلام می کند.

۶- سازمان آب و برق خوزستان طی نامه مورخ ۹۶/۸/۱۵ اعلام می کند که طرح فوق در حوضه آبریز تامین آب شرب سدهای مارون و آریوبرزن قرار ندارد.

۷- پس از تأیید مستثنیات بودن منطقه و قرار گرفتن در خارج از محدوده حوضه آبی سدها، اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان طی نامه مورخ ۹۶/۸/۲۴ به مجری طرح، ضرورت ارائه گزارش ارزیابی را اعلام نموده و مجری طرح در ۹۶/۹/۷ گزارش ارزیابی زیست محیطی را تحویل اداره کل می‌دهد.

۸- طرح بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان ابتدا در کارگروه استانی مورخ۹۶/۱۰/۱۱ مطرح و سپس برای بررسی در سازمان در مورخ ۹۶/۱۰/۲۰ به دفتر ارزیابی سازمان ارسال می شود.

۹- سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان مجدداً به دلیل عدم تامین محتوای طرح و مطابقت آن با مناطق تحت مدیریت با اجرای طرح مخالفت نموده که مجری طرح نسبت به اصلاح طرح به اقامتگاه بوم گردی (اکولاژ) رده یک ضوابط استقرار اقدام و معاونت محیط زیست طبیعی سازمان پس از بررسی طرح اصلاحی طی نامه ۹۷/۱/۲۱ با طرح اکولاژ در رده یک ضوابط استقرار با رعایت تمهیدات و الزامات زیست محیطی موافقت می نماید.

۱۰- پس از اعلام نظر مورخ ۹۷/۱/۲۱ محیط زیست طبیعی سازمان طرح فوق در مورخ ۹۷/۲/۸در کمیته ارزیابی زیست محیطی به ریاست معاون محترم محیط زیست انسانی سازمان تشکیل و اشکالاتی بر گزارش ارائه شده وارد و به مجری طرح ابلاغ می‌ شود‌.

۱۱- مجدداً در مورخ۹۷/۲/۱۸ کمیته ارزیابی زیست محیطی به ریاست معاون محیط زیست انسانی سازمان تشکیل و اصلاحات مدنظر در گزارش اعمال شده و مقرر گردید پس از ارائه موارد اصلاحی جدید به دفتر ارزیابی و کمیته فنی نسبت به صدور مجوز اقدام کند.

۱۲- در مورخ ۹۷/۴/۶ برای سومین بار کمیته ارزیابی زیست محیطی سازمان تشکیل و آخرین اصلاحات و مطابقت طرح با اکولاژ مورد بررسی و اقدام واقع شد.

۱۳- با توجه به طولانی شدن فرآیند بررسی این طرح که از اسفند ماه ۹۵ شروع گردیده و با عنایت به تایید معاونت محیط زیست طبیعی سازمان و سه نوبت تشکیل کمیته ارزیابی سازمان و چندین نوبت اصلاحات گزارش، معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست طی نامه مورخ۹۷/۵/۶ به مدیران کل حفاظت محیط زیست استان ها اعلام می‌نماید که نسبت به صدور مجوز مربوطه اقدام کنند.

۱۴- اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نامه مورخ ۹۷/۵/۱۴ با انجام فعالیت صرفاً بوم گردی(اکولاژ) منطبق با رده یک گروه استقرار واحدهای خدماتی و با ۱۱ شرط اعلام موافقت می کند.

۱۵- در مورخ ۹۷/۵/۲۳ نیز اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان به استناد تفویض اختیار و همچنین دستور ریاست محترم سازمان و مکاتبات۹۷/۱/۲۱ و ۹۷/۳/۲۳ معاونت محیط زیست طبیعی مبنی بر اجرای صرفاً اکولاژ در مستثنیات، نسبت به صدور مجوز طی نامه مورخ۹۷/۵/۶اقدام می کند.

همان گونه که در موارد ۱۵ گانه فوق، روند صدور مجوز طرح تنگه تکاب به اطلاع افکار عمومی رسید صدور این مجوز کاملاً در چارچوب قانون و با مداقه کافی و حتی سختگیرانه، با لحاظ نظرات دفاتر تخصصی سازمان صادر شده است.

لازم به ذکر است، طرح فوق صرفاً در حد اقامتگاه‌های بوم گردی (اکولاژ) بوده، در این مجوز ۱۱ شرط، از جانب اداره کل حفاظت محیط زیست استان های کهگیلویه و بویراحمد و ۳۱ شرط بوسیله اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان برای اجرا در نظر گرفته شده که همگی جزء تعهدات مجری است.

بدیهی است در صورت تخطی از هر کدام از شرایط ساخت و ساز، از ادامه فعالیت پروژه ممانعت خواهد شد.

همچنین مقرر شده است تا مجری طرح ضمن استقرار واحد HSE همزمان با آغاز عملیات اجرایی گزارش نظارت و پایش طرح موصوف را مطابق دستورالعمل پروژه های مشمول ارزیابی به اداره کل حفاظت محیط زیست استان های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان ارسال کنند.

بر این اساس، بار دیگر از خبرنگاران محترم دعوت می کنیم و انتظار داریم که ضمن رعایت اصول فعالیت رسانه ای، که تحقیق و انتشار صحیح خبر است، در نشر اخبار به مسئولیت اجتماعی خود نسبت به اخبار و مخاطبان دقت لازم را مبذول دارند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بیانیه محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۶۹۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مدادی بعد از ظهر امروز سه شنبه در دور سوم نشست منطقه‌ای مدیران کل حفاظت محیط زیست با محوریت معاونت توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس اظهار کرد: در راستای امور و هماهنگی بین ستاد، ادارات کل محیط زیست به ۵ منطقه تقسیم شده‌اند و در مناطق جلسات بر اساس منظم و موضوعی برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم دو دوره در هر پنج منطقه جلسات برگزار شده و امروز دومین جلسه از دور سوم جلسات منطقه‌ای را در منطقه پنج که استان‌های زاگرس نشین هستند با میزبانی اداره کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری و با محوریت موضوعات مربوط به توسعه مدیریت، مجلس، برنامه و بودجه برگزار می‌کنیم.

مدادی ادامه داد: محور نشست مسائل مربوط به برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی، قوانین مربوط به مقررات در سال ۱۴٠۳ بوده و طبیعی است که محوریت قوانین و مقررات در امسال حول محور شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده باشد.

وی اذعان داشت: رسالت سازمان محیط زیست نسبت به شعار سال در دو حوزه مختلف می‌توان نسبت به آن قائل بود، روان سازی امور و تعامل سازنده با دستگاه‌های ذی ربط در راستای تحقق شعار سال و البته با حفظ ملاحضات و اصول زیست محیطی است.

مدادی خاطر نشان کرد: سازمان محیط زیست خود را موظف می‌داند که نسبت به شعار سال همکاری لازم با همه حوزه‌ها داشته باشد.

وی افزود: محور دوم فعالیت سازمان ارتباط با شعار سال و مردمی سازی حفاظت از محیط زیست بوده که یکی از رویکردهای اصلی در امر حفاظت در کل دنیا است و روش‌های نوین در امر حفاظت مبتنی بر مشارکت فعال مردم و ذی‌نفعان و جوامع محلی است که امیدواریم در این حوزه نیز اتفاقات خوبی در سال جاری رقم بخورد.

کد خبر 6099625

دیگر خبرها

  • دستگیری شکارچی غیرمجاز قبل از شکار در فیروزکوه
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود