Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-01@10:54:14 GMT

وجه تشابه شهید مدرس با امام خمینی(ره)

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۷۰۰۹۱

وجه تشابه شهید مدرس با امام خمینی(ره)

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، هشتاد و یکمین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس در بیت شریف آن شهید والامقام با حضور آیت‌الله استادی، دبیر شورای ‌عالی حوزه‌های علمیه، آیت الله رشاد، رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه، نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی و جمعی از روحانیون و طلاب برگزار شد.

در ابتدای این مراسم آیت‌الله استادی با بیان اینکه شهید مدرس علاوه بر بُعد سیاسی دارای ابعاد علمی و معرفتی بود، گفت: متأسفانه یکی از معضلات جامعه ما در برخورد با علما، نگرش تک‌بُعدی به شخصیت آن‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهید مدرس از این قاعده مستثنی نیست؛ مطالعه چهره سیاسی ایشان سایه بر ابعاد علمی و معرفتی وی انداخته است.

وی افزود: آیت‌الله مدرس در زمینه علمی بسیار کوشا بود. به گفته خود وی به مدت 13 سال از 30 استاد درس آموخت و در 24 سالگی به نجف اشرف سفر کردند. در آنجا به مدت 7 سال از صاحب کفایه و عُروه درس آموخت؛ بنابراین به مدت 20 سال از محضر اساتید استفاده برد. سپس پس از بازگشت به شهر اصفهان به مدت 10 سال تدریس حوزوی داشت.

آیت‌الله استادی درباره بُعد عبادی و عرفانی شهید آیت‌الله مدرس گفت: بهترین منبع برای فهم بُعد معرفتی این شهید بزرگوار خواندن خاطرات ایشان است. شهید مدرس زمانی که زندانی بودند برنامه منظم عبادی برای خود تعریف کرده بود. ختم صلوات، خواندن زیارت عاشورا، خواندن نماز قضای والدین و ... از برنامه‌های روزمره ایشان در زندان بود. ایشان الگوی بسیار خوبی برای سیاسیون ما در پیوند دین با سیاست هستند.

آیت‌الله استادی با بیان اینکه نباید فعالیت‌های سیاسی مانع پیشروی علمی و معرفتی روحانیون شود، گفت: وجه تشابهی که آیت‌الله مدرس با امام خمینی(ره) داشت، در فعالیت‌های علمی و معرفتی بود. هر دو بزرگوار تا حد اجتهاد به مطالعه پرداختند، اما زمانی که احساس کردند باید علیه ظلم قیام کرد، درس و بحث را رها کردند و به مبارزه پرداخت.

انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۷۰۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار وح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی دو عنصر علم و فناوری و روحیه معنوی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه پیروزی وعده صادق و توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های اصیل امام راحل است، مطرح کرد: در طول این مسیر نقش حوزه علمی و دانشی بسیار مهم بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد، عنوان کرد: برای تحقق این هدف نیازمند پیگیری و مطالبه‌گری هستیم.

وی اضافه کرد: با یک فکر و بررسی اساسی باید به یک برنامه دقیق برسیم که چگونه می‌توان روح تمدنی انقلاب اسلامی را در مباحث علمی مختلف جاری کنیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه اگرچه این یک موضوع پیچیده است، ولی باید گام به گام به سمت آن برویم، خاطرنشان کرد: با این منطق باید در عرصه بین المللی کردن دانشگاه‌های کشور نیز اقداماتی انجام می‌شد.

نقش مهم علم و فناوری در معادلات امروز دنیا

در ابتدای این دیدار، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی داشت. یکی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده فناوری.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و افزود: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد، اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی اظهار کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

کد خبر 6093154

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • نامه محرمانه ساواک درباره عروس بزرگ امام(ره)
  • روایت شهید مطهری از کلاس درس متفاوت امام
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • مطهری امام
  • ناشر هندی بابت اقدام وهن‌آمیز به امام خمینی(ره) عذرخواهی کرد
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند