Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ ​­سعید محمدزاده در همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری و تامین مالی در پروژه های حمل و نقل ریلی شبکه کنونی ریل کشور امکان انتقال 30 میلیارد تن- کیلومتر بار را دارد که در صورت تحقق این جابجایی در کشور و با قیمت های فعلی حامل های انرژی، سالانه 750 میلیون دلار صرفه جویی سوخت خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برغم وجود قوانین متعدد در زمینه اولویت دهی به حمل و نقل ریلی در کشور، این قوانین نتوانسته است به این موضوع جامه عمل بپوشاند، گفت: در برنامه ششم توسعه تاکید شده است سهم ریل از حمل و نقل کالا باید به 30 درصد برسد اما تا دستیابی به این هدف فاصله زیادی داریم.
وی با اشاره به اینکه هر یک تن کیلومتر حمل بار وقتی از جاده به روی ریل منتقل شود 35 سی سی صرفه جویی سوخت دارد افزود: در حال حاضر می توانیم 30 میلیارد تن کیلومتر بار را از روی جاده به ریل منتقل کنیم که 750 میلیون دلار صرفه جویی سوخت با احتساب هر لیتر گازوئیل 70 سنتی در پی دارد.
مدیرعامل شرکت راه آهن تاکید کرد: سالانه 100 میلیارد نفر- سفر حومه ای در تهران انجام می شود که 40 درصد این سفرها در کریدورهایی است که ریل داریم و 30 درصد خودروهای ورودی تهران مربوط به مناطق و شهرهای حومه ای هستند که اگر این تعداد جابجایی جاده ای با ریل انجام شود، هم هوای پاک خواهیم داشت و هم از تصادفات جاده ای در اطراف شهرهای بزرگ کم می شود.
وی افزود: دو هزار کیلومتر ریل در 10 سال اخیر به کشور تحویل داده ایم که برای این دو هزار کیلومتر ریل، حداقل 12 میلیون تن بار در نظر گرفته شده است. اگر کل این هدف محقق شود، سالی نزدیک به 200 میلیون دلار صرفه جویی سوخت رخ می دهد اما چرا این اتفاق رخ نداده است؟
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: امروز متوسط قیمت حمل بار در هر تن کیلومتر از طریق جاده 140 تومان و با ریل 80 تومان است، اما این که چرا بار به ریل منتقل نمی شود دلیلش این است که ذهن سرمایه گذاران و صاحبان بار به این موضوع حساس نشده است.
وی افزود: اگر فقط 30 میلیون تن بار به ریل بیاید، 750 میلیون دلار صرفه جویی در مصرف سوخت داریم که بر اساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید، این صرفه جویی در سوخت باید به سرمایه گذار برگردد بنابراین زمینه های سرمایه گذاری در ریل بسیار گسترده و پر سود است.
وی با تاکید بر اینکه بی توجهی به حمل و نقل ریلی، زندگی و آینده ما، فرزندان و نسل های بعدی ما را حتما دچار آسیب خواهد کرد، تصریح کرد: اینکه از حمل 30 میلیارد تن- کیلومتر بار به 133 میلیارد تن- کیلومتر برسیم، امری ممکن است.
محمد زاده ادامه داد: به عنوان مثال در سازمان ایمیدرو 35 هزار تن طرح توسعه فولادی وجود دارد، در سال 95 معادل 60 میلیون تن فولاد تولید شد که 40 میلیون تن آن از طریق جاده و 20 میلیون تن با ریل جابجا شد که 40 میلیون تن جابجایی فولاد از جاده هایی انجام شد که دقیقا موازی با ریل بوده است. بنابراین اگر طرح های توسعه ای فولاد در 10 سال آینده تکمیل شود 110 میلیون تن فولاد از طریق جاده جابجا خواهد شد که در نتیجه کشور با سونامی کشتار جاده ای و مصرف سوخت مواجه می شود.
به گفته محمدزاده حمل و نقل ریلی بار در ایران با دلار 3700 تومان به ازای هر یک تن- کیلومتر 8 دهم سنت هزینه دارد که نشان می دهد حمل و نقل ریلی بار در ایران ارزان است اما با این وجود هنوز بار به ریل نیامده است و با این وجود، در کشورهای اروپایی که قیمت سوخت واقعی است، حمل بار به روی ریل آمده است.
وی ادامه داد: از سال 88 تا 92 حجم حمل بار با ریل به طور میانگین 32 تا 34 میلیون تن بود که جای تامل دارد اما این سهم در سال 96 به 47 میلیون تن رسید که این موفقیت تنها با کاهش حق دسترسی شرکت راه آهن به ریل از 57 به 19 درصد محقق شده است بنابراین باید مزیت های حمل و نقل ریلی را افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت راه آهن بیان داشت: در سال 96 معادل 133 میلیون تن کالا از کشور صادر و 40 میلیون تن وارد شده است اما سهم ریل از این میزان تجارت کالا تنها 15 میلیون تن بوده در حالی که ما به کشورهای مختلف از جمله چین از طریق کریدورهای مختلف متصل هستیم.
وی تاکید کرد: تنها از طریق مرزهای میرجاوه، سرخس، اینچه برون، امیرآباد، ترکیه، آذربایجان، عراق و ... می توانیم 72 میلیون تن بار از طریق ریل صادرات و واردات داشته باشیم.
معاون وزیر راه افزود: در چند سال اخیر 1200 کیلومتر خط ریلی دوم به بهره برداری رسید و قرار است تا قبل از هفته دولت سال آینده هزار کیلومتر ریل دوم دیگر هم به بهره برداری برسد همچنین خط آهن محور جنوب پس از 60 سال در دولت یازدهم نوسازی شد.
محمدزاده ادامه داد: شورای اقتصاد با سرمایه گذاری 7.5 میلیارد دلاری در بخش ریلی موافقت کرده و آن را به تصویب رسانده است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: محمدزاده شرکت راه آهن شبکه ریلی سرمایه گذاری تامین مالی انتقال بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۷۱۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کردستان معین استان هرمزگان در امر گازرسانی است

مدیرعامل شرکت گاز کردستان گفت: با توجه به معین بودن استان کردستان در استان هرمزگان، با تمام توان و قدرت در نظر داریم دو شهر فارغان و احمدی سرگز، ۱۰۰ روستا و ۶۵ واحد تولیدی و صنعتی را به شبکه سراسری گاز وصل کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، احمد فعله‌گری در جمع خبرنگاران استان با اشاره به صعب‌العبور بودن مسیر مناطق روستایی مرزی و کوخ‌نشین استان اظهار کرد: به‌رغم سختی مسیر و کوهستانی بودن استان، کار گازرسانی به روستاها انجام شد.

وی در مورد کل تعهدات سال ۱۴۰۲ در بخش‌های مختلف، افزود: در سال گذشته کل تعهدات اشتراک پذیری ۱۸ هزار و ۱۰۰ مورد بوده که با بررسی عملکرد در سال گذشته و تا پایان اسفند ماه مازاد بر سقف تعهدات، اشتراک پذیری شهری و روستایی صورت گرفته است‌.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان خاطرنشان کرد: در مدت یاد شده ۲۳ هزار و ۱۱۶ اشتراک پذیری جدید انجام شد که درصد پیشرفت در این بخش ۱۲۸ درصد و بیش از ۴۱۴ کیلومتر شبکه‌گذاری در بخش پروژه‌های شهری و روستایی انجام شده که این میزان بدون افزایش و عدول از سقف بودجه مصوب عمرانی انجام شده است.

فعله‌گری با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان اسفند سه میلیارد و ۶۹۶ میلیون مترمکعب در سطح استان مصرف گاز طبیعی داشته‌ایم، گفت: در حال حاضر این استان دارای ۶۳۰ هزار و ۲۹۲ مشترک گاز در بخش‌های مسکونی، تجاری و صنعتی است که ۴۵۰ هزار و ۹۹۷ مشترک شهری و ۱۷۶ هزار و ۵۵۶ مورد روستایی و ۲ هزار و ۷۳۹ مشترک صنعتی است.

وی با بیان اینکه جمعیت استان کردستان بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است، تصریح کرد: با تلاش‌های انجام شده به منظور بهره‌مندی هر چه بیشتر مردم از این عامل انرژی، هم‌اکنون بیش از ۳۰۰ هزار و ۱۳ علمک در سطح استان نصب شده است.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان اضافه کرد: از تعداد علمک‌های نصب شده در استان، ۱۵۸ هزار و ۶۹۶ مورد در شهرها و ۱۳۹ هزار و ۸۰۴ مورد در روستاها و ۱۵۱۳ علمک برای واحدهای تولیدی و صنعتی نصب شده است.

فعله‌گری ادامه داد: میزان شبکه‌گذاری در این استان ۱۳ هزار و ۲۶۴ کیلومتر است که بیشتر این شبکه‌گذاری‌ها در روستاهای استان اجرا شده است.

وی افزود: ۹ هزار و ۳۷۳ کیلومتر در سطح روستاها و سه هزار و ۱۰۵ کیلومتر در سطح شهرها و ۷۸۶ کیلومتر برای واحدهای تولیدی و صنعتی شبکه گذاری شده است.

وی در مورد عملکرد شرکت گاز استان کردستان در بخش نصب انشعابات در سال ۱۴۰۲ نیز عنوان کرد: در سال گذشته یکی از اهداف استراتژیک نصب پنج هزار علمک بود که شرکت گاز استان کردستان با نصب هفت هزار و ۷۷۶ علمک عملاً پیشرفت ۱۵۶ درصدی داشت و در بخش ظرفیت سازی برای صنایع که هدف آن ۱۰ هزار مترمکعب در ساعت بوده که با ظرفیت سازی ۲۵ هزار و ۲۱۶ متر مکعب در ساعت پیشرفت ۲۵۲ درصدی نمایان می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان در مورد اهداف سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری که سال جدید را سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری فرمودند و در راستای تحقق بخشیدن شعار سال، گازرسانی به ۴۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان کردستان را در دستور کار داریم.

فعله‌گری تاکید کرد: با توجه به معین بودن استان کردستان در استان هرمزگان با تمام توان و قدرت در نظر داریم دو شهر فارغان و احمدی سرگز، ۱۰۰ روستا و ۶۵ واحد تولیدی و صنعتی را به شبکه سراسری گاز وصل کنیم.

کد خبر 751264

دیگر خبرها

  • ارتقای راه های سیستان و بلوچستان
  • چرا ترانزیت جاده ای ۹ برابر ترانزیت ریلی است؟
  • متوسط سالانه ساخت راه آهن در کشور
  • طرح‌های تامین آب پایدار در شهر چاراویماق در حال اجرا است
  • تلاش نفوذی ها برای خروج راه آهن از ریل توسعه و مشارکت مردمی
  • ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در حال ساخت در کشور داریم
  • ورود قطار ۵ ستاره به شبکه ریلی همدان
  • کردستان معین استان هرمزگان در امر گازرسانی است
  • قطار پنج ستاره به شبکه ریلی همدان اضافه می‌شود
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان