Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، محمدحسن پیرزاده، مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری در نشست استانی اعضای کمیسیون‌‌‌های ماده صد شهرداری‌‌‌‌های استان خراسان شمالی، به ضرورت ارتقای دانش حقوقی اعضای کمیسیون‌‌‌های ماده صد شهرداری‌‌ها در جهت کاهش تخلفات ساختمانی و همچنین بررسی دلایل نقض آرای ماده صد در دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت: با توجه به هماهنگی‌‌های صورت گرفته از سوی دیوان عدالت اداری و وزارت کشور و با همکاری دادگستری کل استان‌‌‌ها و معاونان عمرانی استانداری‌‌های سراسر کشور، به جهت کاهش تخلفات ساختمانی نشست‌‌‌های آموزش اعضای سه گانه کمیسیون‌‌های ماده صد با حضور نمایندگانی از قوه قضائیه، وزارت کشور و شوراهای اسلامی شهر و روستا تا پایان سال جاری در سراسرکشور برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه آرای کمیسیون‌‌های ماده صد شهرداری‌‌ها به عنوان مراجع شبه قضایی نقش موثری در اجرای قانون، عدالت و همچنین تضمین اصل حاکمیت قانون در مراجع اداری ایفا می‌کندد، اظهار داشت: مراجع شبه قضایی جزئی از روند دادرسی عادلانه اداری در مراجع و سازمان‌‌‌های دولتی محسوب می‌‌شوند و اطلاع اعضای کمیسیون‌‌های مذکور و سایر کمیسیون‌‌های مشابه از رویه‌‌های قضایی دیوان عدالت اداری در جهت قانونمند شدن و ضابطه‌‌مند شدن قواعد و اصول حاکم بر دادرسی عادلانه نقش موثری در کاهش ورودی پرونده‌‌های کمیسیون ماده صد به دیوان دارد و برگزاری این گونه نشست‌‌ها موجبات استانداردسازی آرای کمیسیون‌‌های مذکور و رضایتمندی مردم و در نهایت کاهش اعتراضات مردم از آرای کمیسیون‌‌ها و اثرگذاری نظارت قضایی راهبردی سیستماتیک دیوان عدالت اداری را در بر خواهد داشت.

مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری ادامه داد: ضوابط و قواعد حاکم بر رسیدگی پرونده‌‌‌های مطروحه در کمیسیون‌‌های ماده صد از سوی معاونت حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری به صورت جزوات آموزشی که مبتنی بر رویه‌‌ها و نظرات اجماعی همکاران قضایی در حوزه تخصصی شهرداری‌‌ها است، تهیه و تدوین شده که بیان اصولی از جمله رعایت موازین یا مقررات شکلی و ماهوی در رسیدگی پرونده‌‌های ماده صد و انتقال اعضای کمیسیون‌‌های ماده صد در این جزوات آمده و مورد استقبال اعضای کمیسیون‌‌های مذکور در استان‌‌ها قرار گرفته است.

پیرزاده با اشاره به تاکید ریاست محترم دیوان عدالت اداری مبنی بر اصلاح ماده صد قانون شهرداری‌‌‌ها و تشکیل کارگروهی در وزارت کشور با مشارکت دیوان عدالت اداری تصریح کرد: در حال حاضر به لحاظ ضعف نظارت شهرداری‌‌‌‌ها و خلاء قانونی موجود که زمینه‌‌ساز تخلفات ساختمانی و ورود سالانه ١٢ هزار پرونده اعتراض به آرای ماده صد در دیوان هستیم باید مقدمات تهیه لایحه یا طرح اصلاح ماده صد قانون شهرداری‌‌‌ها تهیه و تقدیم مجلس شورای اسلامی شود تا شاهد حذف تخلفات ساختمانی از ترمینولوژی حقوقی شود.

گفتنی است این نشست در ادامه سلسله نشست‌‌های اعضای کمیسیون‌‌های ماده صد شهرداری‌‌های استان‌‌های سراسر کشور، با حضور مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری به میزبانی استان خراسان شمالی و در شهرستان بجنورد برگزار شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دیوان عدالت اداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۷۷۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید

سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور با بیان اینکه هوشمندسازی در انجام ماموریت‌ها و ارائه خدمات یکی از اولویت‌های پلیس و مورد تاکید فرمانده فراجا و ریاست پلیس راهور فراجا است، گفت: در همین راستا نیز ما در پلیس راهور تهران بزرگ نیز این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار دادیم و برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام است.

وی با بیان اینکه موضوع ترافیک، موضوعی بین بخشی است که لازم است دستگاه‌های مربوطه در آن مشارکت داشته باشند، اظهارکرد: یکی از اقدامات ما استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی برای کنترل ترافیک و برخورد با تخلفات رانندگی است. در همین راستا نیز جلساتی را با شرکت کنترل ترافیک و چند شرکت دانش‌بنیان و همچنین جمعی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف برگزار کردیم و بنا شد تا زیرساخت‌های استفاده از هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات و نظارت ترافیکی فراهم شود.

برخورد با تخلفات ساکن با کمک هوش مصنوعی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم، گفت: دو نوع دوربین ترافیکی در سطح شهر تهران وجود دارد، یکی دوربین‌های پلاک‌خوان است که این دوربین‌ها کار خود را انجام می‌دهند و براساس برنامه‌ای که برایشان نوشته شده نسبت به ثبت تخلفات اقدام می‌کنند. نوع دیگر اما دوربین‌های نظارت تصویری است که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ عدد از آن در شهر تهران فعال است و امیدواریم که به زودی نیز افزایش پیدا کند.

موسوی‌پور با بیان اینکه این دوربین‌های نظارت تصویری هوشمند نیستند، گفت: درحال حاضر یک کاربر باید این دوربین‌ها کنترل کند، اما ما به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت هوش‌مصنوعی این دوربین‌ها بتوانند معابر را رصد کرده و در صورت وقوع تخلف یا وضعیت غیرعادی نظیر تصادف و ... موضوع ثبت و اعلام کنند. این اقدام امکان اجرا دارد و ما باید سامانه مربوطه را روی دوربین‌ها نصب کنیم.

وی ادامه داد:‌ از طریق دوربین‌های نظارت تصویری می‌توانیم سامانه‌ای را نصب کنیم و این سامانه به شکل هوشمند با تخلفات برخورد می‌کند. همانطور که گفتم ما در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم و قصد داریم تا در همین سال جاری با تعدادی دوربین کار را شروع کنیم و به مرور آن را گسترش دهیم. ما با استفاده از این سامانه و هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری نسبت به برخورد با تخلفات ساکن، نظیر پارک در محل ممنوع، پارک دوبل، توقف غیرمجاز، سد معابر و ... برخورد خواهیم کرد.  

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه امکان تعریف محدوده، نوع تخلف و حریم رصد برای این دوربین‌ها وجود دارد، گفت: در صورت اجرا تخلفات به شکل هوشمند رصد و پس از اعمال قانون پیامک آن برای رانندگان متخلف ارسال خواهد شد.

موسوی درپاسخ به این پرسش که موانع اجرای این طرح چیست، گفت: بعد از درخواست ما شهرداری این موضوع را در بودجه امسالش قرار داد، به‌هرحال موضوعاتی نظیر تامین اعتبار و ... در این خصوص وجود دارد.

پیش از این نیز سرهنگ احسان مومنی، معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفته بود که به زودی دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی بر روی موتورسیکلت‌های پلیس راهور نیز نصب می‌شود و در فاز اول این دوربین‌ها نسبت به ثبت تخلفات ساکن اقدام خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید
  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد
  • مدت مسئولیت اعضای هیات مدیره اتحادیه ها مغایر قانون نیست
  • پای دیوان عدالت اداری به مصوبه دستمزد باز شد
  • احتمال تغییر رقم دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ تقویت شد؛ آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • برگزاری نشست مشورتی دوره‌های مختلف شهرداری بندرعباس
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • احتمال تغییر رقم دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ تقویت شد/ آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • ادعا درباره اشکال در مفاد قرارداد‌ حمل‌و‌نقلی چین مردود است