Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایدز تنها یک بیماری عفونی بوده که با پنهان‌کاری و عدم آگاهی مردم گسترش می‌یابد و کنترل آن نیازمند اطلاع‌رسانی دقیق و گسترده است و افزایش بیماریابی و کشف به هنگام بیماران از اهداف موثر کنترل بیماری ایدز است. ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۵ استانها قزوین نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، ایدز همان بیماری‌ای است  که درد و رنج ناشی از آن بارها کمتر از درد نگرش اشتباه جامعه نسبت به آن بوده و همین امر موجب وارد شدن آسیب به جسم و جان مبتلایان به بیماران ایدز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایدز نه انگ است و نه یک هیالو، بلکه تنها یک بیماری عفونی بوده که با پنهان‌کاری و عدم آگاهی مردم گسترش می‌یابد و کنترل آن نیازمند اطلاع‌رسانی دقیق و گسترده است.

HIV مثبت به معنای بیماری ایدز نیست و تنها از حمل ویروس به وسیله بدن خبر می‌دهد و ابتلا به آن پایان زندگی نبوده و شروع مبارزه‌ای است که سال‌ها ادامه خواهد داشت و با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی هر روز امید‌ها به کشف راه‌های نوین برای درمان کامل این بیماری بیشتر می‌شود.

تعداد مبتلایان به ایدز در بانوان افزایش یافته است 

بهزاد نجف پور، کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: معاون بهداشت HIV یک بیماری است که هیچگونه علائمی نداشته و‌تنها راه تشخیص ان از طریق انجام آزمایش معتبر است که باید در انجام تست‌ها از برندهای مورد تایید وزارت خانه استفاده کرده و نظارت در این امر الزامی است.

وی تاکید کرد: بر اساس آخرین آمار در پایان شهریور ماه امسال، 38 هزار و 474 نفر مبتلا به ایذر در کشور به ثبت رسیده که 13 هزار و 614 نفر فوتی گزارش شده است.

کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: نزدیک به 60 هزار نفر آلوده به این بیماری در کشور وجود دارد که عملا 60 درصد موارد شناسایی شده و انتظار می‌رود در 2 سال آینده این تعداد به 90 درصد برسد.

وی گفت: به صورت تجمعی 84 درصد این آمار را آقایان و 16 درصد خانم ها تشکیل داده‌اند اما بر اساس گزارشات 6 ماهه ابتدای سال  31 درصد خانم‌ها و 69 درصد مختص آقایان بوده که نشان از افزایش بروز این بیماری در چند وقت اخیر در میان بانوان دارد.

نجف‌پور بیان کرد: در استان قزوین نیز این الگو صادق بوده و تاکنون 245 نفر به صورت بومی و غیربومی شناسایی شده‌اند که این آمار به علت فوت و مهاجرت به 110 پرونده فعال کاهش یافته است.

وی ادامه داد: اغلب بیماران مبتلا از گروه آقایان بوده و در عامل ابتلا نیز به صورت تجمعی در الگوی کشوری اعتیاد تزریقی دارای رتبه اول و در آنالیز 6 ماه بتدای امسال انتقال از طریق جنسی رو به افزایش می‌باشد که امسال نیز تعداد بانوان مبتلا از این طریق افزایش یافته است.

درمان به هنگام هدف اصلی برنامه کنترل ایدز است 

کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: امسال راس استراتژی ما در کنترل این بیماری، درمان به هنگام بیماران بوده چرا که موثر واقع شده و با وجود ریشه کن نکردن، به کنترل کامل آن کمک کرده و تعداد ویروس‌های محیطی در شخص پای‌بند به درمان کاهش یافته و همچنین احتمال انتقال به اطرافیان به شدت پایین می‌آید.

وی گفت: بر همین اساس از سال‌ها قبل، مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری قزوین در همه سطوح فعال بوده و به ارائه خدماتی همچون آموزش، بیماریابی، کاهش آسیب، تشکیل پرونده آسیب، آزمایش‌های اختصاصی، کنترل عفونت های فرصت طلب به صورت رایگان می‌پردازد.

نجف‌پور تاکید کرد: هدف ما در برنامه کنترل ایدز افزایش بیماریابی و کشف به هنگام بیماران بوده و سالانه یک هفته به عنوان هفته اطلاع‌رسانی ایدز در نظر گرفته شده و‌ برنامه‌هایی همچون راه‌اندازی کمپین «من هم آزمایش HIV را انجام میدهم» در مرکز شهید بلندیان، استقرار اتوبوس ایدز به عنوان پایگاه‌های سیار در سطوح پر رفت و آمد استان برگزاری می‌شود.

وی بیان کرد: پایگاه‌های مشاوره در سطح شهرستان‌ها به ارائه خدمت در سطح پایین‌تر به مبتلایان پرداخته و همچنین آزمایشگاه‌های بیمارستان‌ها و حتی خود بیمارستان نیز مجهز به Rapid تست هستند و در موارد مشکوک اقدام به گرفتن این تست می‌کنند.

کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: در همین راستا برنامه‌ای تحت عنوان pmtct اجرا می‌شود که تمامی مادران باردار را به انجام تست HIV توصیه می‌کند و در صورت کشف مادر مبتلا با مداخلات به هنگام احتمال انتقال بیماری از مادر به کودک به شدت کاهش می‌باید.

وی تصریح کرد: انجام تست در کمپ‌های ترک اعتیاد، آموزش و مشاوره در مراکز درمان سو مصرف مواد سرپایی در سطح استان ، دیده‌وری‌های زندان‌ها به همت اداره زندان‌ها، ارائه خدمات رایگان در مراکز DIC به معتادان تزریقی و کارتن خواب، ارائه خدمات در مرکز ویژه زنان و افزایش آگاهی و آموزش دانش آموزان در مدارس از جمله اقداماتی است که در راستای کنترل بیماری ایدز در سطح استان صورت می‌گیرد. 

نجف‌پور ادامه داد: سازمان بهزیستی، اداره امور زندان‌ها، انتقال خون، ستاد مبارزه با مواد مخدر، اموزس و پرورش و برخی دستگاه‌های دیگر نیز در  اطلاع‌رسانی و کنترل بیماری با علوم پزشکی همکاری کرده و نقش بسزایی دارند.

وی گفت: رویکرد نوین آموزشی در سطح‌ کشور جهت از میان بردن تبعیض و معرفی بیماری ایدز تحت عنوان یک بیمار عفونی به مردم در پیش گرفته شده تا تغییر نگرش در میان عموم جامعه اتفاق افتد که نیاز به تقویت اطلاع‌رسانی در تمام سطوح است.

باشگاه مثبت عاملی موثر در پیشگیری از وقوع ایدز

علیرضا وارثی مدیرکل بهزیستی استان قزوین در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: یکی از اقداماتی که جهت حمایت روانی- اجتماعی از مبتلایان به اچ آی وی و ایدز و جلب مشارکت آنان در فعالیت‌های مربوط به این بیماری می شود، تأسیس مراکزی با نام باشگاه مثبت است.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: چنانچه فعالیت‌های این باشگاه بر اساس اصول مناسبی برنامه ریزی و سازماندهی شده و از منابع موجود به خوبی بهره مند باشد، می تواند نقش مؤثری در پیشگیری مثبت از این بیماری داشته باشد.

وی بیان کرد: بنابراین می توان گفت که باشگاه مثبت یک سازمانی غیر دولتی است که با هدف عرضه خدمات، فراهم کردن حمایت‌های روانی و اجتماعی و افزایش مشارکت افراد اچ آی وی مثبت در برنامه‌های پیشگیری از گسترش و همه گیری تشکیل می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از خصوصیات بارز این باشگاه ها، امکان ارائه خدماتی است که بعضا در مراکز بهداشتی درمانی وجود ندارند ولی افراد مبتلا به اچ.آی.وی بدان نیاز دارند اگرچه این خدمات جایگزین آنچه به صورت تخصصی در مراکز مجهز و معتبرارائه می‌شود، نبوده ولی می‌تواند با توانمندسازی و بهره مندی از توان و مشارکت مبتلایان کمک مؤثری به برنامه‌های موجود در حوزه سلامت کشور باشد.

ارتقا سلامت جسم و روان از عمده اهداف باشگاه مثبت است

زهرا غلامرضایی معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی استان قزوین در این باره اظهار داشت: در حال حاضر 65 نفر تحت پوشش باشگاه مثبت هستند و اخیرا 3 پرونده جدید افزوده شده که شامل 22 زن، 42 مرد و 1 کودک می‌باشد.

وی عنوان‌کرد: به طور کلی خدمات قابل ارائه در باشگاه‌های مثبت در زمینه‌های سلامت روان، سلامت جنسی و باروری، سلامت جسمی و حمایت‌های اقتصادی است که باشگاه ها می‌توانند بسته به توانمندی خود و نیاز اعضا، به اعضای خود عرضه کنند.

غلامرضایی افزود: خدمات جسمی با هدف ارتقاء سطح سلامت جسمی افرادی درگیر با اچ آی وی و ایدز بوده که این گروه خدمات شامل تغذیه، سبک زندگی، پای بندی به درمان، مقاومت‌های دارویی، آگاهی در مورد عفونت‌های همراه، آزمایش‌های دوره ای، آگاهی در مورد درمان، عوارض درمان و غیره می‌شود.

وی بیان کرد: برخورداری از خدماتی همچون آشکارسازی وضعیت ابتلا، مشاوره پیش و پس از تشخیص، تقویت وابستگی‌های اجتماعی و گروهی، استفاده از باورهای دینی، مهارت‌های ذهنی، شیوه مواجهه با تبعیض، شرمندگی، عوارض روانی عفونت، مرگ اعتیاد، افسردگی و غیره از جمله مواردی است در بحث سلامت روان به آن پرداخته می‌شود.

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی استان قزوین گفت: در زمینه سلامت باروری و جنسی نیز خدماتی همچون آموزش‌های حقوق و مسئولیت‌های جنسی و باروری، خدمات مشاوره برای زوج‌های مبتلا، تقویت وفاداری به خانواده،  زوج یابی برای افراد اچ آی وی مثبتی که قصد ازدواج دارند توسط باشگاه مثبت می تواند ارائه می‌شود.

وی تاکید کرد: در بخش حمایت اقتصادی نیز خدماتی همچون فعالیت های ترویج مربوط به بیمه، خیریه و سوء پیشینه کیفری و آموزش مهارت‌های کارآفرینی و آموزش های فنی‌ حرفه ای به صورت پایه ( الزامی ) اختیاری ارائه می‌شود.

غلامرضایی عنوان کرد: 262 نفر تحت آموزش‌، 8 مورد‌ایجاد اشتغال، 65 نفر مورد درمان، 545 مورد مشاوره، 12 مورد ارائه خدمات دندان‌پزشکی، 91 مورد پزشکی و پاراکلینیکی از جمله خدماتی است ک توسط این باشگاه ارائه شده است.

در برخورد و کنترل بیماری ایدز علاوه بر درمان به هنگام، آموزش در وهله اول و سپس اطلاع‌ رسانی مورد توجه است تا با برگزاری کلاس‌های آموزشی، نگرش مردم نسبت به ان تغییر کرده و مبتلایان همانند دیگر مردم جامعه به زندگی اجتماعی خود بپردازند.

تغییر نگرش و مبارزه با تبعیض میان افراد مبتلا به ایدز و دیگر آحاد جامعه از جمله مواردی است که باید مورد توجه مردم و دستگاه‌های مربوطه قرار گیرد تا با اطلاع‌رسانی دقیق، مردم این موضوع را بپذیرند که این بیماری نیز همچون دیگر بیماری‌ها احتمال انتقال آن وجود دارد و نباید با رفتارهای نادرست از افراد مبتلا فراری باشند و یا آنها را ترک کنند.

گزارش از فاطمه موسی‌خانی

انتهای پیام/م

R41364/P4001/S6,63/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۸۲۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری

عصر ایران - دولت جمع‌گرا (collectivist state) به دولتی گفته می‌شود که سراسر زندگی اقتصادی را تحت کنترل خود درمی‌آورد. نمونۀ اعلای چنین دولتی، در کشورهای کمونیستی شکل گرفت. یعنی در اتحاد جماهیر شوروی و اروپای شرقی.

مداخلۀ دولت جمع‌گرا در حیات اقتصادی جامعه، بسیار فراتر از مداخلات دولت‌های توسعه‌گرا و سوسیال دموکراتیک می‌رود. این دو دولت اخیر، با هدف راهنمایی یا پشتیبانی کلی از اقتصاد خصوصی در زندگی اقتصادی مداخله می‌کنند. اما دولت جمع‌گرا در واقع اقتصاد را ملک طلق خودش می‌داند.

در شوروی و اروپای شرقی، دولت‌های جمع‌گرا می‌کوشیدند سرمایه‌گذاری خصوصی را کلاً از بین ببرند و به جای آن، اقتصادهایی با برنامه‌ریزی مرکزی، همراه با مدیریت شبکۀ وزارتخانه‌های اقتصادی و کمیته‌های برنامه‌ریزی برپا کنند.

بنابراین آنچه "اقتصاد دستوری" خوانده می‌شود، از راه سیستم برنامه‌ریزی "مستقیم" سازمان یافته بود که در نهایت بالاترین ارگان‌های حزب کمونیست آن‌ را کنترل می‌کردند.

توجیه "جمعی کردن" دولت (یا لغو مالکیت خصوصی به سود نظام مالکیت اشتراکی یا عمومی)، از گرایش بنیادی سوسیالیسم به ارجحیت دادن مالکیت عمومی بر مالکیت خصوصی ناشی می‌شود؛ اما استفاده از دولت برای رسیدن به این هدف، بیش از آنکه ناشی از نوشته‌های مارکس و انگلس باشد، محصول تلقی مثبت از "قدرت دولت" است.

مارکس و انگلس "ملی کردن" را رد نکرده بودند. بویژه انگلس معتقد بود که در دورۀ "دیکتاتوری پرولتاریا" کنترل دولت تا کارخانه‌ها، بانک‌ها، ترابری و مانند آن‌ها گسترش می‌یابد. با این حال این دو اندیشمند کمونیست تصور می‌کردند که دولت پرولتری کاملا موقت خواهد بود و همین که اختلاف طبقاتی از بین برود، این دولت نیز رو به فرسایش خواهد گذاشت.

اما دولت جمع‌گرای شوروی همیشگی و دارای قدرتی فزاینده و بوروکراتیک شد. در زمان حکمرانی استالین، سوسیالیسم به طور کامل با دولت‌گرایی مترادف شد و پیشرفت سوسیالیسم در گسترش مسئولیت‌ها و اختیارات سازمان و تشکیلات دولتی بازتاب یافت.

دولت‌گرایی یا statism که در ایران به "اتاتیسم" مشهور شده، یعنی اعتقاد به اینکه دخالت دولت مناسب‌ترین وسیلۀ رفع دشواری‌های سیاسی یا پدیدآوردن توسعۀ اقتصادی و اجتماعی است. ایمانی ژرف و شاید تردیدناپذیر به دولت، به منزلۀ سازوکاری که با آن اقدام جمعی را می‌توان سازماندهی کرد و به هدف‌های مشترک دست یافت. زیربنای این دیدگاه را تشکیل می‌دهد.

دولت آرمانی اخلاقی، وسیله‌ای در خدمت ارادۀ عمومی تلقی می‌شود. دولت‌گرایی یا استاتیسم کاملا در نقطۀ مقابل آنارشیسم است. در آنارشیسم فرض بر این است که انسان‌ها در غیاب منبع اقتداری به نام دولت نیز می‌توانند همکاری جمعی مطلوبی داشته باشند و به زندگی خودشان سامان دهند. اما دولت‌گرایی مخالف چنین ایده‌ای است.

دولت‌گرایی در سیاست‌های حکومت که زندگی اقتصادی را تنظیم و کنترل می‌کند به روشنی دیده می‌شود. این سیاست‌ها از ملی کردنِ گزینشی و مدیریت اقتصادی (که گاه هدایت خوانده می‌شود) گرفته تا کورپوراتیسم (در هر دو شکل لیبرالی و فاشیستی) و جمع‌گرایی به شیوۀ شوروی را در بر می‌گیرد.

جمع‌گرایی در واقع حد اعلای دولت‌گرایی است. در مارکسیسم، چنانکه گفتیم، دولت‌گرایی ناشی از نگاه مثبت به دولت بود؛ نگاهی که مارکس و انگلس نداشتند. مارکس اصولا دولت را همانند دین و سرمایه، پدیده‌ای منفی می‌دانست که نهایتا باید از بین برود. غایت اندیشۀ مارکس، سرشتی آنارشیستی داشت چراکه بی‌دولتی را تجویز می‌کرد.

اما مارکسیست‌هایی که توانستند حکومت تشکیل دهند، نه تنها دولت را از بین نبردند، بلکه دولت‌هایی فراگیر یا توتالیتر تشکیل دادند که بر همۀ حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی جامعه سلطۀ کم‌نظیری داشت؛ سلطه‌ای که در تاریخ بشر فقط در نازیسم و تا حدی هم کاتولیسیسم عصر قرون وسطی مشاهده شده. بنابراین collectivism یا جمع‌گرایی در قبال نهاد دولت را می‌توان راهی به سوی توتالیتاریسم نیز دانست.

در زندگی شخصی و اجتماعی (و نه در مقام تعیین ماهیت دولت)، جمع‌گرایی البته در برابر فردگرایی قرار می‌گیرد و لزوما پدیده‌ای منفی نیست. یعنی در بسیاری از موارد، جمع‌گرایی بر فردگرایی ارجحیت پیدا می‌کند و اصولا زمینه‌ساز همکاری بین افراد است. بنابراین جمع‌گرایی اگر رقم‌زنندۀ ماهیت و کیفیت دولت نباشد، پدیده‌ای مذموم نیست.

دولت‌های جمع‌گرا اگرچه مارکسیست بودند ولی برخلاف نظر مارکس، محصول خوش‌بینی به نهاد دولت بودند. ضمنا این دولت‌ها برخلاف غایت اندیشۀ مارکس، خودشان را نهادی موقت و نهایتا زائد در زندگی بشر نمی‌دانستند؛ چراکه اصولا با این فرض تاسیس و فربه شده بودند که بهترین نوع همکاری جمعی انسان‌ها تحت کنترل و هدایت دولت امکان‌پذیر است.

با چنین نگاهی به نهاد دولت، دلیلی برای اعتقاد به اضمحلال و انحلال نهاد دولت به عنوان نشانۀ سعادت و آزادی انسان وجود ندارد و دولت نه تنها شر ضروری نیست، بلکه خیر ضروری است.

 

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد