Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ویروس اچ آی وی (Human Immunodeficiency Virus) ویروسی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی بد کارآیی خود را از دست داده و بدین ترتیب بعد از مدتی فرد را وارد مرحله بیماری ایدز می‌کند که هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و مرگ بیمار حتمی است. اگر ابتلای شخص به ویروس در مراحل اولیه تشخیص داده شود می‌توان آن را مدیریت کرده و مانع از ورود فرد به مرحله نهایی بیماری ایدز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع ویروس اچ آی وی به سلول‌های CD۴ حمله کرده و بدین ترتیب فرد در مقابل حتی کوچک‌ترین عفونت‌ها نیز هیچ وسیله دفاعی ندارد.

تشخیص به موقع و زودهنگام، مراقبت‌های ویژه و مصرف دارو‌های خاص فاکتور‌هایی ضروری برای کنترل بیماری ایدز هستند که هیچ درمانی برای آن ساخته نشده است. اگر چه این ویروس به طور عمده از طریق آمیزش جنسی منتقل می‌شود، اما از طریق انتقال خون و در طول بارداری یا شیردهی و چند روش دیگر نیز ممکن است از شخصی به شخص دیگر منتقل شود. در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با کشور‌هایی که تماماً آفریقایی بوده و بیشترین آمار مبتلایان به ایدز یا ناقلان ویروس اچ آی وی را در خود دارد آشنا کنیم.

۱- سوازیلند

سوازیلند کشوری است که بیشترین میزان ابتلا به ایدز را در جهان دارد و حدود ۲۷٫۷۳ درصد جمعیت این کشور به ایدز مبتلا بوده یا به ویروس اچ آی وی آلوده شده اند. در سوازیلند مردم بیشتر به خاطر استفاده نکردن از روش‌های سالم آمیزش جنسی، شیوع خودفروشی و میزان بالای تجاوز جنسی به این ویروس آلوده می‌شوند. تعداد زنان آلوده به ویروس در این کشور بیشتر بوده و بر طبق آمار بیش از ۳۱ درصد زنان این کشور ویروس اچ آی وی را در بدن خود دارند. این درصد در مردان ۲۰ درصد گزارش شده است. دلایل عمده ابتلای بیشتر زنان به این بیماری را می‌توان خشونت جنسیتی علیه زنان، چند همسری و ازدواج در کودکی با مردان سالخورده و یا مسن‌تر از خود برشمرد.

۲- بوتسوانا

بوتسوانا نیز در رتبه‌ی دوم ابتلا به ایدز یا آلودگی به ویروس اچ آی وی در جهان قرار دارد و به طور متوسط ۲۵٫۱۶ درصد از مردم این کشور این ویروس مرگبار را در بدن خود دارند. در این میان، زنان تن فروش بیشترین آمار آلودگی به این ویروس را داشته و در کل زنان بوتسوانا نیز مانند زنان سوازیلند بیشتر از مردان خود با بیماری ایدز و ویروس آن دست و پنجه نرم می‌کنند. ازدواج اجباری و خشونت جنسیتی نقش مهمی در ابتلای زنان این کشور به بیماری ایدز داشته اند. البته این کشور یکی از بهترین مکانیزم‌ها و راهکار‌ها را برای مقابله با این ویروس و کاهش درصد مبتلایان به آن را دارد، اما برای رسیدن به موفقیت در این زمینه راه دراز و سختی در پیش است.

۳- لسوتو

۲۳٫۳۹ درصد از مردم لسوتو به ویروس اچ آی وی آلوده هستند که بخش اعظم آن‌ها را گروه‌های ضعیف و مورد بی مهری قرار گرفته‌ای هستند که نمی‌توانند مشکلاتشان را ابراز کرده و با فقر مطلق دست و پنجه نرم می‌کنند. بیشترین آمار ابتلا به اچ آی وی در لسوتو در میان زنان، جوانان بین ۱۵ تا ۲۴ سال و پسران جوانی است که به مناصب دولتی، آموزش رسمی و خدمات بهداشتی کافی دسترسی ندارند. البته در سال‌های اخیر کنترل انتقال این ویروس از مادر به فرزند در این کشور سهم زیادی در کاهش گسترش بیماری ایدز در میان مردم این کشور داشته است.

۴- آفریقای جنوبی

آفریقای جنوبی با میزان ۱۸٫۹۲ درصد ابتلا به ویروس اچ آی وی در رتبه‌ی چهارم کشور‌های دارای بیشترین میزان ابتلا به این ویروس قرار دارد. نبود آموزش، باور‌های غلط و گاهاً خطرناک در مورد این بیماری و خشونت جنسی سهم قابل توجهی در شیوع ویروس اچ آی وی در این کشور آفریقایی داشته است. بیشترین آمار ابتلا به ویروس اچ آی وی در میان زنان زیر ۴۰ سال و زنان باردار است. علاوه بر این میزان ابتلای سیاهپوستان آفریقای جنوبی به این ویروس بسیار بیشتر از سفید پوستان است.

در رتبه‌های بعدی ابتلا به ویروس اچ آی وی نیز کشور‌های زیر به ترتیب قرار گرفته اند:

۵- زیمبابوه ۱۶٫۴۷ درصد

۶- نامیبیا ۱۵٫۹۷ درصد

۷- زامبیا ۱۲٫۳۷ درصد

۸- موزامبیک ۱۰٫۵۸ درصد

۹- مالاوی ۱۰٫۰۴ درصد

۱۰- اوگاندا ۷٫۲۵ درصد

۱۱- گینه استوایی ۶٫۱۶ درصد

۱۲- تانزانیا ۵٫۳۴ درصد

۱۳- کنیا ۵٫۳ درصد

۱۴- کامرون ۴٫۷۷ درصد

۱۵- جمهوری آفریقای مرکزی ۴٫۲۵ درصد

۱۶- گابن ۳٫۹۱ درصد

۱۷- گینه بیسائو ۳٫۶۹ درصد

۱۸- ساحل عاج ۳٫۴۶ درصد

۱۹- باهاماس ۳٫۲۲ درصد

۲۰- نیجریه ۳٫۱۷ درصد

۲۱- رواندا ۲٫۸۲ درصد

۲۲٫ جمهوری کنگو ۲٫۷۵ درصد

۲۳- سودان جنوبی ۲٫۷۱ درصد

۲۴- چاد ۲٫۵۳ درصد

۲۵- آنگولا ۲٫۴۱ درصد

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سیستم ایمنی مرگ ویروس ایدز انتقال خون بارداری جهان تجاوز زنان مردان خشونت ازدواج فقر آفریقای جنوبی کنگو سودان آنگولا ایدز دارو سیستم ایمنی کنگو ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۸۲۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت

 مهدی زنگنه گفت: دستاوردهای بزرگ جهانی مثل ریشه‌کنی ویروس‌های آبله در سال ۱۹۸۰، ویروس وحشی فلج اطفال تیپ دو در سال ۲۰۱۵ و ویروس وحشی فلج اطفال تیپ سه در سال ۲۰۱۹، حذف کشوری بیماری‌هایی مانند سرخک، سندروم سرخجه مادرزادی و کزاز نوزادی و همچنین عاری شدن کشور از فلج اطفال و کنترل بیماری‌های دیفتری، سیاه‌سرفه و سل نیز از دیگر نتایج آن به شمار می‌روند.
 
 
 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: همه ساله باهدف اطلاع‌رسانی، حمایت‌طلبی و جلب مشارکت مردمی، از طرف سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان هفته جهانی ایمن‌سازی نام‌گذاری می‌گردد.
 
 
 وی گفت داد: امسال نیز پویشی با شعار جهانی نجات زندگی با ایمن‌سازی جهت آگاهی‌بخشی جامعه و ارتقا پوشش واکسیناسیون کودکان برگزار شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رضا شیخی درگذشت