Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتفاقی بی‌سابقه در قلب عربستان، تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه، بیانیه گروه طالبان افغانستان در رابطه با ادعای دریافت سلاح از ایران و تلاش جدید آمریکا برای مصادره دارایی های ایران از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به جدال بر سر آزمایش موشکی ایران و پاسخ خواندنی ظریف به مایک پمپئو نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه با اشاره به رویکرد متناقض آمریکا در قبال قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفت واشنگتن رفتاری ریاکارانه دارد.

ظریف در واکنش به اظهارات اخیر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا، در توییتر نوشت: «"سورئالیسم" اکنون به مشی امور خارجی ایالات متحده بدل شده: در حالی که خود، قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض می‌کند (و حتی به تهدید دیگرانی می‌پردازد که نمی‌خواهند با اجرای تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده این قطعنامه را نقض کنند) حالا به غلط، ایران را به نقض دقیقا همان قطعنامه متهم می‌کند. ریاکاری»

پامپئو روز جمعه با طرح ادعای آزمایش موشکی جدید توسط ایران، جمهوری اسلامی را به «نقض» قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد متهم کرد. 

هنوز جزئیاتی در مورد آزمایش موشکی ادعایی آمریکا و انگلیس منتشر نشده، اما در صورت صحت این ادعا نیز، آزمایش موشک‌های بالستیک توسط ایران به تصریح کارشناسان حقوقی و مقام‌های سیاسی از جمله وزیر خارجه روسیه، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ نیست، چراکه ادبیات بند موشکی این قطعنامه الزام‌آور نیست. این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تایید کرد، از ایران «درخواست» کرده روی موشک‌هایی که «برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند»، کار نکند. همین موارد موجب شده تا کشورهای اروپایی در واکنش به آزمایش‌های موشکی ایران از عبارت «ناهمخوان با قطعنامه» به جای «نقض» استفاده کنند.

«مارک فیتزپاتریک» مدیر اجرایی موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی آمریکا و از کارشناسان برجسته مسائل موشکی، در واکنش به اظهارات پامپئو که ایران را به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ متهم کرده، در توییتر نوشت: «نمی‌خواهم آزمایش موشکی ایران را توجیه کنم، اما این "نقض" قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست، چراکه این قطعنامه صرفا از ایران "درخواست می‌کند" که چنین آزمایش‌هایی انجام ندهد.»

وی افزود: «این قطعنامه همچنین از تمام کشورهای عضو درخواست می‌کند از اقداماتی که اجرای تعهدات برجامی را تضعیف می‌کنند، خودداری کنند. بنابراین، اگر ایران نقض کرده باشد، ایالات متحده هم این کار را کرده است.»

اظهارات پامپئو و پس از آن هانت در حالی مطرح شده که دولت آمریکا اوایل امسال رسما از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و در عملی ناهمخوان با قطعنامه شورای امنیت، تمام تحریم‌های یکجانبه رفع‌شده ذیل برجام را علیه ایران احیا کرد.

اتفاقی بی‌سابقه در قلب عربستان

الانبا مرقس، اسقف کلیسای "شبرا الخیمة" واقع در شمال قاهره در گفتگویی با روزنامه اخبار الیوم فاش کرد، در جریان سفرش به عربستان که بنا به دعوت دفتر پادشاهی عربستان صورت گرفت، اولین آیین عشای ربانی مسیحیان در عربستان برگزار شد.

الانبا مرقس که از اسقف‌های ارشد کلیسای مصر است و تاکنون چند بار به عربستان سفر کرده، اظهار کرد: سفر اولم به عربستان برای دیدار با قبطی‌ها در عربستان و جویا شدن احوال آنها در کشور دومشان انجام شد.

این مسئول کلیسای مصر تاکید کرد: قبطی‌ها در کشور دومشان اقامت دارند. سفر کنونی با دعوت دفتر پادشاهی عربستان انجام شده و تا ۱۷ ماه جاری میلادی ادامه می‌یابد.

اسقف کلیسای "شبرا الخیمه" در این گفتگو فاش کرد، اولین آیین عشای ربانی در عربستان و به صورت دقیق‌تر در ریاض با حضور ده‌ها قبطی برگزار شد.

وی در ادامه ساخت هرگونه کلیسایی در خاک عربستان تا این لحظه را تکذیب کرد.

کلیسای مصر و مسیحیان عربستان تا این لحظه هنوز به صورت رسمی برگزاری این آیین مسیحیان در عربستان را تایید نکرده‌اند.

تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین با بیان این مطلب در ادامه گفت: امیدهایی برای تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه در آینده نزیک وجود دارد.

پسکوف در ادامه به گفتگوی «ولادیمر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان، در حاشیه نشست جی بیست اشاره کرد و گفت: دو طرف در این دیدار درباره سوریه و تشکیل کمیته قانون اساسی این کشور رایزنی کردند. در این گفتگوها اعلام شد که تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه بر اساس خروجی نشست اخیر آستانه، در حال پیشرفت است.

سخنگوی کاخ ریاست جمهور روسیه درادامه افزود: کار در این رابطه (تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه) در حال انجام است و دلایل کامل روشنی برای امید داشتن به شکل گیری کمیته قانون اساسی سوریه در آینده نزدیک وجود دارد.

در خصوص کمیته قانون اساسی سوریه، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه نیز با بیان اینکه مذاکرات در مورد کمیته قانون اساسی سوریه بسیار دشوار بوده و نیازمند صبر زیاد است گفت: کار در این باره با دقت در حال انجام بوده و نیازمند صبر بیشتر است. البته ما در تلاش برای تحقق این مسئله هستیم و تاکنون نیز پیشرفت‌هایی حاصل شده است. به همراه ترکیه از هر فرصتی برای رایزنی درباره سوریه استفاده می کنیم.

بیانیه گروه طالبان افغانستان در رابطه با ادعای دریافت سلاح از ایران

«قاری محمد یوسف احمدی»، سخنگوی گروه طالبان افغانستان با انتشار بیانیه‌ای در پایگاه رسمی این گروه ادعای مقامات آمریکایی در ارتباط با دریافت سلاح از ایران را به شدت تکذیب کرد.

سخنگوی طالبان در این بیانیه گفته است ادعای اخیر مقام آمریکایی «برایان هوک» در ارتباط با تحویل سلاح از ایران به طالبان که در راستای جعل اخبار است، به شدت رد می‌شود.

قاری محمد یوسف احمدی در این بیانیه اعلام کرد که طالبان تمام تسلیحات خود را از جهادهای پیشین و ذخایر تسلیحاتی متعدد در بخش‌های مختلف افغانستان در اختیار دارد و همچنین بخش زیادی از تسلیحات مدرن نیز در نبرد با دشمنان به غنیمت گرفته شده است.

به گفته سخنگوی طالبان، آمریکا با طرح ادعاهای بی اساس به دنبال منحرف کردن افکارعمومی جهانی و مردم آمریکا نسبت به شکست بزرگ در جنگ افغانستان هستند.

سخنگوی طالبان همچنین از آمریکا خواسته است تا با حقیقت کنار آمده و شکست در افغانستان را بپذیرد.

پیش از این برایان هوک مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا با نمایشی برنامه‌ریزی شده و نشان دادن قطعاتی از تسلیحات، مدعی شده بود این تسلیحات از سوی ایران در اختیار گروه طالبان قرار گرفته است.

این ادعا با واکنش سفارت ایران در افغانستان روبرو شد و سفارت ایران اعلام کرد که طرح این اتهامات در راستای تلاش آمریکا برای برهم زدن روابط دو کشور دوست و همسایه عنوان شده است.

تلاش جدید آمریکا برای مصادره دارایی های ایران

رسانه‌های آمریکایی یکشنبه شب از تلاش‌هایی در این کشور برای طرح دعوی حقوقی با موضوعیت اتهام‌زنی علیه ایران خبر دادند.

به نوشته وبگاه «میلیتری تایمز»، این دادگاه قرار است فردا دوشنبه ادعای نقش‌آفرینی ایران در کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ نظامی آمریکایی در عراق بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ را مورد بررسی قرار دهد.

به نوشته این وبگاه ، اینک در دادگاه فدرال آمریکا سند ۱۰۰۰ صفحه‌ای علیه ایران جمع آوری شده است.

این دادگاه سه روزه فدرال در حالی برگزار می‌‌شود که یک شرکت حقوقی کوچک از ایالت نیوجرسی و یک وکیل سعی دارند ایران را مسئول آموزش، حمایت، ارائه تجهیزات نظامی و کمک‌های مالی به گروه‌هایی در عراق که با نیروهای اشغالگر آمریکایی مبارزه کردند، معرفی کنند.

طرح‌کنندگان این پرونده در تلاش هستند تا با مرتبط کردن ایران با این حوادث، ۱۰ میلیارد دلار غرامت طلب کنند. در صورت صدور رای ضد ایرانی در این دادگاه، مبلغی بابت خسارت از برخی بانک‌های طرف معامله با ایران غصب و به قربانیان پرداخت می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام موشک تحریم آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۸۳۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دفتر سیاسی طالبان در قطر برای تعامل کابل با کشورهای جهان

رئیس دفتر سیاسی حکومت طالبان در قطر اظهار داشت این دفتر در دوحه برای هماهنگی و بهبود روابط افغانستان با کشورهای جهان فعالیت می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سهیل شاهین» رئیس دفتر سیاسی حکومت طالبان در دوحه گفت این دفتر سیاسی تلاش می‌کند تا از طریق رسانه‌های بین‌المللی تصویر واقعی افغانستان را به جهان مخابره کند.

وی افزود دفتر دوحه همچنین برای هماهنگی و بهبود روابط افغانستان با کشورهای جهان فعالیت می‌کند.

شاهین به طلوع نیوز گفت این دفتر سیاسی در زمینه فراهم‌آوری گذرنامه‌ها و چاپ پول و انتقال آن به افغانستان نیز نقش سازنده‌ای دارد.

رئیس دفتر سیاسی حکومت طالبان در دوحه اظهار داشت: «این نمایندگی سیاسی در بخش دپلماتیک فعالیت می‌کند و با هیئت‌های کشورهای مختلف درباره مسائل مختلف اقتصادی، سیاسی و آموزش نیز رایزنی می‌شود همچنین برای جلب سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی نیز تلاش می‌شود».

دیدار سفرای اتحادیه اروپا در افغانستان با رئیس دفتر سیاسی طالباندیدار نماینده دبیرکل سازمان ملل با رئیس دفتر سیاسی طالبانحذف تحریم‌ها محور دیدار رئیس دفتر سیاسی طالبان با سفیر آلمان برای افغانستان

سهیل شاهین چندی قبل گفته بود این نمایندگی برای به‌رسمیت شناخته‌شدن حکومت کنونی افغانستان در جامعه بین‌المللی تلاش می‌کند.

دفتر سیاسی طالبان در دوحه در 27 خرداد سلل 1392 گشایش یافت. هدف از آن گفتگوهای صلح و حل مسالمت آمیز مشکلات افغانستان بیان شده بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل
  • یک دستیار نزدیک رهبر طالبان افغانستان در پاکستان کشته شد + عکس
  • برگزاری سومین نشست سازوکار تعامل افغانستان و چین در پکن
  • گروه۷: دارایی‌های روسیه تا زمان جبران خسارت اوکراین مسدود می‌ماند
  • بازداشت سخنگوی حزب التحریر در افغانستان
  • بازداشت سخنگوی «حزب التحریر» در افغانستان
  • نقش دفتر سیاسی طالبان در قطر برای تعامل کابل با کشورهای جهان
  • رونمایی عجیب طالبان از یک سلاح جنگی (+عکس)
  • از دوران وابستگی تا روزگار سرافرازی
  • سالیوان: تحریم‌های جدیدی در زمینه موشک‌ها وضع می‌کنیم