Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، مجید نامی عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در رابطه با قاچاق پوشاک به ایران گفت: ما با یک بازار حدوداً 12 میلیارد دلاری پوشاک روبرو هستیم که 50 درصد این بازار به تولید داخلی ارتباط دارد و مابقی به واردات اختصاص دارد.

نامی در ادامه افزود: طبق آماری که ستاد مبارزه با قاچاق و دولت اعلام کرده‌اند سالیانه بین دو میلیارد و 700 میلیاردتا سه میلیارد دلار با قاچاق روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقدار قاچاق باعث می‌شود تولیدکنندگان در داخل کشور و پتانسیل‌هایی که در صنعت پوشاک وجود دارد نتوانند به‌خوبی کارایی داشته باشند و این باعث شکل‌گیری یک رقابت منفی در کشور می‌شود.

وی عنوان کرد: کسی که در کار قاچاق است، پوشاک را بدون هیچ عوارض و مالیاتی وارد کشور می‌کند و ملزم به طی کردن هیچ روند قانونی نیست. این‌یک مزیت بزرگ برای آن‌هاست تا به سود بالایی که مدنظرشان قرار دارد برسند.

این مقام صنفی عنوان کرد: افرادی که به‌صورت شفاف و قانونی در ایران مشغول به کار هستند هزینه‌های تولیدی و سربار بالایی دارند و با این شرایط به‌سختی می‌توانند با قاچاقچیان پوشاک رقابت کنند.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران یادآور شد: البته با توجه به تغییرات نرخ ارز در بسیاری از موارد واردکردن پوشاک برای قاچاقچیان دیگر مقرون‌به‌صرفه نیست، ولی مسلماً با آرام شدن اوضاع و درصورتی‌که مواد اولیه برای صنعت پوشاک تأمین نشود وضعیت دوباره به روالی برمی‌گردد که در آن قاچاق پوشاک بسیار پررونق خواهد بود.

نامی تصریح کرد: در آن صورت قاچاق پوشاک بازهم برای قاچاقچیان نفع به دنبال خواهد داشت و جای توجیه دارد. واردات غیرقانونی با شدت بیشتری آغاز می‌شود که به این ضرر تولیدکنندگان قانونی داخلی است.

وی خاطرنشان کرد: ما مؤلفه‌های متعددی جهت جلوگیری از قاچاق پوشاک داریم. البته نکته‌ای که باید موردبررسی قرار بگیرد این است که قاچاق پوشاک به این دلیل است که حتماً نیازی وجود دارد. ما باید به این نیاز پاسخ قانونی و اقتصادی بدهیم.

این مقام صنفی درباره چگونگی حذف قاچاق گفت: باید شرایط را به نحوی ایجاد کنیم که تولیدکنندگان داخلی بتوانند تولید مقرون‌به‌صرفه و به‌اندازه کافی داشته باشند تا بتوانیم در مقابل قاچاق مانع ایجاد کنیم. برای جلوگیری از قاچاق مسائل کنترلی و فنی هم باید وجود داشته باشد. قوانین مختلفی هم در این زمینه تدوین و تصویب‌شده است.

نامی بیان داشت: قانون ثبت برند خارجی و ثبت شناسه کالا از زمان واردات نیز مانع دیگری برابر قاچاق خواهد بود. کالایی که ثبت شناسه نداشته باشد ضبط می‌شود و از فروش آن جلوگیری می‌شود. البته ما در اجرای صحیح چنین قوانینی همواره با مشکلات زیادی روبرو بوده‌ایم و این قوانین اجرانشده است.

وی تأکید کرد: مناطق آزاد نیز همیشه شرایط خاص خودشان را داشته‌اند. اکنون مسئله واردات پوشاک از طریق مناطق آزاد به‌راحتی انجام می‌پذیرد. خیلی از قوانینی که در رابطه با پوشاک وجود دارد در این مناطق رعایت نمی‌شود و واردات خیلی راحت انجام می‌شود.

نامی گفت: راه‌های جلوگیری از قاچاق مشخص است و قوانین را هم به‌خوبی می‌دانیم اما باید عزمی جهت جلوگیری از آن وجود داشته باشد. رعایت نکردن این قوانین وضعیت تولید داخلی را بدتر می‌کند.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در پایان گفت: بزرگ‌ترین مشکلی که تولیدکنندگان دارند بحث نقدینگی و خرید مواد اولیه به شمار می‌رود. باید فکری اساسی بیندیشیم تا صنعت پوشاک باقدرت بیشتری بتواند به راه خودش ادامه بدهد و متوقف نشود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: قاچاق پوشاک جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۸۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین

رئیس سازمان صمت استان قزوین گفت: حدود ۵۰ درصد واحدهای تولید شوینده‌های کشور در استان قزوین مستقر هستند و باید کمک کنیم تا زنجیره تولید این صنعت در استان کامل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محسن رستمی بعدازظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در نشست هماهنگی برگزاری نمایشگاه تخصصی شوینده‌ها و شیشه که در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: نگاه و رویکرد دولت کمک به تولیدکنندگان و صادرکنندگان است و امسال اقدامات مؤثری برای حل این مشکلات انجام شده است.

وی افزود: در استان قزوین با تعاملی که بین مدیران اقتصادی و صنعتی دولتی و بخش خصوصی ایجاد شده و با تسهیل در امور تولیدکنندگان تلاش شده گره‌گشای موانع باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان توجه به زنجیره ارزش را از رویکردهای سازمان صمت در سال جاری دانست و خاطرنشان کرد: در برگزاری نمایشگاه تخصصی شوینده‌ها در قزوین فرصت مناسبی مهیا می‌شود تا توانمندی‌های صنعت شوینده‌ها معرفی شود.

رستمی ادامه داد: حدود ۵۰ درصد واحدهای تولید شوینده‌های کشور در استان قزوین مستقر هستند و باید کمک کنیم تا زنجیره تولید این صنعت در استان کامل شود. باید تلاش می‌کنیم همه بیایند تا کمبود زنجیره ارزش را شناسایی و تأمین شود.

وی تاکید کرد: سال پیش ۴۴ میلیارد دلار ارز به صنعت داده شد که امسال بیشتر می‌شود و تعداد زیادی از درخواست‌های واحدها در دست بررسی است.

رضا صفاری مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه نمایشگاه‌های تخصصی و عمومی داریم که مخاطبان فرق می‌کند، گفت: در تخصصی استقبال زیاد است و بخش خصوصی مخاطب آن است که در این صورت هیئت‌های تجاری می‌آیند و یادمان نرود نمایشگاه شوینده و شیشه کاملاً تخصصی است.

وی اضافه کرد: در شوینده و شیشه جایگاه کشوری داریم و می‌توانیم آن را در حد بالایی برگزار کنیم که قطب نمایشگاه این رشته باشیم و البته در این حوزه باید جذابیت ایجاد کنیم و هیبت تجاری حتماً باید حضور داشته باشد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با بیان اینکه فقط نباید از کشورهای همجوار دعوت شود، گفت: باید در داخل متمرکز شویم. بخشی از غرفه‌ها میزهای تخصصی باشد تا مسئولان بانک مرکزی بیایند و با مدیران کارخانجات گفت‌وگو داشته باشند.

کد خبر 751141

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی در پست‌های پایین جایگزین انسان‌ها می‌شود
  • تجلیل از تولیدکنندگان برتر و دهیاران نمونه در مهربان
  • بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم