Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

سومین شب از پنجمین دوره فستیوال موسیقی نواحی «آینه‌دار» که یکشنبه شب یازدهم آذر ماه در تالار رودکی تهران میزبان علاقه مندان موسیقی اقوام ایران بود به 2 مجموعه آوازها و آیین‌های مردم طبرستان (استان مازندران) و ترانه‌ها و آیین‌های مردمان گیل و دِیلَم (استان گیلان) اختصاص داشت. اغلب این اجراها مشتمل بر ملودی های شادی بخشی بود که عمدتا به موسیقی عروسی ها و جشن های مردم سرزمین های شمالی مربوط بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوبت اول از شب سوم با لالایی‌خوانی زنان آغاز شد و با برگزاری مراسم عروسی محلی ادامه پیدا کرد. این اجرا با تشت‌زنی، کشتی‌گیری، مراسم حنابندان و اصلاح سر داماد همراه بود که حرمت یوسفی، فاطمه فغانی، آزاده حسن‌نژاد، ستاره حیدری، زهرا فضلی، فاطمه، سجاد و شهباز پاریاو فلاح، یلدا طاهری، زلیخا مظفری، لیلا مظفری، ساغر حسینیان، سجاد و اکبر حسنی، محمد الیاسی، مهدی کارگر و هستی حسن‌نژاد به سرپرستی علی حسن‌نژاد این آیین‌ها را به صحنه بردند.

اجرای آواز و نی چوپانی (گلی به گلی) نیز در حالی روی صحنه رفت که کی قباد میردار قرار بود مخاطبانش را مهمان اجرای نی و آواز کند اما از آنجا که فراموش کرده بود سازش را با خودش بیاورد، به خواندن آواز روی صحنه اکتفا کرد و بهمن سام دلیری نیز همراه با او روی صحنه آواز خواند. این اجرا پس از عروسی مازندرانی‌ها روی صحنه رفت و ‌فضای متفاوتی در تالار رودکی ایجاد کرد.

پس از آن نوبت اجرای «گودارها» بود. گودارها خنیاگرانی هستند که در سراسر مازندران خصوصاً مناطق شرقی این استان پراکنده‌اند و به مطربی مشهورند. حسین بندگی در اجرا با کمانچه سه سیم که پشت کاسه‌اش هم باز بود به اجرا پرداخت و علیرضا میرشکاری نیز او را همراهی کرد.

خانواده عبدالهی یکی دیگر از اجراکنندگان سومین شب فستیوال «آینه‌دار» بودند. پرویز عبداللهی نوازنده قرنه و سرنا به همراه همسرش گلدسته زارع نوازنده دِسَر کوتِن و فرزندش امیر ارسلان عبداللهی نوازنده تمبک که از ساری آمده بودند به اجرای شادیانه‌های این منطقه پرداختند.

نوبت دوم اجراهای سومین شب فستیوال «آینه‌دار» با اجراهای سه روایت نی توسط پیشکسوتان منطقه تالش آغاز شد.

مقام اصلی تالشی توسط ذبیح‌الله پوربابا نوازنده للوا 70 ساله از رضوان‌شهر گیلان آغاز شد و با صدای للوای ایمان دلیری 70 ساله از ییلاقات ماسال، سپس شکور شعبانی 60 ساله از شاندرمن ادامه پیدا کرد. ضمن اینکه فیروز امانی و اشرف قربانی نیز گروه دیگری بودند که روایت خودشان را از حومه رضوان‌شهر گیلان به نمایش گذاشتند و آواز تالشی سردادند.

رفیع رفیعی با زخمی که در سازش داشت، للوا نواخت. به گفته علی مغازه‌ای دبیر هنری فستیوال، او در زلزله سال 1369 در رودبار 2 دختر، یک پسر و بسیاری از اقوامش را از دست داده و اجرایش را با قطعه‌ای با نام حضرت موسی(ع) شروع کرد. این در حالی بود که حسین‌علی مشکین نوازنده سرنا و گیلان‌خان خوش‌نواز نوازنده نقاره نیز از سیاهکل به تهران آمدند تا بخشی از موسیقی اقوام گیلان را به نمایش بگذارند.

علی مغازه‌ای پیش از این اجرا گفت: گیلان‌خان خوش‌نواز یکی از برجسته‌ترین نوازنده‌های گیلان است که 94 سال دارد اما از 2 سال پیش بر اثر سانحه تصادف دیگر مثل قدیم نتوانسته بنوازد و در سومین شب «آینه‌دار» به تهران آمده تا نقاره‌ای را که بیش از 70 سال می‌نواخته، به صدا دربیاورد.

آواها و ترانه‌های فولکلور گیلان به شکل دیگری و با همراهی یک گروه 10 نفره گیلکی دوباره اجرا شد. این بار محمد آفریدون، فرشاد بالایی، رضا علوی، شقایق دلیر، علی زحمتکش، لیدا قویدل، مریم دهقان، بهزاد زمانی، سانیا شکری و فتانه آل‌ابراهیم با لباس‌های رنگارنگ گیلکی و جوراب‌های پشمی دست‌بافت خاص منطقه گیلان روی صحنه تالار رودکی رفتند و قطعاتی از جمله «یه روزی بوشوم کونوس کله» را اجرا کردند.

شب موسیقی گیلان با صدای گِل فیشه (سوتک یا سوت گِلی) که توسط محمد آفریدون اجرا شد، به پایان رسید.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: موسیقی استان گیلان استان مازندران ایران کشتی موسیقی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۸۹۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند

دریافت 61 MB

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مشاور رسانه‌ای نمایش «گالیله»، ویدئویی از مراحل ضبط قطعه موسیقی نمایش «گالیله» با خوانندگی پولاد کیمیایی  که این شب‌ها در تئاتر شهر روی صحنه است، منتشر شد.

قطعه «آهای گالیله» از زبان یک خواننده دوره‌گرد در نمایش «گالیله» خوانده می‌شود که ترانه آن را کاوه آفاق سروده و آهنگسازی و تنظیم موسیقی نمایش و همچنین این ترانه  بر عهده محمدرضا چراغعلی آهنگساز شاخص کشور بوده است.

نمایش «گالیله» به تهیه‌کنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور با نقش‌آفرینی فرهاد آییش، صدف اسپهبدی، نورا هاشمی، محمد نادری، حمید رحیمی، شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، محمد معتضدی، اشکان صادقی، فربد فرهنگ‌، علیرضا ساوه درودی، سامان کرمی و علیرضا مویدی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه است.

نمایشنامه «گالیله» نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن را نیز  محمد امیریاراحمدی بر عهده دارد.

فروش بلیت این نمایش در سایت تیوال از طریق لینک tiwall.com/s/galilei3  و همچنین فروش بلیت ردیف هفت نیز در سایت گیشه تئاتر در دسترس علاقه‌مندان است.

صبا کریمی

دیگر خبرها

  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • افتتاح مرحله سوم محور نسیم شمال قزوین
  • وداع مردم خراسان شمالی با پیکر مرحوم عیسی بخشی
  • جلوگیری از اجرای نوازنده خانم در مراسم بزرگداشت مرتضی مطهری (فیلم)
  • جلوگیری از نوازندگی زن در سالگرد شهید مطهری
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • کنسرت سامان احتشامی دو شب دیگر تمدید شد/ پنج شب اجرا در تالار رودکی
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب