Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در آخرین جلسه هفتگی خود ضمن گرامیداشت روز مجلس و قانون اساسی و ارج نهادن به شخصیت روحانی وارسته شهید مدرس و نقش و تأثیر وی در مجلس در زمینه مقابله با استبداد رضاخانی، شهید مدرس را تراز نمایندگی ملت در مجلس معرفی و تاکید کرد: حضور چنین نمایندگانی موجب پویایی و بالندگی خانه ملت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جمعیت مجلس را به منزله عصاره فضائل ملت در ساختار نظام مردم‌سالاری دینی برشمرد و تاکید کرد: مجلس باید همواره با نظارت، هدایت و حمایت نقش خود را در تنظیم رابطه قوا و ارائه قوانین به خوبی ایفا کند.

جمعیت جانبازان با تاکید بر اینکه دست برتر قوه مجریه گاه آنچنان مجلس را در انفعال قرار می‌دهد که سازوکارهای تذکر، سوال و استیضاح نمی‌تواند مسیر قوه مجریه را به رعایت قانون برگرداند، خاطرنشان کرد: جامعیت شخصیت نمایندگان، داشتن اطلاعات تخصصی در موضوعات کاری، وقت‌گذاری برای ورود کارشناسی به بررسی طرح‌ها و لوایح، تحت تاثیر قرار نگرفتن از فشارها و رایزنی‌های ناصواب و به کار بستن عنصر شجاعت و رعایت تقوای فردی و جمعی می‌تواند نماینده را در زمینه دفاع از حقوق ملت و منافع ملی در جایگاه مورد انتظار مجلس و مردم بنشاند.

این جمعیت در ادامه به ماموریت‌های مهم مجلس که بر زمین مانده است اشاره کرد و افزود: بر زمین ماندن ترمیم نظام ناکارآمد بانکی و مقابله با پدیده بنگاه‌داری بانک‌ها، ناکارآمدی نظام اداری، نظام آموزشی، نظام مالیاتی و قاچاق کالا و ارز، بر زمین ماندن اجرای اصل بسیار مهم ۴۴ و ناتوانی در اتخاذ تصمیمات موثر برای حفظ ارزش پول ملی و قطع پیوند از اقتصاد نفتی نشان داد تا رسیدن به مجلس تراز انقلاب اسلامی فاصله جدی وجود دارد و محقق شدن این برنامه‌ها نیازمند تلاش مضاعف است. البته این فاصله نافی خدمات قابل تقدیر مجلس نیست.

اعضای شورای هماهنگی و برنامه ریزی جمعیت جانبازان با انتقاد از روند تصویب برجام در مجلس، خاطرنشان کردند: چگونه می‌توان پذیرفت مجلس آن‌چنان از پیدا و پنهان مذاکرات قراردادی ملی و بین المللی مثل برجام عقب بماند که بعد از 10ها ساعت بحث کارشناسی، حتی اجازه نداشته باشد یک کلمه به توافق صورت گرفته بین مذاکره‌کنندگان اضافه یا کم کند و تمام حرف‌های جدی خود را برای صیانت از منافع ملی در رفتار یاغی‌گرایانه و اهانت‌بار آمریکا بی هیچ واکنش موثر حقوقی به نظاره تاراج آن بنشیند.

این جمعیت با تاکید بر اینکه اندیشمندان و فرهیختگان نظام و مجلس و اندیشکده های فعال در حوزه اندیشه ورزی باید چاره‌ای برای مهار و تنظیم روابط قوا بویژه قوه مجریه و جلوگیری از روند انفعال قوه مقننه برای همه دوره‌ها بیابند، اضافه کرد: بار سنگین امضای قرارداد آب و هوایی پاریس بر گرده اقتصاد کشور را چه کسی پاسخگوست؟ به یغما رفتن تلاش نمایندگان برای تامین امنیت رفاه و معیشت مردم در شرایط کاهش ارزش پول ملی به یک چهارم را چه کسی پاسخگوست؟ تعطیلی کارگاه‌های تولیدی،سونامی بیکاری و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن، ویرانگری‌های قاچاق در صادرات و واردات و آثار مخرب آن در تولید ایرانی چه جایی برای ارزیابی اجرای حقوق شهروندی که سند آن توسط رییس جمهور ابلاغ شد، باقی گذارده است. تصویری اینچنین نشان می‌دهد مجلس نتوانسته است در تنظیم رابطه خود با قوه مجریه مدل مناسبی را بیابد و وظیفه نظارت و قانون گذاری خود را با ورود در تفحص های به هنگام در موضوعات و مسائل مهم ایفا کند.

جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی ضمن پاسداشت جایگاه بلند مجلس و نمایندگان رشید، پاکدست، خلاق، عزتمند، دشمن‌شناس، مقتدر و شجاع، در بخش دیگر جلسه اخیر خود برای شهردار جدید تهران آرزوی توفیق و خاطرنشان کرد دیدگاه‌های خود درباره مسائل مهم شهری در اداره پایتخت جمهوری اسلامی را طی نامه‌ای ایراد خواهد کرد.

اعضای شورای هماهنگی جمعیت جانبازان در ادامه ضمن تبریک روز جهانی معلولان، برطرف‌کردن ضعف ، نقص و معلولیت‌های شهر در استقبال از انسان‌هایی که با وجود شرایط سخت جسمی و حرکتی، کم‌خواه و عزتمند به پیش می‌روند را لازمه نگاه طراحان و تصمیم سازان اداره شهر برشمرد و اضافه کرد: در دسترس قرار دادن بوستان‌ها و معابر بدون توجه به یکپارچگی شهر و مناسب‌سازی تمام اماکن عمومی کافی نیست. رعایت حقوق برابر آنها در قوانین و تنظیم روابط اجتماعی انتظاری معقول و منطقی از تصمیم سازان و مدیران اجرایی است. خوب است یک لحظه به این نکته مهم بیندیشیم که همه ما در معرض نوعی معلولیت قرار داریم و باید فضای فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی و شهری را برای حضور این عزیزان بویژه جانبازان و معلولان با دیگر استعدادها آماده کنیم.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: جانبازان قانون اساسی خانه ملت استیضاح قانون کارشناسی حقوق قاچاق زمین اقتصاد انقلاب اقتصاد کشور تامین امنیت بیکاری واردات رییس جمهور جمهوری اسلامی زیست محیطی معلولان انقلاب اسلامی پول جانبازان دولت شرایط اقتصادی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۹۹۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد صادق امامیان هم بنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف با اشاره به اینکه چطور باید تنظیم گر‌های جدا از هم را در ساختار دولت به یک ساختارمتمرکز نهادی وضع کنیم، گفت: هر تنظیم گر یک نهاد بالا دست دارد. به عنوان مثال ستاد تنظیم بازار زیر مجموعه وزارت صمت است یا ساترا زیر مجموعه صدا وسیما است و همگی نیازمند یک نهاد بالا دست برای تمرکز شدن فعالیت را طلب می‌کنند.

وی ادامه داد: امیدواریم در جلسه آتی، بازیگران مهم عرصه را به سمت بخش خصوصی بیاوریم و بیشتر نسبت به مشکلاتی که دارند آگاه شویم. در این جلسه هم سعی داریم به گفتگوی میان تنظیم گر‌ها بپردازیم. 

* به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم

امامیان خاطر نشان کرد: ما به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم. در کشور‌های مختلف دنیا همه شبکه‌های تنظیم گری دارند در حالی‌که ما خیلی به تکثیر شبکه‌ها به عنوان نیاز جامعه مدیریت نیاز داریم. ما مسئله‌ای به اسم هویت حرفه‌ای مشترک داریم که در آن همکاری جمعی تنظیم گران به منظور ارتقا و تثبیت مفهوم تنظیم گری به عنوان خلأ بیش از هر چیزی حس می‌شود. ما در ساختار یک وزارت خانه یک مجموعه رگولاتوری داریم که چند تا دپارتمان اجرایی هم در زیر مجموعه آن قرار دارد که اگر بخواهیم آن‌ها را از از نظر سازمان اداری استخدامی و مقررات اداری برررسی کنیم هچ تفاوتی وجود ندارد. باید گفت که رگولاتور جنس متفاوتی از این نهاد است و وظایف متفاوتی دارد و این را باید به مسئله به رسمیت نشناختن هویت در کشور مربوط دانست که در این خصوص ضعف داریم.

وی ادامه داد: در تنظیم گری ما اختلاف نظر‌های زیادی داریم و چطور می‌توان انتظار از وزیری داشت که سیاسی انتخاب شده است و توقع داشت که تنظیم گری را به صورت صحیح انجام دهد. چطور می‌توان از سایر بخش‌ها انتظار داشت که تفاوتی را در این خصوص قائل شوند. حتی ترویج استاندارد‌های حرفه‌ای مشکل دیگری است که تنظیم گر‌ها با آن‌ها روبرو هستند.

نقش شبکه تنظیم گری می‌تواند قدرت چانه زنی دولت را با بخش خصوصی و حتی با سازمان‌های دولتی بالا ببرد و وقتی تنظیم گر‌ها کنار همدیگر باشند می‌تواند هم گرایی آن‌ها باعث یک مذاکره قدرتمند شود

امامیان گفت: نقش شبکه تنظیم گری می‌تواند قدرت چانه زنی دولت را با بخش خصوصی و حتی با سازمان‌های دولتی بالا ببرد و وقتی تنظیم گر‌ها کنار همدیگر باشند می‌تواند هم گرایی آن‌ها باعث یک مذاکره قدرتمند شود.

وی از جمله ضرورت‌های ایجاد شبکه تنظیم گران در کشورمان را نیازمند ایجاد هویت حرفه‌ای مشترک میان تنظیم گران دانست و بیان داشت: از دیگر موارد در این خصوص می‌توان به همکاری جمعی تنظیم گران به منظور ارتقا و تثبیت مفهوم تنظیم گری به عنوان بخش واقعی نظام حکمرانی اشاره کرد. عبور از محدودیت‌های رسمی موجود و شکل گیری بستری جهت تعاملات افقی عملیاتی و سازنده، ترویج استاندارد‌های حرفه‌ای و روال‌های مطلوب تنظیم گری و توانمندسازی تنظیم گران هم در این خصوص به عنوان یکی از موارد ضروری به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: افزایش ظرفیت هماهنگی، همگرایی، سازگاری و ایجاد رقابت تنظیمی مثبت میان تنظیم گران و رفع تداخلات کاربردی، جلوگیری از قاعده گریزی بخش خصوصی و انسداد مسیر‌های دور زدن تنظیم گران، کاهش ریسک‌های ناشی از عملکرد بد و مقطعی یکی از تنظیم گران با توجه به ارتباط موثر با دیگر تنظیم گران، ممانعت از ایجاد دوقطبی آزاد سازی مطلق و بی قاعدگی در مقابل ملی سازی و تصدی گری دولت حرکت در جهت منطقی کردن انتظارات جامعه از دیگر مواردی است که ضرورت ایجاد شبکه تنظیم گران در ایران است.

* افتتاح درگاه ملی مجوز‌ها اقدام موثر دولت درتسهیل گری

مصطفی زمانیان رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری افتتاح درگاه ملی مجوز‌ها در دولت را یکی ازاقدامات موثر درتسهیل گری خواند و عنوان کرد: این اتفاق که در دولت رقم خورد یک نوع مراقبت برای اصلاح ساختار حکمرانی بود که طعم شیرین تنظیم گری را به عموم مردم چشاند و به عنوان یک کارشناس باید بگویم نقطه عظمت در حکمرانی، اصلاح ساختار‌های دولت و تمرکز در نقش تنظیم گری به نفع مردم بود.

* باید به طراحی و شبکه مشترک تنظیم گری برسیم

دکتر سیاح رئیس مرکز پایش و توسعه کسب و کار‌ها در ادامه این نشست، موفق شدن و اثر بخشی تنظیم گری را نیازمند رعایت اصول و مقرراتی توسط خود تنظیم گران دانست و خاطر نشان کرد: در مسیر تنظیم گری یک سری آسیب‌هایی دیده می‌شود که اگر برطرف شود می‌تواند مشکلات را برطرف کند. ما در این مسیر یا خیلی راست هستیم یا خیلی سمت چپ یا سیاه هستیم یا سفید و خیلی در میانه حرکت نمی‌کنیم و حتما باید این موضوع در میان نهاد‌های تنظیم گر حل شود.

وی ادامه داد: اکثر پیمانکارانی که با دولت کار می‌کردند یا از کشور رفتند و یا دیگر تمایلی به حضور در پروژه‌ها را ندارند. تا وقتی فعالیت بخش خصوصی و چالش‌های آن‌ها برای مسئولان مهم نیست و حتی در دستگاه قضایی سودجویی به رسمیت شناخته نمی‌شود نباید انتظار داشت که این مسایل در کشور حل شود.

وی با اشاره به اینکه تنظیم گری نگاهی شاخص و بهینه است، تصریح کرد: با این نگاه باید به داد تنظیم گران موجود رسیده شود که خلاف مسیر و اهداف اصلی خودشان حرکت نکنند و برای این التزام باید به طراحی و شبکه مشترک تنظیم گری برسیم و سند تحول تنظیم گری را متناسب با سیاست دولت پیش ببریم.

* لزوم ایجاد یک مرکز مدیریت عالی برای هدایت تنظیم گران

منایی نماینده سازمان تنظیم بازار به اولویت دهی موضوعات در شبکه تنظیم گری اشاره کرد و گفت: برای این که یک نهاد بالا دستی برای هماهنگی میان تنظیم گران باشد ایجاد یک مرکز مدیریت عالی که مسلط به کنش و واکنش هر کدام از این تنظیم گران باشد در کشور لازم است و باید به سمت راه اندازی این چنین نهادی حرکت کنیم.

باید برای من تنظیم‌گر مشخص شود که سازمان‌های مرتبطی که با آن‌ها ارتباط دارم کدام دستگاه‌ها هستند و در این مسیر باید با یک سازمان دهی منسجم به سراغ تشکیل یک نهاد بالا دستی اقدام کنیم

وی ادامه داد: باید برای من تنظیم گر مشخص شود که سازمان‌های مرتبطی که با آن‌ها ارتباط دارم کدام دستگاه‌ها هستند و در این مسیر باید با یک سازمان دهی منسجم به سراغ تشکیل یک نهاد بالا دستی اقدام کنیم.

* نقش اندک تنظیم گران در نگارش سند تحول محسوس است

حامدی نماینده سازمان بورس در ادامه این جلسه گفت: باید تفکیک کرد که منظور تنظیم گر دولتی است یا خصوصی. در نگارش سند تحول، تنظیم گران نقش اندکی داشتند و در این مسیر وقت زیادی از وزارت اقتصاد و سایر تنظیم گران بخشی گرفته شد که این امر به تنهایی و مشورت نگرفتن از سایر دستگاه و تنظیم گران یک کار اشتباهی است و به نظرم یک سند شکست خورده‌ای است.

وی ادامه داد: در خصوص تنظیم گران ایران ما لایه‌های تنظیم گری داریم و دغدغه تنظیم گران دولتی در حوزه مالی و اقتصادی دغدغده تنظیم گران دیگر نیست و به خاطر این دور هم نشستن سایر تنظیم گران دور یک میز به نظر درست نیست وباید شئونات مختلفی داشته باشد یا لایه‌های مختلفی داشته باشد. در انگلستان وقتی به سمت شورای رقابتی می‌رویم به این صورت است که همه را در کنار همدیگر جمع کردند در حالیکه در کشور ما این موضوع یا اتفاق نمی‌افتد یا به ندرت می‌توان انتظار چنین مهمی را داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یسنا سالم پیدا شد
  • تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • ۳۰۰ نیروی هلال احمر در جست و جوی «یسنا»
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد
  • نیازمند شبکه تنظیم‌گری کشوری هستیم
  • به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • وحیدی: تقسیم استانی تهران نیازمند مصوبه مجلس است