Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، ابوالحسن خلیلی، عضو هیئت مدیره کنفدراسیون صنعت ایران به جام‌‎جم آنلاین گفت: فلسفه شکل گیری مناطق آزاد، ایجاد محلی برای تولید بدون قوانین دست‌وپاگیر بود. قرار بود تسهیلاتی در این مناطق ایجاد شود که تولید کننده بتواند کالای خود را خارج از چارچوب‌ها و محدودیت‌های قانونی سرزمین اصلی تولید کنند، اما در عمل نه تنها خبری از تولید نیست بلکه این مناطق به محلی برای واردات کالا به سرزمین اصلی تبدیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیلی در ادامه افزود: متاسفانه از همان ابتدا این قاعده نتوانست به طور صحیح اجرا شود و عملا مناطق آزاد به محلی برای واردات کالا و تسهیل تجارت کالاهای داخلی، تبدیل شد. در خصوص این مشکل بیش از آنکه بهره بردارها مقصر باشند، به نظر می‌رسد قانون گذارها نتوانسته‌اند خلاهای قانونی را در خصوص تسهیل تولید در این مناطق برطرف بکنند.

وی درباره مشکلات قانون‌گذاری در این مناطق نیز تاکید کرد: با توجه به رویه فعلی در مناطق آزاد که البته از گذشته هم ادامه داشته دیدیم هر امتیازی که در قانون برای حمایت از تولید پیش‌بینی شده بود به گونه‌ای اجرایی شد که در نهایت واردکنندگان کالا از آن بهره بردند نه تولیدکنندگانی که قرار بود اشتغالزایی کنند تاجایی که بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در مناطق آزاد در راستای ایجاد شرکت‌های بازرگانی و خدماتی بود.

عضو هیئت مدیره کنفدراسیون صنعت ایران اضافه کرد: نکته دوم که در انحراف از مسیر اصلی مناطق آزاد تاثیر داشت، تلاش نمایندگان مجلس در هر دوره برای کسب امتیاز منطقه آزاد بود. نمایندگان منتخب مردم صرفا برای ثبت در کارنامه عملکردی خود و با تصور ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی به دنبال کسب مجوز ثبت منطقه آزاد یا مناطق ویژه اقتصادی در حوزه انتخابیه خود بودند.

خلیلی معتقد است، بی‌توجهی به تبعات منفی رشد بی‌قاعده مناطق آزاد در ایران از سوی گروهی از نمایندگان باعث شده تا در اغلب مناطق آزاد بجای اینکه شاهد رشد مشاغل تولیدی باشیم واسطه‌گری و مشاغل غیرمولد ایجاد شده باشد و بجای اینکه شاهد افزایش اشتغال باشیم تجربه بیکاری در آن منطقه شده است.

وی تصریح کرد: این عوامل باعث شده امروز در نقشه کشور لکه‌هایی را ببینیم که قوانینش به مرور از سرمین مادری جدا می‌شود و صرفا موضوع تسهیل تجارت خارجی آن هم به منزله ورود کالا در آن اتفاق می‌افتد و در این راستا نقش پررنگ نمایندگان مجلس را نباید نادیده گرفت.

عضو هیئت مدیره کنفدراسیون صنعت ایران در پایان به خبرنگار ما گفت: امروز که کارشکنی اقتصادی آمریکا علیه کشورمان شدت گرفته و به فرمایش مقام معظم رهبری مهمترین اولویت دولت اشتغال و حمایت از تولید ملی است نباید همان رویه گذشته را در باره مناطق آزاد ادامه دهیم بلکه باید به فکر راهکاری باشیم که این مناطق اگر کم نمی‌شوند حداقل به کارکرد واقعی خود نزدیک بشوند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مناطق آزاد جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۹۹۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از بانک مرکزی، علی طرزعلی با اعلام اینکه از ابتدای امسال تا روز ۱۰ اردیبهشت ۴ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو و کالا‌های تجاری و بازرگانی تامین شده است، اظهار داشت: از این میزان سهم کالا‌های اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالا‌های تجاری و بازرگانی با نرخ ۴۱ هزار تومان، ۲ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است.

وی تأکید کرد: میزان تامین ارز بابت کالا‌های اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته که از این میزان سهم کالا‌های اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه‌های روغنی، نهاده‌های دامی و سایر کالا‌ها بوده است.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران ادامه داد: در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است.

طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، ۲ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است.

وی افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار، «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده‌اند.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران بیان کرد: علاوه بر این گروه‌ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی گفت: امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.

وی در خصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز اعلام کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • «شویگو» دستور افزایش تولید تسلیحات در روسیه را صادر کرد
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی