Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - زنجان - ايرنا - مدير جهاد کشاورزي شهرستان طارم گفت: 1800 هکتار از زمينهاي کشاورزي اين شهرستان زير کشت محصول سير رفته است که پيش بيني مي شود حدود 72 هزار تن محصول از اين زمينها برداشت و در بازار عرضه شود.

مجتبي اسکندري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان کرد: سير از جمله محصولات اصلي و مهم شهرستان طارم است و در سال زراعي جاري تعداد 1100 نفر از بهره برداران شهرستان به کشت و کار و برداشت اين محصول اشتغال دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي در مورد کيفيت بالاي سير طارم خاطرنشان کرد: سير توليدي اين شهرستان با توجه به کيفيت بالايي که دارد همه ساله علاوه بر تامين نياز شهرستان و استان، به ساير نقاط کشور ارسال همچنين در صورت فراهم بودن بستر صادرات توسط بازرگانان به کشورهاي روسيه، آذربايجان و کشور‌هاي حوزه خليج فارس صادر مي‌شود.
به گفته وي مشکلات توسعه محصول سير در شهرستان طارم، نبود انبارهاي فني براي ذخيره سازي و فقدان کارگاه هاي فرآوري صنعتي و بسته بندي است که موجب خروج ارزش افزوده از محل توليد اين محصول از شهرستان مي شود.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان طارم در خصوص حل مشکلات سير کاران شهرستان طارم عنوان کرد: مديريت جهاد کشاورزي طارم در قالب مشاغل خانگي و کارگاه هاي صنعتي در جهت فرآوري و بسته بندي اين محصول، متقاضيان و فعالين عرصه سير را جهت دريافت تسهيلات به بانک هاي عامل معرفي مي کند.
اين مسئول اقدامات انجام شده اين مديريت در جهت کشت سير در شهرستان را قابل قبول دانست و گفت: تامين نهاده ها، برگزاري برنامه هاي آموزشي، بازديدهاي کارشناسي، ارائه توصيه هاي فني و تنظيم بازار از طريق اطلاع رساني و پيگيري ساماندهي صادرکنندگان محلي در قالب تشکيل شرکت هاي بازرگاني محصولات کشاورزي از جمله اقدامات مديريت جهاد کشاورزي شهرستان در خصوص کشت و برداشت اين محصول با ارزش در طارم است.
به گزارش ايرنا، ارقام مورد کشت سير در شهرستان طارم ، سير محلي طارم، سير صورتي، سير قرمز، سير سفيد و رقم آذرشهر است که بيشترين رقم مورد کشت اين شهرستان در سال زراعي جاري رقم سير صورتي مي باشد.
کشت سير طارم در فصل پاييز صورت مي گيرد و برداشت اين محصول از اوايل ارديبهشت ماه شروع و تا اواخر خرداد ادامه مي يابد.
شهرستان طارم از نظر وضعيت آب و هوايي داراي شرايط خاص است، بافت مکاني منطقه از حالت دره اي برخوردار و با ارتفاع متوسط 400 متر از سطح دريا، منطقه بطور نسبي بصورت دشت بوده لذا از نظر آب و هوايي تابستان گرم و زمستان معتدل دارد.
اين شهرستان داراي 2 منطقه کوهستاني و کوهپايه اي بوده و از نظر اقليمي داراي 2 اقليم متفاوت معتدل و سردسير است و با توجه به شرايط اقليمي نيمه گرمسير شهرستان طارم که متفاوت از ساير نقاط استان است، کشاورزي از اهميت ويژه اي در اين منطقه برخوردار است.
حدود 95 درصد مردم شهرستان طارم در کارهاي کشاورزي فعاليت دارند و بيشتر محصولات زراعي اين شهرستان بصورت نوبرانه در بازار مصرف داخل و خارج استان عرضه مي شود.
شهرستان طارم با 47 هزار نفر جمعيت (حدود 5 درصد جمعيت استان زنجان) در 100 کيلومتري شمال شرقي زنجان واقع شده است و با استانهاي قزوين، اردبيل و گيلان همسايه است.
9886/6085
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۰۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین دوره جشنواره‌سراسری گیلاس در اشنویه

سیدعلی ترابی فرماندار اشنویه با بیان اینکه تاکنون ۶ دوره جشنواره گیلاس در اشنویه برگزار شده، گفت: معرفی ظرفیت و پتانسیل‌های این شهرستان در زمینه‌های مختلف، جذب سرمایه‌گذار و ایجاد فضای مفرح و شاد از جمله اهداف این جشنواره است.

وی اضافه کرد: شناساندن ظرفیت‌های اشنویه به صورت عام و شناساندن محصولات‌باغی این منطقه از جمله گیلاس و سیب به صورت خاص از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.

ترابی با بیان اینکه برداشت گیلاس در این شهرستان در اواخر خرداد و تیرماه هر سال آغاز می‌شود که علاوه بر یک ظرفیت اقتصادی، جذابیتی زیبا برای گردشگران نیز به شمار می‌رود، افزود: همه ساله گردشگران بسیاری برای خرید این محصول به اشنویه سفر و این یاقوت‌های قرمز را به عنوان سوغاتی این منطقه با خود به همراه می‌برند.

 اشنویه دارای بیش از ۸۵۰ هکتار باغ گیلاس است که از این میزان حدود ۶۵۰ هکتار بارور است و که علاوه بر مصرف در داخل استان به استان‌های دیگر نیز ارسال می‌شود.

محصول گیلاس این شهرستان دارای ارقام گوناگون تکدانه سیاه و صورتی، خوشه ای، زرد دانشکده، سفید و قرمز ارومیه و ارقام محلی زودرس و سایر ارقام است که در این میان ارقام خوشه‌ای و تکدانه سیاه بیشترین میزان سطح کشت را به خود اختصاص داده است.

شفافیت رنگ و طعم و عطر مطبوع این محصول موجب شده است تا گیلاس اشنویه مشتریان زیادی در داخل و خارج کشور پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • برگزاری هفتمین دوره جشنواره‌سراسری گیلاس در اشنویه
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • آغاز برداشت محصول باقلا از ۱۰۰ هکتار از مزارع سرپل ذهاب
  • آغاز برداشت محصول باقلا از سطح ۱۰۰ هکتار از مزارع سرپل ذهاب