Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@16:40:13 GMT

شهری مدفون شده زیر شهری در ایران

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۲۸۷۸

شهری مدفون شده زیر شهری در ایران

برخی مورخین از وجود شهری باستانی مدفون شده در زیر شهر کنونی بافق که متعلق به عصر ساسانی است، خبر می‌دهند ولی میراث فرهنگی وجود چنین شهری را تایید نمی‌کند و آن را مستلزم بررسی‌ و کاوش‌های باستان‌شناسی می‌داند.

به گزارش ایسنا، «محمدرضا فتوحی بافقی» گردآورنده اثر «بافق، دیار پاکان» در بخشی از آثار خود، با اشاره به بخشی از بافق به عنوان شهری متعلق به عصر ساسانی، می‌گوید: به گفته‌ی برخی مورخین، بخشی از شهر بافق که متعلق به عصر ساسانی بوده در حال حاضر مدفون در زیر بخشی از شهر کنونی است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان می‌کند: این شهر مدفون در بافق که آثاری از وجود آن نیز کشف شده، محل سکونت و زندگی ساکنان اولیه‌ی این دیار بوده است.

البته برخی از مسئولان بافقی نیز معتقدند این شهر مدفون به علت کم توجهی میراث فرهنگی، در حال حاضر با زمین‌های کشاورزی پوشیده شده و تاکنون اقدامی برای بیرون آوردن این سرمایه ملی از زیر خاک نشده است .

«سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این که هنوز صحت وجود چنین شهری در بافق مورد تایید میراث فرهنگی نیست، تاکید می‌کند: هویت محدوده‌های باستانی نباید فاش شود چرا که این قبیل محدوده‌ها مانند نقشه‌های گنج برای کشورمان هستند و افراد به ویژه رسانه‌ها باید نسبت به حفظ هویت آن‌ها احساس مسئولیت کنند .

وی اضافه می‌کند: تا زمانی که مجوزی از سوی میراث فرهنگی کشور صادر نشود، حق عملیات‌های باستان‌شناسی در هیچ محلی داده نمی‌شود لذا هر گونه کاوش در این مناطق جرم محسوب می‌شود و پیگرد قانونی دارد .

این مسئول با بیان این که هر گونه کاوش در این قبیل محوطه‌ها حتی در درون منزل شخصی افراد نیز بدون مجوز میراث فرهنگی جرم تلقی می‌شود، هشدار داد: متخلفان در این رابطه با مجازات‌های شدید و طولانی مدت مواجه خواهند شد.

«لیلا رنجبر» مدیر میراث فرهنگی شهرستان بافق نیز در همین رابطه از برگزاری نشستی با حضور فرماندار این شهرستان خبر می‌دهد و به خبرنگار ایسنا می‌گوید: هفته گذشته جلسه‌ای پیرامون رسیدگی به این موضوع برگزار و این محدوده به عنوان یکی از مناطق چهارگانه باستان‌شناسی مطرح شده تا پیگیری‌های باستان‌شناسی آن در دستور کار قرار گیرد .

وی تعدد مناطق باستانی ایران را عامل پیشروی کند عملیات شناسایی و کاوش این منطقه می‌داند و می‌گوید: ایران، کشوری غنی از مناطق باستان‌شناسی ولی دارای تنها یک دستگاه ژئوفیزیک مستقر در منطقه تخت ‌جمشید است و دستگاه مذکور نیز به دلیل بزرگی به راحتی قابل جابجایی نیست .

این مسئول در این رابطه تصریح می‌کند: شهر بافق در حال حاضر در نوبت کاوش‌های باستان‌شناسی قرار گرفته و تا آن زمان، بررسی و تعیین محدوده این شهر تاریخی، حصارکشی و محافظت از این محل در اولویت برنامه‌های میراث فرهنگی قرار دارد .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۲۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و… که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و… را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • ما میراث‌دار فرهنگی اصیل و غنی هستیم/ وظیفه داریم یگانه بودن جایگاه شیراز را پاس بداریم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران