Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ به‌نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، جشن ازدواج ۱۳۷ زوج دارای معلولیت به همت اداره کل سلامت شهرداری تهران و با مشارکت انجمن دفاع از حقوق معلولان با حضور شهردار و معاون اجتماعی شهردار، اعضای شورای شهر و مسئولین سازمان بهزیستی شب گذشته در برج میلاد تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  در این مراسم حناچی شهردار تهران، شجاع‌پوریان معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری، امانی و میرلوحی از اعضای شورای شهر، نصیری مدیر کل سلامت شهرداری، محسنی بندپی رییس سازمان بهزیستی کشور و جمعی از مدیران شهری، نمایندگان انجمن‌ها و موسسات مردم نهاد فعال در حوزه معلولین و خانواده‌های عروس‌ها و داماد‌ها در برج میلاد تهران حضور داشتند.   ولی الله شجاع‌پوریان، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این مراسم طی سخنانی ضمن تبریک و اظهار خشنودی از اینکه زوج‌های جوان در ماه مبارک ربیع الاول و همزمان با روز جهانی معلولان زندگی عاشقانه خود را آغاز کرده‌اند؛ برای آنان آرزوی خوشبختی کرد.   وی افزود: آغاز مدیریت شهری کلانشهر تهران با رویکرد اجتماعی و فرهنگی از سوی آقای دکتر حناچی رقم خورده که اتخاذ این دیدگاه صحیح و اثرگذار جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به شعار شهردار جدید تهران مبنی بر «تهران، شهری برای همه»، گفت: با اتخاذ این رویکرد، شهر برای تمام افراد شرایطی را فراهم می‌کند که فارغ از محدودیت‌ها و نیاز‌های خاص خود بتوانند از وسایل حمل و نقل عمومی، بوستان‌ها، معابر و سایر امکانات شهری به راحتی استفاده کنند.
شجاع‌پوریان تصریح کرد: با افتخار اعلام می‌کنم معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با رویکرد خدمت به مردم و تلاش دارد شرایطی را فراهم کند که همه شهروندان از فرصت برابر و برخوردار از عدالت اجتماعی بهره‌مند شوند.
وی مسئولیت حوزه اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای تحقق شعار «تهران شهری برای همه» و «تهران شهر دسترس پذیر» را سنگین‌تر دانست و اظهار امیدواری کرد که با فعالیت کمیته مناسب‌سازی شهرداری تهران و کارگروه‌های تخصصی متشکل از معاونت‌های مختلف شهرداری تهران و نمایندگان جامعه معلولان، ضمن پیگیری و نظارت، عمده مشکلات این قشر مرتفع شود.

نصیری: دسترس پذیری تهران برای معلولان به مطالبه عمومی تبدیل شود
زینب نصیری، مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز شهر دسترس پذیر و شهری که بتواند پاسخگوی نیاز‌های همه افراد با هر نوع معلولیت و نیاز خاص باشد را دغدغه شهرداری تهران دانست و افزود: مجموعه مدیریت شهری نیز تمام تلاش خود را بکار می‌گیرد تا به لحاظ کالبدی و ساختاری، ضمن رفع محدودیت ها، کلانشهر تهران را برای تمام اقشار خاص از جمله معلولان، مادران دارای فرزند خردسال، سالمندان و... دسترس پذیر کند.     وی با اشاره به فعالیت ۳۵۲ کانون معلولان در شهر تهران گفت: تقویت این کانون ها، شناسایی مسائل حوزه معلولان، پیگیری و مطالبه گری توسط خود این افراد، جلب مشارکت اجتماعی شهروندان دارای معلولیت و سازمان‌های مردم نهاد فعال در این حوزه و حمایت از آنان مورد توجه شهرداری است.
نصیری درباره مناسب‌سازی فضای شهری برای افراد دارای معلولیت افزود: ضمن آموزش و آگاه‌سازی دبیران کانون‌های معلولان از لحاظ دانش فنی، آنان براساس مصوبه معاونت معماری و شهرسازی، عضو کمیته مناسب‌سازی مناطق شده و بر مناسب‌سازی و استانداردسازی فضا‌های شهری؛ مجموعه‌های فرهنگی اجتماعی، سرای محلات، مجموعه‌های ورزشی برای افراد دارای معلولیت نظارت خواهند کرد.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با تاکید بر لزوم فرهنگسازی برای حضور افراد دارای معلولیت در جامعه اظهارداشت: مناسب‌سازی فضای شهری برای این افراد باید به یک مطالبه اجتماعی تبدیل شده و تمامی نهاد‌ها در این حوزه مشارکت داشته باشند. در مناسب سازی فضای شهری تنها دسترس پذیری برای افراد دارای معلولیت مطرح نیست بلکه در این حوزه سالمندان، مادران و کودکان هم مورد توجه قرار می‌گیرند.
نصیری افزود: تمام ساختمان‌های شهرداری تهران توسط انجمن‌های مردم نهاد فعال در حوزه معلولیت و کانون‌های معلولان ارزیابی می‌شود و تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت مدیریت شهری کاستی‌ها اصلاح و مناسب سازی لازم انجام شود.

برگزاری دوره‌های مشاوره پیش از ازدواج برای زوج‌های معلول
همچنین علی محمودنژاد، رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان نیز با ارائه گزارشی از جشن ازدواج افراد دارای معلولیت اظهار کرد: در این جشن ۶۳ زوج هر دو دارای معلولیت و ۷۴ زوج یکی از زوجین معلول است که با همکاری بهزیستی به هر کدام از آنان، ۲ میلیون تومان هدیه داده می‌شود. همچنین خیرین نیز هدایایی را برای این زوج‌ها درنظر گرفته‌اند.
وی بیان کرد: این سومین جشن ازدواج گروهی معلولین شهر تهران است که با همکاری معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و اداره کل سلامت از ۶ ماه گذشته کلید خورده که دوره‌های مشاوره ازدواج برای آنان برگزار کردیم و امروز شاهد مراسم پیوند این زوج‌ها با حضور مسئولین هستیم.

تقدیر از معاونت اجتماعی برای ایجاد کمیته مناسب سازی شهرداری برای نخستین بار
در ادامه این مراسم توکلی دبیرکل کانون معلولین شهر تهران نیز از معاونت اجتماعی شهرداری تهران برای ایجاد کمیته مناسب‌سازی برای نخستین‌بار با عضویت دبیران کانون‌های معلولین محلات قدردانی کرد و آن را به فال نیک گرفت و اظهار امیدواری کرد که بتوانیم از پتانسیل این افراد برای شهر دسترس پذیر بهره بگیریم.
وی گفت: هم‌اکنون ۳۵۲ دبیر کانون معلولین با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تمام افراد دارای معلولیت در محلات شهر تهران اعم از نابینایان، کم بینایان، ناشنوایان، کم توانان ذهنی، توان یابان جسمی حرکتی و... در حال فعالیت هستند و مطالبات خود را از مدیریت شهری و سایر نهاد‌های مرتبط پیگیری می‌کنند.
دبیرکل کانون معلولین شهر تهران بر لزوم اصلاح مبلمان شهری و ساختار مناسب‌سازی شهر، آموزش به اقشار معلولین و انجام اقدامات علمی، فرهنگی و آموزشی، برنامه ریزی و هدفگذاری تمرکز بر آموزش بر پیشگیری از معلولیت و آگاه‌سازی مردم نسبت به شرایط افراد دارای معلولیت تاکید کرد.
در این مراسم اعضای انجمن دفاع از حقوق معلولان با اهدای هدیه از شجاع پوریان معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران برای توجه ویژه به حوزه معلولین تقدیر کردند.از میان برنامه‌های این مراسم برگزاری برنامه‌های شاد، مسابقه، اجرای موسیقی و ... بود که مورد استقبال حضار قرار گرفت. همچنین در این برنامه با برپایی مراسم عقد ویژه، یکی از زوج‌های جوان دارای معلولیت، توسط آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد با حضور خانواده‌های خود به عقد و ازدواج رسمی و دائم یکدیگر درآمدند. همه شهروندان باید از عدالت اجتماعی و فرصت برابر استفاده از امکانات برخوردار باشند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه ازدواج معلولان برج میلاد شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۵۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران

محمدامین توکلی‌زاده؛ معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در دویست و سی‌امین جلسه شورای اسلامی شهر تهران حضور پیدا کرد و در جریان جلسه امروز گزارشی از اقدامات انجام شده از این معاونت در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان ارائه کرد.

توکلی‌زاده با بیان اینکه تحول نرم افزاری شهر در تهران برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: سند اصلی تحول نرم افزاری شهر ابلاغ شد و ما براساس آن گام برداشتیم. یکی از موضوعات اصلی ما تغییر سبک زندگی و رسیدن به هویت ایرانی- اسلامی است.

وی با بیان اینکه شکل‌دهی به این هویت و جامعه پردازی در دستور کار ماست، گفت: سعی کردیم در این طرح تلفیقی بین موضوعات ملی و مذهبی داشته باشیم. بهار قرآن و بهار طبیعت به ما اجازه داد سبک زندگی ایرانی- اسلامی را در برنامه‌های خود بگنجانیم.

توکلی زاده با اشاره به برگزاری پویش «تهران دوست داشتنی در پایتخت»، تصریح کرد: پویش روزه اولی‌ها نیز سال دوم خود را پشت سر گذاشت. سال قبل ۳۰ هزار نفر در این پویش شرکت کردند و امسال در سطح مناطق و ورزشگاه آزادی این پویش برگزار شد.

وی به توزیع پنج میلیون افطاری ساده با همکاری هیئت ها، مساجد و مدارس اشاره کرد و گفت: پویش مهربانی نیز در همین ایام برنامه ریزی و اجرا شد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه جشن نوروز از میدان هفت تیر آغاز و به بوستان لاله ختم می‌شد، خاطرنشان کرد: امسال کارناوال‌ها و تعداد هنرمندان با افزایش همراه بود. یکی از توفیقات این دوره مدیریت شهری این بود که یک گام در حوزه الگوسازی نشاط آفرینی جلوتر رفتیم.

وی صریح کرد: امروز به همت هنرمندان و ایده پردازان به الگوی شادی متناسب با مبانی خود رسیده ایم و مخاطب آن خانواده است. به طوری که دو سال است که جشن‌هایی همچون جشن غدیر، امام رضایی‌ها و امام حسنی‌ها را برگزار و فضای شادی خانوادگی را تجربه می‌کنیم.

توکلی زاده با بیان اینکه نشان دادیم با ظرفیت‌های ملی و مذهبی خود توان الگوسازی در جشن و شادی را داریم، یادآور شد: سازمان زیباسازی در ساخت المان‌ها و نصب بیلبورد‌ها اقدام وسیعی را انجام داد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه سعی بر این بود که فضای نوروز و رمضان در کنار یکدیگر حفظ شود، اظهار کرد: در این ۳۰ روز تلاش بر این بود که برنامه‌های بزرگی در شهر برگزار شود. برگزاری دهکده‌های ورزشی و جشن رمضان از جمله برنامه‌هایی بود که با امضای این دوره از مدیریت شهری برگزار شد.

وی ادامه داد: «شهر شهدا» نیز برنامه دیگری بود که همزمان با کنگره ملی ۲۴ هزار شهید تهران برگزار شد که سعی بر این داشت تا هویت انقلابی تهران را به نمایش بگذارد. به طوری که به مدت دو ماه همکاران ما در فرهنگسرای خاوران مستقر شدند و برنامه‌ها تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه یافت.

توکلی زاده با بیان اینکه جشنواره بهار قرآن نیز در برج میلاد برگزار شد، تصریح کرد: سازمان بهشت زهرا (س) هم در این ایام مشغول خدمات رسانی به شهروندان بود. در مجموع جشنواره‌های متنوعی در مدت اخیر برگزار شد تا فضایی برای خانواده‌ها با سلایق مختلف فراهم شود که در این راستا بیش از ۵۰۰ هزار نفر از برنامه شهر رمضان استقبال کردند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه برای افطاری ساده خیرین همکاری کردند، گفت: سازمان ورزش نیز وارد عمل شد و دهکده‌های ورزشی به کار گرفته شدند تا مسابقات ورزشی در سطح شهر برگزار شود.

وی همچنین تصریح کرد: سعی کردیم ابزار جدید همچون اتاق فرار و دهکده مقاومت را در شهر شهدا به کار بگیریم و با استقبالی که صورت گرفت این دهکده در روز قدس میزبان شهروندان بود. شهر شهدا در مناطق جنوبی شهر و با حضور مادران ۴۰ شهید افتتاح شد و در طول این مدت برنامه‌ها را در پیش گرفتیم.

توکلی زاده با بیان اینکه در اراضی عباس آباد مراسم افطاری ساده در پل طبیعت برگزار شد، خاطرنشان کرد: جشنواره‌های متنوعی در این فضا پیش بینی شد که بیش از ۲ میلیون گردشگر از اراضی عباس آباد بازدید کردند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تأکید کرد: بزرگترین مراسم احیا در مشهد مقدس و پس از آن بهشت زهرا (س) تهران است که امسال بیش از ۵۰۰ هزار شهروند در این فضا شب‌های قدر را پشت سرگذاشتند. تدارک ویژه‌ای دیده شد تا از شهروندان استقبال خوبی صورت بگیرد.

وی افزود: ۱۶ بوستان اقدامات را دنبال کردند و سعی شد برش منطقه‌ای و محله‌ای نادیده گرفته نشود. پویش ماه رمضان و بهار طبیعت و بهار قرآن در این ایام در بوستان‌ها مورد توجه قرار گرفت.

توکلی زاده با بیان اینکه امسال از ابزار نوین برای برگزاری جشنواره آیات ابراهیمی استفاده شد، تصریح کرد: در بازنمایی و تولیدات هوش مصنوعی در نمایشگاه قرآن در بوستان لاله، تصویر مبارزه با استکبار توسط نوجوانان تولید شد و سعی بر این بود که از ابزار هوشمند استفاده شود. بیش از ۳۵ هزار نفر در این رویداد مشارکت کردند. ۲۴۴ هزار نفر نیز در پویش قرآنی شرکت کردند و ۱۹ هزار محفل قرآنی در سطح شهر برگزار شد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه علیرغم تلاش دشمن برای اینکه تقارن روز ۱۳ فروردین و شهادت حضرت علی (ع) را به چالشی تبدیل کنند، هیچ اتفاقی در سطح شهر نیفتاد، گفت: مردم نشان دادند که با دشمن همراهی نمی‌کنند و اقامه عزای روز شهادت حضرت علی (ع) انجام شد.

وی ادامه داد: «افطارخونه» پدیده‌ای جدید بود که با همکاری جبهه انقلاب در بلوار کشاورز و بوستان لاله فضایی متفاوت را رقم زد و موکب‌ها در این راستا پای کار آمدند. همچنین جشن امام حسنی‌ها و رونمایی از کیک ۲ تنی برگزار شد.

توکلی زاده با اشاره به شعار «تهران دوست داشتنی» برای حوزه گردشگری، خاطرنشان کرد: ایستگاه‌های راهنما و شماره‌های ویژه برای تماس گردشگران در نظر گرفته شدند و تهران گردی در ایام تعطیل نشد. تور گردشگری ری بیشترین استقبال را داشت و این چنین جهت دهی به تور‌ها مدنظر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه لایحه گردشگری به شورا تقدیم می‌شود، تصریح کرد: با تصویب این لایحه در شورا سازمان گردشگری شهرداری تهران تشکیل خواهد شد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین به برگزاری پویش لشکر قدس در روز قدس پرداخت و خاطرنشان کرد: میزان حضور مردم در راهپیمایی روز قدس نسبت به سال‌های قبل با ۴۰ درصد رشد روبه رو بود.

وی با بیان اینکه یکی از ایرادات این بود که پس از برگزاری نماز عید فطر جشنی برگزار نمی‌شد، گفت: به پیش بینی ستاد نماز جمعه، ۴۰۰ موکب مردمی و مساجد و هیئت‌ها پای کار آمدند و موکب‌های ورزشی، فرهنگی و مشاوره در محل اقامه نماز مستقر شدند تا جشن روز عید فطر در این راستا برگزار شود. ۳۰ هزار نوجوان در اردوی پیش از برگزاری نماز عید فطر در مساجد شرکت کردند.

توکلی زاده همچنین تصریح کرد: مجموع اقدامات شهروندی از جمله تولید موشن و پوستر با محتوای دینی و فرهنگی و همچنین تولید عروسک‌ها و شکل گیری باغ عروسک‌ها در سطح شهر در این ایام صورت گرفت.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه اقدامات انجام شده تنها توسط شهرداری نبود و دستگاه‌های مختلفی همکاری کردند، یادآور شد: نهاد‌های مردمی نیز در این ایام در کنار ما بودند.

توکلی زاده در پاسخ به واکنش اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه ما به فضایی نیاز داریم که بتوانیم برنامه‌های این معاونت را با جزئیات ارائه دهیم، گفت: میزان تحقق احکام برنامه چهارم توسعه سنجش شده و در برنامه دو ساله، معاونت فرهنگی و اجتماعی در تحقق احکام برنامه ۹۰ درصد موفق بوده است.

وی با بیان اینکه باید ببینیم در حوزه فرهنگ چه چیزی در شهر تحویل گرفتیم، تصریح کرد: مراکز فرهنگی، هنری و ورزشی تعطیل بود و ما شهر را در این شرایط تحویل گرفتیم. تلاش شد دو سال تعطیلی در کرونا را جبران کنیم. ما شهری را تحویل گرفتیم که زیست شبانه در حال ترویج بود. شهری را تحویل گرفتیم که سگ گردانی در آن ترویج یافته بود و آیین‌های دینی دچار خلل شده بود.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه افتخار آنها این بود که یک کنسرت در فضای مجازی برگزار کردند، گفت: سخن اصلی رهبر معظم انقلاب تحول ساختار فرهنگ بود و ما سعی کردیم تمام افراد با تجربه شهر در برگزاری هیئات مذهبی را گردهم آوریم تا ببینیم درخواست‌ها در این زمینه چگونه محقق می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه ۱۲ قرارگاه را تشکیل دادیم و در این زمینه قائل به ساختار و افزایش بودجه و نیروی انسانی نیستیم، تصریح کرد: ما به امکانات نگاه نکردیم بلکه به بضاعت جبهه انقلاب توجه کردیم. ما ۱۲ قرارگاه تشکیل دادیم و درخواست داریم که ۱۲ جلسه به ما فرصت داده شود تا گزارش اقدامات را ارائه دهیم. نیاز نیست ابتدا بیلبورد نصب کنیم و باید گزارش آن را در شورا ارائه دهیم.

توکلی زاده با بیان اینکه سیاست‌ها و راهبرد‌ها را با ایده پردازی پیوند زدیم، گفت: برنامه‌های ما بر مبنای شادی، هویت انقلابی و سبک زندگی بود و تلاش کردیم با مناسبت‌ها این راهبرد‌ها را اجرایی کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • تاکید مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران بر یکپارچه سازی حمل و نقل همگانی
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت 
  • ورودی بناهای تجاری غیر مجاز تهران مسدود شد
  • واگن مترو از چین نیامد؛ بین شهرداری و وزارت کشور دعوا شد
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری
  • وزارت کشور و شهرداری تهران، صلاحیت یکدیگر را برای واردات واگن مترو قبول ندارند / سفارشی که ۷سال پیش به چینی ها داده شده، بلاتکلیف است