Web Analytics Made Easy - Statcounter

آن چیز که برای ادبیات مهم است شاعر خوب بودن نیست شاعر خاص بودن است و ایشان در این حوزه خاص بودند. زرویی با شیوه سخن سرایی اش، بر شکل های دیگر ادبیات ما تاثیر گذاشته است.

به گزارش مشرق، شب شعر نهمین نشست خود را، به مناسبت درگذشت استاد ابوالفضل زرویی نصرآباد ، به بزرگداشت این شاعر طنزپرداز اختصاص داد و میزبان ناصر فیض، مترجم و طنزپرداز و سعید بیابانکی، شاعر و طنزپرداز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه شامگاه دوشنبه 12 آذر با اجرای محمود اکرامی فر روی آنتن رفت.

«زرویی» رِندی را در شعر از حافظ، روانی و فصاحت را از سعدی و طنز پردازی را از عبید زاکانی گرفته است


چرا استاد زرویی از اسامی مختلف (ملا نصرالدین، چغندر میرزا، ...) برای نوشته هایش استفاده می کرد؟
سعید بیابانکی پاسخ داد: این از ویژگی های قلم ایشان بود یعنی مثل یک هنرپیشه که یک اسم دارد، اما در نقش های مختلف هم کارکتر متفاوتی می شود و هم نامش. ابوالفضل هم همین طور بود چون طنز یک کنش اجتماعی است و این را می طلبد. ابوالفضل رندی را در شعر از حافظ، روانی و فصاحت را از سعدی و طنز پردازی را از عبید زاکانی گرفته است.
اکرامی نقل قولی از گل آقا مبنی بر اینکه قلم دهخدا و عبید در دست زرویی است خواند و در مورد اشتراکات این بزرگان و استاد زرویی سوال پرسید.
فیض توضیح داد: از جنبه های بارز آثار عبید اعتراض به رذیلت ها است، جنبه دیگر انتخاب یک زبان محکم و استوار است. این ویژگی ها در کارهای آقای زرویی نیز هست.

وی در ادامه افزود: زرویی پراکنده گویی نمی کرد، قالب را انتخاب می کرد و در همان قالب هر روز کار می کرد.

طنز یعنی امر به معروف و نهی از منکر، که لباس هنر بر تن کرده است


"طنز یعنی امر به معروف و نهی از منکر که لباس هنر بر تن کرده است." این تعریف طنز به بیان استاد زرویی بود که بیابانکی آن را نقل کرد. وی ادامه داد : تضادها وقتی در کنار هم قرار می گیرند طنز اتفاق می افتد. کل کتاب «رفوزه ها» ابوالفضل زرویی سرشار از این تناقض هاست.

طنز پردازی، مرحله بالاتری از شاعری


زرویی گفته است طنز نوشتن اهلیت می خواهد. این اهلیت چیست؟
فیض بخشی از این اهلیت را داشتن جوهره شوخ طبعی دانست.
بیابانکی طنز پردازی را مرحله بالاتری از شاعری عنوان کرد وادامه داد: بخش مهمی از اتفاقاتی که در طنز می افتد در حوزه زبان است. شعر عرصه دقایق و ظرایف است، در طنز حلاوت و ملاحت نیز به آن اضافه می شود، بنابراین طنز دشوارتر است.
در بخش بعدی، مهمان تلفنی برنامه ،علی زراندوز، طنز پرداز، در مورد استاد زرویی گفت: ایشان به جوانان بها می داد و کارهایشان را می خواند.

استاد زرویی، نه تنها شاعر خوب بلکه شاعر خاص
بیابانکی در مورد ویژگی های شعر استاد زرویی گفت: آن چیز که برای ادبیات مهم است شاعر خوب بودن نیست شاعر خاص بودن است و ایشان در این حوزه خاص بودند. زرویی با شیوه سخن سرایی اش، بر شکل های دیگر ادبیات ما تاثیر گذاشته است.
فیض توجه کامل به زبان داشتن را از ویژگی های خاص استاد زرویی برشمرد و ادامه داد: زرویی می تواند الگو و سر مشقی باشد برای کسانی که به حوزه طنز روی می آورند و می خواهند آن را با خردمندی و خردورزی گره بدهند. در تمام آثار ایشان این خردورزی هست و هرگز طنزش به سمت لودگی و سطحی نگری متمایل نمی شود.

طنز زبان فرزانگی و زرویی فرزانه


بیابانکی در پایان ضمن تشکر از شبکه چهار بابت این ویژه برنامه گفت: طنز زبان فرزانگی است و زرویی یک فرزانه بود. آثارش یک دایره المعارف کامل برای کسی که بخواهد وارد این حوزه شود است. نمی شود در روزگار ما طنز پرداز شد و آثار زرویی را نخواند.
مجله ادبی «شب شعر» به تهیه کنندگی کوروش انصاری، هر دوشنبه شب در حوزه ادبیات، ساعت 23 روی انتن شبکه 4 می رود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز ظریف ابوالفضل زرویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۵۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه سنگین روحانی به زاکانی و شورای شهر تهران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسن روحانی، رئیس دولت دوازدهم در بخشی از دیدار جمعی با وزرا و معاونان سابق خود گفت: امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد.

طبق آنچه سایت روحانی منتشر کرده، وی در این جلسه افزود: اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند.

روحانی در این اظهارات اشاره به دعواها بر سر ساخت مسجد در پارک قیطریه داشته است.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902623

دیگر خبرها

  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • ببینید | واکنش جدید زاکانی به حواشی قرارداد چینی: شهردار تهران طلبکار شد!
  • کنایه سنگین روحانی به زاکانی و شورای شهر تهران
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • تجمع اعتراضی مردم در پارک لاله علیه زاکانی
  • تفال به حافظ جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به دام زلف تو دل مبتلای خویشتن است..
  • ببینید | ناراحتی زاکانی از انتقاد صریح عضو شورای شهر تهران
  • تصویر شهریار شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی