Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@09:33:43 GMT

دولت تدبیری برای متقاضیان یارانه کند

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۵۴۰۱

به گزارش پارس نیوز، 

برخی خانوارهایی که از ابتدای پرداخت یارانه نقدی، برای دریافت آن ثبت نام نکرده یا بعدا از شمول دریافت حذف شدند ، حالا خود را حائز شرایط دریافت یارانه نقدی می دانند اما مکانیزمی برای ثبت درخواست این گروه از خانوارها وجود ندارد.

سال 89 دولت دهم برای اولین بار در کشور اجرای قانونی پرحاشیه را کلید زد؛ «قانون هدفمندی یارانه ها» که با هدف کمک به اهرم های اقتصادی و بهبود رفاه شهروندان در قالب 16 ماده تصویب شد اما به دلیل عدم سیاست گذاری صحیح متولیان، قانون هدفمندی طی سالهای اخیر از ریل اصلی خود خارج و بیشتر بر پرداخت یارانه های نقدی آن هم به تمام اقشار جامعه اعم از نیازمند و غیرنیازمند متمرکز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از گذشت حدود 4 سال از واریز یارانه نقدی آن هم به صورت غیرمنطقی، دولت یازدهم در فروردین ماه سال 93 فاز دوم هدفمندی را کلید زد و از طریق ثبت نام مجدد، سعی کرد لیست یارانه بگیران را سامان دهد، اما در نهایت طی 10 روز 73 میلیون نفر برای دریافت یارانه متقاضی شدند و به این ترتیب بود که دولت نتوانست از طریق بازیابی اطلاعات مردم، صف یارانه بگیران را خلوت کند؛ البته حذف خارج نشینان در اسفند سال 93 نکته مثبتی به شمار می آمد که طبق برآوردها موجب شد در مجموع 50 هزار و 886 نفر از لیست یارانه بگیران حذف شوند.

آغاز سال 94 همزمان با الزام بودجه ای دولت مبنی بر حذف افراد غیرنیازمند از لیست یارانه بگیران بود؛ دولت بدون هیچ توضیحی، 4 میلیون نفر از یارانه بگیران را حذف کرد که این مساله اعتراضات گسترده ای را در پی داشت به گونه ای که دولت در خرداد سال 94 سامانه ای را برای بازگشت افراد حذف شده به صف یارانه بگیران (در صورت تایید وزارت کار) راه اندازی کرد و به این ترتیب، یک میلیون نفر دوباره مشمول دریافت یارانه شدند.

از سال 94 تاکنون تغییر چندانی در صف یارانه بگیران ایجاد نشده است.

اصلاح صف یارانه بگیران چه زمانی عملیاتی می شود؟

علاوه بر اینکه دولت طی این سالها موفق به «هدفمند کردن» یارانه های نقدی و حذف دهک های غیرنیازمند از شمول دریافت یارانه نقدی نشده، بلکه حالا با درخواست های گروهی از مردم مواجه است که طی سالهای گذشته به دلایل متعدد در شمول یارانه بگیران قرار نداشته اند اما اکنون بدلیل افزایش تورم، متقاضی دریافت یارانه نقدی هستند. بر این اساس، طی ماه های گذشته و با افزایش ناگهانی نرخ کالاهای مصرفی و صعود تورم، برخی افرادی که بنا به مصلحت کشور از دریافت یارانه انصراف داده بودند و یا از ابتدا ثبت نام نکرده بودند، حالا متقاضی دریافت آن هستند اما هیچ مکانیزمی برای رساندن صدای خود به گوش دولت ندارند.

این در حالی است که افراد ثروتمندی که شاید این یارانه نقدی کوچک ترین تاثیری در زندگی شان ندارد، همچنان در صف یارانه بگیران قرار دارند و دولت بدون توجه به این موضوع، اقدام خاصی برای ساماندهی یارانه بگیران نکرده است. البته دولت در بودجه 97 تصمیم گرفته بود حدود 34 میلیون نفر از یارانه بگیران را حذف کند اما با عدم همراهی مجلس با این موضوع مواجه شد و در جریان بررسی لایحه بودجه در مجلس، این بند حذف گردید.

به هر حال آنچه که در حال حاضر مورد توجه است نیاز برخی افراد به دریافت یارانه نقدی است اما راهی برای ثبت نام ندارند و دولت نیز مکانیزمی برای ثبت درخواست پیش بینی نکرده است.

«حسن.م» کارمند یک شرکت خصوصی از جمله متقاضیان دریافت یارانه نقدی، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بنده بدلیل اینکه درآمد ماهیانه ام، کفاف هزینه های زندگی را می داد، از همان ابتدا برای دریافت یارانه نقدی ثبت نام نکردم اما اخیرا با صعود قیمت انواع اقلام اساسی و مصرفی، چند مرتبه با سازمان هدفمندی یارانه ها تماس گرفتم و سوال کردم چطور می توانم جزو مشمولان دریافت یارانه قرار بگیرم که پاسخ روشنی دریافتنکردم.

یکی دیگر از شهروندان تهرانی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: من و همسرم چون هر دو شاغل بودیم، برای یارانه نقدی از ابتدا اقدام نکردیم. اما الان بخاطر افزایش شدید اجاره بها، لازم می بینیم در شمول دریافت یارانه نقدی قرار بگیریم اما نمی دانیم چطور باید اقدام کنیم.

در همین ارتباط، مهدی پازوکی اقتصاددان، در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یارانه نقدی تنها باید به سه دهک پایین درآمدی جامعه پرداخت شود، گفت: افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به 10 میلیون نفر می رسد که به انضمام سه دهک پایین درآمدی جامعه، در مجموع 24 میلیون نفر از جمعیت 80 میلیونی کشور باید یارانه دریافت کنند.

پازوکی گفت: در حال حاضر وضعیت توزیع یارانه ها به شکلی است که حتی پزشکی که 70 میلیون تومان درآمد ماهانه دارد نیز در صف یارانه بگیران قرار دارد.

وی تاکید کرد: برای اداره منطقی و صحیح اقتصاد کشور، یارانه نقدی باید به درستی هدفمند و تعیین تکلیف شود در غیر این صورت نه تنها از بار مشکلات کاسته نمی شود بلکه تشدید نیز خواهد شد.

یارانه 45500 تومانی، منطقی نیست

از سویی دیگر با توجه به تغییر شرایط اقتصادی نسبت به چند سال گذشته و کاهش ارزش پایه پولی، دیگر 45500 تومان نقش چندانی در افزایش قدرت خرید خانوارها ندارد.

در حال حاضر نرخ کالاهای خوراکی با چنان رشدی مواجه شده که یارانه 45500 تومانی کفاف رفع نیازهای اولیه برای یک یا دو روز را هم نمی دهد.

نرخ 24 قلم خوراکی در آبان ماه امسال

این جدول نشان می دهد، نرخ خوراکی های مورد نیاز مردم که معمولا به صورت روزمره نیز مصرف می شود نسبت به آبان سال گذشته، با افزایش چشم گیری مواجه بوده است.به عنوان مثال رب گوجه فرنگی ۲۴۴.۴ درصد افزایش قیمت داشته است؛ اما با این حال مبلغ یارانه نقدی بعد از گذشت 8 سال و روند صعودی تورم و کاهش شدید ارزش پول ملی همچنان بر سکوی 45500 تومان ایستاده است.

انتظار است دولت یا یک بار برای همیشه روند واریز یارانه را هم در بخش «مبلغ» و هم در بخش «دریافت کنندگان»، ساماندهی کند و مکانیزمی معرفی کند که افراد نیازمند حذف شده و یا جامانده نیز بتوانند در شمول یارانه بگیران قرار بگیرند.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: یارانه دولت دهم هدفمندی یارانه قانون جامعه دولت بودجه لایحه بودجه درآمد هدفمندی یارانه ها کمیته امداد بهزیستی یارانه ها اقتصاد مشکلات شرایط اقتصادی جدول گوجه فرنگی افزایش قیمت تورم پول سهام عدالت یارانه پارس تدبیر پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۵۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود

عاملی که در جهان به‌عنوان روح فوتبال شناخته می‌شود، بسیاری از بازی‌های محبوب‌ترین ورزش جهان را به خاطر بدرفتاری افرادی معدود از دست می‌دهد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، برگزاری بازی بدون حضور تماشاگران یکی از جرایم ثابت کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال طی فصل‌های گذشته لیگ‌های برتر و دسته اول فوتبال باشگاه‌های کشور بوده است، تیری که گاهی در مواقع حساس و دیدارهای سرنوشت‌ساز شلیک می‌شود و ممکن است در تعیین قهرمان نیز اساسی باشد.

کمیته انضباطی، این حکم را در پی تخلفات قابل توجه هواداران تیم‌ها صادر می‌کند. با این حال تجربه نشان می‌دهد محرومیت فوق، هیچ تأثیری در ایجاد فضای سالم‌تر و کاهش تخلفات در ورزشگاه‌ها ندارد. مثلاً استقلال و پرسپولیس در اولین بازی خانگی خود در نیم‌فصل دوم لیگ برتر به خاطر حوادث دربی فینال جام حذفی تماشاگران خود را به همراه نداشتند، در دربی 103 تهران اما شاهد رفتارهای زننده گسترده‌تری بودیم و این بازی بارها به دلیل پرتاب اشیای هواداران متوقف شد.

محرومیت هواداران شمس آذر

به نظر می‌رسد نبود امکانات لازم برای شناسایی هواداران خاطی، نقش اصلی را در صدور این احکام تکراری و بی‌فایده ایفا می‌کند. وقتی مأموران امنیتی نمی‌توانند تماشاگران متخلف را شناسایی کنند، کمیته انضباطی راهی بهتر از محرومیت تماشاگران یک تیم نمی‌بیند.

در صورتی که دوربین‌های چهره‌زن در ورزشگاه‌های نصب و با متخلفان برخورد شود، دیگر نیازی به محرومیت چند هزار هوادار نیست. استفاده از لیزر که طی چند سال اخیر در ورزشگاه‌ها مُد شده، یکی از دلایل کمیته انضباطی برای محرومیت هواداران است. این در حالی است که در حین بازی، تصاویری از فرد صاحب لیزر منتشر می‌شود. این تصاویر می‌تواند به کمک مأموران امنیتی بیاید و به جای محرومیت همه تماشاگران، می‌توان با کسی برخورد کرد که از لیزر استفاده می‌کند.

مثلاً شمس آذر قزوین به دلیل استفاده تعدادی از هواداران خود از لیزر، نارنجک دستی و سنگ، در دیدار هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر باید در ورزشگاه بدون تماشاگر از پیکان میزبانی کند. در صورتی که اگر مأموران در همان ورزشگاه اقدام به شناسایی و برخورد با هواداران متخلف می‌کردند، چند هزار تماشاگر قزوینی تاوان تخلف چند نفر را نمی‌دادند.

همانطور که پیش‌تر گفته شد، هواداران استقلال و پرسپولیس در دیدار روز 24 اسفند اشیایی به زمین پرتاب کردند که کمیته انضباطی در حکمی جالب توجه، حکم به تخلیه چهار سکوی هواداران در دربی رفت و برگشت سال آینده داد. این در شرایطی است که همان هوادارانی که سیب و سنگ به زمین پرتاب کردند، می‌توانند در جایگاه دیگری بنشینند و همان کار را در دربی‌های سال آینده تکرار کنند!

واکنش هیئت مدیره تراکتور به حمله هواداران به خودروی سرخپوشان

شماره‌گذاری صندلی‌ها، دومین راه برای شناسایی هوادارانی است که رفتار نادرستی در ورزشگاه دارند. یک تماشاگر برای حضور در سالن سینما یا کنسرت، یک صندلی انتخاب می‌کند و پس از پرداخت هزینه بلیت، یک صندلی ویژه برای او در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که این تماشاگر روی صندلی دیگری بنشیند، به او تذکر داده می‌شود و وی مجبور است به صندلی انتخاب شده خودش بازگردد.

در صورتی که این رویه در ورزشگاه‌های فوتبال (در مقیاس گسترده‌تر) پیاده شود، با شناسایی منشأ پرتاب سنگ یا لیزر می‌توان متوجه شد که چه کسی تخلف می‌کند تا پس از برخورد با او، یک تیم را از همراهی هواداران خود محروم نکنیم. فوتبالی‌ها جمله معروفی دارند که می‌گویند «تماشاگران روح فوتبال هستند» و این مسئله در بازی‌های بی‌روح دوران کرونا به چشم آمد. مجازات معدود متخلفان به جای انبوه افراد بی‌گناه هم به عدالت نزدیک‌تر است، هم «روح» را از فوتبال نمی‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • ۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود
  • یارانه بگیران بخوانند؛ منتظر واریز یارانه بهاری باشید
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • معاون رئیس‌جمهور: ۵۰۰ هزار خانه تحویل متقاضیان شد
  • عدم کفایت مستمری نهادها و یارانه نقدی برای پوشش فقرمطلق
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند