Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-20@03:41:01 GMT

طرح مجلس برای حمایت از شاغلین فقیر و بیکاران

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۷۰۵۴

 هفته گذشته در روزی که بخش دوم گزارش کمیسیون ویژه تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی درباره آسیب‌شناسی وضعیت شاغلان و بیکاران با رویکرد حمایتی در مجلس قرائت شد، طرحی به امضای ۶۷ نفر از نمایندگان در مجلس اعلام وصل شد تا از شاغلین فقیر و بیکاران حمایت کند.

به گزارش فارس، جزئیات این طرح به شرح زیر است:

مقدمه: اصول ۲۹، ۲۸ و ۴۳ قانون اساسی بر وظیفه دولت بر ایجاد امکان اشتغال و همچنین برخورداری همگان از تأمین اجتماعی، بیمه و تأمین نیازهای اساسی تصریح دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود تلاشهای قانونی و اجرایی صورت گرفته طی چهار دهه گذشته، همچنان بخشی از جامعه از فرصت شغلی بی‌بهره‌اند یا علی‌رغم شاغل بودن از تأمین نیازهای اساسی، دستمزد مکفی و پوشش تأمین اجتماعی محروم هستند.

به طوری که وضعیت شاغلین بازار کار نشان می‌دهد که طی سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۵، به طور متوسط تنها ۴۷ درصد از شاغلین بیمه بوده‌اند و ۵۳ درصد از شاغلین فاقد بیمه بوده و ۶۱ درصد از سرپرستان خانوارهای فقیر شاغل در بخش مشاغل مزد و حقوق‌بگیر بخش خصوصی ۱۴.۲۵ درصد به عنوان کارکن مستقل در بخش کشاورزی و ۱۸.۷۳ درصد به عنوان کارکن مستقل در بخش غیرکشاورزی مشغول به کار هستند و بخشی از کارگران شاغل در کارگاه‌های صنعتی زیر خط فقر و با دستمزد پایین مشغول به کار می‌باشند و به لحاظ میزان درآمد، تفاوت قابل توجهی با بیکاران ندارند.

هدف این طرح، حساس نمودن برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران به سطح معیشتی شاغلین و ارائه راهکار حمایتی برای بهبود وضعیت معیشتی آنان می‌باشد.

طرح حمایت از شاغلین فقیر و بیکاران

موضوع طرح

ماده (۱)

دولت مکلف است ظرف مدت یک سال نسبت به شناسایی و شناسنامه‌دار کردن مشاغلی که فعالیت در آنها مغایرت صریح قانونی ندارد، اقدام و ضمن رسمی کردن آنها، تمهیدات پوشش بیمه‌ای آنان را بررسی و اقدام قانونی مورد نیاز را به عمل آورد.

ماده (۲)

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با همکاری مرکز آمار ایران، نظام آمار و اطلاعات بازار کار را با پوشش کامل و امکان رصد تعامل نظام‌های آموزشی، تولیدی، تأمین اجتماعی، فنی و حرفه‌ای و تا پایان سال سوم برنامه ششم توسعه، فراهم نماید.

تبصره ۱- دولت موظف است ردیف مشخصی را در بودجه‌های سنواتی برای تکمیل نظام آمار و اطلاعات بازار کار پیش‌بینی کند.

تبصره ۲- به منظور ایجاد هماهنگی بین بخشی و دستگاهی کلیه اعتبارات مصوب در بودجه‌های سنواتی برای حمایت از شاغلان و بیکاران ذیل امور و فصول و برنامه‌های مختلف با تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل تخصیص است.

ماده (۳)

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، مسئولیت سیاست‌گذاری و پیگیری‌های اجرایی جهت ایجاد اشتغال و حمایت از شاغلان و بیکاران را بر عهده دارد.

تبصره:

کلیه دستگاههای اجرایی مکلفند در ایجاد اشتغال، سهمیه‌های مورد توافق با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را تأمین نمایند.

ماده (۴)

منابع مورد نیاز مصوبه مجلس در خصوص "حمایت از بیکاران متقاضی کار"، از سال ۱۳۹۸، از محل یارانه نقدی تأمین می‌شود.

ماده (۵)

مرکز آمار ایران مکلف است تا پایان سال سوم برنامه ششم توسعه، نظام جامع ثبتی مبنا را به نحو کامل مستقر نماید. کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند در اجرا و تکمیل نظام جامع ثبتی مبنا، همکاری لازم را با مرکز آمار ایران داشته باشند.

ماده (۶)

مرکز آمار ایران، موظف است در پرسشنامه و سایر روشهای جمع‌آوری اطلاعات و آمارگیری از نیروی کار، میزان دستمزد و حقوق دریافتی را به سؤالات پرسشنامه اضافه نماید.

تبصره - لازم است در تهیه آمار بیکاران، آمار کلیه افراد فاقد هرگونه بیمه بازنشستگی و همچنین شاغلانی که درآمد آنها پایین‌تر از حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار است، به تفکیک بخش، شهرستان، استان و کشوری جداگانه تهیه شود.

ماده (۷)

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است سند ملی کار شایسته، تعاریف و شاخص‌های مربوط را ظرف مدت یک سال تهیه نماید.

تبصره - مرکز آمار ایران موظف است بر اساس تعاریف فوق، شاخص های کار شایسته را محاسبه و منتشر کند.

ماده (۸)

وزارت آموزش و پرورش مکلف است با مطالعه بازار کار، آموزش‌های مهارتی روزآمد متناسب و با توجه به استعداد و علاقه‌مندی دانش‌آموزان را برای آنها ارائه نماید. همچنین وزارت علوم تحقیقات و فناوری مکلف است ضمن حمایت از آموزشهای فنی و حرفه‌ای و رسمیت دادن به آموزش‌های عرضی برای ورود به بازار کار و یا ارتقاء کیفی شاغلان، تمهیدات لازم را برای ورود دانشجویان در حال تحصیل و فارغ‌التحصیلان گذشته به بازار کار فراهم نماید.

دو وزارتخانه مذکور موظفند هر شش ماه گزارش اقدامات خود را به کمیسیونهای آموزش و تحقیقات و اجتماعی مجلس ارائه نمایند. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تولید ملی قانون اساسی فقیر قانون دولت اشتغال جامعه دستمزد پوشش بازار کار بخش خصوصی بخش کشاورزی خط فقر کار و رفاه اجتماعی کار و رفاه رفاه اجتماعی ایجاد اشتغال یارانه ایران مرکز آمار ایران حقوق بازنشستگی درآمد شورای عالی کار شاخص آموزش و پرورش علوم تحقیقات و فناوری وزارتخانه بیکاران طرح مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۷۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار تأمین ارز واردات تا ۲۸ فروردین+جدول

از ابتدای سال تا پایان روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ بیش از ۲ میلیارد و ۴۸۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تازه‌ترین آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد که طی 28 روز ابتدایی سال جاری، 533 میلیون دلار ارز جهت واردات کالاهای اساسی و دارو با نرخ 28 هزار و 500 تومان تامین شد.جزئیات ارز پرداختی به واردات/ سهم کدام بخش بیشتر بود؟
 


کالاهای تجاری و بازرگانی نیز 1378 میلیون دلار را با میانگین قیمت 41 هزار تومان طی این مدت به خود اختصاص داد و این رقم برای واردات در مقابل صادرات عدد 485 میلیون دلار را با نرخ توافقی نشان می دهد.تامین ارز گروه خدمات نیز 88 میلیون دلار بوده است.


شایان ذکر است، در مجموع یک میلیارد و 863 میلیون دلار ارز صنایع تامین شده است. تامین ارز صنایع به دو صورت نیمایی و توافقی بوده است. صنایع حمل و نقل و خودرو به ترتیب 305 و 158 میلیون دلار ارز نیمایی و توافقی دریافت کردند.

همچنین، تامین ارز نیمایی «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک»، «صنایع معدنی»، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» و «منسوجات» به ترتیب معادل 106، 88، 59 و 126 میلیون دلار صورت گرفته است؛ این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ، 26، 111، 73 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، 694 میلیون دلار ارز نیمایی و 116 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

این گزارش حاکی است، تاکنون طی 18 حراج شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ایران، 2461 قطعه شمش یک کیلوگرمی با عیار 995 در هزار  در تالار  معاملات طلا مورد معامله قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش واردات گوشت منجمد
  • واردات گوشت منجمد افزایش می‌یابد
  • بیمه مجدد شاغلین فصلی الزامی نیست
  • ضرورت تشکیل وزارت بازرگانی برای تنظیم بازار
  • آمار تأمین ارز واردات تا ۲۸ فروردین+جدول
  • گلایه سخنگوی دولت از بررسی نشدن لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس
  • گلایه سخنگوی دولت از عدم بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس
  • گلایه بهادری‌جهرمی از عدم بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس
  • لایحه تشکیل وزارت بازرگانی از دستور کار مجلس خارج شده است!
  • اصلاح الگوی کشت برنج در کهگیلویه و بویراحمد