Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-01@19:06:43 GMT

نمایشگاه آثار هنری قبایل ساحل عاج در تهران

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۷۴۱۶

به گزارش ایلنا، تاموکولو واتارا؛ کاردار سفارت جمهوری ساحل عاج (کووت دیووار) در ایران برای برگزاری نمایشگاه صورتک و آثار حجم قبایل ساحل عاج در تهران یادداشتی نوشته است.

کشور ساحل عاج با ۶۰ قبیله، آمیزه‌ای از فرهنگ‌های مختلف است. هر قوم، توانسته ارزش‌هایش را براساس فرهنگ مشخصی بنا کند؛ فرهنگی مادی و معنوی که شامل صورتک‌ها، باورها، معماری، نقاشی، مجسمه‌سازی، حرکات موزون، موسیقی، هنر آشپزی و زبان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک کلام هر قوم به لطف فرهنگ خاص خود، هویتی مشخص دارد.

این فرهنگ، ریشه در "آیین‌گرایی سنتی" دارد و با احترام به روح "اجداد" و مراسم آیینی "تشرف" مشخص می‌شود. این باورها، همراه با حرکات موزون، موسیقی، هنر آشپزی و پوشش خاص، رفتارهای اجتماعی ویژه‌ای را به وجود می‌آورند. براساس باور مردم آفریقا، جهان به عنوان "نبردی همیشگی میان خیر و شر" تعریف می‌شود؛ زندگی، همان خیر و انحطاط و مرگ همان شر است. در چنین شرایطی، مرزی بین مقدس و نامقدس وجود ندارد و تمامی اتفاقات زندگی از جمله تولد، بلوغ، ازدواج، کهنسالی و مرگ با معنویت گره خورده‌اند.

خیر، همان نیروی "حیات" است و به "باروری" تعبیر می‌شود: باروری انسان، باروری گیاهان و باروری حیوانات. "بقای جامعه" در گروی باروری است. و بدین‌ترتیب هر آنچه باروری را امکان‌پذیر می‌سازد مثبت و هر آنچه مانعی بر سر راه باروری باشد‌، منفی در نظر گرفته می شود. به همین دلیل، هنر آفریقا مفهوم زایش را ارج می‌نهد و در عین حال، از حیواناتی که گمان می‌رود دارای قدرت‌های ماوراءالطبیعه هستند به عنوان متحد در نبرد علیه نیروهای شر (اهریمنی) بهره می‌جوید.

جمهوری ساحل عاج توانسته است از گوناگونی فرهنگی خود سود جوید و دست به ساخت موزه‌های متعددی بزند. از جمله موزه‌ی تمدن‌(ها)، موزه‌ی ملی پوشاک، موزه‌ی "آرمه دو کامپ گالیونی" (Armées du Camp Gallieni)، موزه‌ی "بینگر دو زارانو" (Binger de Zaranou)، موزه‌ی پارک "امپلوسوئه" (Mploussoué) در شهر "بونوآ" (Bonoua).

امروزه و با پایان یافتن فتوحات نظامی قرن‌های اخیر، تنها سلاح برای فتح تمدن‌های دیگر و یا معرفی هویت خود، فرهنگ است و به همین دلیل کشور ما آمادگی هدایت یک حرکت دیپلماسی فرهنگی را دارد. کشور ساحل عاج با ثبت سه نوع حرکت موزون و موسیقی در سازمان میراث فرهنگی معنوی در این راستا قدم برداشته است، که عبارتند از : موسیقی "گبوفله دافونکاها" (Gbofle dAounkaha) که همان موسیقی شپور سنتی اقوام "تاگبانا" (Tagbana) است، "بالافون" (Balafon)، ساز و موسیقی اقوام "سنوفو" (Sénoufo) و  "زائولی" (Zaouli)، حرکات موزون اقوام "گورو" (Gouro).

سفارت جمهوری ساحل عاج در جمهوری اسلامی ایران در راستای این حرکت فرهنگی و شناخت فرهنگ خود، در سال ۲۰۱۲، بخش فرهنگی خود را در تهران تاسیس کرد که به عنوان تنها مرکز فرهنگی با این ماهیت و قابلیت در دیپلماسی کشور ساحل عاج شناخته می‌شود و در حال برگزاری نمایشگاه آثار هنری کشور ساحل عاج در آخرین روزهای سال ۲۰۱۸ میلادی است.

این نمایشگاه به کوشش محمد حمزه‌ای ۱۶ آذرماه در گالری کاما آغاز می‌شود. پوستر این نمایشگاه را مهراد خوش اقبال؛ طراح گرافیک، نقاش و عکاس طراحی کرده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تهران نمایشگاه ساحل عاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۷۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود

کریم خورشیدوند در نشست بزرگداشت دهه کرامت، با تاکید بر ضرورت پشتیبانی ادارات و نهاد‌ها از برنامه‌های مردم محور، اظهار کرد: باید از ظرفیت همه مراکز دینی و فرهنگی برای هر چه با شکوه‌تر برگزار کردن جشن‌های دهه کرامت استفاده شود.

وی با بیان اینکه دهه کرامت فرصتی برای تقویت فرهنگ دینی و نهادینه سازی فرهنگ رضوی است، افزود: دهه کرامت یکی از برنامه‌های فرهنگی و اعتقادی مهم است و هر ساله تمام نهاد‌ها نسبت به برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های متنوع با محوریت امام رضا (ع) اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها و مسئولان شهرستانی باید هرچه بیشتر با ستاد بزرگداشت دهه کرامت مشارکت و همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد اجرای برنامه‌های متنوع و اثرگذار برای عموم مردم باشیم.

خورشیدوند دهه کرامت را ظرفیت مناسبی برای ارائه برنامه‌های فرهنگی و مذهبی دانست و اضافه کرد: برنامه‌های این دهه و ایام صادقیه باید با هم افزایی، مشارکت، خلاقیت و فراگیری تهیه و تدوین شود.

رییس شواری هماهنگی تبلیغات اسلامی لرستان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: دهه کرامت فرصتی برای رساندن پیام امامت، ولایت و کرامت است و باید از این مناسبت برای گرامیداشت مقام دختر مسلمان و مقابله با هجمه‌های دشمنان بهره گرفته شود.

حجت الاسلام احمدرضا غلامی گفت: برنامه‌های محوری دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های استان به ستاد بزرگداشت دهه کرامت اعلام شده است و براساس ظرفیت ادارات برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رکن مردم محوری در جشن‌های بزرگداشت دهه کرامت بیان کرد: در طول دهه کرامت جشن‌های مردم محور در مساجد، محلات و مناطق محروم با پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی استان برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با رویکرد تقویت فرهنگ دینی، ترویج و نهادینه سازی فرهنگ رضوی و ایجاد شور و شعف برای عموم مردم برگزار خواهد شد.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد لرستان در ادامه این نشست اظهار کرد: در طول دهه کرامت برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در این کانون‌ها برگزار می‌شود و مشارکت و پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان جهت تقویت برنامه‌های بزرگداشت ضروری است.

محمد چگنی نژاد افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با محوریت ترویج فرهنگ رضوی، جریان سازی اجتماعی و ارتقای فرهنگ دینی برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: ده‌ها برنامه به مناسبت گرامیداشت سالروز میلاد حضرت معصومه (س)، میلاد امام رضا (ع) و حضرت شاهچراغ (ع)، مراسم جشن روز دختر با حضور خادمان حرم رضوی به همراه برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری، قرآنی و آموزشی در سطح مساجد دارای کانون فرهنگی هنری برگزار می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۴۹۸ کانون فرهنگی هنری عمومی و ۳۸ کانون فرهنگی هنری تخصصی خواهران در لرستان ادامه داد: همچنین همزمان با شب میلاد باسعادت امام رضا (ع) ۲ برنامه شاخص در شهر خرم آباد و یک برنامه با محوریت مساجد در هر کدام از شهرستان‌های استان برگزار می‌شود.

دهه کرامت ۱۱ روز ابتدایی دهه اول ماه ذی‌القعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) دریکم ذی‌القعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا (ع) در ۱۱ ذی‌القعده پایان می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان