Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:39:30 GMT

شدت گرفتن زنانه شدن بیماری ایدز در مازندران

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۸۶۷۰

شدت گرفتن زنانه شدن بیماری ایدز در مازندران

ساری - ایرنا - مدیر گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: با تغییر راه ابتلا به بیماری ایدز و تغییر شیوه آن به روابط جنسی، تعداد زنان مبتلا به این بیماری در استان افزوده شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، موج اول بیماری ایدز در کشور بر اثر تزریق خون های آلوده به ویروس اچ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آی.وی رخ داد، استفاده از سرنگ مشترک بین معتادان تزریقی موج دوم ایدز را در کشور بوجود آورد و اکنون در موج سوم ایدز یعنی انتقال از طریق تماس جنسی به سر می بریم.
محمد رضا پارسایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر 394 بیمار مبتلا به ایدز در استان مازندران شناسایی شده است که 40 درصد این تعداد را زنان تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: تغییر شیوه ابتلا و جهش از سمت تزریق به سمت انتقال از طریق روابط جنسی باعث شده تا ابتلای بیشتر زنان به این بیماری ایجاد شود.
مدیر گروه بیماری های واگیر مازندران اضافه کرد: این درحالیست پیش از این سهم زنان مبتلا به ایدز در مازندران 20 درصد از تعداد کل مبتلایان بود.
وی گفت: روابط جنسی نامتعارف و خارج از عرف و همچنین بی اطلاع بودن از ابتلای همسران به ایدز از جمله دلایلی است که موجب ابتلای زنان به این بیماری می شود.
پارسایی ادامه داد: امسال از 26 مورد جدید مبتلایان به ایدز در مازندران 20 مورد از طریق روابط جنسی به این بیماری مبتلا شدند.
به گفته پارسایی با اجباری شدن آزمایش های 'اچ ای وی' در مادران باردار زمینه ای فراهم آمد تا موارد جدید از ابتلا به این بیماری از این طریق شناسایی شوند که حتی خود این افراد از بیماریشان مطلع نبودند.
وی گفت: انجام این کار باعث شده تا سالانه یک تا 2 مورد مادر باردار به ایدز در مازندران شناسایی شود و با انجام کارهای درمانی لازم و بموقع از ابتلای نوزادشان به این بیماری جلوگیری شود.
دکتر پارسایی تاکید کرد: زنانه شدن بیماری ایدز به نوعی بصدا در آمدن زنگ خطری است چرا که احتمال بیشتر شدن تعداد نوزادان و کودکان مبتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
وی به افراد توصیه کرد که در صورت داشتن حتی یک رابطه جنسی کوچک نیز، آزمایش های تشخیص اچ . آی . وی را جدی بگیرند و این آزمایش را انجام بدهند.
مدیر گروه بیماری های واگیر مازندران ترس از ' انگ اجتماعی' را اصلی ترین عامل در خودداری افراد برای انجام آزمایش تشخیص ایدز عنوان کرد و ادامه داد: افراد پرخطر می توانند با مراجعه به 22 شبکه بهداشت و درمان شهرستان های مازندران و نیز مراکز مشاوره بیماری های رفتاری آزمایش تشخیص ایدز را انجام دهند در حالیکه تمامی اطلاعات این آزمایش ها محرمانه است.
2096/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بهداشت ابتلا به ايدز مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۸۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)

عصر ایران - دونگ کوای یک گیاه سنتی چینی است که از آن برای اهداف دارویی استفاده می شود. این گیاه می تواند در درمان اختلالات قاعدگی و مشکلات زنان مفید باشد اما در ترکیب با یک سری داروهای خاص خطرناک است و باید احتیاطات مصرف در خصوص آن در نظر گرفته شود.

با استناد به مطالعه ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دونگ کوای (Angelica sinensis) گیاهی چند ساله و بومی چین است که سابقه ای طولانی در طب سنتی چینی (TCM) دارد. پزشکان به دلیل کاربرد سنتی این گیاه برای حفظ سلامت زنان، گاهی اوقات از آن تحت عنوان «جینسنگ زنانه» یا «تونیک زنانه» نیز یاد می کنند.

گیاه مذکور حاوی فیتواستروژن هایی است که در واقع ترکیبات گیاهی با قابلیت تقلید نسبی اثرات استروژن در بدن به شمار می روند. این فعالیت استروژنی ممکن است به تنظیم عدم تعادل هورمونی در بانوان کمک کند، اما همچنان به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

فرآورده‌ های حاوی دونگ کوای معمولا شامل ریشه گیاه هستند که حاوی بالاترین غلظت ترکیبات فعال زیستی مسئول اثرات درمانی آن است. گفتنی است که این گیاه به صورت خشک شده از طریق عطاری ها قابل تهیه است.

دونگ کوای به درمان چه مشکلاتی کمک می کند؟

متخصصین TCM مصرف دونگ کوای را برای شرایط زیر توصیه می کنند:

- اختلالات قاعدگی: بانوان از دونگ کوای برای کاهش بی نظمی های قاعدگی، از جمله دوره های دردناک، خونریزی شدید و سیکل های نامنظم استفاده می کنند.

- علائم یائسگی: برخی از بانوان از مزایای دونگ کوای برای مدیریت علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و تغییرات خلقی بهره می برند. با این حال، شواهد علمی محدودی برای حمایت از این کاربرد وجود دارد.

- سندرم پیش از قاعدگی (PMS): این گیاه ممکن است به کاهش علائم PMS مانند حساسیت سینه ها و تغییرات خلقی کمک کند.

- باروری: برخی از افراد به صورت محلی از  دونگ کوای برای تقویت قدرت باروری استفاده می کنند.

- پشتیبانی از سیستم ایمنی: به گفته محققان دونگ کوای دارای خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی است.

- سلامت قلب و عروق: برخی از مطالعات قدیمی‌ نشان می‌ دهند که دونگ کوای ممکن است با بهبود گردش خون بر سلامت قلب و عروق تاثیر مثبت بگذارد.

- تسکین درد: مردم محلی از دونگ کوای برای تسکین درد از جمله سردرد و درد مفاصل استفاده می کنند.

- ضد التهاب: دونگ کوای حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی ارزشمند است.

موارد احتیاط

افرادی که قصد مصرف دونگ کوای را دارند باید با پزشک متخصص و با داروساز خود مشورت کنند. در واقع وضعیت سلامت عمومی، داروهای مصرفی فعلی و مکمل ها در این افراد در نظر گرفته می شود.

در صورت استفاده از دونگ کوای، افراد باید اقدامات احتیاطی زیر را رعایت کنند:

- بارداری: دونگ کوای برای استفاده در دوران بارداری نامناسب است، زیرا ممکن است روی رحم تاثیر بگذارد. اگر کسی این گیاه را در 3 ماه اول بارداری مصرف کند، ممکن است به ناهنجاری های مادرزادی نیز منجر شود.

- اختلالات خونریزی دهنده: گیاه مورد نظر ممکن است روند لخته شدن خون را کند کند و خطر خونریزی و کبودی را در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده افزایش دهد.

- شرایط حساس به استروژن: افراد مبتلا به شرایط حساس به هورمون، مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبروم های رحمی باید از مصرف دونگ کوای اجتناب کنند. این گیاه مانند استروژن عمل می کند و ممکن است بیماری های مذکور را تشدید کند.

- شیردهی: پزشکان هنوز مطمئن نیستند که آیا دونگ کوای در دوران شیردهی بی خطر است یا خیر. بنابراین بهتر است از مصرف این گیاه در دوران شیردهی خودداری شود.

- جراحی: افراد باید دو هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده مصرف دونگ کوای را متوقف کنند زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.

در مجموع استفاده طولانی مدت یا بیش از حد از دونگ کوای می تواند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند.

تداخلات

مصرف دونگ کوای به همراه برخی از داروها به هیچ عنوان توصیه نمی شود. این گیاه و داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، روند لخته شدن خون را کند می کند. بنابراین افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، نباید دونگ کوای مصرف کنند.

علاوه بر این، مصرف دونگ کوای همراه با داروهای ضد انعقاد و ضد پلاکت، ممکن است خطر کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

افراد باید از مصرف دونگ کوای در کنار مکمل هایی که فرآیند لخته شدن خون را به تاخیر می اندازند و کند می کنند نیز اجتناب کنند، مانند:

- زنجبیل

- سیر

- جینکو

- پاناکس جینسنگ

عوارض جانبی

عوارض جانبی گیاه دونگ کوای ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- حساسیت به نور

- حساسیت پوست به نور که باعث تغییر رنگ، خارش یا تورم می شود

- از دست دادن اشتها

- نفخ

- اسهال

- تب

- آروغ زدن

- افزایش فشار خون

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!

دیگر خبرها

  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • بانکی پور سند روابط جنسی مردان ترکیه با زنان پُرشمار را منتشر کرد | عدد یاد شده به چه معناست؟ +لینک منبع
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • پرسپولیس - نساجی بدون حضور زنان