Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@09:26:10 GMT

بعد از ترک سیگار چه بخوریم؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۹۰۲۶

بعد از ترک سیگار چه بخوریم؟

ترک سیگار یک تصمیم بسیار عالی و عاقلانه است. تحقیقات نشان می‌دهند که سه ماه پس از ترک سیگار ریه‌ها شروع به ترمیم می‌کنند و خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی که سیگار کشیدن را ترک کرده‌اند، به نصف کاهش پیدا می‌کند. اما برای اینکه روند بازیابی سلامتی خود را پس از ترک سیگار تسریع بخشید می‌توانید برخی از مواد خوراکی را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا سرعت بهبود شما افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس برای اطلاع از این موارد در ادامه متن با ما همراه باشید.

ویتامین ث.
ویتامین ث. سرعت متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود که دفع مواد سمی مانند نیکوتین از بدن تسریع شود. مرکبات و برخی از مواد غذایی مانند گوجه فرنگی سرشار از این ویتامین هستند که توصیه می‌کنیم پس از ترک سیگار حتما این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

هویج
هویج هم می‌تواند در دفع سموم بدن موثر باشد. هویج دارای مقدار زیادی ویتامین، خصوصا ویتامین آ. است که می‌تواند آسیب‌های وارد شده به ریه را ترمیم کند. خوراکی‌های نارنجی رنگ اغلب دارای کارتنوئید بالایی هستند و از سرطان ریه جلوگیری می‌کنند. علاوه بر کارتنوئید، این گونه مواد خوراکی لیکوپن فراوانی هم دارند.

کلم بروکلی
با مصرف کلم بروکلی ریه‌های خود را پاکسازی کنید. این گیاه دارای ماده‌ای به نام سولفورافین است که آسیب‌های بافتی و خصوصا ریه را ترمیم می‌کند.

اسفناج
اسفناج به کلیه کمک می‌کند تا سموم را دفع کنند. اسفناج ویتامین‌های زیادی دارد و دارای اسید فولیک نیز هست.

دمنوش برگ کاج
نوشیدن این دمنوش باعث می‌شود تا عفونت‌های دهان و زردی دندان‌ها که در اثر سیگار کشیدن ایجاد می‌شود از بین برود و ضمن اینکه این دمنوش برای قلب و ریه و گلو نیز بسیار مفید است.

دمنوش گزنه
دمنوش گزنه غنی از آنتی اکسیدان‌هایی است که علاوه بر اینکه بدن را در برابر سرطان حفظ می‌کند باعث می‌شود تا سطح انرژی تحلیل رفته در اثر مصرف سیگار، مجددا بازیابی شود.

نوشیدن آب کافی
مصرف آب کافی باعث می‌شود تا بدن بتواند سموم مضری که از سیگار در بدن به جای مانده است، از جمله نیکوتین را زودتر از راه ادرار دفع کند. ضمن اینکه بهتر است آبی که می‌نوشید سرد باشد، نوشیدن آب سرد باعث ترشح هورمون دوپامین می‌شود و این هورمون نیز باعث ایجاد حس شادی شده و در نتیجه میل به سیگار کشیدن را کاهش می‌دهد.

مصرف وعده‌های غذایی کوچک
اگر وعده‌های غذایی کوچک بخورید احتمالا وسوسه سیگار کشیدن کمتر به سراغتان خواهد آمد. البته بهتر است از غذا‌های سالم و کم چرب استفاده کنید تا دچار مشکل افزایش وزن نشوید.

عدم مصرف الکل
مصرف الکل ماندن سیگار کشیدن یک عادت ناسالم است و بهتر است الکل را نیز ترک کنید تا میل به سیگار کشیدن شما را افزایش ندهد.

سیب و موز
این میوه‌ها دارای آنتی اکسیدان و مواد ضد التهابی هستند که فلاونوئید نام دارند. فلاونوئید‌ها با خواص ضد التهابی که دارند باعث می‌شود تا بهبود ریه و عمل تنفس راحت‌تر شود. تحقیقات نشان داده است که حفظ سلامت ریه در صورت مصرف این میوه‌ها بسیار موثر بوده است و اثر مطلوبی بر بازسازی ریه داشته‌اند.

بعد از ترک سیگار چه اتفاقاتی در بدن می‌افتد؟
پس از ترک سیگار، از همان دقایق اول تا چند سال پس از ترک این ماده، اتفاقاتی در بدن شما می‌افتد که می‌توان آن‌ها را مانند یک روند بازیابی و بازتوانی دوره کرد و توضیح داد که به این شرح است:

پس از حدود بیست دقیقه، ضربان قلب شما به روند عادی خود بر می‌گردد. فشار خون نیز کاهش یافته و عملکرد سیستم گردش خون بهبود می‌یابد در نتیجه از همان ابتدای ترک سیگار احساس جریان خون بهتری در اندام‌های حرکتی خود مانند دست‌ها و پا‌ها خواهید داشت.
وقتی نصف روز از ترک سیگار شما می‌گذرد، منو اکسید کربن تجمع یافته در ریه‌ها نیز اندک اندک کاهش یافته و دفع می‌شود، در نتیجه اکسیژن بدن و اکسیژن رسانی به بدن افزایش می‌یابد و تنفس شما بهتر خواهد شد.
پس از گذشت یک روز از ترک سیگار احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی نیز در شما کاهش خواهد یافت، و انجام کار‌های فیزیکی نظیر پیاده روی و بالا و پایین رفتن از پله‌ها برای شما راحت‌تر خواهد گشت.

دو روز پس از ترک سیگار حواس شما بهتر کار خواهند کرد. مثلا اعصاب چشایی و بویایی شما قوی‌تر خواهند شد و به دلیل کاهش میزان نیکوتین خون از روز سوم برخی از عوارض مانند میل به سیگار کشیدن مجدد یا سردرد را تجربه خواهید کرد.
یک ماه پس از ترک سیگار ریه‌های شما شروع به ترمیم می‌کنند و قدرت تنفس عمیق شما بیشتر خواهد شد. گرفتگی نفس و سرفه‌های شما کاهش خواهد یافت و قدرت فیزیکی تان افزایش می‌یابد.
یکسال پس از ترک کامل سیگار باید این موضوع خوشحال کننده را بدانید که حالا احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی در شما نسبت به یک فرد سیگاری پنجاه درصد کاهش یافته است. پوست شما ظاهر بهتری پیدا کرده است و نرم و لطیف‌تر شده است.
هرچه مدت ترک سیگار شما افزایش یابد احتمال ابتلا به سایر بیماری‌ها و سرطان‌های مرتبط از جمله سرطان ریه، پانکراس، سرطان حلق در شما نسبت به افراد سیگاری کاهش خواهد یافت و زردی پوست و انگشتان و دندان‌هایتان دیگر کاملا برطرف خواهند شد.

سخن پایانی
ترک سیگار فواید بسیار زیادی در زندگی شما خواهد داشت که متوجه اثرات آن دیر یا زود خواهید شد. سیگار کشیدن نه تنها سلامت شما را به خطر می‌اندازد بلکه برای اطرافیان شما نیز مضر است و دود سیگار شما موجب آسیب رسیدن به سلامت آن‌ها خواهد شد. در نتیجه بهتر است هرچه زودتر خود را از شر این وسوسه نجات دهید و سیگار کشیدن را ترک کنید. مواد غذایی که برای شما معرفی کردیم می‌تواند در بازیابی سلامتی و بهبودی شما تاثیر بالایی داشته باشد و با تامین مواد مغذی مورد نیازی که در اثر سیگار کشیدن تحلیل رفته است را مجددا برای شما تامین خواهد کرد.

امیدواریم که با خواندن این متن پاسخ سوال خود یعنی، بعد از ترک سیگار چه بخوریم را گرفته باشید و اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید آن را از طریق بخش "ارسال نظر" با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.   منبع: مجله ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سیگار ترک سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۹۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار

مصرف سیگار موجب بروز سرطان‌های ریه، معده، روده، کبد، لوزالمعده، حنجره، مثانه و…، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های ریوی، دیابت و کبد چرب می‌شود.

سیگار همچنین خطر ابتلا به سل، بیماری‌های چشمی و مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد.

به طور متوسط مصرف کنندگان سیگار ۱۴ سال زندگی خود را کوتاه‌تر می‌کنند.

سالانه بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

بیش از یک میلیون نفر از افراد غیرسیگاری بر اثر قرار گرفتن در معرض دود جان خود را از دست می‌دهند.

دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ هزار ماده شیمیایی است که سمّیت بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطان‌زایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است.

این محصولات حاوی مقادیر زیادی نیکوتین هستند.

مواد معطر این دستگاه‌ها سرطان زا و به شدت خطرناک است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • آمار می‌گوید: پرسپولیس «تخت گاز» به دنبال پایین کشیدن استقلال
  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • پاکسازی ریه با سیگار کشیدن!
  • ژست سیگار به دستِ سحر دولتشاهی در کنار پیمان معادی در پشت صحنه افعی
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • خط و نشان کشیدن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای دانشجویان حامی فلسطین