Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در بازدید از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری استان سمنان واقع در شاهرود، بر این که پارک علم و فناوری نباید خود را تنها یک محیط فیزیکی در گوشه شهر بداند، اظهار کرد: پارک علم و فناوری وظیفه دارد تمام سیستم استان را به صورت نرم‌افزاری تحت تأثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که استاندار بداند مشکلات استان را باید در این پارک حل‌وفصل کند و رئیس دانشگاه بتواند از این شیوه اشتغال ایجاد کرده و در اقتصاد شریک شود تا جایی که بیشترین درآمد دانشگاه از این راه تأمین شود.

وی افزود: ما به عنوان معاونت علمی آمادگی داریم به هر شکلی این موضوع را پیگیری کنیم. هم‌اندیشی داشته باشیم تا ببینیم چطور می‌توان دانشگاه را با این مأموریت‌ها شکل داد؟ اما پارک علم و فناوری نیز باید در دل مردم باشد، در این صورت است می‌توان این مکان را پارک علم و فناوری واقعی دانست.

فعالیت 160 واحد شرکت دانش‌بنیان در سمنان

ستاری بیان کرد: از سال 91 تا به امروز اتفاق بزرگی افتاده است. همین که حدود 160 واحد شرکت دانش‌بنیان در این شهرستان فعالیت می‌کنند قابل توجه است. باید در هر شهرستانی به تناسب خود این اتفاق بیافتد اگر چند نقطه از کشور در مسیر توسعه زیست بوم کارآفرینی به خوبی مدیریت شوند الگوسازی مناسب رخ داده و دیگر نقاط کشور نیز به آن جذب می‌شوند.

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان از جمله این الگوها به دانشگاه‌های موفق اشاره کرد و گفت: معاونت علمی در حوزه‌های دانش‌بنیان همواره خدمات جدیدی به شرکت‌ها و صاحبان ایده‌ ارائه می‌کند. در این میان نقش صندوق نوآوری شکوفایی در توسعه استانی قابل اهمیت است. در غیر این صورت این مأموریت را می‌توانستیم بر عهده بانک‌ها بگذاریم. اما این صندوق ماموریتی جداگانه از بانک‌ها دارد و باید ماهیتی با اهداف دانش‌بنیان داشته باشد.

به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری انتظار از صندوق‌های پژوهش فناوری وام دهی نیست. صندوق نوآوری و شکوفایی باید به رویکرد جدیدی برسد که بتواند سرمایه‌گذاری کند و ضمانت‌نامه مخصوص برای عملکرد و دیگر زمینه‌ها ارائه کند و به این شکل به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند.

ستاری از موضوعات جدی روش نوین صندوق نوآوری شکوفایی را دوری از وام دهی عنوان کرد و افزود: اگر بتوان مسئله ضمانت‌نامه‌های شرکت‌ها را به خوبی حل کرد نیاز به وام‌دهی نداریم. چرا که امروزه خطوط ارتباطی خوبی در بانک‌ها ایجاد شده است. باید چراغی در مسیری که بانک‌ها نمی‌توانند حرکت کنند روشن کنیم تا بانک‌ها به فعالیت در این عرصه راغب شوند.

شرکت‌های دانش‌بنیان به خصوص استارتاپ‌ها به وام نیاز ندارند

وی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان به خصوص استارتاپ‌ها به وام نیاز ندارند. بیشتر به دنبال سرمایه‌گذار، سرمایه‌گذاری خطرپذیر، ضمانت‌نامه، لیزینگ و پیدا کردن بازار هستند. این اتفاق نیز از جمله توصیه‌هایی است که به صندوق نوآوری و شکوفایی داریم تا از موارد موفق جهانی الگوبرداری کند.

استفاده از فضاهای بلااستفاده شهری؛راه توسعه فناوری

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر این موضوع که معاونت علمی بودجه خود را تنها برای فناوری در نظر گرفته است، گفت: درصورتی‌که فضای بلااستفاده به خصوص فضاهای داخل شهر به این عرصه تعلق بگیرد، معاونت علمی نیز مرکزی در راه توسعه فناوری و کارآفرینی در آن راه‌اندازی می‌کند.

وی ادامه داد: از جمله مکان‌هایی که بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد فضاهای قدیمی داخل شهر است که دسترسی و رفت‌وآمد آسان دارند. همان‌طور که تا به امروز 4 کارخانه نوآوری در تهران شکل‌گرفته و توانسته کمک بسیار خوبی برای جوانان عرصه استارتاپی باشد.

ستاری میان شهر و مردم بودن را نکته قابل اهمیتی دانست که موجب می‌شود مردم و استارتاپ‌ها با هم اجین شوند و تاکید کرد: از نظر من حتی داشتن دیوار در دانشگاه‌ها هم بی‌معنی است. در همه جای دنیا دانشگاه و انتظامات برای دانشگاه در نظر گرفته نشده است، چرا که این عرصه باید جزئی از جامعه باشد. دانش جزئی از مبلمان شهری است و باید داخل مردم، صنعت، کار و غیره باشد.

وی این رویکرد را برای پارک‌های علم و فناوری نیز لازم دانست و گفت: باید مردم با فعالیت پارک‌های علم و فناوری آشنا شده و از نزدیک آن را حس کنند. برای مثال فعالیت شرکت‌های مستقر در این پارک، تسهیلاتی که در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد، سرویس‌هایی که شرکت‌ها به مردم ارائه می‌دهند و غیره باید از سوی جامعه حس شوند.

افزایش 70 درصدی بودجه پارکهای علم و فناوری باید سودی دو برابر داشته باشد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: در موضوعاتی مانند تجاری‌سازی، برگزاری رویدادهای کارآفرینی واستارتاپ‌ها معاونت علمی آمادگی همکاری با پارک های علم و فناوری را دارد.

وی خاطر نشان کرد: بودجه سال آینده پارک‌های علم و فناوری حدود 70 درصد افزایش‌یافته است و این اتفاق قابل توجهی است. با وجودی که این رقم هنوز از نظر من کافی نیست، اما قدمی بزرگ است. باید کاری کرد که از این میزان سرمایه دو برابر سود خارج شود.

با بودجه دولتی سقف آرزو‌های ما محدود است

ستاری افزود: متاسفانه با بودجه دولتی سقف آرزوهای ما محدود است. اگر سرمایه‌گذار خصوصی به این عرصه راه پیدا کند پریدن ممکن خواهد شد. نوآوری از بودجه دولتی خارج نمی‌شود چرا که این پول بدون زحمت به دست می‌رسد. در صورتی که نوآوری از بخش خصوصی به این سیستم تزریق شود موفقیت‌ها بزرگ خواهد بود.

معاون علمی و فناوری گفت: پایه اقتصاد دانش‌بنیان این است که فرهنگ‌سازی کنیم تا حتی مردم به جای نگاه به جیب یکدیگر از فکر هم بهرمند شوند. سرمایه اصلی در جیب انسان‌ها نیست بلکه در مغز آنهاست. باید مردم بدانند که سرمایه‌گذاری بر روی کودکان نتیجه‌بخش است. در این صورت می‌توان گفت فرهنگ‌سازی رخ داده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری این موضوع را چونان مبارزه‌ای با اقتصاد سنتی و نفتی عنوان کرد و افزود: نیاز به جمعیتی داریم که تغییرات مورد نیاز را به صورت اصولی در کشور ایجاد کنند. ما امیدواریم در این عرصه موفق باشیم و از حمایت‌های خود در این مسیر برای ایده‌ها و موضوعات نو دریغ نخواهیم کرد. یکی از وظایف ما نیز روان کردن مشکلات است.

در این سفر یک روزه ستاری از واحدهای فناور مستقر در پردیس پارک علم و فناوری استان سمنان از مراکز رشد واحدهای فناور مستقر در استان به همراه مجموعه واحدهای فناور مستقر در آن و همچنین از پارک علمی_تفریحی نوآموز، مجموعه آزمایشگاه های پارک علم و فناوری استان سمنان و شرکت ایده پردازان پیشرو مارلیک واقع در شهر شاهرود بازدید کرد و سپس به سوی سمنان عزیمت کرد.

بازدید از یک واحد دانش بنیان سمنان

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه سفر به استان سمنان از واحد تولیدی کلران شیمی تولید کننده ترکیبات بلوری دی مورد نیاز صنایع گوناگون دیدن کرد ستاری در این بازدید های خواسته ها و دغدغه های فعالان این واحد دانش بنیان نشست و از آخرین دستاوردهای این واحد دانش بنیان مطلع شد.

این واحد دانش بنیان همچنین دارای آزمایشگاه همکار مرکز ملی تائید صلاحیت ایران است که در زمینه بازرسی و آزمون دوره ای سیلندر و مخازن کلر و اخذ استانداردهای اجباری و تشویقی و پروانه های بهداشتی برای کلیه محصولات است.

ستاری همچنین همراه با حجت الاسلام روحانی به دانشگاه علوم پزشکی سمنان رفت.

پایان پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری معاونت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۱۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در این نشست به سوال خبرنگار تسنیم پاسخ داد. سوال اینگونه مطرح شد: یک گزارشی اخیراً در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که در گزارش آمده است که یک شرکت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی سالانه به صورت میانگین 4.2 همت ارز سوبسیددار دریافت کرده است و این درحالی است که کل بودجه معاونت علمی 3.7 همت است! از طرفی بودجه بنیاد ملی نخبگان در مصاحبه‌ای که با معاون توسعه بنیاد نخبگان داشتیم فقط 28 درصد محقق شد و اخباری وجود دارد مبنی براینکه بودجه ستاد نانو نیز به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.  نظر خود را درباره دریافت ارز سوبسیدار و جزئیات بودجه معاونت علمی بفرمایید؟

دهقانی فیروزآبادی در پاسخ به سوال تسنیم گفت: درباره تجهیزات پزشکی گزارشات مختلفی وجود دارد که 40 درصد از تجهیزات پزشکی کشور داخلی است و 60 درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است و از نظر ریالی 40 درصد تجهیزات داخلی است و 60درصد تجهیزات خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر 80 درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً‌ با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز 43 هزار تومان کالا تولید می‌کند. واردکننده با ارز 28500 و بلکه با ارز 4200 کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی 30 درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً‌ یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی استاندارد اروپا در محصول پروتز گرفته است و همه پزشکان نیز کیفیت آن را تأیید کردند و در بازار 60 میلیون تومان آن را می فروشد و نمونه خارجی همان پروتز به قیمت 50 میلیون تومان به بازار می آید. مصرف‌کننده کدام را خریداری می‌کند؟ قطعاً نمونه اروپایی را خریداری می‌کند.

دهقانی تأکید کرد:‌ اگر به همان واردکننده، همان ارزی بدهند که تولیدکننده دانش‌بنیان با کیفیت استفاده کرده است پروتز آمریکایی در ایران 100 میلیون خواهد شد. حالا فرض کنید که پروتز آمریکایی در بازار  100 میلیون تومان، پروتز ایرانی 60 میلیون تومان و 50 میلیون آن را به کسی که از آن استفاده کند سوبسید می‌دهم.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است.

رانت ارزی سوپرنجومی و ضدتولید تجهیزات پزشکی را دریابیم!

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به 90 درصد تخصیص داشت اما در بودجه بند ز تبصره 6 که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد 40 درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در 7 همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی 100 درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره 6 سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به گزارش تسنیم درباره واردات تجهیزات پزشکی و ارز سوبسیدی تصریح کرد: من بسیار زیاد از این پروژه استفاده کردم و رسانه قطعاً یکی از ابزارهای پیشرو و پیکان مطالبه‌گری پیشرفت کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق